Még a 350D-nél úgy volt, hogy elkészítettem azt a fotót, amiből gondoltam, majd lesz valami. Nézegetem a monitor előtt, csinálok vele ezt, csinálok vele azt, majd a végén rájövök, hogy törölni kell, mert semmit nem ér a fotó. Most belenézek a keresőbe, esetleg az LCD-re (LV-ben) és ha már akkor nem látok benne fantáziát, le sem nyomom az expógomot. Így nem kerül sok expó a gépedbe.
De most nekem is megszaladt, mert mostanában többet fényképeztem az általam megszokottnál. Már most majdnem ott tartok az 5DII-nél, mint az 5D-nél egész idő alatt.
No, meg nálad az India is játszott, ahol érdemes volt kattintgatni. Egy ilyen eseménynél sok olyan fotó készül, ami neked érték (turista fotó), viszont másnak nem mond semmit (mert művészi alkotást várnak).
Az egyik korábbi hszben szóba került, hogy ki legyen a grémium tagja. Az alapítók listájának első 3 helyén lévő urak vállalják? (telescoper igen) A többiek a jelölésüket támogatják?
Akkor meg? :)) De amikor először tisztítottuk az 5D-det, akkor is direkt hagytam, hogy Te csináld. És a végén tök jó lett. Mondjuk azért nem baj, hogy bevitted a Cameráékhoz, mert tudod, hogy ők hogy dolgoznak, másrészt meg megnyugodhattál, hogy tényleg annyi van a gépbe, amennyit mondtam.
Ez az egész procedúra most nagyon bürokratikusnak tűnik -és tudom, el is riaszt néhány embert a klubba való jelentkezéstől- de elhihetitek, hogy a klub jövője szempontjából érdemes most - a kezdéskor- alaposan körbejárni a témát és a megfelelő passzusokat belefoglalni abba a bizonyos Klubszabályzatba, mert a későbbiekben már elég nehéz változtatni a berögződött szabályokon. Persze azért lehet és valószínűleg szükséges is lesz- hiszen a körülmények is változhatnak- de az már -sajnos- néha kemény vitákat fog eredményezni. De még az sem baj. A klubélet -szabályai ellenére- nagymértékben a demokrációról szól és csak egészen kis mértékben szól a diktatúráról. Bizony, arról. A Grémium -a felelősség vállalása ellenében- bizonyos mértékű diktatúrát is kell képviseljen, különben egy idő után teljes anarchia alakulhat ki. Az elején azért is érdemes jól megválasztani e Grémium tagjait, hogy Ők olyan emberek legyenek, akik megtalálják az egyensúlyt demokrácia és diktatúra között.
...amelynek egyik -majd általad javaslandó passzusa- az lesz, hogy senkinek sem áll jogában 100 évig élni. A szabály megszegői elveszítik klubtagsági jogaikat.:-)
A tagsági díjat meg én szedem, majd ha összeállt a lista, elküldöm mindenkinek a számlaszámomat. Egy évre 10.000 HUF a tagsági, de ha egyben utaltok 50.000 HUF-ot, akkor 100 éves tagságot kaptok (persze be kell tartani a szabályzatot is).
A klubtagsági regisztrációhoz majd kell a pontos nick és ajánlatos hozzákeresni a nickhez tartozó reg.számot is, a Moderáció munkájának megkönnyítéséhez.