A Robert J. Sawyer regénye alapján készült sorozatban a világon mindenki elájul 2 perc 17 másodpercre, hogy hat hónappal előre belepillantsanak a jövőbe, legyen az személyes vagy globális jövő. (Az ABC 4 évadra tervezi.)
most húztam le mindhármat régi öreg LOST-os vagyok :), jól indul ez is, nekem való kirakócska
egy dolog nem tetszik, pedig itt pont az a lényeg: a jövőkezelés már megint a szokásos, a kutya a saját farkába harap dolog... ugyanaz a hiba, mint a Minority Report-ban, csak itt tonnaszámra a LOST is ilyen időkavarás dologba kezd belemenni, és még nem lehet tudni, hogy hogy fog kijönni belőle
egészen pontosan arra gondolok, h itt a nyomozó lát valamit a jövőjében (pl a náci bácsit), aki után a jövőben már nyomoz, de akiről fogalma sincs a jelenben, hogy az kicsoda és azért kezd el utána nyomozni, mert látta, hogy a jövőben már nyomoz utána :) és ebből van itt néhány és a minority report-ban is pont így lesz bűnös a tom cruise, hogy megmutatják neki a jövőjét és pont ez a látomás AZ OKA, EZ TERELI (sok áttételen keresztül) őt abba az irányba, aminek a végén bűnt kell majd elkövetnie. ergo a kutya a saját farkát kergeti és a végén bele is harap.
no mindegy, tetszik, meg minden, de várjuk ki a végét. minden esetre jól indult. bár a harmadik elég langyos volt, meg szirupos...
Szerintem a világ legnagyobb adótornya, amely nemrég a világ legnagyobb MMS kimenő forgalmát bonyolíthatta le, kb 6 milliárdot, 137 mp-ig...:-) Vajon melyik szolgáltatóé lehet...? -)
Még alá is támasztaná a különböző dolgokat láttató flashek-elméletemet, ha ! Ha mi is láttuk volna a csajnál Dem ügynököt... De csak a háttérben állt pár ember...
Az tetszik még nekem ebben a sorozatban, hogy más régebbi nagy kedvencek felbukkanak vagy épp főszereplők. Mint például:
Olivia Benford - Sonya Walger (Penny a LOST-ból) Simon - Dominic Monaghan (Charlie a LOST-ból) Kate - Kim Dickens, a főszereplő mentorának (korábbi?) felesége (Cassidy Philps, Sawyer korábbi csaja a LOST-ból) Insp. Fiona Banks - Alex Kingston (Dr. Elizabeth Corday a Vészhelyzetből) Felicia Wedeck - Gina Torres (Zoe Washburne a Firefly-ból)
Biztos, hogy másnak ezek épp mások, nekem ők a kapcsok más sorozathoz és tetszik, hogy ennyi ismerős arcra bukkanok. :)
nna megnéztem:) nekem egyre jobban bejön a sorozat. a végén nagyon látványos volt a majdnem teljesen üres mozaik tábla, miközben a flashek alatt látszik hogy semmi üres hely nem lesz rajta...kapunk infót majd bőségesen:))) a karszalag égetés is érdekes volt, kiváncsi vagyok hogy fog előkerülni. nekem egyedül a "Penny" (még most se tudom hogy hívják, hiába a megszokás nagy úr..:)) szál nem kellene. valahogy ez a "szerelmi szál" nem hiányzik.
szvsz nem lesz itt gond, kezd kibontakozni a sorozat. kicsit gyors volt a pilot, gyorsan rájöttek a dolgokra, de nem biztos hogy ez rossz lenne, sőt.
Üdv A második rész jól kezdődött az óvodások terápiájával, de mindjárt agyon is ütötték azzal hogy a kislány csak úgy kirohant a kapun... sehol a nyugati világban nincs ilyen hogy ovisoknak bármikor hagynak lehetőséget kirohanni... Na mindegy..
Jó egyenlőre, még maradok. És van is egy elméletem Nah ügynök nem-láttam-semmit-jével kapcsolatban.
Amikor a doktornő emlékezett vissza arra a 2010 április 29 este 22:00-ra, arra emlékezett hogy kiment a szobájából és lenézett a földszintre, és ott ült a Lloyd na de a találkozásukkor a Lloydnak ami beugrott hogy a hálószobában távolodik háttal az ágytól, kezében a telefonjával. (kb 12.00nál a jelenet..) Vagyis, más kép ugrott be neki, mint a doktornőnek... Lehet hogy a nagy kapkodásban ahogy mindenki igyekszik a jövőjét megfejteni, elmozdulnak ezek az idővonalak kissé? mert akkor Nah is reménykedhet...
Nekem egyelőre felemás érzéseim vannak ezzel a sorozattal kapcsolatban. Ilyen "látom a jövőt, aztán megpróbálom megváltoztatni, de jól elbaltázom" sztorikat már az ókori görögök is írtak Ödipuszról. 2500 év volt arra, hogy levonjuk a tanulságot, miszerint az információk elhallgatása okozza a tragédiát, erre az idióta FBI ügynök egyből nem mondja el a feleségének, hogy az általa látott jövőben ivott, így tök feleslegesen kelt benne bűntudatot. A CGI helyenként kifejezetten gagyi, az első részben a felhőkarcolónak ütköző helikopter esett le pattogva, a második részben a robbanás volt gyenge. Alig merült fel, hogy nem "a jövőt", hanem "egy (lehetséges) jövőt" láttak. Az, hogy mindenki ugyanazt látta, nem azt jelenti, hogy ez is lesz a jövő, hanem csak azt, hogy a látomások konzisztensek voltak. Ha nem lett volna az első rész végén az a baseballstadionban mozgó fickó, nem vettem volna a fáradtságot a második részre. Ez a "ki tette (és hogyan)?" szál érdekes, de remélem, nem lesz ennyire idegesítő Joseph Fiennes karaktere.
Nem állítom én biztosra, csak hogy egyelőre nagyon effelé tendál a dolog :)
Ad1 a rendőrnő is meghalt Ad2 Felhívták, hogy március 15-én leli halálát.
Persze egyébként bármi lehet... Én egyébként nem nagyon szoktam agyalni ilyeneken, inkább haladok a történettel és meglepődöm, ha annak jön el az ideje... :D
annyit tudunk, hogy nem látott semmit és, hogy a nő, aki a végén telefonált neki, olvasott egy hírszerzési jelentést, amiben benne volt, hogy meghalt... tehát, eddig nincs megdönthetetlen bizonyíték, hogy meghalna, hiszen lehet akár megrendezett dolog is. én erre gyanakszom. addig szépen elhitetik velünk, hogy aki nem látott semmit, az meghal, mint a rendőrnő. de mi van, ha Noh azért nem látott semmit, mert pl. épp eszméletlen volt abban az időben, amikorra előre ugrottak? :D
lehet, hogy kicsit nyakatekert, de a biztos halálnál csak az üt nagyobbat, ha nem hal meg...
a 2. rész qrva jó volt, a pilot után ütősen bontják tovább, must see.
magánvélemény: mr. simcoe gonoszember.
az meg h megtudtam h regény alapján készült, külön büntetés mer nem tudom egyelőre h elolvassam-e előre (gondolom a fősodor uaz) vagy bírjam ki a heti 1 részt.
remélém h kibírom úgyh aki olvasta ne spoilerzzen, köszi.
Megnyitottam, mert éreztem a potenciált a sorozatban :D
A könyvvel csak annyi a hasonlóság, állítólag, hogy ott is kidőlnek, de ott nem félévet ugranak előre, hanem 20 évet. Aztán ennyi.
A 2. rész ismét jó volt. Kinek hogy tetszett?
D. Gibbons lehetett a fickó a játék raktárban? Máris alátámasztották azt, amit a pilotban csak sejtettünk, hogy Dem Noh azért nem látott semmit, mert halott lesz... Durva...
és vajon mit láthatott Charlie D. Gibbonsal kapcsolatban?