Keresés

Részletes keresés

Frody Creative Commons License 2011.07.07 0 0 395

Sziasztok!

Nemrég vettem 1 Fujitsu Siemens Amilo Pro V3505 típusú laptopot.

Újra raktam rá a windowst, viszont nem volt hozzá telepítő lemezem, így nincs rajta semmi driver, ugyanis a neten sem találtam sehol.

Ha valakinek lenne, vagy netalán találna valahol kérem írjon a frodovics@freemail.hu email címre, vagy ide.

Előre is köszönöm, sziasztok!.

ui.: Vistával tudom, hogy megoldódna, de azt nem akarok rárakni (xp van rajta).

jamais48 Creative Commons License 2011.07.07 0 0 394

Köszi! Már azt hittem, hogy én rontottam el valamit. Az asszony gépe (Emachines) még mindig 100%-on van, pedig már több mint egy éves.

Előzmény: didyman (393)
didyman Creative Commons License 2011.07.06 0 0 393

Nem kell és nem is tudod formázni. Normális, ilyen előfordul. Garijegyen részletezik az akkuría vonatkozó részt.

Előzmény: jamais48 (392)
jamais48 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 392

Igen, (a program folyamatosan mutatja a töltöttséget és az elhasználódást is) akkor a "felhasználható teljesítmény" még magasabb is volt a 6 cellás akkunál megszokottnál. Az akku teljesen fel volt töltve. Formázni kellett volna?

Előzmény: mr_ricsi (391)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.07.05 0 0 391

Amikor vadi új volt a noti, közvetlenül az első feltöltés után mérted az elhasználódását?

Előzmény: jamais48 (390)
jamais48 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 390

Az alig egy hónapos Asus laptopom akkumulátora 1.6%-os elhasználódást mutat. Ez természetes ennél a tipusnál, vagy valami gond van vele?

digicat Creative Commons License 2011.06.22 0 0 389

"Nem tudom ide tartozik ?"

Nem.

"Nem, de akkor hová rakjam ?"

A használt program topikjába (Outlook, Outlook Express, Chrome, Firefox, Internet Explorer, stb).

"A wincsin meg lehet ?"

Meglehet, csak az a kérdés hogy mi, mert a kérdésedből nem derül ki.

Milyen programot használtál (Outlook, Outlook Express, böngésző)? A levelezőprogramok néha automatikusan mentenek piszkozatot a Drafts mappába.

Vagy böngészőben írtad? Melyik levelezőrendszer (Gmail, Yahoo, stb)? Gmail automatikusan ment, szintén a Drafts mappában találod.

Mit jelent az elbénáz esetedben?

Tanulság: olyan szerkesztőt használj amelyikben lehet menteni (ha nincs más akkor Notepad), és mentsél gyakran.

Előzmény: Törölt nick (388)
mr_ricsi Creative Commons License 2011.06.19 0 0 387
Előzmény: Biopreparat (386)
Biopreparat Creative Commons License 2011.06.19 0 0 386

Üdv!

Hozzámkerült csere által egy FS Amilo D6800-as őskövület. Az Everest szerint a proc tokozása 478 uPGA. Ebbe akkor bele lehet rakni az asztali PentiumIV. procikat is?

Segítsetek légyszi, mert ezzel a Celeron-al kész kín a munka!

Előre is Kösz!

didyman Creative Commons License 2011.06.18 0 0 385

Nem kéne nyomkodni-hajtogatni, nagyon nem egészséges dolog. A panel még menthető, amennyiben a csatlakozó forraszainak repedése, vagy könnyen meglelhető forraszhiba a baj, és a tünetei alapján az egyik tápfesz lesz érintve ésvagy a csatlakozó. Nem igazán ajánlom nyugodt szívvel ennek házi eszkábálását, k.rva kényes a TFT dekóder/meghajtó panele ESD eseményre és fizikai behatásra is.

Előzmény: lacca85 (382)
didyman Creative Commons License 2011.06.18 0 0 384

Ki kell mosni a billentyűzetet, de ha sose csináltál ilyet, inkább bízd olyanra, aki ért hozzá, mert könnyen kukaszökevény lesz belőle.

Előzmény: szjozsi79 (380)
didyman Creative Commons License 2011.06.18 0 0 383

Kínlódás? Hát...Kinek mi. Nem macerásabb szétkapni, mint egy asztali monitor panelját. Nagy eltökéltség nem kell hozzá.

Előzmény: gessztenye1 (376)
lacca85 Creative Commons License 2011.06.18 0 0 382

Volna egy olyan problémám, hogy van egy laptopom anmi egyszer leeset. Azóta csak akkor müködik normálisan a kijelzője ha a tetején megynyomon mert másként fut a kép és azt a képet mutatja mint amikor megnyomtam a tetejét. Már szétszetem a burkolatott és megnéztem a szalagkábelt hogy nincs e megtörve de burkolatnélkül is csak akkor müködik ha a lcd-t magát meghajlitom. Az lenne a kérdésem hogy hogy ez mégjavithato még vagy kuka a kijelzönek.

gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.16 0 0 381

...néhány billentyű be van ragadva...

Előzmény: szjozsi79 (380)
szjozsi79 Creative Commons License 2011.06.16 0 0 380

Helló!

Van egy laptopom, nagyjából 3-4 éves lehet. Phoenix biossal, gyártót és semmi mást sem tudok róla.

Bekapcsoláskor jó sokáig, nagyjából egy percig, kattogó sípolást hallat, ami azt jelenti, hogy nem folyamatos, nagyjából fél másodpercenként megszakadó sípolás, de legalább 100-szor.

Ha ennek vége, akkor utána minden megy rendesen, kivéve, hogy néhány billentyű be van ragadva.

Mi lehet a hiba?

Jay-X Creative Commons License 2011.06.15 0 0 379

Köszi!

Előzmény: gessztenye1 (378)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 378

Van egy "windows guruk" topic, szerintem ott fognak tudni segíteni.

Előzmény: Jay-X (377)
Jay-X Creative Commons License 2011.06.15 0 0 377

Sziasztok!

Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de azért megpróbálom. Van egy Acer Aspire 5740G laptopom, amiben van egy Atheros AR5B93 wifi adapter (Win7, 64 bit). A vásárlás után egy ideig működött rendesen a wifi, aztán valamiért eltávolítottam mint hardvert. Az új bekapcsolásnál viszont felismeri magát az adaptert, telepíti is, de nem érzékeli a hálózatokat. Frissítettem a legújabbra driverét, semmi változás. több ízben eltávolítottam, újratettem, semmi. A Win7 hálózati hibaérzékelője csak annyit ír, hogy valószínűleg a driver nincs megfelelően telepítve, és kutakodjak a Súgóban... Próbáltam a registryben is nézgelődni, de a laikus szemem nem látott olyat, ami a gondot okozhatná.

Elkönyveltem tényként, hogy lehet hogy az adapter ment tönkre, ezért vettem egy TPLinkes USB wifit. Logikusan gondolva ez megoldaná a gondot, de nem. Legnagyobb megdöbbenésemre ha fel is tudtam telepíteni, szintén nem érzékelt hálózatokat! Pedig egy asztali gépen tökéletesen működött ez a kis USB kütyü.

Egyszerűen tanácstalan vagyok. Hol lehet a gond, hardveres, szoftveres? Mit lehetne tenni?

Ha tudnátok segíteni, vagy esetleg olyan topikokat ajánlani ahol tudnának segíteni, azt megköszönném.

gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.15 0 0 376

Ilyenkor kicserélném a tft-t olcsón a júzernek, és eladnám a csőhibás tft-t egy műszerésznek.. kinlódjon ő vele. Tft monitoroknál tényleg gyakoribb hiba, laptopnál még nem volt ilyen tft a kezemben. Van itthon pár törött, vagy csíkos tft panel, mindben jó a cső.

Előzmény: didyman (374)
didyman Creative Commons License 2011.06.15 0 0 375

Szeged. Baján van cég, meg Szelevény felé fogok nyaralni, sok sörért meggyőzhető vagyok szerelés tárgyában (olyan fél óra meló), meg Szentes is tervbe van véve, ha addig másként nem tudod megoldani.

Előzmény: tamáspapa (362)
didyman Creative Commons License 2011.06.15 0 0 374

Hümm, párezer esetén fura hogy nálad nem, itt elmúlt hónapban mondjuk nem volt csőcserés, előtte meg három, egyébként rendszeres a dolog. Persze ez többnyire a régebbiekben jellemző, meg ami szerencsésen ütődik, annál fordul elő. TFT monitoroknál is rutin a csőcserés. Ilyesmiért mindenesetre tuti nem dobnék el egy egész kijelzőt, drága dolog ahhoz, és pont a jellemzően régebbi gépek esetében hát az ügyfél is hümmög, ha másik TFT-t ajánlok neki.

Előzmény: gessztenye1 (366)
didyman Creative Commons License 2011.06.15 0 0 373

Egy ötösért cserélem a fénycsövet. A legtöbb típusnál nem gond, rutinmunka.

Előzmény: tamáspapa (371)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 372

Külön fénycsövet nem szoktam cserélni. Mint mondottam, ilyennel alig-alig találkoztam. Vagy inkább még nem is. 99,9%-ban az inverter volt a hibás.

Fénycsőhiba esetén komplett tft-t cserélünk. Munkadíj kb. 3000 Ft, az alkatrész meg amennyiért találsz a prohardveren, vagy valahol.

Előzmény: tamáspapa (371)
tamáspapa Creative Commons License 2011.06.06 0 0 371

A pontos tipus: Fujitsu Siemens Amilo L7300. Ha nem az inverter, hanem a fénycső a bibis, az mennyibe fáj?

Előzmény: gessztenye1 (370)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 370

Úgy tudod megállapítani, hogy kicseréled egy másikra az invertert, ami tuti jó. Ha azzal működik a géped, akkor megtaláltad a hiba okát.

Keszthely környékén dolgozom.

Előzmény: tamáspapa (369)
tamáspapa Creative Commons License 2011.06.06 0 0 369

A "spéci dolog" alatt azt értettem, ami esetleg a hibamegállapításhoz kell (szerszá, kütyü, stb.) Tegyük fel, hogy megtalálom az invertert a panel alatt. Hogy tudom megállapítani, hogy az a hibás, vagy a fénycső? Hol laksz?

Előzmény: gessztenye1 (368)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 368

A tft panel alatt van közvetlenül, nem a "gépes" részben.

"Spéci dolgok:"

- egy másik inverter

- egy másik tft - vagy-vagy.

Előzmény: tamáspapa (367)
tamáspapa Creative Commons License 2011.06.06 0 0 367

Ha én szétszedem a gépet, az invertert a "gépes" részben találom, gondolom. Meg tudom-e állapítani, hogy az a hibás, vagy fénycső?, vagy vezeték, vagy ehhez spéci dolgok kellenek?

Előzmény: gessztenye1 (366)
gessztenye1 Creative Commons License 2011.06.04 0 0 366

Párezer laptopot szétbeleztem már, de fénycső hiba nem került a kezembe. ...a legenda azért él. :-)

Lehet az inverter, lehet a fénycső, lehet a kettő közti vezeték, vagy az alaplaptól nem jön ki a "világíts" jel, vagy az alaplap, és az inverter közti kábel tört el.

Van egy söröm, hogy inverterhiba. Ha kideríted, hogy milyen inverter van benne, megnézem, van-e a polcon. (van egy marékra való...) 5000 Ft postával, ha van olyan.

Előzmény: tamáspapa (365)
tamáspapa Creative Commons License 2011.06.04 0 0 365

halványan látszik a kép, tehát a panel jó. A háttérvilágítás csődölt be, ami vagy inverter, vagy fénycső hiba. Ehhez a részhez van a házban esetleg biztosíték, ami kipurcant, vagy csak ez a két rész lehete a ludas, ill. valamelyik?

Előzmény: gessztenye1 (364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!