Igen, (a program folyamatosan mutatja a töltöttséget és az elhasználódást is) akkor a "felhasználható teljesítmény" még magasabb is volt a 6 cellás akkunál megszokottnál. Az akku teljesen fel volt töltve. Formázni kellett volna?
Hozzámkerült csere által egy FS Amilo D6800-as őskövület. Az Everest szerint a proc tokozása 478 uPGA. Ebbe akkor bele lehet rakni az asztali PentiumIV. procikat is?
Segítsetek légyszi, mert ezzel a Celeron-al kész kín a munka!
Nem kéne nyomkodni-hajtogatni, nagyon nem egészséges dolog. A panel még menthető, amennyiben a csatlakozó forraszainak repedése, vagy könnyen meglelhető forraszhiba a baj, és a tünetei alapján az egyik tápfesz lesz érintve ésvagy a csatlakozó. Nem igazán ajánlom nyugodt szívvel ennek házi eszkábálását, k.rva kényes a TFT dekóder/meghajtó panele ESD eseményre és fizikai behatásra is.
Volna egy olyan problémám, hogy van egy laptopom anmi egyszer leeset. Azóta csak akkor müködik normálisan a kijelzője ha a tetején megynyomon mert másként fut a kép és azt a képet mutatja mint amikor megnyomtam a tetejét. Már szétszetem a burkolatott és megnéztem a szalagkábelt hogy nincs e megtörve de burkolatnélkül is csak akkor müködik ha a lcd-t magát meghajlitom. Az lenne a kérdésem hogy hogy ez mégjavithato még vagy kuka a kijelzönek.
Van egy laptopom, nagyjából 3-4 éves lehet. Phoenix biossal, gyártót és semmi mást sem tudok róla.
Bekapcsoláskor jó sokáig, nagyjából egy percig, kattogó sípolást hallat, ami azt jelenti, hogy nem folyamatos, nagyjából fél másodpercenként megszakadó sípolás, de legalább 100-szor.
Ha ennek vége, akkor utána minden megy rendesen, kivéve, hogy néhány billentyű be van ragadva.
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de azért megpróbálom. Van egy Acer Aspire 5740G laptopom, amiben van egy Atheros AR5B93 wifi adapter (Win7, 64 bit). A vásárlás után egy ideig működött rendesen a wifi, aztán valamiért eltávolítottam mint hardvert. Az új bekapcsolásnál viszont felismeri magát az adaptert, telepíti is, de nem érzékeli a hálózatokat. Frissítettem a legújabbra driverét, semmi változás. több ízben eltávolítottam, újratettem, semmi. A Win7 hálózati hibaérzékelője csak annyit ír, hogy valószínűleg a driver nincs megfelelően telepítve, és kutakodjak a Súgóban... Próbáltam a registryben is nézgelődni, de a laikus szemem nem látott olyat, ami a gondot okozhatná.
Elkönyveltem tényként, hogy lehet hogy az adapter ment tönkre, ezért vettem egy TPLinkes USB wifit. Logikusan gondolva ez megoldaná a gondot, de nem. Legnagyobb megdöbbenésemre ha fel is tudtam telepíteni, szintén nem érzékelt hálózatokat! Pedig egy asztali gépen tökéletesen működött ez a kis USB kütyü.
Egyszerűen tanácstalan vagyok. Hol lehet a gond, hardveres, szoftveres? Mit lehetne tenni?
Ha tudnátok segíteni, vagy esetleg olyan topikokat ajánlani ahol tudnának segíteni, azt megköszönném.
Ilyenkor kicserélném a tft-t olcsón a júzernek, és eladnám a csőhibás tft-t egy műszerésznek.. kinlódjon ő vele. Tft monitoroknál tényleg gyakoribb hiba, laptopnál még nem volt ilyen tft a kezemben. Van itthon pár törött, vagy csíkos tft panel, mindben jó a cső.
Szeged. Baján van cég, meg Szelevény felé fogok nyaralni, sok sörért meggyőzhető vagyok szerelés tárgyában (olyan fél óra meló), meg Szentes is tervbe van véve, ha addig másként nem tudod megoldani.
Hümm, párezer esetén fura hogy nálad nem, itt elmúlt hónapban mondjuk nem volt csőcserés, előtte meg három, egyébként rendszeres a dolog. Persze ez többnyire a régebbiekben jellemző, meg ami szerencsésen ütődik, annál fordul elő. TFT monitoroknál is rutin a csőcserés. Ilyesmiért mindenesetre tuti nem dobnék el egy egész kijelzőt, drága dolog ahhoz, és pont a jellemzően régebbi gépek esetében hát az ügyfél is hümmög, ha másik TFT-t ajánlok neki.
A "spéci dolog" alatt azt értettem, ami esetleg a hibamegállapításhoz kell (szerszá, kütyü, stb.) Tegyük fel, hogy megtalálom az invertert a panel alatt. Hogy tudom megállapítani, hogy az a hibás, vagy a fénycső? Hol laksz?
Ha én szétszedem a gépet, az invertert a "gépes" részben találom, gondolom. Meg tudom-e állapítani, hogy az a hibás, vagy fénycső?, vagy vezeték, vagy ehhez spéci dolgok kellenek?
Párezer laptopot szétbeleztem már, de fénycső hiba nem került a kezembe. ...a legenda azért él. :-)
Lehet az inverter, lehet a fénycső, lehet a kettő közti vezeték, vagy az alaplaptól nem jön ki a "világíts" jel, vagy az alaplap, és az inverter közti kábel tört el.
Van egy söröm, hogy inverterhiba. Ha kideríted, hogy milyen inverter van benne, megnézem, van-e a polcon. (van egy marékra való...) 5000 Ft postával, ha van olyan.
halványan látszik a kép, tehát a panel jó. A háttérvilágítás csődölt be, ami vagy inverter, vagy fénycső hiba. Ehhez a részhez van a házban esetleg biztosíték, ami kipurcant, vagy csak ez a két rész lehete a ludas, ill. valamelyik?