Keresés

Részletes keresés

i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 943

Ad abszurdom, akár Milánó is lehet helyszín, ugyanis ha addig semmi nem jön közbe, egy jó 10 éves kálvária után, 2019 januárjában átadják az egykori Palalido helyén megépített Allianz Cloudot, ami egy vadonatúj 5500-as sportcsarnok. Ez annak idején, több mint 10 éve még Armani projektjeként indult, arról volt szó, hogy az Olimpia Milano otthagyja a 13 ezres Mediolanum Forumot, amely a város szélén található, és amely akkor még sokszor volt túl nagy "kabát"  annak idején a Milanónak, és a meccseik többségén max 4-5 ezer néző volt. Ezért találták ki, hogy a milánói belvárosban elhelyezkedő egykori Palalido (4 ezres sportcsarnok volt, a Milano is sokszor játszott ott a 2000-es évek elején, de otthona volt röplabda csapatnak, és tenisz tornákat is rendeztek benne) lebontása után annak helyén megalkotják a PalaArmanit, ami egy majdnem 6 ezres csarnok lett volna, és ide költözött volna az AJ Milano.

Csakhogy 2010 után Milánóban egyre inkább sikk lett kosármeccsre járni, még akkor is ha a Medilanum Forum kb, annyira van kívül Milánón, mint a Vasas által használt Sport 11 Pesten kívül... igaz Milánóban a metró kimegy odáig... szóval a Milano szép lassan megtöltötte a Mediolanun Forumot, és már nemcsak az Euroligában, de a bajnokikon is 10 ezer környékére kúszott fel az átlagnézőszám. Emiatt úgy 2013-2014 körül Giorgio Armani kihátrált az akkor még csak a helyi bürokrácia karmai közt vergődő csarnok projektből, ahol azonban már a régi csarnokot lebontották... (Armaniék már egy új 20 ezres milánói csarnok tervein dolgoznak..)

2015-2016 környékén, elsősorban a város finanszírozásában megindult az építkezés, amely az utóbbi 3 éveb többször leállt, de 2018 novemberében úgy néz ki hogy 2019 januárjában megnyithat a csarnok, amely a város első osztályú (SuperLega) férfi profi röplabdacsapatának ( a most Busto Arsizioban játszó Revivre Milano ) és a város harmadosztályú férfi kosárcsapatának (Urania Milano) otthona lehet.

Bár ez csak spekuláció a részemről, de ahogy az új bresciai sportcsarnok is rögtön kapott válogatott meccset, úgy akár az új milánói is kaphat februárban :)

(megtalálni könnyű, mert Olaszország és Milánó egyik legmagasabb épületének, a pár éve átadott, 210 méter magas, 52 emeletes Allianz Towernek a lábánál található :) 

Előzmény: i perseguitati_ (942)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 942

Helyszín még nincs. Nem is az olaszok lennének, ha ez úgy lenne ahogy eredetileg elképzelték... Eredetileg Pesaro lett volna lengyelek elleni helyszín, ebből lett Bologna, eredetileg Livorno lett volna a litvánok ellen, ebből lesz Brescia, eredetileg Brescia lett volna ellenünk, és most még csak tippelni sem nagyon mernék hogy hol lesz ez februárban...

A Milano 2 utóbbi hazai meccse (Nedovics nélkül) valóban eléggé kicentizett volt, de a 2 idegenbeli győzelmük nagyon imponáló volt, és eddig az eddig minden fronton veretlen Real legyőzéséhez is ők álltak a legközelebb ebben a szezonban (alig több mint 1 perccel a vége előtt  még 80-81 volt az állás...), szóval most masszívak, és egyértelmű hogy a play off a cél.

A hangulattal nem lesz gond, tegnap is több mint 10 ezren voltak az Efes ellen, és a Maccabi is tradicionális ellenfél Milánóban,  ott is borítékolható a  10K+-os nézőszám.

(az is érdekes hogy valamiért folyamatosan a Maccabi idegenbeli meccseibe "akadtok bele" - így volt ez a litván meccs előtt is, így volt a görögöknél, és így lenne az olasz meccs előtt is :) ) 

Előzmény: Gery1978 (940)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 941

Hát Kuzmicsot már eleve kiegészítő embernek hozták tavaly, és ő az ACB-ben (ami legalább annyira fontos a Realnak)  kifejezetten hasznos játékos, 10-12 perceket kap, de az alatt 7.7 VAL átlagot hoz, ami nagyon jó, ugyanez hasonló játékidővel Prepelicnél 0.7...  (ez utóbbi a legrosszabb a csapatban...)

Egyébként ha megnézed hogy ezeknél a top Euroliga csapatoknál, és különösen a Realnál, milyen szinte matematikai pontossággal van kimérve a  játékosok terhelése, az elképesztő.

14-15-ös keretek, és pl. a Realnál, mindössze  2-3 játékos éri el a 20 perces átlagot (ezek is 21-22 percek), és mellettük 10-12 játékos hoz 10 és 20 perc közötti átlagokat, akár az Euroligában, akár az ACB-ben.

Előzmény: NB2 (939)
Gery1978 Creative Commons License 2018.11.03 -1 0 940

Brutális hárompontos esőt hoztak a 4. negyedben. Gyakorlatilag x-ről 3-4 támadás alatt csináltak 8 pontos vezetést a spanyolok, az eldöntötte.

Már a 2. olyan hazai meccse a Zalgirisnek, ahol az elején nekiugrik nagynevű ellenfelének, masszívan 10 felett vezet, de a végére elfogy. Ugyanez volt a Fener ellen is. Érdekes az idei szezon eddig a litvánoknak. Otthon 3-ból 3 bukta, idegenben 2-ből 2 győzelem. Nehéz szezon lesz, mindenki tudta előre, hogy megközelíteni is bravúr lenne a tavalyi szezont. A rájátszás azért meglehet. 

Kíváncsi vagyok a Milánó meddig jut így el pengeélen. Rájuk férne már egy jó szezon. Ráadásul mivel egy nappal az olasz-magyar meccs előtt otthon játszanak az Euroligában, egy közeli válogatott helyszín (Brescia?) esetén meglátogatnánk őket. Egy sikeres klub esetén nagyobb hangulat várna minket is. :)

Géza! Ha van fix helyszín, egy percig se tartsd magadban, köszi! :)

Előzmény: NB2 (936)
NB2 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 939

Mondjuk én Kuzmictól sem vagyok elájulva...

Előzmény: i perseguitati_ (938)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 0 0 938

Úgy brutálisan erős ez a Real Madrid, hogy az egyik legkomolyabb reményekkel várt új igazolásuk, a szlovén Eb győztes válogatott egyik hőse, Klemen Prepelic, eddig terített betli, és teljes csőd a Realnál. Nem lenne meglepő, ha mást hoznának a helyére.

Előzmény: NB2 (936)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.03 0 0 937
Előzmény: beetee (935)
NB2 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 936

Mikor az elején ránéztem csak az eredményre, láttam, hogy több mint tízzel mennek a litvánok, nah mondom lehet kikap a Real? Aztán később még mindig 8 volt közte, de mi 4. negyedet csinálhatott a Real?:) Nagyon egyben van idén ez a Real!!!

Előzmény: Gery1978 (933)
beetee Creative Commons License 2018.11.02 0 0 935

Nem láttam, csak a statot.

Ez James mai lőlapját elnézve szinte a hihetetlen kategória...

Előzmény: i perseguitati_ (934)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.11.02 0 0 934

Egy hete Milánóban:

3 mp van vissza, 80-78-ra vezet a Himki, jön Mike James, felemeli a hármast, de szabálytalankodnak vele szemben az oroszok, James mind a 3 büntetőt beveri:

Milano - Himki 81 - 80

Ma Milánóban:

1 mp van vissza, 80-78-ra vezet az Efes, jön Mike James, felemeli a hármast, és egészen bravúrosan (érdemes megnézni hogy kaparja össze) 7-8 méterről beveri:

Milano - Efes 81 - 80 

:)

(hozzátéve, hogy a törökök egy perccel a vége lőtt vezettek először, és a Milano 14 pontos előny adott le, az utolsó negyedben)

Gery1978 Creative Commons License 2018.11.02 -1 0 933

Ez a Zalgiris-Real nagy kosárünnep.

Gery1978 Creative Commons License 2018.10.31 -2 0 932

Múlt héten ugye az Európa Liga foci szólt közbe. Holnap nem lesz, így jön 3 meccs is élőben a 4-ből, már annak aki időben hazaér a temetőből. :)

Viszont pénteken a Digi1-en francia, a Digi2-n olasz foci, a Digi3-n a párizsi 1000-es tenisztorna megy. Ej-ha, megint jöhetnek a streamek.

NB2 Creative Commons License 2018.10.30 0 1 931

Neked kell eldönteni, hogy hangulatot akarsz vagy magyart látni vagy izgalmas meccset:)

Előzmény: Idlet (930)
Idlet Creative Commons License 2018.10.29 0 0 930

Igen megtaláltam, köszi. Biztos ,hogy megyünk, csak azt kell kitalálni ,hogy melyikre.

Előzmény: Gery1978 (925)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.10.28 -1 0 929

Persze az ABA liga csúcsrangadójának számító Cedevita-Boducsnoszt derbin sem lehetnek büszkék az 1300 nézőre...

Előzmény: i perseguitati_ (928)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.10.28 -1 0 928

Az említett mai Efes-Sakarya török bajnokin 700 néző volt a 15 ezres Sinan Erdemben....

( a pénteki isztambuli Euroliga szuperderbin is csak harmadház volt a Fenerbahce ellen... )

Előzmény: Gery1978 (927)
Gery1978 Creative Commons License 2018.10.28 -1 0 927

Úgy néz ki, hogy az ABA ligára is kihat a Buducnost Euroligás szerepléséből adódó kettős terhelése. Meglepően simán kezdtek, 7:25-ös állásnál 18 ponttal vezettek az idén nagyon erős Cedevita otthonában, amit megőriztek a 4. negyed elejéig (36:50), ott azonban ledobták a láncot, a vége 63:58.

Simán kikapott a másik újonc Gran Canaria is (a Gipuzkoa vendégeként). Itt látszik, milyen nehéz bennragadni az Euroligában, mert az azzal járó terhelés brutális, csak nagyon széles rotációval bírható, ami ennél a két csapatnál hiányzik.

Meglepőbb az Efes hazai veresége, és hát a Barca se teheti ki az ablakba a mai hosszabbításos győzelmét otthon a Joventut ellen.

-Wellon Creative Commons License 2018.10.28 0 0 926

Január végén is lesz rangadó Athénban: a meccs napján délben érkezel, másnap késő este indulsz haza. A héten cca. 14ezer volt a retúrjegy. Utánanéztem: Olympiakosz-Barca. Nem is rangadó...

Előzmény: Idlet (924)
Gery1978 Creative Commons License 2018.10.28 -1 0 925

https://www.viva.gr/tickets/mainnavigation/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%80-2018-2019a1/

Ahogy látom, azóta megtaláltad. Arra viszont vigyázni kell a Pana esetében sajnos, hogy ezen a helyen csak görög és ciprusi bankkártyával lehet jegyet venni, de gyakorlatilag sosem lesz teljes telt ház, a helyszínen kell majd. Mi megvettük itt, végre hasznát vettük Körmenden a ciprusi edzőnknek. :)))

Előzmény: Idlet (924)
Idlet Creative Commons License 2018.10.27 0 0 924

Ismerem a fapados repülőket, de a hangulat miatt inkább választanék egy pana meccset.

Ránéztem a honlapjukra szinte már most előre meglehet venni az egész évre a jegyeket. (Pl. március 28 pana - real)

Na ezt még átgondolom, de úgy néz ki össze lehet ezt hozni.

Előzmény: i perseguitati_ (923)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.10.27 0 0 923

Budapestről a naponta 4-szer járnak a fapadosok (wizz, ryan) Milánóba, és még a jövő heti Efes elleni meccsre is meg lehet velük fordulni 25 ezren belül, későbbre meg akár 15 alatt is ki lehet hozni az oda-vissza repjegyet.

A nagyobb klubok ellen 10 ezer felett vannak Milánóban is, a Mediolanum Forum a központból, a Dóm térről, egy jó 25-30 perces metrózással közvetlenül és könnyen elérhető.

Jegyeket ott is a klub honlapján, és a Ticketone.it-en keresztül lehet venni ( van print-home opció is).

Előzmény: -Wellon (922)
-Wellon Creative Commons License 2018.10.27 0 0 922

Zalgiris, Bayern: a klub honlapján biztosan lehet venni.

Előzmény: Idlet (921)
Idlet Creative Commons License 2018.10.27 0 0 921

Szia!

Gondolkodok én is, hogy ki kellene menni egy meccsre, ha már beogradi csapat nincs.

Tudsz nekem ebben segíteni? Hol tudok venni euroliga meccsre jegyet? 

Előzmény: Gery1978 (888)
NB2 Creative Commons License 2018.10.27 0 0 920

Azért az a Khimki 0-4 és a Baskonia és Maccabbi 1-3 eléggé meglepő. Szerintem idén 6-10 közötti helyeknél nem lesz nagy difi. Múltkor írtam, hogy van 1-2 csapat aki szerintem nem idevaló, nálam az ott csapódik le, hogy a 2 napos fordulókban ajándék győzelmeket adnak x vagy y csapatnak, mert nem fogják bírni erővel! Messze még a vége, alapban utálok ilyenkor "esélyt latolgatni", de az elején említett 3 csapat nekem meglepetés!

NB2 Creative Commons License 2018.10.26 0 0 919

Az a probléma, hogy én is szeretem a focit, de nem ilyen töményben. Valahol baromira dühítő, hogy csak a foci és a többi meg másodlagos! Itt az a dühítő, hogy ne mondja nekem senki, hogy kompromisszumot nem lehet kötni.

Előzmény: -Wellon (917)
Gery1978 Creative Commons License 2018.10.26 -1 0 918

Spanyol kiesési rangadó nincs csütörtökön este. Európa Liga foci van.

Számok nincsenek, legalábbis nekem. Ha nem hiszel a DigiSport kosárlabda riportereinek, azt elfogadom, bár nem hiszem, hogy érdekük lenne hazudni. 

Az Euroliga jog évre szól, nem meccsekre. Tavaly volt olyan forduló, amikor mind a 8(!) meccset adták, mert nem ütközött mással, tehát ezzel nincs baj. A gond az, hogy csak akkor adják, ha nincs más, és ez bizony a nézettség miatt, ami szomorú.

Előzmény: -Wellon (917)
-Wellon Creative Commons License 2018.10.26 0 0 917

Többen néznek egy spanyol kiesési foci "rangadót", mint egy (jól beharangozott...((mi az?)) ) Real-Barca kosármeccset? Nincs itt egy bennfentes, aki nagyságrendileg számokkal is alátámasztaná? Mennyibe kerül a jog, mennyien nézik...

Előzmény: Gery1978 (914)
Gery1978 Creative Commons License 2018.10.26 -1 0 916

80 euro a season pass, 90-ért megkapod a EuroCupot is mellé. 

https://www.euroleague.tv/packages

Előzmény: - Marky - (915)
- Marky - Creative Commons License 2018.10.26 0 0 915

Egy EL season pass mennyibe kerülhet, van valakinek infoja róla?

Ahogy nézem csak regisztráció után derülne ki

köszi

Gery1978 Creative Commons License 2018.10.26 -1 1 914

Engem nem kell meggyőznöd, én is jobban örülnék, ha nem streamen kellene nézni az Euroligát. :)

De amúgy igen, sajnos akkor is többen nézik. Az Euroligáért se meccsenként fizetnek, tehát nem az ingyenesség számít ilyenkor, hanem a nézettség.

Ma legalább a 3-ból kettőt ad a Tv. Kár persze, hogy pont a 2 zöld csapat meccsét nem, de ez már szőrszálhasogatás lenne, az időrend a másik kettőnek kedvez.

Előzmény: -Wellon (913)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!