Hagyd érvényesülni. Szerintem megtudjuk, hogy közvetlenül a gárdista színrelépése előtt 2000 cigány látta orbánt amint gránátvetőt és egy degeszre tömött borítékot ad át neki és azt rebegi: Sok szerencsét Marambó!
"Szépen végigolvasod a topikot, és láthatod a hozzád hasonlókat, ahogy egyből elkezdenek uszítani...mindjárt az elején, nem volt fegyver, nem gárdista, a romák lincselni akartak....minden ami a gárdára negatív az tagadva, ami a romákra negatív, minden kitalálva egyből...hát pusztán egy tükör ez a topik a te fajtádnak....már bocs a szóhasználatért, mert amúgy vannak dolgok, melyekben egyetértünk..."
A hozzám hasonlók emlékeznek a hírekre, emlékeznek kárvallott ismerőseikre és azok alapján mondják el véleményüket.
A hozzám hasonlók elítélik azt, ha viperával bárki olyan helyen sétál, ahol veszély nagy valószínűséggel nem fenyegeti, saját védelméről nem kell gondoskodnia, ill. biztosan számíthat arra, hogy a rendfenntartó erők megvédik, ha arra mégis szükség lenne.
A hozzám hasonlók nem ülnek fel a gárda elleni megalapozatlan hisztériának.
A hozzám hasonlók nem a cigányokat, hanem a háromszáz lincshangulatú, feldühödött cigányokról mond véleményt itt, ill. arról a lehetőségről, hogy Magyarországon egyre több helyen előfordulhat, hogy szembe kelljen nézni háromszáz feldühödött cigánnyal.
Az én fajtámnak nem hinném, hogy a te tükrödre lenne szüksége. Sokkal inkább békére és biztonságra.
A te fajtád az, amelyik a békét és szabadságot nem biztositja az én fajtámnak. Pedig ez alkotmányos joga az én fajtámnak.
Nem a romákat meg a melegeket fogja fenyegetni, hanem - első körben - parlagfüvet fog irtani a Magyar Gárda - árulta el lapunknak a szervezet egyik alapítója. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, a Fidesz kulturális tagozatának tagja a Hírszerzőnek cáfolja, hogy pártközeli magánhadsereg jönne létre, és állítja: ki fogják szűrni a szélsőségeseket a gárdából.
"A polgármester szerint szó sincs lincshangulatról, igaz, a szomszédos településekről érkező romák indulatait a rendőrség és ő is sem tudta kordában tartani. – Az itteniek békés emberek, nincs velük gond. "
"A rendőrség az intézkedések során semmilyen fegyvert nem talált az említett személynél"
"Majdnem megismétlődött „Olaszliszka” szerdán este Gesztelyben, ahol egyenruhás férfiak lincshangulatot váltottak ki a cigánytelep lakói és a szomszédos falvakból érkező romák körében. A több mint 300 romát a cigányvajda, a polgármester és a rendőrök intették nyugalomra. A helyi cigányság szerint 3-4 gárdista járt késő délután a telepen. A „kommandós” öltözéket viselő, felfegyverzett férfiaknál a romák viperát és lőfegyvert is láttak – ezt a megyei rendőrkapitányság illetékesei nem erősítették meg – A körzeti megbízott este hét órakor ment át Hernádnémetiből Gesztelybe, ahol a gárdistának öltözött helyi lakos szóváltásba került a kisebbség több tagjával is. Az egyenruhás férfi barátjától igyekezett hazafelé. A rendőrség az intézkedések során semmilyen fegyvert nem talált az említett személynél, pedig a helyi kisebbség kérésére azokon a telkeken is szétnéztek, ahova állítólag bedobta fegyvereit az illető. A határozott rendőri fellépésnek, a cigányvajda és a polgármester jelenlétének köszönhetően békésen zárult az este Gesztelyben – mondta el érdeklődésünkre Gaskó Bertalan, a megyei rendőrkapitányság szóvivője. A vajdát hívták Lakatos Attilát a polgármester riasztotta, mert a környező falvakból érkező romákat nem sikerült távozásra bírni. – Fél óra alatt hazaküldtem az embereket, ma is jártam a faluban, helyreállt a nyugalom. A támadások után nem csoda, hogy megijedtek a romák, manapság csak úgy hobbiból lövöldöznek a cigánytelepen. A cigányok nem akarták bántani a gárdistát, hiszen átadták a rendőrségnek. Meg kell nyugtatni az embereket. Nem szabad hagyni, hogy a félelem miatt polgárháborús helyzet alakuljon ki – érvelt a vajda. A polgármester szerint szó sincs lincshangulatról, igaz, a szomszédos településekről érkező romák indulatait a rendőrség és ő is sem tudta kordában tartani. – Az itteniek békés emberek, nincs velük gond. A cigányok hívtak engem is, hogy baj van, engem itt ismernek és elismernek. Azért kértem segítséget a vajdától, mert várták az ideérkező cigányok. Tudomásom szerint két gárdista él a falunkban, velük személyesen fogok elbeszélgetni. Nem szeretném, ha a nagycsécsi és zsolcai eset után itt is elszabadulna a félelem. Pánik volt, lincshangulatról viszont nincs tudomásom. Ezen a 3000 lelkes településen mindig békében éltek együtt magyarok és romák. Mindig büszkén emlegettem, a gesztelyi cigányok jelentős része dolgozik és a roma gyerekek többsége is elvégzi az általános iskolát, sokan tovább is tanulnak – hangsúlyozta Hompoth Imre, Gesztely polgármestere." http://mikom.hu/plugins/content/content.php?content.303
Csak nem tudni miért volt ott a gárdista, akár ott is lakhatott, vagy a barátnője, anyukája akármi. És ezt tudhatták a cigányok ( vagy egy cigány), aki mikor szokásához híven megérkezett, előadták a kamudumát a rettentő gárdistáról. Naná, hogy találtak gárdistát.
Szóval túl sok körülményt nem ismerünk, ahhoz hogy véleményt lehessen mondani.
"Csakhogy ők azt állították egyszer, hogy több masírozó embert láttak"
Többben is masíroztak, csak ezek a furfangos gárdisták mihelyt észrevették a rendőröket, késeknek és boxereknek álcázva lapultak meg a cigányok zsebeiben.
Szépen végigolvasod a topikot, és láthatod a hozzád hasonlókat, ahogy egyből elkezdenek uszítani...mindjárt az elején, nem volt fegyver, nem gárdista, a romák lincselni akartak....minden ami a gárdára negatív az tagadva, ami a romákra negatív, minden kitalálva egyből...hát pusztán egy tükör ez a topik a te fajtádnak....már bocs a szóhasználatért, mert amúgy vannak dolgok, melyekben egyetértünk...
Csakhogy ők azt állították egyszer, hogy több masírozó embert láttak, kiderült ez nem igaz, találtak egy darab embert. Aztán azt, hogy fegyvere volt, ezt nem találták meg.