Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Senki nem mondta, hogy ezzel kikéne váltani az összes létező buszt, de speciel a 25-ös családot és a 30-ast helyettesítené és jobb minőségben mert egy járattal elérhető lenne a belváros a nagyállomás és a buszállomás, nyilván az Újkert vagy Temető felé közelekdő járatokat nem mondtam hogy szüntessék meg, mivel teljesen más az úticéljuk.
Oké, megépítik ezt a vonalat a Nagyállomás (és félig meddig a Belváros) felé. És a többi úticél? Kálvin tér-Csapó utca? Kassai úti campus-Temető? Böszörményi úti campus? Egyetem tér Főépület-Klinika-Auguszta?
Keleti városrész kertes házas részei?
A jelenlegi buszos rendszerben ezen úticélok közvetlen elérhetősége, bár a mértéktelen ritkítások miatt egyre szarabb minőségben, de megvan, villamos esetén át kellene szállni a város nagy része felé, mert kb biztosra lehet venni, hogy ha tényleg villamos épülne, akkor menne a levesbe a buszhálózat.
Meg azért azt is vegyük figyelmbe, hogy a 2-es villamos egy olyan buszvonalcsalád (31,32) helyett épült, amik 1 vonalra felfűzték a hosszában egy fő úttengely mellett elterülő lakótelepeket (Újkert, Vénkert), nagybevásárlási lehetőségeket (Malompark), Belváros északi részét (Hunyadi utca, Kálvin tér), magát az abszolút Belvárost (Kossuth/Széchenyi utca, Piac utca) és a Nagyállomást is. Egy nagy hosszú gerinc járat, amit könnyű volt kiváltani egy kötöttpályás gerincjárattal. Egyedül a Főépület-Klinika úticélra maradt meg a 12-es, meg a Kassai út felé a 23-as, de az olyan ritkán jár, hogy hálótat szempontból nem nagy tényező.
Meg ugye az is dob a kettes forgalmán, hogy de facto az a Böszörményi úti campust ellátó vonal is a Görgey utca és DAB székház megállókkal, mert ugye a Böszörményi út közlekedése csapni való.
A Tóci esetében teljesen más a helyzet. Nem lehet egy (de még kettő) vonalra sem felfűzni az összes fontos úticélt, a Tóci városon belüli elhelyezkedése és a Tóci formája, alakja miatt sem. Megnézném, hogy hogy oldanák meg egy vonallal az összes fontos városon belüli úticélt.
szerintem tökéletesen ellehetne látni egy olyan viszonylattal ami az alábbi útvonalon megy. Nagyállomás - Piac utca - Szechenyi utca - Nyugati u - Kishegyesi út - István út - Vincellér u - Derék u - Kishegyesi út - Nyugati u - Szechenyi u - Piac utca - Nagyállomas
és egy ellenírányú változat ami előbb a Derék felé menne és vissza z Istvanon.
és szerintem ehhez nem is kellene várni a villamosig busszal is meglehetne oldani. Tokéletesen körbe jarható lenne a Toci a minden irányból és erintve lenne a Belváros és a Nagyállomás is. Teljesen kiváltható lenne a Tócibol a 30-as és a 25ös család is. A 25ös szintén mehetne az állomásig a Veres peter felol akár a kiskörúton keresztul hogy a buszallomashoz is kozel legyen.
Én is sokszor gondolkodtam már rajta, hogy hogyan lehetne villamossal jól ellátni a Tócit, de akárhogy nézegettem, egyszerűen igazán jó megoldást nem találtam. Mindig van olyan csoport vagy valamilyen dolog, ami rosszul járna/romlana. Egyszerűen a Tóci szerkezetéből, városon belüli elhelyezkedéséből adódóan nem lehet jól ellátni villamossal. Még úgyse igazán, ha több vonal látná el.
Emmellet igazság paranoiásak és fóbiásak is a dkv-sok. Instagramról azonnal ki is tiltottak mikor egyszer megemlítettem, hogy a csuklós elektromos tesztbusz lerobbant a Doberdón :D tipikus fidesz propaganda, azt a látszatot akarják mutatni, hogy minden rendben van.
19Hosszabb vagy mi lehetett az ötlet? :) A 19J jobban passzolna.
Folytatódik a "megoptimalizálunk valamit, aztán két hét múlva megint belenyúlunk, mert elrontottuk" történet. Ennek folyományaként a villamosok is 10 percenként fognak járni délelőttönként. Kicsit legalább kisebb lesz a zsúfoltság, mert vállalhatatlan, ami most megy.
Hát igen. Látszik azért, hogy ezt a jégcsarnoki végállomást se lenyelni, se kiköpni nem tudják.
A vonal keleti felén élőknek kellene a Derék utcai szakasz az iskolák miatt. Meg a Derék utcának se ártana, ha már a 19-es visszavágásával egyszerre még a 25-ös csoportot is kiritkították. Mert ha két vonalcsoportot egyben nézzük, akkor bizonyos időszakokban a ritkítás mértéke kb. 66%, a korábbi 6 db (4 db 25-ös csoport + 2 db 19-es) belvárosi indulásból maradr 2 db (csak 25-ös csoport). Az is elég szarul ütemezve, mert a napok nagy részében van 45!!! perces lyuk is a Belváros felé.
A DKV-s menetrendi keresőt február 20-ra előreállítva megjelenik egy 19H nevű viszonylat, ami a Jégcsarnokig közlekedik, csak tanítási időszakban néhány indulás erejéig.
A viszonylat elnevezés esetében most is működött a bullshit generátor.
Úgy tűnik, hogy mégsem tudja, mert akkor nem ilyen menetrendet adtak volna ki. Azt meg nem hiszem, hogy Józsi és Béla ott üldögél vasárnap este a csuklósban a Nagyállomáson tartalékban, hogy hátha menni kell pörögni.
Nekem nem kellett törölni semmit , csak letöltöttem a Debrecen valós idejűt is. Így most két Debrecen van a listában, mindkettővel működik.
Nem értem miért kellett erre éveket várni, a TransIt már 3 éve nem frissül, annak az árából igazán megtámogathatták volna ezt az appot.
Most is egész napra vissza lehet nézni a valós menetidőket, ez már régen is tetszett, és azt is lehet látni, hogy éppen milyen jármű jön az adott járattal.
Ki is szúrtam egy ilyet:
60 perc volt a menetidő. Nem írígylem azt, aki pont ezen ült, gyalog hamarabb odaért volna az úticéljához. :)
Mondjuk azt nem értem, hogy B.Elek térnek, hogy van időpontja, mikor nem is arra megy most a troli.
A buszoknak kisebb a kapacitása ezért bizonyos időszakokban elég durva zsúfolttság van, főleg, amikor vonattól érkeznek az emberek. A másik gond a 2V rossz belvárosi útvonala. A harmadik, hogy nem a reszicsökkentés miatt kell villamospótlózni, hanem mert megint olyan mértékű kapacitáscsökkentést sikerült eszközölni, hogy az 'úgyis ki kell fizetni a buszokat' csapdájába estünk. Negyedrészt... mennyivel is fog csökkeni az önkormányzat által fizetendő ellentételezés?
OFF. Igazad van, csak a régi verziót le kell törölni és a Debrecen (valós idejű) BÉTA verziójú térképpel kell feltölteni. S így már működik. Nem gondolták, hogy mások évek óta használják ezt. Sajnos nagyon lassan frisslnek a járművek pozíciói OFF
A sajtótájékoztatón használt plakátra minden járműtípus felkerült, még a különjáratok is, kivéve a trolibuszokat. Persze a villamosnak az elején és a végén is kellett helyet szánni. A mottójukhoz képest - Közösségi közlekedéssel a zöld környezetért - szerintem elég gáz, hogy pont az egyik elektromos járműtípusuk nem fért fel...
az van évek óta, de úgy nem működik rajta a valós idő, ahogyan a a tv-ben volt. A menetrendet meg én is el tudom olvasni. Mikor lesz már végre nálunk ile? http://www.bkvrealtime2.nhely.hu/map.html