Még annyit, velem egyszer egy kertészetből a deutziámmal együtt hasonló módon egy nyárfacsemete jött haza, kiültettem az utcára, ma már kb. 2 méter, jó kis árnyékot ad.
Az ágáról és a levélzetéről megítélve ez szerintem nem hortenzia, de én csak a macrophyllákat, a cserjéseket és a bugásokat ismerem, a speckóbb fajtákat nem. Majd ha jönnek az "öregek" ők megmondják a tutit.
Valaki esetleg felismeri?? Eldöntendő kérdések vele kapcsolatban:
1. hársfacsemete, vagy valami hortenzia?
2. hogy került hozzám??
Na jó, itt elég lenne annyit megtudnom, hogy ki lehet ő? Mindkét esetben élni fog, csak nem mindegy, hogy hol. Merthogy az edény, amiből kikandikál, láthatóan kicsi lesz neki a nyáron.
Elnézést, de csak most jártam erre újra. Az Annabelle menyire érzékeny a fagyra? nekem a többi hortenziámat, ha azt akarom, hogy virágozzanak télire be kell csomagoljam nádba és szalmába.
Megpróbálok venni egyet, de ha esetleg van valakinél felesleges, annak persze jobban örülnék.
Jól látom, hogy van díszcsorbád?!
Én tavaly ültettem de akkor nem virágzott, most látom, hogy bújnak kifelé, és nagyon szurkolok, hogy idén hozzon virágot. (mikor virágzik és kb meddig?)
Szeretném még megkérdezni, hogy van e esetleg profi trükk a hortenzia kékítésére.
Most találtam Rátok és arra, hogy annabelle-ről leveleztek. Már késő visszavágni? Van egy tavalyi tövem, már látszik, hogy megindult... mikor ártok többet, ha most visszavágom vagy ha nem?
Én erősen visszavágtam, nagy fejeket hozott, és az ágak nem tudták megtartani a fejeket. Nem győztem kötözni, mégis szanaszét terült. Idén csak a száraz részeket vágtam le, inkább legyenek kisebb fejek.
Én is most hétvégén vettem két paniculatát és egy macrophyllát és terveim szerint legkésőbb hétvégén mennek a végleges helyükre. Egyébként a tavaly ültetettek is már beindultak. Tehát én is csatlakozom az előttem szólóhoz.
Szia! Ha már elmúlt a fagyveszély bármikor kiültethető. Esetleg még érdemes a nagy kánikulákat is elkerülni. Szerintem egy-két héten belül már nyugodtan mehet a földbe.
Szeretném megkérdezni, hogy mikor lehet kertbe kiültetni a hortenziát. Most kaptam pár tövet, még soha nem volt. A neten rákerestem több cikket is elolvastam, de az ültetés időpontjáról nem találtam semmit.
Szia, szerintem nézd meg Starkl-nál, tündérkertjénél, egyéb netes kertészetekben, Annabelle-t már szinte mindenhol lehet kapni, és nem drága... a benzin többe kerülne. :)
Nekem van 6-8 tő, imádom őket, gyönyörűek, és közel sem olyan igényesek, mint a macrophyllák... sem a vízre, sem a talajra.
rózsánál mondjuk úgy van, hogy amit nem akarunk, hogy túl nagyra nőjön, azt nem kell olyan erősen visszametszeni... minél erősebben metszed, annál erőteljesebb hajtásokat növeszt.... és ezt én már más cserjéknél is észrevettem, pl. rózsaloncnál. megköszönik, ha valaki nem óvatosan metsz:)