Igen, ez nem pártszavazás volt, ez népszavazás volt és 8 millió embernek meg volt a lehetősége, hogy véleményt mondjon. Akinek volt véleménye és ezt el is mondta az elég egyértelmű véleményt mondott. És számok azt mutatják, hogy a vélemények túl mutatnak a szimpla jobb-baloldal felosztáson. Ezért létezik tényleg az új többség, és ezért jött létre az összefogás.
No, ettől nem okosodtam meg, de ez biztos az én hibám!
Van egy olyan érzésem, hogy szembenálló felek között összefogás csak akkor jön létre, ha mindkét fél enged valamit a korábbi álláspontjából. No, ennek aztán még a csíráját sem látom.
Ami meg a népsavazáskor történt, az egy kutyafüle volt, nem tartalmi összefogás. Az 3 millió párszázezer ember szűkszemléletű anyagi érdekeltségének kinyilvánítása volt, és nem több.
Nem baj, az SZDSZ ott lesz az MSZP-vel. Egyik gumibotozta a másikat röpke 20 évvel ezelőtt, ugyanezen az ünnepen. De valamiért mégis megbocsátottak az áldozatok az elkövetőknek... ez az igazi összefogás...
Azért ez nem teljesen így van. Ez nem pártszavazás volt, hanem népszavazás. Ne tévesszük már össze a szezont a fazonnal. 3,3 millió ember mondta ki, hogy nem akar vizitdíjat, napidíjat és tandíjat fizetni. Egyébként ki szeret fizetni? Ebben a 3 millióban voltak balosok, kormánypártiak is, és volt jobboldali is, aki nem-mel szavazott.
Az összefogás, vezetője és koordinátora pedig elképzelései szerint nyilván a Fidesz lenne :-)
Nézd, aranyos, hogy ezek után szmájlit tettél. bár szerintem legalább olyan mulatságos, (ha nem mulatságosabb) mikor Demszky a kátyúk miatt dudáló autósokkal összefogva dudálni kezdett:))
1. Összefogást, úgy, ahogy az múlt vasárnap történt. Nem a politikusok között, hanem a "nép egyszerű fiai között" (sic). Ehhez most nagyon direkt, egyszerű kérdéseket kellett feltenni, de hátha következő alkalommal lehet mélyebb, elvontabb kérdésben is összefogni. Azokkal, akik egyébként 2006-ban Gyurcsánynak hittek...
2. Nem ismersz, honnan tudod, nekem mi (ki) a jel? Nekem Orbán nem Jel (ez olyan ballib hülyeség...), csak momentán ő az ellenzék vezére. Nem hibátlan, vannak fenntartásai vele szemben, de ez van.
Azt hittem arról szavaztunk, hogy akarunk-e fizetni valamiért vagy inkább mégsem.
Ha ilyen jól látod 3,3 millió ember motivációját, szerintem azonnal küldd el az önéletrajzodat bármelyik közvéleménykutató cégnek! Sok pénzért fel fognak venni akár már tegnaptól.
Szerintem arra gondolt, hogy a választók fogjanak össze közös célok érdekében, pl. a népszavazás, ahol a nagy többség ugyanoda szavazott, oldafüggetlenül. Az összefogás, vezetője és koordinátora pedig elképzelései szerint nyilván a Fidesz lenne :-)
A másik oldallal, közös cél érdekében, közös értékrend mentén. Ha lehet. Ha úgy gondolod, érdemes, van értelme, sikerre visz az összefogás. Szerinted nincs semmi baj Gyurcsányékkal, csak az tartja vissza őket a nemzet felvirágoztatásától, a nép mennybevitelétől, h a gaz Orbánék nem hajlandók támogatni egyetlen zseniális ötletüket sem a parlamentben?
Vazze, ha végül eléri a mostani kormány, hogy mindenki a búsba kivánja őket, és egyedül Gyurcsányra nem lesz senki se kiváncsi, nálad még az is kirekesztés lesz? Vegyük mán be a körbe Miferinket, olyan kis szomorú:)
AZ emebreknek, a demokratáknak valóban össze kell fogniuk, de ahogy nem foghat össze a hóhér és az áldozat, úgy nem foghat össze senki a demokráciában azokkal, akik kiirták magukat a demokraták soraiból.