Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
szia.engem érdekelne a hagyma /hagymák/ tudok küldeni egyszerű sárgát, sötétkéket ami szinte feketének tűnik, világos barnát-tejeskávé színű.légyszi az p51istvan@gmail címre írni erre ritkán járok. köszi.
Provence leandert cserélek angol rózsatőre, Fargesia Jiuzhaigou bambuszra, datolyszilva csemetére. A leandert nem tudom postázni, kb másfél méter. Olyan érdeklődőt várok, aki érte tud jönni.
Nekünk is van az őrségi telken egy szőlő, amiről úgy tudjuk, hogy Izabella. Erősen illatos, vastag héjú, sokmagvú, mikor teljesen megérik, az egyébként teljesen ép szemek könnyen lepotyognak a fürtről.
Igazad van, de ha nincsr ló ....! Nekem egy kocsibeállón kialakított lugas van belőle, ha egy nappal előbb írsz, tudtam voln fotót küldeni a fürtről (tegnap ettük meg az utolsó fürtöket, egy hónapig simán tőkén tartható károsodás nélkül). A fürtje közepes méretű, tömött, a bogyók kb akkorák mint a Pölöskeié.
De elsősorban gyökeresnek örülnék, mert egy év nyereség lenne.
(Pár éve kaptam vesszőt, tavaly az első pár fürtöt még zölden leették a seregélyek, idén meg rá kellett jönnöm, hogy valami apró szemű, ízetlen valami, mint a Baco Noir, szóval nem Izabella.)
Szia.István vagyok Hatvanból. Én kérném a rózsákat,szombaton tudnék értük menni ha még jó.
Írj légyszi címet hol talállak, és kérsz e valamit cserére?sőtétkék nőszirmot, sárga nőszirmot, kerti pletykát,vegyes szinü kardvirág hagymát tudok adni. címem: p51istvan@gmail.com
Ha nem kapsz jobb ajánlatot, én tudok adni Izabella (nem japán) szőlő simavesszőt. El tudom vinni neked a Keletibe, de szerintem ez csak kora-tavasszal lesz időszerű.
Szia! Szeretném megkérdezni tőled hogy postai úton tudnád e küldeni a növényeket? Kellene nekem clivia achimenes rizóma és brukmansia nem tudom neked milyen van? Én rózsaszínűt kapok.
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél!Fehér, sárga, narancssárga, írisz rizómát tudok küldeni vegyesen 30-40 darabot.Postaköltséget fizetem.Nem kérek cserébe semmit, ajándékba szeretném adni, nagyon sok van, örülök hogy fogynak.:)Nem tudom itt lehet privát üzenetet küldeni, ahol megadnád a címedet.Vagy adjak email címet, ahova elküldöd?
Édesanyám sógornöje a múlt héten sajnos elhalálozott, több tucat cserépnyi, jobbára kommersz szobanövényt hagyva legkevésbé sem növény-affin örököseire. Olyan kezdö növénybarát segítségét várom, akinek mondjuk újonnan épült a háza-kertje, és nincs velük tele a padlástól a pincéig minden.
Édesanyámat majd megpróbálom rávenni, hogy készítsen töle telhetöen részletes listát. Amire magam is kívülröl emléxem:
- a szokásos, minden lakásban megtalálható Philodendron monstera
- Diffenbachia picta
- néhány lepkeorchidea
- Hoya carnosa
- több tucat apró karácsonyi kaktusz és Fokföldi ibolya
Szia, megvan, nagyon nagy és sok virága van; elég nehéz elveszteni. sajnos a gyökereztetett példányokon már túladtam, de dugványnak valót bármikor lehet vágni belöle.
A Pennyben épp most vannak kis sivatagi rózsák a szukkulens növények között, 199Ft /db. Argentin pillangófa magot ha addig nem találsz október körül lesz nekem is (vagyis akkor leszek otthon vele), abból tudok küldeni.