2002 olimpiai bajnok férfi műkorcsolyázója, aki 2003-ban vonult vissza az amatőr sporttól csípő sérülése miatt. Azóta tagja az amerikai Stars on Ice csapatának és már 2. éve szerepet vállal az orosz televízió Sztárok a Jégen (idén Ice Age) címmel futó műsorában.
Fontosabb eredményei:
2002. olimpiai bajnoki cím, négyszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok
Na, itt egy újabb képes videós cikk (a videóba nem tudnám biztosan azt állítani, hogy van Yagu): http://spb.kp.ru/daily/24076/312407/ Megnéztem, valamiért diszkriminálnak még mindig a Vesztis videóval...:(
Megjelent az első cikk az Olimpiai láng futással kapcsolatban, egyelőre csak egy pici kép van róla (Vesztis videót valamiért nekem nem akarja lejátszani): http://www.gazeta.spb.ru/36220-0/
Az az igazság, hogy azt régóta tudom róla, hogy mazohista, úgyhogy nem ezen akadtam ki első sorban, hanem hogy ezt ott egyenesben végig kellett nézni, látni az arcán, ahogy szenved és közbe tudom, hogy azért korizik, hogy az ott lévő embereknek örömöt okozzon. Csak sajnos ezzel nekem nem örömet okozott, hanem aggódalmat váltott ki belőlem. Én sem tudom fel fogni, hogy miért nem tudja az orvosi utasításokat betartani, hisz ezzel csak a saját karrierjét hosszabbíthatná meg. Ott a shown is eszembe jutott, mikor fogja úgy érezni, hogy be kell fejeznie. Több interjúban beszélt arról, hogy nem szeretné, ha megtűrt ember lenne egy revűben a neve miatt. Jelenleg nagyon közel áll ehhez... Remélem, beszél valaki a fejével és rendbe teszi! Annyit sikerült megtudnom, hogy nem a lábával van probléma, hanem a csípőjével.
Komolyan meg is érdemli, hogy tolókocsiba kerüljön az ilyen... hogy lehet ilyeneket csinálni, na látjátok az ilyen embereket nem tudom sajnálni, ha lesz bajuk mert maguk csinálták maguknak...hány olyan ember van aki mindent megtenne hogy újra normális életet élhessen, járhasson, lásson, halljon (látás, hallás: tudom ez nem ide tartozik)!!!! Ő meg kísérti a sorsát... kezdek kiábrándulni belőle...
az az igazság, hogy én örülök, hogy nem mentem, nekem nagyon rossz lett volna látni, mit csinál magával!
Lehet, ti másképpen látjátok a dolgokat, de én az ilyen embereken nagyon ki tudok akadni.
Lehet azért mert eléggé sok testi, szellemi fogyatékossal találkoztam már, akik önhibájukon kívűl kell úgy élniük, és ők sokkal optimistábbak, jobban becsülik az életet és mindent maguk körül...
Viszont, hogy nehogy egy kicsit is lazítsunk itt a nagy aggódásban Alexei miatt, biztos, ami biztos, megint ránk hozta a frászt azzal, hogy most pénteken árpilis 5-én ér az Olimpiai láng Szentpétervárra, ahol Alexei is a hordozója lesz: http://sportsdaily.ru/issue.aspx/750/24079
Fodrika,köszi a beszámolót!Ahogy olvastam,úgy éreztem én is ott vagyok:))
/Bárcsak ott lehettem volna!/
Ami pedig ezt a fiút illeti csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz.Nem tudom megérteni,hogy miért nem vigyáz magára jobban. Teljesen tönkreteszi magát.
Tök jó a beszámoló!!! Köszi!!! Biztos nagyon jó volt várom a dvd-t! De ez a pasi nem százas.... Ha tényleg ennyire vacakul miért nem teszi már végre takarékra magát?! Vagy menjen el és pihenjen egy ideig, vagy valahogy beszélje meg magával, hogy ennyi és kész, legyen edző, vagy koreográfus stb, ha szüksége van a nyüzsire, de az, hogy kifacsarja magát, neki sem jó... Ezzel éveket vesz el az életéből... Amúgy meg ha sokáig így csinál, és nem lazul, a saját gyereiket majd a tolószékből, vagy az ágyból fogja pesztrálni!