Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
nálam a firefox sokszor tilt le dolgokat, de ezt engedi. Lehet alapból tilt nálad oldalakat (?) esetleg a munkahely.... bár ez elvileg nem olyan.
Mindegy, az se gond, ha nem foglalkozol vele. A kérdések egy része amúgy is bulváros kicsit... az a baj, ez nem olyan, mint az index kvízei, hogy a végén összefoglal, itt azonnal mutatja a megoldást, és csak egy perc van, így még beírogatni sem tudom neked ide, hogy egyáltalán érzékeld a színvonalat :)
MüPa- Ma Kell-e felfedeznünk Beethoven vagy Brahms versenyműveit? A klasszikus zene kedvelői tudják, hogy a remekművek kimeríthetetlenek, s minden új meghallgatásuk meglepetéseket tartogat. Különösen akkor, ha olyan fiatal művész a szólista és olyan pályakezdő karmester áll a pulpituson, akiben jelentős új tehetséget ismerhetünk fel.
Ja, bocsi, a címe: "Kvíz: Mennyit tudsz a jazzről? Összeállítottunk egy kérdéssort, hogy letesztelhesd, mennyire vagy otthon az amerikai, európai és magyar jazz múltjában és jelenében! A kérdések többségére megtalálod a választ a Fidelio cikkeiben. "
Más: focis hasonlattal élve, itt senkit nem érdekel maga a foci. Az unió a jövőben nagyobb mértékben akarja támogatni a focit, így, hogy az oda érkező pénzeket 'át lehessen csoportosítani' , tulajdonba kell venni a klubot.
Arany János szavaival:
"Se ide nem, se oda nem Fütyöl a madárka, hanem (Jobb felől üt) nekem fütyöl, (Bal felől üt) s nekem fütyöl: Elmehetnek."
Hubay a karmesteri székben is a méltóságos úr volt. A zenekarban a brácsás súgott néha neki. „A hárfa még nem lépett be” – súgta a brácsás. Hubay: „Kérem, hárfa, miért nem lépett be?”... A hárfa védekezett: „Kérem, hetven taktus szünetem volt, vártam, hogy a Főigazgató úr beintsen.” Hubay méltóságteljes felháborodással: „Mire várt, kérem? Nem látja, hogy el vagyok foglalva?...”
nekem nagyon gyengén sikerült, bár alapból tisztában voltam, hogy sokat nem fogok tudni :) végülis 6 jó válaszom lett, de legalább elmondhatom, hogy azok nem találomra sikerültek :D
Csodálatos, lenyűgöző volt tegnap a King Arthur a Zeneakadémián!! Hazafelé arról ábrándoztam, hogy milyen jó lenne még a Dido és Aeneast meg a Hail, bright Ceciliát valami nagyon jó előadásban meghallgatni élőben, erre hazaérve mit látok?
Ja, bocsi... ezt egyébként még frissiben meghallgattam, csak a reagálás valahogy mostanság nehézkesebb nekem....
Szóval: az orgonás felvételeket nem hallgattam meg. Nagyon éteri zene, és nekem is tetszett, de megvallom, lakatlan szigeten belebolondulnék, ha csak ezt tudnám hallgatni :) nekem az a kategória, ami egyik pillanatban lenyűgöz, máskor viszont tudat alatt behatol, és idegesít. Gondolom épp ami nálad bejött, a hosszan kitartott hangok, és talán a frekvencia az oka. És azért is szerettem a gitáros előadást is, és azért nem mertem belefogni az orgonás változatokba.