Keresés

Részletes keresés

Tartomo Creative Commons License 2009.01.17 0 0 210

Szia!! Örülök, hogy tetszik!

Akkor lehet, hogy meg tud nőni  olyan nagyra, de szerintem a botanikus kertben  biztosan valami spéci dologgal betakarták, meg hát az csak egy botanikuskert ;) . Persze a mikroklíma is nagyon sokat számít. Várom a fotót nagyon!!

Előzmény: CBNora (209)
CBNora Creative Commons License 2009.01.17 0 0 209
Szenzációs a macska fotód!
Előzmény: Tartomo (194)
CBNora Creative Commons License 2009.01.17 0 0 208
A mi kertünk azért nem ugyanaz a kategória, mint pl. Ágiczáé. Elég nagy része veteményes. Bár én azt is nagyon szeretem, nem szívesen áldoznám föl a díszkert kedvéért. Brokkoli helyett dáliák lesznek, a többi zöldséghez ragaszkodom.
Előzmény: Zsuzsokam (193)
CBNora Creative Commons License 2009.01.17 0 0 207
A bécsi botanikus kertben is van Gunnera, lenyűgöző méretű. Mikor ott jártunk, sajnos még nem volt digitális gépünk. Ha sikerül egyszer megtalálni és beszkennelni a róla készült képet, fölrakom. Az már nem rebarbara kategória, egy nagyságrenddel nagyobb volt. Bécsben meg nem angol klíma van, úgyhogy talán itt sem reménytelen valami védettebb helyen.
Előzmény: Tartomo (198)
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.17 0 0 206
Rájöttem ám mostanában, hogy a neten rendelni sokkal olcsóbb és nagyobb a választék is mint az ilyen katalógusokból.
Amúgy is haragszom rájuk, mert a tavalyi egynyáriakból szépkevés lett ami említésre méltó lett volna.
Előzmény: Zsuzsokam (204)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.17 0 0 205
Menj át a Hortenzia topikra!Ott írnak a csomagküldésről!
Előzmény: sokoldalú (203)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.17 0 0 204
Igen.Brazíliai óriáslapu.Gunnera manicata....Ne rendelj,várd meg hogy túléli -e nálam a telet.
A Fűvészkertben vettem 700Ft-ért. Nézz körül kertészetekben,láttam pl.a Fitoland-ban.
Nem kell elkapkodni!..Én lehet hogy ezt tettem hortenzia ügyben.Írják a társak hogy egy kis csonkot küldenek 5000Ft-ért.Elhűltem!!!!:-)))))))
Előzmény: sokoldalú (203)
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.17 0 0 203
A gunerra az az óriáslapu?
Azt én is néztem a starkl-ban, csak nem merem megrendelni nehogy másvilágra küldjem.
Ha nálad ilyen szép... akkor megvárom milyen lesz tavaszra, és ha jól van akkor én is rendelek!
Előzmény: Zsuzsokam (202)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.17 0 0 202
Most lenne a Gunnerám 2. éves ha nem fagyott el!......Reménykedem.
A tavalyi telet símán kibírta,(40cm-es szalmatakarással+hólyagos fólia)de azért az idei tél össze sem hasonlítható az előzővel!
Nyári képek-......az utolsón a kosár alatt várja a tavaszt!!Csak nehogy meglepődjek!:))))
Előzmény: harminckilenc (199)
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.17 0 0 201
Nem hiszed el milyen béna vagyok!
Amint lementettem a képet a füvet ....... hát izé....kidobta a nevét :-))))
A lámpatisztító fű volt az!
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.17 0 0 200
Köszi a tippet és bocsi a tévedésért.:-)))
Előzmény: Zsuzsokam (193)
harminckilenc Creative Commons License 2009.01.17 0 0 199

Köszönöm a gyors választ.

Hát  ez az. Egy kicsit babrás a dolog.

Erről a hortenziáról egyik könyvemben sem, pedig van néhány.

Gunnerát pedig legelőször Hollandiában láttam, aláálltam, a fejemre borult!

De itthon? Megy?

sok víz, árnyék, dopping, gondolom

megnézem a címeket

Egyébként fehér kertet szeretnék megvalósítani, a színeket, legfőképpen a sárgát mellőzni, de nem megy, mert a hamuvirágba és a büdöskébe egyszerűen szerelmes vagyok.

haemarocallist rózsaszínben

callát hófehérben

dáliát hófehérben, bár tavalyelőtt láttam egy kertben citromsárga és narancssárga, tavaly sárga és piros kettőst, mámorító volt

Magot, gumót én még az idén sehol sem láttam frisset, némi tavalyi maradék itt-ott.

Január-február izgalmas eldöntenivalója, mi legyen az idén a párkányon?

Mi legyen?

Délnyugati oldal, tűző nap

A starkl  kat. megjött, de a tavalyi rózsa, még jó, hogy ötöt vettem, ötszázról kilencszázvalamennyi.

Az igaz, névvel árulják, nem színre.

üdv

Előzmény: Tartomo (198)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.17 0 0 198

Szia!!

Örülök, hogy  újabb taggal bővült a fórum. Ezt a  hortenziát nem ismerem pontosan, de szerintem  a hortenziák többsége nem nagyon bírja a meszes talajt. De  egyszerűen megoldható a probléma. Mikor ülteted, akkor a  kiásott gödröt rhododendron földdel kell pótolni, valamint mulcsolni. A kissé savas talajt  citromleves öntözővízzel fenn tudod tartani. Nézz át a Hortenzia című topikba, olvasd végig, és ha valami nem világos, akkor írj, nagyon szívesen segítünk.

A gunnera manicata-nak van szintén saját topikja, ha beírod a keresőbe kidobja, olvassgass, de annyit mondhatok, nehogy elhidd azt amit a starkl ír. Takarással megmarad, de soha nem lesz akkora mint a képeken. Azok a képek mind angliában, vagy olyan helyen készültek, ahol nincs tartós fagy. Nagyon csábító, és nem is drága, lehet én is megpróbálom, de  olyan nagy leveleket nem fog hozni.  Olvasd el a tapasztalt gunneratartók  hozzászólásait.

Ha nem találod a  topikokat, akkor a nevemre kell kattintani, és  azon belül a nyitott topikok-ra. Mindkettő ott lesz, mert én nyitottam azokat is ;)

Előzmény: harminckilenc (196)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.17 0 0 197

Nem makróztam, csak  vakuval fotóztam, direkt  sok képet csináltam, hogy lássam melyk a jobb szög. Direkt nem akartam, hogy minden éles legyen, csak a cicára fókuszáltam. Ha jól tudom ezta fotózási módot aranymetszésnek nevezik, amikor a  fotó egyik negyedébe van a lényeg. Sajnos semmi könyvem sincs. Nem tudok mást tanácsolni, mint gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Én is már millió képet csináltam, a jobbakat megartottam, a rosszakat kibobtam. De azért láthatod az albumomban, hogy vannak még homályos képeim, amik nem a legjobbak. Bár az még a régi géppel  volt készítve.

Remélem tényleg fel tudok zárkózni. Nagy terveim vannak, mind napos, mind árnyékos részeken. De ezek még titkosak! ;) Idővel minden kiderül :D.

Előzmény: Zsuzsokam (195)
harminckilenc Creative Commons License 2009.01.17 0 0 196

Sziasztok,

most találtam rátok. Micsoda gyönyörű képek, kertek ... Gratulálok!

Én is kertezek.

Kérdés: Starkból a pinky winky hortenzia ugye nem mésztűrö? (nincs hosszú öm)

Gunneráról is meséljetek valamit, kérlek!

Dec.24-én már hóvirág, azóta semmi, csak hideg, de halljátok a madarakat?

Lesz tavasz!

üdv

Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.17 0 0 195
Ez a cica kép nagyon sikerült.Hogy csináltad?Automata makrofoto,vagy manuális?
Éles a cica,és éles a naplemente is.Van valami szakkönyved a fotozásról?Amiből
0-ról elkezdhetném a tanulást?
Tomi az idén felzárkózol a "nagyok"közé a topikban!Gratula!!!!!!

Tartomo Creative Commons License 2009.01.17 0 0 194

Szia! Köszönöm a dícséretet, igyekszem. Imádok fotózni, ez az egyik kedvenc hobbim( a sok közül: kert, kutyák,kiállítások stb...)

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan a te kerted is pont olyan lesz mint a felsoroltaké. Már most van benne egy-két gyöngyszem, pl. azok a szép rózsák. Én most fogok először rózsát ülteteni. Már nagyon várom a tavaszt.

Nagyon örülök, hogy tetszik a kertem. Nemcsak azért fotózok minden évszakban, hogy meglegyenek a képek, hanem mert ezeken a szürke napokon szinte érzem a meleget, és az illatukat, amikor nézegetem. Aztán meg olyan jó visszanézni a képeket. Most hogy feltettem a tó építés fotóit is, hát  rengeteget változott a tó. És még mindíg változik. Idén megint van egy két ötletem, amit most még nem árulok el, de majd  fényképezek. A növény, amelyket mondtad nem. Nos  nem nagyon tudom melyk a bóbitás virágű fűféle, vagyios melyk, de ha  a lation nevét ide kimásolod, akkor már tudni fogom, vagy magát a képet.

Ma is fotóztam, bár a téma ma nem a kert volt, hanem a macskáink.Még sötétedés előtt  előbújt a nap, így kimentem párat kattintani a szép fényekben. Mutatok egyet ami a mai kedvencem, és a mai kert adag sem marad le ;):

Előzmény: sokoldalú (191)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.17 0 0 193
CBNora ugyanaz a kategória.Szerintem itt ők viszik a pálmát!!!!!!
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.17 0 0 192
Szerintem összetévesztesz ZsuR-ral.Övé az a gyönyörű kert.....Aztán ha el akarsz ájulni,látogasd meg "agicza"honlapját!Az egy csoda.....Babci is az élboly-ban.
Én mindent tőlük lestem el!!!!
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.17 0 0 191
Kedves Tartomo!
Nagy megtiszteltetés, hogy a kertemet felvetted a kedvencek listájára és olyanokkal mint Zsuzsokam, meg Babci egy oldalon szerepelni .........:-))))
Köszönöm

Te pedig egy igen nagy tehetség vagy!
Gyönyörű a kerted! Külön tetszik, hogy minden évszakban lefényképezted a növényeket. Az a bóbitás virágú fűféle az milyen fű? Mi a neve? De ne latinul mert azt nem értem:-))))
Előzmény: Tartomo (189)
CBNora Creative Commons License 2009.01.16 0 0 190
Nem rakod ki az albumodat az adatlapodon weboldalnak? Akkor bármikor könnyen meg tudnánk nézni.
Előzmény: Tartomo (189)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.16 0 0 189

Pedíg nagyon jó  egy web album. Én most fejeztem be az enyémet.(http://picasaweb.google.com/Tartomo)

Én 2006 ban kezdtem fotózni a kertet, és most, hogy nézem a képeimet, most látom csak igazán, hogy mekkorát is nőttek a növényeim. Szerintem érdemes belevágni! Jó móka! Kedves Topiklakók, akinek megtaláltam a webalbumát(sokoldaló, ZsuR), annak felvettem a kedvencek közé, ha nem bánjátok, és szeretném másokát is felvenni, ha  lehet.

Mai csodás fotók:

Előzmény: julika.sz (188)
julika.sz Creative Commons License 2009.01.16 0 0 188

Szia!

Sajnos nincs kép a kertemről,mert kitörölgettem:(

Nem is sok látszik még belőle,mert jóformán 2008-ban kezdtem el  a növények ültetését.

Elég nagy a kert,ezért a pici növények még nem érvényesülnek.

2400 négyzetméter a telkünk.Én is Debrecentől nem messze élek.

Van egy kis tavacskánk is .Sajnos a szomszéd kutyáitól nem tudom megóvni.

Tegnap is észrevettem hogy megint kikaparta a tófóliát,pedig szóltam neki tartsa a saját telkén.

Röviden ennyi.

Tavasszal lesznek képek,ha nem fagyott el sok növényem.

Előzmény: sokoldalú (135)
rika50 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 187
köszi a meghívást! már van néhány hortenziám, nagyon szeretem őket, majd a metszéshez kérek is segítséget
Előzmény: Tartomo (186)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.15 0 0 186
Ha megrendelted tavasszal várunk a hortenziás topikban, addigra  már  felélénkül az a topik is. :D
Előzmény: rika50 (184)
rika50 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 185
Ebben a zord időben is gyönyörködhetünk a szépben! köszi a képeket! És nagyon jó ötletadónak is.
Előzmény: Tartomo (178)
rika50 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 184
Sziasztok! én még nem kaptam meg a katalógust, köszi hogy beszéltek róla, megnéztem a net-en. A Hydr. pan. Pinky Winky-t nem szabad kihagyni!!
Tartomo Creative Commons License 2009.01.15 0 0 183
Ne is monddd ;) De a suli fizeti ösztöndíj formájában! :D
Előzmény: sokoldalú (182)
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.15 0 0 182
Én is megkaptam a katalógusukat, de úgy döntöttem, az idén nem rendelek tőlük semmit.
Inkább megpróbálom a online vásárlást az újonnan felfedezett helyről.

Te aztán ki tudod választani a legdrágább hortenziát!:-)))
Szó mi szó nagyon szép nekem is az tetszik.
Előzmény: Tartomo (181)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.15 0 0 181

Szerintem  az. Nagyon hasonlít , az biztos.

Megjött a starkl. Tudom nem olcsó, de nem bírok ellenálni pár dolognak, így tavasszal  fogok rendelni  3 növényt. Egy  japán juhart, mert most csak 1690.-

, egy rózsát(Remy Martin), és egy hortenziát!!! A hortenzia meseszép.Egyébként megújúlt a honlapjuk. Szép lett. És szépek a képek is.( A képek a katalógusból valók, remélem tényleg ilyenek is lesznek majd a növények!!)

Előzmény: Zsuzsokam (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!