Keresés

Részletes keresés

NattyDread Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2035
Még valamikor a kilencvenes évek végén kaptam egy CD-t, amin volt egy csomó, netről letöltött angol nyelvű cikk a témában (nem volt még akkor netem), és azon volt. Azóta megtaláltam a neten néhány hasonló USA egyetemi kutatás eredményét, és azokban is írták, de most nincs időm keresni, mert sok a munka.
Előzmény: figyelem02 (2028)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2034
Gyilkolt a fű :D
LOL :DDD
Előzmény: figyelem02 (2006)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2033
Sztem sem. de hát mi itt a betondzsungelben nem tudhatjuk, mik is azok a növények... :-p Bár a múltkor láttam róluk egy érdekes filmet. Meglepődve tapasztaltam, h. zöld a levelük; biztos a kender is zöld lesz, de nem akarok itten előítéletes lenni.
Előzmény: Törölt nick (2032)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2031

Ááá, az ő gyereke nem ilyen.:))

Aztán majd azt mondja, hogy soha nem gondolta volna róla, lásd (2006) hsz.

Előzmény: phare (2030)
phare Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2030
"Akkor etesd a gyerekedet marihuanaval. De ha az enyemhez mersz vele kozeledni , akkor szetverem a fejed es becsomagolva elszivhatjak a haverjaid."

Szarok a gyerekedre. Remélem érted! Csak megsúgom az első kipróblás úgy zajlik, hogy a gyereked találkozik a legjobb barátávaival akik éppen szívják a jointot és mivel látja hogy jófej fiúk és lányok megkérdezi félénken: Kaphatok én is?
Előzmény: 4400 (62)
Hwang Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2029

valaki az elejétől olvasgatja a topicot.

"dögöljön meg minden füves és mszp-és"

:) ez itt egyesek körében népszerű mondat

Előzmény: NattyDread (2023)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2028
Ez az adat meg honnan van?
Előzmény: NattyDread (2027)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2027
Nem tudtad, hogy a fű jó pár évvel megnöveli a fogyasztó várható élettartamát? Szar lenne ez a TB-nek.
Előzmény: Törölt nick (503)
Antisystem Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2026

Ez a megközelítés erről a műsorról szól, és nem másról.

ÜdV

Előzmény: figyelem02 (2020)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2025
"nem is kell.hagy pusztuljon . ingyen drogot a böszmének.kicsit kegyetlen a módszer de a társadalmat védeni kell"

Ugye, hozzád is kegyetlen az élet?
Előzmény: Törölt nick (63)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2024
"Larifari.

Akkor etesd a gyerekedet marihuanaval.Ha annyira artalmatlan , akkor minden ok vele , nem ?

De ha az enyemhez mersz vele kozeledni , akkor szetverem a fejed es becsomagolva elszivhatjak a haverjaid."

Fogd már fel: qrvára semnkit nem érdekel a gyereked, és semmi közöm hozzá, nem is lesz, csak unjuk már kicsit az ártatlan adófizetők kriminalizálását, aminek szintén semmi köze a gyerekedhez. Majd ha fű miatt bentfogják éjszakára a fogdában, akkor lesz. Szar, Neki (is). Ezt akarjuk elkerülni, érted?
Előzmény: 4400 (62)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2023
"A kender káros az egészségre. Olyan mint a parlagfű. Ezért ki kell irtani, mert egyre többen lesznek betegek tőle. Meg kell büntetni azokat akik nem kaszálják le."

Nagyon buta vagy te öreg, olvass már utána, mielőtt baromságokat írsz, mert ez égő. Gondolom, bp-i vagy, és nem láttál még növényt élőben, csak tévében.
Előzmény: Törölt nick (11)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2020

Nem hittem, hogy ilyen hamar bekövetkezik. Az Echo tv-n az Éjjeli menedék című műsorban összeállítás az MMM-ről (ilyen szövegekkel: "nem kellene zéró-toleranciát alkalmazni a tüntetőkkel szemben, kedves törvényhozók?"), és benne az utalás, hogy a 15 éves gyerek a marihuána miatt halt meg.

Csak ne lennének ilyen kiszámíthatók ezek a gyökerek.:)))

Előzmény: figyelem02 (2013)
brumaire 18. Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2019
"I smoke marijuana every chance I get" (Allen Ginsberg, America)
Antisystem Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2018

Ja, mi még a klotyóban szívtunk:))) (igaz, nem füvet, az akkortályt még nem volt divat. Almabor Demalgonnal, na az volt a rulezzzz:))))

ÜdV

Előzmény: figyelem02 (2015)
Antisystem Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2017

Szerintem meg megfelelő zárt intézményekbe kell juttani a "mások tudatából kiirtani" akarókat, ahol gondos ápolást és megfelelő gyógyszerelést kapnak.

ÜdV

Előzmény: próka (1973)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2016

"az egyik családtag annyit mondott, hogy a fiúnak a múlt héten volt egy enyhe megfázása, de azt elképzelni se tudja róla, hogy füvezett volna."

Sőt, még az is lehet, hogy egy felmérésen nem ikszelné be, hogy füvezik. Senki nem tudja pontosan, hogy hány fiatal élete van veszélyben ezek miatt a törvények és a törvények támogatói miatt.

figyelem02 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2015

Ezek a folyosón szívnak? Kemény, vazz.:)))

Előzmény: Antisystem (2012)
Antisystem Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2014

Igen, én is inkább a tilalom halálos áldozatának látom...

ÜdV

Előzmény: Siphersh (2011)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2013
Nem voltak még olyan cikkcímek a sajtóban (pl. MN, Hírtv), hogy "gyilkolt a marihuána"?:))
Előzmény: Siphersh (2011)
Antisystem Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2012

Füvet szívott, meghalt
Index
2007. május 17., csütörtök 14:52
Egy olasz középiskola 15 éves diákja rosszul lett egy tanítási órán, miután a szünetben füvet szívott, kórházba szállítása után meghalt. A rendőrség elrendelte a boncolást és a toxikológiai vizsgálatot, feltételezhető ugyanis, hogy a marihuánában vagy a hasisban valamilyen mérgező anyag volt.

Egy tizenöt éves olasz fiú, miután füvet szívott a szünetben, összeesett egy tanítási órán. A tanár épp írt valamit a táblára, amikor a fiú elvesztette az eszméletét, és a földre rogyott. A kiérkező orvos hosszú szívmasszázst végzett rajta, majd kórházba szállították. A középiskolás nem sokkal később meghalt, írja a Repubblica.

A rendőrség azonnal elrendelte az észak-olasz Paderno Dugnano városka műszaki középiskolájába járó fiú boncolását és toxikológiai vizsgálatát, ugyanis fennáll a gyanú, hogy a halált okozó marihuánás vagy hasisos cigarettában egyéb veszélyes, illetve mérgező anyagok is voltak.

Többen tanúsították, hogy látták a fiút társaival együtt a folyósón, a szünetben füvet szívni. Két iskolatárs azt is bevallotta az igazgatónak, hogy az intézményben mindennapos a drogkereskedelem és a drogozás a folyosókon. Elmondásuk szerint a problémáról az iskolaújság egy korábbi számában is volt már szó.

A fiúnak, aki két éve focizott védőként a Real Dugnano csapatában, két testvére volt. A családtagok elmondása szerint "makkegészséges gyerek volt". Edzője arról számolt be, hogy utolsó meccsén remek formában játszott, kiváló csapatjátékos és rendkívül nyugodt típus volt.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2007)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2011
A marihuána-tilalom újabb halálos áldozata. De nem baj, lényeg a morális üzenet.
Antisystem Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2010

Itt az Indexen is volt, csak éppen van a hírnek egy másik része is, mely szerint azt feltételezik, hogy a cigarettába méreganyag (tán permetszer - teszem hozzá én) kerülhetett, és az volt a  felelős a halálesetért, nem a THC.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2007)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2009
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2008
Kendermagos tyúknak nevezte az SZDSZ fővárosi frakcióvezetőjét Tarlós István. John Emese szerint fideszes kollégájának megjegyzése Tarlóst minősíti, aki egyébként a közgyűlés esélyegyenlőségi bizottságának elnöke is. Tarlós nem most fakad ki először; a közelmúltban például Demszkyt bunkózta le egy sajtótájékoztatón.
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2006

Azoknak a szülőknek, akik szintén elképzelni sem tudják...

Gyilkolt a füves cigi? - A tanár csak egy nagy huppanást hallott a háta mögött2007. május 18. 17:35

Egy 15 éves olasz fiú dél körül lett rosszul az iskolában, óra közben. Osztálytársai szerint percekkel korábban szívott el egy füves cigit.

A Milánóhoz közeli Paderno Dugnano településén, egy szakközépiskolában történt az eset: az órán éppen gazdasági jogot tanultak, amikor a diák rosszul lett. Az osztálytársak azt állítják, hogy a fiú a szünetben elszívott egy marihuánás cigarettát, és néhány perccel később, óra közben elfogta a rosszullét. Amikor ráesett a padra, majd a földre, azonnal értesítették a mentőket, akik egy milánói kórházba szállították.

<!-- var uniq=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // billboard banner var oldBillboardHeight = 60; var oldBillboardWidth = 0; setTimeout("setBillboardHeight()", 1000); var i = 0; function setBillboardHeight() { h = getobj("billboardbanner_innerside").offsetHeight; if (h == 0) h = getobj("billboardbanner_innerside").clientHeight; o = getobj("billboardbanner"); if (h > oldBillboardHeight) { o.style.height = h + "px"; oldBillboardHeight = h; } w = getobj("billboardbanner_innerside").offsetWidth; if (w != oldBillboardWidth) { ww = parseInt(getobj("billboardbanner").offsetWidth); getobj("billboardbanner_innerside").style.left = parseInt((ww - w) / 2) + "px"; oldBillboardWidth = w; } setTimeout("setBillboardHeight()", 1000); } //--> <!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

A fiúnak korábban nem voltak egészségügyi problémái. A tanár azt mondta: épp a táblánál állt, amikor egy puffanást hallott a háta mögött, és hátrafordulva meglátta a földön fekvő fiút, aki köré odasereglettek az osztálytársai. Amikor a mentők a kórházba szállították, délután egy órakor már halott volt. A rendőrség és az orvosok tanácstalanok, az egyik családtag annyit mondott, hogy a fiúnak a múlt héten volt egy enyhe megfázása, de azt elképzelni se tudja róla, hogy füvezett volna.

Siphersh Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2004
Magyar pipába magyar kendert! Le a homokos (!) nyugat-európai importkenderrel! Hajrá magyarok, hajrá magyar termesztők!
Előzmény: Siphersh (2003)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2003
Már úgy értem, hogy hagyományosan.
Előzmény: Siphersh (2002)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2002
De a lényeg egyébként is az, hogy de igen, nálunk is használják, nagyon sokan használják a marihuánát gyógyászati célokból, és használták régebben is, nagybajuszos, nagyonmagyar, hagyományos hagyományőrző hagyományként, hagyományból.
Siphersh Creative Commons License 2007.05.18 0 0 2001

"Olyam munkas nevet aki a kendert a tiloloval tilolta."

Tilolóval? Akkor érthetőek az elképzeléseid a kenderrost versenyképességéről. Schlichten 1917-es találmánya eléggé átrendezte a piaci helyzetet. Lehet, hogy negyven évvel később nem állhatott volna elő ugyanez a piaci helyzet, lehet, hogy ma sem jelent a kenderipar különösebb piaci nyomást, de ott és akkor, azok között a technológiai, piaci és politikai körülmények között, abban az országban nagyonis volt jelentősége a dolognak. De senki nem állítja, hogy a textilipari tényező volt az egyetlen, vagy akár csak a legfőbb oka a tilalomnak. Ez egy összetett történet, utána lehet olvasni.

Előzmény: Derek (2000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!