http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
Megjegyzem, mert az jo - kicsit magasfoku anatomiai, es elettani ismereteket varsz el a macskaktol. :) Amugy, mert cukiparti vagyok, megint megjegyzem, a gond az, hogy btk-t sertett az uriember, a tobbi maszlag. (Es zarojelben - a macskakat nem "nyersen" szoktak herelni, mert az manapsag ugyanugy btk... )
"+ javitsatok ki de a macskat nem kizarolag az alom miatt hereljuk" Oke, kijavitalak. De. Csak amiatt. Persze, hazudnak, ha azt mondanam, hogy csak ennyi a valtozas, de a leirt jelensegek pont nem jellemzok. Jellemzo talan egyedul a vizeletnyomok szethagyasa, de meg az sem "tipushiba". Csak megjegyzem, a macska joval kevesbe szexualis bealitottsagu allat, mint gondolnak sokan, talan pont azert is, mert relative keves "numera" esik le egy egyednek az elete soran - a macskaknal talan meginkabb jellemzo a "erosebb kutya" elve. :) Mindenesetre, az teny, hogy ritka hangos egy beindult macskagaleri, mikor olik egymast a nostenyert. :)
"Mintha büszkén vállalnád, hogy nem herélted ki, pedig valószínűleg sok később éhesen kobórló kiscicát segítettél ezzel a világra. Szerintem az ivartalanítás hozzá tartozik a tudatos gazdisághoz, nem tudom, ti hogy vagytok vele."
ebben lehet h igazad van es nem voltam tudatos gazda. egyebkent 11-12 eves voltam. de azert az erkolcsi erzekem tiltakozik ez ellen. a macskat (a tobbi allatot se) sose kerdezzuk, csak tudjuk, mi jo neki. meg lennek dobbenve ha a macska nem tulajdonitana kulonos jelentoseget a nemi szervenek.
ez persze nem mentesiti a meg nagyobb genyosagokat, lasd toepler, sinter, sony, illatszerek stb.
egyszeruen csak belekepzelem magam az allat helyebe u.ugy mint toepler filmje utan es kiraz a hideg, ha a sajat magam herelesere gondolok, talan meg jobban mintha a sajat vizbefulasomra. ennyi
Pedig kertesházas macsekoknál különösen fontos az ivartalanítás. Kevesebb éhesen kóborló macska lenne, ha erre minden macskagazdi odafigyelne. Mintha büszkén vállalnád, hogy nem herélted ki, pedig valószínűleg sok később éhesen kobórló kiscicát segítettél ezzel a világra. Szerintem az ivartalanítás hozzá tartozik a tudatos gazdisághoz, nem tudom, ti hogy vagytok vele.
"Azon kívül nem rólad szól a topic, hanem egy állatkínzó filmesről."
sry a lightos offert, befejeztem csak arra akartam ravilagitani h az ember erkolcse eleg relativ dolog, kenyet kedvet szolgalja csak. persze nem mintha a macsekok maskepp gondolkodnanak, de legalabb nem tartanak herelt egereket rabsagban, inkabb csak megeszik oket.
Az állatok a sintértelepen, a kisérleti laborokban és a szőrmegyárakban raboskodnak. Egy állat, amelyik rendesen meg van futtatva, nem raboskodik. Sőt, többet járhat, többet láthat a világból, mint egy kerben néhány négyzetméteren lelélt egész élet során és akkor még a láncra kötésről nem is beszéltünk. A kerben is átalussza a nap nagy részét.
Toepler nem segíteni akart, hanem egy jó sztorit. És ismétlem, itt nem te vagy a főszereplől, hanem az állatkínzó filmes, akinek a megbüntetését akarják az állatszeretők.
És vajon annak a macseknek mennyi utódja volt, akiről nem tudsz és akik nyomorultul elpusztultak? Te vagy, aki csak a saját kényét és kényelmét nézi és nem vagy igazi állattartó. Kívülálló vagy.
Azon kívül nem rólad szól a topic, hanem egy állatkínzó filmesről.
Mellébeszélsz és hiteltelen vagy, hiszen nem élsz állattal, nem tudsz róla semmit, csak amit elképzelsz. Azon kívül egyetlen lény sem szaporodhat kedvére. A szabad természetben pláne nem. Ha nem tudnád, a farkasok között pl. csak a falkavezér és a párja szaporodhat. A többi szenved pár nélkül. Az ember mellett élő állatnak nem kell emiatt szenvednie, mert egy műtéttel megoldják. És ez nem csonkítás, hanem segítés. És azt a tényt, hogy ez hogy ez jobb embernek és állatnak egyaránt.
Ne csak a szexuális örömnél/ösztönnél emberiesítsd az állatot. Ha nem szánod a kidobott életét, akkor ne kritizáld azt, hogy aki befogadja és jól tartja cserébe nem engedi szaporítani. Ugyanis a befogadás korlátozott, főként ha a magadfajta egyet sem vesz magához. Gondolkozz időnként és ne csak az ösztöneidre hallgass.
"Tudod, sokkal könnyebb kívülállóként magas lóról beszélni, semmint segíteni egy állaton."
miert is vagyok kivulallo?? volt macsekom amikor kertes hazban laktunk, ennek ellenere nem hereltem ki, es nem is zartam ra egy ajtot se soha, csakhogy ne szokjon el, viszont rendszeresen a fejemen aludt :D
sot ugy talalkoztunk h ehesen koborolt es adtunk neki kajat. ennek ellenere nem ereztem magam feljogositva h levagassam a kukijat
aztan elkoltoztunk egy berhazba es a macsot odaadtuk egy kerteshazas ismerosnek
"Egy álltanál nem a szexuális élet a legfontosabb, hanem a biztonságot adó, szerető otthon."
ezt honnan tudod mar ne is haragudj??? en onnan tippelem h nalam nem igy van es en is emlos allat vagyok :)
sztem azert gondolod igy h igazolhasd az onzo kisallattartasodat egy 1.5 szobas pesti berlakasban (ha nem igy van ne vedd fel).
miert van szted h a kutyat konnyebben lehet idomitani mint a macskat? ha jol tudom nem azert mert a kutya intelligensebb mint a macska, hanem mert az embert falkavezernek tekinti. a macska nem. a macska kizarolag azert van veled h simogathasd, ha szabadon engeded nem is jon mindig vissza, csak ha mar nagyon megszokta az ingyenkajat, inkabb lemegy csajozni / pasizni valamelyik meno haztetore
Tudod, sokkal könnyebb kívülállóként magas lóról beszélni, semmint segíteni egy állaton. Ha az állatnak választania kellene a gazdátlan kóborlás, éhezés, magányos üldöztetés, a sintértelep, vagy egy szadista ember kínzása és az ivartalanítás között, biztos, hogy az utóbbit választja. Egyébként állaton is végeznek a gazdi kérésére pete- illetve ondóvezték elkötést, de nagyságrendekkel nagyobb a daganatos megbetegedés. Egy álltanál nem a szexuális élet a legfontosabb, hanem a biztonságot adó, szerető otthon. Azt hiszem, ezt te valóban nem érted. Nem én vagyok fennkölt, hanem te vagy közönséges. Nagy különbség.
"Előszöris biologiai lehetetlenség lenne engem kiherélni, merthogy nőnemű vagyok."
ennek ellenere gondolom latod a kulonbseget a klitorisz levagas (ne legyen ideges az asszonyallat es ne akarjon mindenfele szexelni lasd par szexi arab / perzsa kulturaban) es a petevezetek elkottetes (ne lehessen a nonek gyereke veletlenul) kozott.
ha nem akkor megmondom, az utobbi esetben meg teljes erteku szexualis leny vagy, mig az elsoben egy aszexualis megcsonkitott szerencsetlen. ez fontos kulonbseg sztem, annak ellenere h a macskalanyok allitolag fajdalombol kiabalnak szex kozben nem elvezetbol
"Azon kívül ha állatot tartasz és nem szaporítod, sokkal több szenvedést okozol neki, mintha megműtteted."
akkor nem tartok allatot, ha ennek az az ara h megfosztom emberi / allati / emlosi meltosagatol : a nemi szervetol.
miert kell kiherelni a macskat? miert nem eleg elkotni a spermavezeteket? a macskalany akkor se lenne terhes... sztem: 1. ha csak spermavezetek lenne elkotve a macska ugyanugy akarna szexelni ezert kenyelmetlen lenne tartani 2. gondolom olcsobb bar nem biztos
sztem az a fo kulonbseg az en kozonseges gondolkodasmodom es a te fennkolt vilagod kozott, h en nem tartom elfogadhatonak egy allat megcsonkitasat csak azert h lehessen simogatni otthon
Előszöris biologiai lehetetlenség lenne engem kiherélni, merthogy nőnemű vagyok. Azon kívül ha állatot tartasz és nem szaporítod, sokkal több szenvedést okozol neki, mintha megműtteted. Sőt, az állatok között gyakori ivarszervi rákos megbetegedésektől is megvédted. Ha hagyod szaporodni, akkor állatok tucatjainek szenvedéséért leszel felelős.
Az etiopiai gyerekekért nem tehetek semmit, de a saját állatomért igen. Szóval nem mismásolom el ezt a felelősséget azzal, hogy milliószám vannak jobban rászorultak.
Egyébként a szóhasználatod közönséges -- feltehetőleg a gondolkodásmódod és érzésvilágod is. Legalábbis annak alapján, ahogy itt megnyilvánulsz.
+ javitsatok ki de a macskat nem kizarolag az alom miatt hereljuk
hanem mert teljesen megbolondul amikor tuzel / dugni akar es kurva idegesito / nem cuki, mert rohangal idegeskedik, kurja a labadat es minden berendezesi targyat
megdobbentoen hasonloan viselkedik mint mi egyebkent, amikor nincs szex :)
"Ha minden büncselekmény büntetve lenne, akkor nem lenne ez a topic sem." ok elfogadom
"Mert az emberek többsége (a bírókkal az élen) hozzád hasonlóan nem hiszi, hogy az állat ugyanugy szenved, fél és érez, mint az ember."
azt hiszem pont en gondolom ugy h a macs lenyegileg ugyanazt erzi mint az ember, ezert nincs pofam kiherelni csak h otthon tarthassam. csak azert mert neger gyerekek ehen pusztulnak etiopiaban nem tarthatok otthon negert levagott poccsel nem igaz. megoldjak ezt a tulszaporodast a negerek vagy nem oldjak, de az en kezem ne legyen veres. ennyi erovel kb toepler is mondhatna h a tulszaporodas ellen vedekezett (lasd uncle jimbo in south park)
"Azon kívül ha választanod kellene, hogy minden egyes szexuális kapcsolatodból gyereked lenne, vagy műtét - vajon melyiket választanád?"
mit takar a mutet? a spermavezetekem elkoteset? mer akkor 2. ha herelest mint a macskanal akkor 1. probald csak kiherelni magad, nem csak az lesz a valtozas h nem lesz gyereked :)
Ha minden büncselekmény büntetve lenne, akkor nem lenne ez a topic sem. Mert ez a topic azért jött létre, hogy végre büntetve legyenek, akik megérdemlik. Merthogy jelenleg megusszák. Miért? Mert az emberek többsége (a bírókkal az élen) hozzád hasonlóan nem hiszi, hogy az állat ugyanugy szenved, fél és érez, mint az ember. A különbség a gondolkodásmódban van, nem az érzésekben. Ugyanis tudod minden élőlény, akinek van idegrendszere, érez, érzékel.
Az ivartalanítást humánus módon altatásban szokta az állatát szerető gazdi végeztetni. Az ember is védekezik a nem kívánt szaporulat ellen és módjában áll önmagán is hasonló műtétet elvégeztetni. Azon kívül ha választanod kellene, hogy minden egyes szexuális kapcsolatodból gyereked lenne, vagy műtét - vajon melyiket választanád?
Ami az állatokat illeti, náluk ugyanugy szükséges a szaporulat szabályozása, sőt. Egy nem kívánt alom sorsa ugyan hogy hasonlítható össze egy nem kívánt terhességből született gyerekkel? Nem gondolod, hogy az előbbi nagyságrendekkel kínosabb sorsra és halálra van szánva? Nem humánusabb ivartalanítani? Te vajon hány kidobott, létszám feletti állatkát fogadtál be?
uljenek egy cellaban a bortonben ! sajnos a sulyos testi sertes is buncselekmeny... de probaljuk meg modositani a tv-t ugy, hogy ha allatot bosszul meg a testi sertes, akkor leirhato az adobol
Pont ezért küzdünk (legalábbis részemről), hogy az ilyen szemetek hűvösre kerüljenek. Ha pedig nem... Remélem, megtalálják szegény kutyus gazdáját, aki egy 200 kilós, kigyúrt állatbarát, és hathatós revansot vesz ezen a rohadékon. Mondjuk fél éven túl gyógyulót...
lenyegileg igazad van azonban ha minden buncselekmenyre az orszagban ennyi hozzaszolas erkezne elegge tulterhelt lenne szegeny index forum
a botrany nem is azert van sztem, mert buncselekmeny tortent (ami eleg egyertelmu)
szorakozasbol olni valoban nem tul szep dolog, meg lehet kerdezni az egereket milyen amikor egy macs rajtuk gyakorolja a belezest
on a side note: nem vagyok macska igy nem vagom h o mit erez, de emberkent (hasonloan emlos) ha a vizbefulladas vagy pocslemeteles kozul kell valasztani en az elsot kernem. otthonra macskahereles szorakozasbol nem gaz? es az az erv nem ul, h cserebe a macska ingyen kajat kap, en a pocsomet nem cserelnem el megelhetesre (sem)
Nem ült el az érdeklődés csak most kiváró pozícióban vannak többen. HA kijön a döntés hogy mégsem megy bíróság elé az ügy vagy odajut de ez a rohadt nem kap semmit akkor majd ismét fellángol.Mást itt egynelőre úgyse lehet tenni.
A labradorgyilkos szemét rohadék... a tuskó paréj tuti nincs iwien arra már nem telik csak labradorverésre... arra van ideje. Remélem a falujában jól megrugdossák. Zárjanak már be egy ilyen idiótát végre!!!!!és változzon valami már egy picit.
"Szerdán délután bejelentés érkezett a csányi polgármesteri hivatalba, hogy egy helyi lakos egy kerítéshez kikötözött, vérző kutyát látott. A köztisztviselők értesítették a körzeti megbízottat, aki a helyszínre érve egy labradort talált, amely vélhetően megszökött otthonról. A póráza fennakadt egy kerítésen. A négylábúval szemmel láthatóan nagyon elbántak: több szúrt sebet találtak rajta, illetve az egyik lábát már csak egy bőrdarab tartotta. Az egyenruhás azonnal szólt az állatorvosnak. Az adatgyűjtést követően megtalálta a helybeli gyanúsítottat is. A férfit előállították a Hatvani Rendőrkapitányságon, ahol elismerte cselekedetét. Elmondta, hogy a kutyát házi készítésű méretes szablyával próbálta "móresre tanítani", mivel - állítása szerint - az állat megtámadta őt. Ennek azonban ellentmond, hogy a szerencsétlen jószág egyrészt a kerítéshez akadt póráz miatt gyakorlatilag mozgásképtelenné vált, másrészt ennek a fajtának az egyik legjellegzetesebb tulajdonsága a jámbor természet. Utóbbira utal az is, hogy az orvosi ellátást is békésen tűrte. Sajnálatos, hogy a gondos kezelés ellenére sem sikerült megmenteni, ezért el kellett altatni.
A gyanúsított ellen állatkínzás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Ha a bíróság elmarasztalja az illetőt, a büntetés akár két év szabadságvesztés is lehet." forrás
Igen. Mert más szórakozásból ölni és más az ennivalóért. Azon kívül meglehet, meg fogsz lepődni, de az állatvédők minden (!) állat kínszenvedése ellen harcolnak és minden jóérzésű ember elítéli az ilyesmit. Azon kívűl az állatvédelmi törvény (ami szintén főként az állatvédők munkájának eredménye) a haszonállatok tartási és leölési módjáról is rendelkezik. Csak a betartatás gond, mint minden törvénynél, szabálynál. Tehát mindenki, aki embertelenül tart, halálra kínoz állatot, nem csak morálisan, de jogilag is elítélhető. És ezért van a felháborodás, a paláver, hogy ennek érvényt lehessen szerezni, hiszen bizonyított tényről van szó.
lenne-e ez a botrany ha macs helyett a nagyjabol hasonlo meretu es intelligenciaju (egyesek szerint kifejezetten intelligens) patkany lenne szereplo vajon?
Rohadek! Mar varanuszt is olt? :P Amugy, reszemrol a varanuszon talan meg jobban fel is lennek haborodva, de ez szemelyes dolog. Mindenesetre elegge korrekt a cikk.