Keresés

Részletes keresés

Endiman Creative Commons License 2008.10.06 0 0 294
most vasárnap este végre: Vivaldi: Négy Évszak a 3. budapesti barokk fesztivál keretében

már alig várom!
spacc Creative Commons License 2008.08.18 0 0 293

Naon igényes honlapocska. (Na végre egy!!!)   Bökjetek a Szilvi fotójára, és az új oldalon az alsó sorban a pályafutásra. Hangot nekije!

Előzmény: arzachel (292)
arzachel Creative Commons License 2008.08.18 0 0 292
Akit érdekel ingyen koncert Sass Sylvia közreműködésével Fóton:

http://www.szirtegyuttes.hu/

AudiJo Creative Commons License 2008.07.30 0 0 291
Tegnap este a Dóm-téren a szegediek szokásos ajándék-koncertje. Műsor: Mendelshon: Hebridák-nyitány, Beethoven: VI. (Pastoral)-szimfónia, Debussy: A Tenger majd az Egy faun délutánja és végül Muszorgszkij: Egy éj a kopár hegyen. Tartalmas, nem agyonjátszott műsor elfogadható előadásban. Digirama-s vetítéssel együtt ami egy kicsit még inkább megdobta a koncert hangulatát. Nyár esti könnyed szórakozás, de tartalmas és jó. Úgy tudom bemutatják Pécsen is, aki eddig vacillált hogy megnézze-e, annak ajánlom.
AJ
gyulabátyó Creative Commons License 2008.07.27 0 0 290
Ma este Palya Bea,utána Mendelssohn kamarazenekarral Bach 3.brandenburgi.A moll hegedűverseny,végül Ferenczi Gyuri és a racka jam. Ja,Kapolcson vagyok:)
AudiJo Creative Commons License 2008.07.27 0 0 289
Tegnap este Szegeden a Városháza udvarán a Budapesti Vonósok hangversenye Drahos Béla fuvolaművész közremüködésével. C.Ph.E. Bach d-moll fuvolaversenyét (hajól emlékszem), J.S.Bach h-moll szvitjét és A.Dvorák Szerenádját adták elő. A két Bach műben a szólista láthatóan próbálta irányitani, terelni, felrázni a zenekart, nem sok sikerrel. A zenészek belebújva a kottába "játszottak", bár semmi játékosság nem volt az interpretációjukban. Húzták egyöntetűen, pontosan (már ahol nem bakiztak, igaz meg csaka fuvolista lélekjelenléte és rutinja húzta ki Őket a csásvából), de lélektelenül. A fuvolával koncsertáló részeknél (az első hegedűs illetve a cselló) pontosan, de minden invenció nélkül vett részt a "játékban". Na majd a Dvorák-mű, ott nincs szólista, majd ott megmutathatják magukat (sok koncertes tapasztalat, hogy a hangverseny koncertáló darabjánál a zenekar elég ímmel-ámmal játszik, aztán amikor magukra maradnak, kiderül, hogy képes egész jó együttmuzsikálásra is). Hát ezek ott se ragadtak magukkal - továbbra is pontosan húzták, de lélektelenül, unalmasan. Szurkooltam egy kis bakiért, hogy legalább történjen valami, de ezt annál jobban begyakorolták. Egy pontos inditás aztán takkra végighúzták ugyanabban az egy lágéban. Hazafele vezetve én is majdnem megszunnyadtam.
Lehet, hogy jó zenekar ez az együttes (az biztos, hogy nagy rutin, sok gyakorlás van a hátuk mögött), lehet, hogy képessek ennél nagyobb zenei élményt nyújtani, de ez most itt és ekkor nem jött létre. Nem akarom Rolláékhoz hasonlítgatni Őket csak annyit jegyeznék meg, hogy Rolláékat kb 7-8 alkalommal hallottam a legkülönfélébb műsorral játszani, de ilyen unalmas, lélektelen játékot egyiken se tapasztaltam, pedig Ők is vidéki haknin voltak, akárcsak ez a zenekar.
AJ
Jolida Creative Commons License 2008.07.16 0 0 288
Nem arra mondják azt, hogy: kicsit rusztikus? :-))
Előzmény: krizsi_l (287)
krizsi_l Creative Commons License 2008.07.16 0 0 287
Gyöpös fal :)
Előzmény: btamas70 (286)
btamas70 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 286
Na már csak ez hiányzott! Szóval nem csak falazol...:)
Előzmény: krizsi_l (285)
krizsi_l Creative Commons License 2008.07.16 0 0 285
Mert gyöpös vagyok
Előzmény: süketkoma (284)
süketkoma Creative Commons License 2008.07.16 0 0 284
Már miért? (megérte volna :)

CsŐ!
Előzmény: krizsi_l (283)
krizsi_l Creative Commons License 2008.07.16 0 0 283
Kishíján leemeltem Csajkovszkij negyedikjéről (Bernsteinnel) a tűt.
Előzmény: süketkoma (282)
süketkoma Creative Commons License 2008.07.16 0 0 282
Váradi Roma Café az M1-en.

CsŐ!
Simon Pali Creative Commons License 2008.07.14 0 0 281
John Mayall, mint egy éve, most is elmondhatalanul jó volt:D
big-dewil Creative Commons License 2008.07.06 0 0 280
Ittam, de jobb wolna, ha te hoznád...
Előzmény: spacc (279)
spacc Creative Commons License 2008.07.06 0 0 279
Ittá?   Te fogod elwinni....  én meg wárom a kewerő-kawaródat......
Előzmény: big-dewil (278)
big-dewil Creative Commons License 2008.07.06 0 0 278
Holnap jo wolna, ha wixxahoznád!)))
Előzmény: spacc (276)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.06 0 0 277
http://www.youtube.com/watch?v=2oyhlad64-s&feature=related
spacc Creative Commons License 2008.07.06 0 0 276
Ravi Shankar Garbarekkel..... eláll a hugyom.  És jóóóó!   COOL!
Jolida Creative Commons License 2008.07.06 0 0 275
Tegnap Return To Forever koncer volt a Sportarénában a "klasszikus (Chick Corea, Al di Meola, Stanley Clark, Lenny White) felállásban. "Csak" harmincegy évet kellett erre várni. :-(

Mint hardcore jazzrock rajongónak ott volt a helyem. :-)
... és megfogadva a "mindenki hozzon még egy embert" szlogent, egy nem annyira rajongót is vittem magammal. :-)))

A legjobb számaikat játszották. Ha az akusztikától és a (néha kicsit öncélú - a többi zenész igyon egy sört- ) szólók egy részétől eltekintünk, kitűnő koncert volt.
quad Creative Commons License 2008.06.25 0 0 274

Hagy dicsekedjek:

Múlt pénteken Maurizio Pollini koncerten voltam.

Az első rész - Schumann - nem hozott tűzbe, de a második rész - Chopin - fenomenális volt. KB tizenötször tapsolták vissza az öregfiút, és 5 ráadást játszott! 

Vasárnap pedig Mc Ferrin koncertre megyek. Remélem ő fog énekelni és nem a nézőket fogja énekeltetni.

süketkoma Creative Commons License 2008.06.14 0 0 273
Egyébként igazad van, élőben semmihez sem hasonlítható élmény, a rádiót én is otthagytam. Én végig követem a szöveget, és a színpadi látvány is kell.
Azt látni kellet, ahogy a Hundingot alakító Walter Fink kijött, megállt a színpad közepén. Hatalmas ember, és egy hihetelen, hatalmas hang. Félelmetes volt.
Abban is igazad lehet, hogy bánni fogod, mert ilyen énekesekkel, ilyen nívós előadásban akár Bayreuth-ban is elégedettek lehetnének, sőt!

CsŐ!
Előzmény: AudiJo (271)
süketkoma Creative Commons License 2008.06.14 0 0 272
Tavaly voltam a Rajna kincsén és a Walkűrön, azok nagyszerűek voltak.
Utána jött a szenzációs hír, a ring teljes egészében látható-hallgatható lesz 2008-ban.
Most hogy közel van, már nagyon várom. Ha igazak a hírek, lesz folytatás...

CsŐ!
Előzmény: AudiJo (271)
AudiJo Creative Commons License 2008.06.14 0 0 271
Én a múlt szombaton a Siegfried első felvonását hallgattam, csak aztán elcsábított az EB. Mindenesetre élőben hallgatni A Walkűr-t (Szegeden koncertszerű előadásban) nagyobb élmény volt mint így a rádión keresztül ez a Siegfried. Ez csak a helyszínen lenne az igazi!:)))
Ha Te végighallgatod a négy estén a teljes ciklust, izgatottan várom a beszámolod. Én sajnos innen nem vállalkoztam erre, bár lehet hogy örök életemre bánni fogom hogy ezt kihagytam.
AJ
Előzmény: süketkoma (270)
süketkoma Creative Commons License 2008.06.14 0 0 270
Milyen érzés du. 4-kor beülni a koncertterembe, és 11 után eljönni? És mindezt négy nap egymás után? Ez a ring. Visszaszámolok, már csak öt nap!
Ma este a Bartók rádión, 16 órától:
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet
Budapesti Wagner-Napok
Richard Wagner: Az istenek alkonya - zenedráma három felvonásban
Szövegét a zeneszerző írta
MR Zenei Együttesek (karigazgató: Strausz Kálmán),
a Nemzeti Énekkar Férfikara (karigazgató: Antal Mátyás)
A zenekart betanította: Kovács László
Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám
Siegfried - Stig Andersen, Gunther - Martin Gantner, Hagen - Matti Salminen, Alberich - Hartmut Welker, Brünnhilde - Susan Bullock, Gutrune - Markovics Erika, Waltraute - Cornelia Kallisch, 1. norna - Kovács Annamária, 2. norna - Németh Judit, 3. norna - Temesi Mária, Woglinde - Korondi Anna, Wellgunde - Gémes Katalin, Flosshilde - Schöck Atala
gelván Creative Commons License 2008.06.13 0 0 269
Holnap Alsóörsön GARY MOORE és ezernyi gép csoda!!!Ott a helyünk!!!
gyulabátyó Creative Commons License 2008.04.28 0 0 268
Tegnap este Győrben Ten Years After volt.Hihetetlen bulit csaptak az öregek...Kár,hogy Alvin Lee már kidőlt:(
Jolida Creative Commons License 2008.04.11 0 0 267
Az m2-őn (Kultúrház) volt ma este egy szép összefoglaló Orszáczky Jackie április 4.-i emlékestjéről.
btamas70 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 266
A 6-8000 főn kicsit meglepődtem, szerintem lennének többen is (publicitás kérdése persze).
Előzmény: krizsi_l (265)
krizsi_l Creative Commons License 2008.04.08 0 0 265
Előzmény: Simon Pali (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!