Még nem mélyedtem el, viszont szeretném tudni, hogy szerintetek JÁTÉKÉLMÉNY szempontjából érdemes-e valamelyik patch-et alkalmazni. Alapvetően realizmus-párti vén f@sz vagyok, de az egyéb fórumokon sokat szidják a patch-elt verziókat ("túl nehéz lett", "a páncélok nagyon hamar tönkremennek", "nagyon drága minden a kereskedőknél", stb.) a fiatalok. Kevesen pont ezek miatt dícsérik. A ti véleményetek? Előre is köszi!
A Doom 3-at én is ásítozva töröltem a gépről. Monnyuk igaz, hogy annak nem tett jót, hogy egy időben jött ki vele a Half-Life 2, ami szvsz (!!) a többéves pöcsölés után hatalmas nagyot szólt, és bármelyik kortárs FPS-t a porba mosta volna, csak akkor épp a D3-ra volt osztva a Pechvogel szerepe. A Stalker viszont számomra nem csalódás, a fíling tuti óriási. Az viszont kétségtelenül hibája, hogy 1. túl nehéz, pláne az elején, 2. nincsen benne vezethető ZIL, UAZ, Zapi, Moszkvics, vagy hasonló. Rohadtul vártam, hogy ha nem is HL2, de legalább FarCry-szintű karistolást csinálhassak a rezsdás ruszki vasakkal.
Egyetértek. Már harmadszor kezdtem el (a patch után nem ismerte fel a mentéseimet) de eddig mindegyik máshogy alakult egy csomó részlet van amit előzőleg figyelmen kívül hagytam. Nem unalmas még 500%-os páncéllal sem.:)
A Freedom-ok táborában van egy ürge, aki azzal dicsexik, hogy ő a "mechanic", és mindent meg bír javítani. Jó sok pénzért rámsózott egy orosz durrantókra való távcsövet, ugyanolyat, amit a Duty-s fószertől már rég megkaptam, mikor kimentettem egy másik Duty-s fószerrel. Na egy szó, mint száz, esetleg nála be lehet próbálkozni javításilag. Pont srévizaví az út túloldalán van, mint az a részeg szakács, amelyikkel beszélnünk kell a gránátvető miatt.
Nem rossz nem rossz a STALKER, de közel sem akkora durranás mint reklámozták. Az óriási szabadon bejárható terület meg egyszerüen kamu. Ha a valódi bejárható területet össze adnánk szerintem semmivel nem lenne több, mint bármelyik FPS-é. A hangulata tetszik, kicsit Falloutos ahogyan kell, de nagyon látszik a kompromisszum. A végére teljesen hentelőssé válik :-(. Sokkal több lopakodást, taktikát vártam volna. Sokkal durvább artifactokat, anomáliákat, szörnyeket, valósághűbb fegyvereket vártam. A barát-ellenség koncepcióból is sokkal többet ki lehetett volna hozni. És ha már társaink nincsenek, legalább egy kutyánk lehetne valahol szerezni.
Valaki csinálja meg a Fallout-ot FPS-RPG ben, pleaseeeee.
Igen, érdemes, egy próbát mindenképpen megér. Ha nem ismered betéve aZónát, csalódni sem fogsz (én a fejemet fogtam és csendben óbégattam). Multiról fingom sincs, de biztosan.
Több helyen is olvastam, hogy a fegyvereket, páncélokat nem lehet javíttatni, újat kell venni, ha elkoptak. Nállam viszont nem tudom mikortól, de a bár-ban igaz elég drágán de tudok javittatani. Szóval ha van valami spéci fegyvered ami elkopott azért nincs veszve minden.
Burer jellegű dolog később sincs (az arénában nem küzdöttem még, úgyhogy nemtom, ott mi a stájsz). Szerintem Rodent sincs.
Pripjaty/Csernobilra egyébként ellenségként amúgy sem annyira a szörnyek jellemzők, hanem inkább a brutális durrantókkal felszerelt katonák és Monolith-szektatagok.
Ez talán segít:
"The opposite is perhaps true of the other new mutant creature shown at E3, the "burer," a squat, ugly, hooded humanoid that can take very little punishment up close but will use its telekinetic powers to lift and hurl any and all nearby environmental objects at you in an effort to keep you away."
Aki már végigjátszotta, de még nem robbantotta le a gépről, és van mentése nagyon a legvégéről, nézze már meg pls, hogy a kill statisztikában (a PDA-ban van valahol, most fejből nem tudom, hol) lát-e esetleg olyan nevű monstert, hogy "Burer" (és emlékszik-e valami spéci lényre, amiből nagyon kevés, esetleg csak egy volt; de nem a pseudogiant, az a nagy "lábkezű" izé).
Elvileg az arénában is lehet harcolni ilyen ellen, bár nem tudtam eldönteni, hogy az, amikor emberek helyett mutánsokkal harcolhatsz, csak az aréna egy korábbi verziója volt, de aztán átírták, vagy most is benne van, csak én nem jutottam el odáig, vagy ilyesmi.
Nem tudok rájönni, mi a franc lehet az, bár gyanús, hogy valszeg egy utolsó pillanatban kigyomlált monster lesz, amit onnan már elfelejtettek kitörölni, viszont mivel a játékban nincs, a statisztikában sem fog megjelenni, így nem gond, ha nem tudom, mire fordítsam le.
Gyanús egyébként, hogy a Rodent (valami nagyra nőtt egér/patkány, a Scorcher közelében szellem formájában lehet látni) nevű lényt is kivágták az utolsó pillanatban, legalábbis a játék kb. kétharmadáig nem találkoztam vele, hacsak nem kizárólag Pripjaty/Csernobil környékén fordul elő; ott még nem jártam.
A FileFront kizárólag STALKER-rel foglalkozó aloldalán rengeteg jó modifikáció, kiegészítés és egyéb letöltés található - érdemes vetni rá egy pillantást!
Mindegyikük közül talán a legjobb a Transport Mod (1.0), melynek feltelepítése után a játékosoknak lehetőségük nyílik járműveket vezetni a Zónában. Terepjárók, traktorok, és még sok más finomság vár minden kalandorra!
Patch elött a kék csík (pajzs) soha sem változott, most meg a ló másik oldala néhány banditától szépen fogy el a kék csík. Ezzel párhuzamosan a ruha adta előnyök adatai szépen csökkennek.
Nekem szintén 1 GB RAM, egy P4 2,8 GHz, meg egy X1600Pro. A fű sűrűsége minimálison van, a Sun Shadow meg a Grass Shadow ki van kapcsolva, az AA és az AF kb. félen áll, és Static Lighting van. A látótávolság, az objektumrészletesség meg a textúraminőség tök maxra van véve. Így 1024x768-on az fps 40 alá soha nem megy, általában 50-60, és zárt helyeken folyamatosan 75 (a Vertical Sync be van kapcsolva, tehát ez az abszolút max.)
2GB RAM-nál a játék sztem nem is igényel virtuálisat (ezt hozza High Configuration-ként a leírás). Az 1GB viszont az ajánlott konfigurációnál (1,5 GB) kisebb, nyilván ezt akarja kompenzálni a virtuálissal.
Wow, király lehetett a túra! Egy hosszabb beszámolóra számíthatunk esetleg?
"Voltam az 1.-es blokkvezénylőben, a reaktorcsarnokban, ácsorogtam a reaktortetőn, és megvolt a turbinacsarnok is."
És az X16-os labor? Oda nem mertél lemenni? :))) Bloodsuckerek voltak? Esetleg üres tekintetű faszik, akik "urrrááááá... mazsíííííí" hörgéssel csoszogva megindulnak feléd?
Komolyabban: találtál olyan helyszíneket, amik nagyon hasonlítanak a játékra?