A Veszprém.Lepsény vonalat NEM szabadna megszüntetni!!! Három sugárirányú fővonalat köt össze. Szinte az egyetlen kpcs a Balaton két partja között!!Bár a cstlakozásai nem túl jók.. TEGYÜNK A MEGMARADÁSÁÉRT!!!!
Igen - a február 15-i utazáskor (189, 192, 194, 206) későn vettem észre, így ennek a lefényképezése elmaradt... Tegnap utaztam vissza Szekszárdról Zalaegerszegre - nagyon fáradt voltam, fényképezni se volt kedvem-erőm, csak ez az egy kép készült Szfv-Boba között.
Szerintem az a tény, hogy a pályában fekvő, jó állapotú síneket felbontják, és a helyükre szénnékopott sz*rt raknak le, az elég jól jelzi, milyen jövőt szánnak a vonalnak...
A Papkeszi-Csajág szakaszon nem fog vonat menni, tehát ez egyenlő a bezárással. Ha ez az eset egy hónappal később történik, akkor nem közlekedtek volna erre kerülőútirányon a vonatok.
Az ideiglenes szüneteltetés egyenlő a bezárással. Ott ahol teherforgalom sem lesz, ott teljessen vége van a vasútnak.
Milyen érdekes! Tegnap bezárták ma pedig rajta járnak a vonatok... Most akkor mégis jó hogy van? Na ezt kéne a sok okosnak megértenie odafönt a párnás székben... A 27-es vonalra igenis szükség van!!!!
mától nem közlekedik személyvonat elvileg, de ma mégis volt, mert hajmáskérnél kigyulladt szergej miatt a 9007-es gyors csajág fele közlekedett, egy dácsia vontatta
Nem gondoltam volna hogy én leszek a mai első hozzászóló. Néhány képet felteszek, de biztosan készült rengeteg ezeknél sokkal jobb kép is.
Csendesen elbúcsúztunk a vonaltól. Lepsényből úgy "dobtak ki" minket amikor senki nem akart felszállni...
Egy életre szóló élmény volt ott lenni az utolsó vonaton. A fekete szalag aranyrojtos végét kaptuk meg, azt hiszem keretbe fog kerülni néhány képpel és a jeggyel együtt....
mi pár cerc múlva indulunk a fiammal. Papkeszitől megyünk Lepsényig, és vissza. Az a kedvenc állomásom - ha lehet ilyen mondani - a 27-esen. Közben visszaolvastam, hogy ki jön. Előbb is eszembe juthatott volna. Hát, nagyon szomorú ez a mai nap ... itt még az eső is esik. Mintha az ég is sírna... :-(((
Attól, hogy az egyik helyen bele kell férni az egy évre adott nem kicsi, hanem tekintélyes összegbe (88) attól még az ott dolgozóknak nincs joguk kifelé mutogatni, hogy dejhijszen máshol meg..............
Széles fekete szalagot és virágot most vettünk, majd az is fel lesz téve az utolsó vonatra, de lehet hogy már a 39613-ra is. A 39616-ig lesz ez a gép, az utolsó vonatra a 331-es Bz várható forda szerint.
Bár tőlem nem sok bevétele volt a MÁV-nak, szinte kizárólag csak kedvtelésből utazok vonattal (legszíveseben kis vonalakon, BéZé-vel), de az érintettekkel együtt tudok érezni, nekem is hasonló véleményem van a dologról.
Szívszorító volt látni pár napja a 13-as vonalon, amint valaki várta és megcsókolta az állomáson a vonatról leszálló párját. Ők sem húszévesek voltak...
Az Szfvár-Bicskei vonalat gyakran keresztezem autóval, ott már erősen látszik az enyészet, rossz belegondolni, hogy mi vár ezekre a vonalakra is.
A véleménynyilvánítás módjával nem értek egyet. Akárhogy is vesszük, ez azért csak rongálás. Mi szükség van rá? Akad egy ember is a vonalon, aki e nélkül nem tudná hogy mi a helyzet?
Szerintem hagyjuk ezt a témát. Az utolsó vonaton terveim szerint és is ott leszek, de csendben, alkalomhoz illően szeretnék búcsúzni! Remélem mások is így tesznek majd!
Ma mesélte egy kolléga, hogy reggel egy idősebb utas, aki rendszeressen utazott ezen a vonalon a vonatra való felszállás előtt megveregette a gép oldalát és csak ennyit mondott: 1961 óta ezzel a vonattal járok dolgozni minden nap.