Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5915
oszt hülyemotoros megy, lerúgja, majd gondtalanul továbbáll..
Előzmény: Fmen (5913)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5914
"Ez szerintem érthető igény!"

Szerintem meg az érthető igény, hogy útnak indulás előtt tájékozódsz.
Előzmény: Fmen (5912)
Fmen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5913
Vhr. 18. § Az erdőgazdálkodó - a tv. 14. § (1) bekezdésének f) pontjában meghatározott erdőgazdálkodási feladatok ellátása érdekében - köteles az erdejének külső és belső határvonalai főbb töréspontjaira jól látható és időtálló határjeleket elhelyezni, ezek fenntartásáról, megsemmisülésük esetén pótlásukról gondoskodni.

De akkor ez mit jelent ha szerintetek nem kell semmit jelezni?

Fmen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5912

És ha nincs nálad semmi segédeszköz hogy tudod megállapitani,hogy egy útra behajthatsz vagy sem ill hol van tiltva a megállás!

Logikus,hogy a táblákból informálodsz!

Ismételten jelzem senki nem akarja szétdúlni a védett területeket de amikor egy kozút beletorkollik egy tiltott területbe azt jelezni kell külömben nem várható az,hogy tudják a határt!

Ez szerintem érthető igény!

Te nem igy gondolod?

Előzmény: annyi baj legyen (5911)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5911
"Ugye te is térképpel és GPS-sel járkálsz a városban?"

Ha nem ismerem a területet, bármilyen meglepő, de használom mindkettőt, bár mostanában már csak az utóbbit.
És nem kertről, vagy utcáról beszélünk, hanem erdőről, és természetvédelmi területről.
Az erdőben pedig lehet, és sajnos van is egyre több kerítés, vadkárelhárítás célból.
(véleményem szerint átfogóan nézve több kárt okozva, mint hasznot, de ez itt erősen OFF)
Előzmény: Fmen (5910)
Fmen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5910

Ugye te is térképpel és GPS-sel járkálsz a városban?

Ha a kertemnek nem jelölöm meg a határait nem várhatom el,hogy ne jöjjenek be rajta!

Tudom,hogy nem lehet erdőben keritést állitani ezt nem is kéri senki de kihelyezni legális táblákat amik jelzik a terület határát nem lehet hanem kell is!

Előzmény: annyi baj legyen (5909)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5909
"Nem mindenki megy be szándékosan tiltott területre főleg ha a határát nem jelzi semmi,"

Nincs térkép? Vagy csak bonyolultak a jelek rajta, és a delikvens nem tudja használni?
Akkor lelkes önkéntesek fognak egy GPS-t, bejárják a tiltott terület határát, a tracklogot feldobják a netre, a többi letölti, a gép meg visít, ha tilosba tévedsz.
De ne várd el, hogy más csinálja meg helyetted.
Előzmény: Fmen (5908)
Fmen Creative Commons License 2008.04.18 0 0 5908

Ez a probléma,hogy mindenki mondja a kis mondókáját de háttal ül a lovon!

Tegnap a gongrádióban megszólalt a KNP vezetője és amikor konkrétan rá lett kérdezve,hogy a területet jelző táblát miért másnap reggel stikában tették ki csak elterelő szöveg volt halható.

A retek klub is nem merte felvállalni a dolgot mert kint voltak,felvették a frissen lerakott táblánál látható nyomokat de leadni nem merték!

Ha valaki esetleg nem tudná miről beszélek a lényege az,hogy "elfogtak"öt motorost és egy quadost a KNP területén mert illegális területen az úton haladtak.

Megáltak természetesen és kérték az intézkedést lebonyolitó illetékeseket menjenek vissza és mutassák meg a terület kezdetét jelző táblát amire hivatkoztak,de erre nem voltak hajlandók!

A lefoglalt gépekkel egy másik útvonalon hajtottak el de érdekes módon másnap kora reggelre kikerült a tiltott terület határát jelző tábla.

Az intézkedés közben egy nagyon bátor jóember azt is közölte a tiltott hejre behajtott hat fővel (közülök egy nő volt)hogy kézi fegyverét fogja használni ha esetleg ellenálnak ezt több tanú elött tette persze!

Ezek után valóban miről is beszéljünk?

Aki drótkifeszitéssel megölt egy arra motorozó civilben levő rendőrt két hónapja az a mai napig szabadlábon van!

Nem mindenki megy be szándékosan tiltott területre főleg ha a határát nem jelzi semmi, de azért kicsit át kéne gondolni azt,hogy milyen eszközöket lehet-kell használni mert talán ezekkel a túlkapásokkal csak rontják a helyzetet az illetékesek!

Amiért valóban felelősségre lehet-kell vonni az elfogottakat az a valóságban az,hogy rendszám nem volt a gépeken!

Azt gondolom,hogy igazi példastatuálás volt a cél csak kicsit nem figyeltek a helyszinre mert akár jogos is lehetett volna és valóban célt is érne csak kicsit túllöttek a célon!

hsoma Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5907
akkor innentől miről is beszélünk...?
Előzmény: annyi baj legyen (5902)
deep forest Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5906
Ha egy terepmotoros életében akár csak egyszer is meglátna egy ilyen táblát, onnantól feljogosítva érezné magát, hogy máshol behajthat bárhová. A quadosok meg simán behajtanának, mert az ugye nem motor. Ezért írtam a múlkor, az ilyen és ehhez hasonló táblák többet ártanának, mint használnának a problémák megoldásában.
Előzmény: Fmen (5901)
Fmen Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5905
Ezen kivül mást nem veszel észre?
Előzmény: annyi baj legyen (5904)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5904
éppen csak pár hónappal ezelőtti érveiteket használtam.
Előzmény: Fmen (5903)
Fmen Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5903

Ha majd letörölöd a vörösködöd majd tudunk róla beszélni!

Addig úgy látom nincs értelme!

Előzmény: annyi baj legyen (5902)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5902
ide mennek be a quadosok, mert az nincs kiírva rá, meg a törvényben sincs rá utalás.
Előzmény: Fmen (5901)
Fmen Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5901

Erről a tábláról kinek mi a véleménye?

Fmen Creative Commons License 2008.04.17 0 0 5900

Na kedves megbeszélős uraim!

Itt egy lehetőség kérlek szóljatok neki pár szót,hogy életben maradjon és mást se veszélyeztessen!

igazi veszélyforrás
Fmen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5899
Akkor ezt megdumáltuk!
Előzmény: eke (5898)
eke Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5898
Rájöttem!

"Járt utat a járatlanért, el ne hagyj!"
Előzmény: Fmen (5896)
eke Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5897
Mire gondolsz?
Előzmény: Fmen (5896)
Fmen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5896

kezdetnek javasolom a jogkövető magatartást, és nem javaslom az amatőr jogértelmezést.

ez az ugye?

Előzmény: eke (5895)
eke Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5895
kezdetnek javasolom a jogkövető magatartást, és nem javaslom az amatőr jogértelmezést.
Előzmény: Fmen (5891)
eke Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5894
"az erdészeti járművek sem közlekedhetnének rajta!"

engedély nélkül nem is, de engedéllyel akár te is, kvaddal ha akarod.
Előzmény: Fmen (5857)
eke Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5893
(2) Az erdőterületen kerékpározni és lovagolni, motorral, illetőleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad.
Előzmény: Fmen (5843)
Fmen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5892

Bocs a kétszeri válaszért de az elsőnél azt irta nem küldte el!

De a lényeg mindkettőben benne van!

Fmen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5891

Már mindent értek.

Valószinüleg ha rajtad múlna talán a holdon mehetnénk bár ott is csak kijelőlt úton nehogy kártokozzunk!

A cserékről nem én tehetek kicsit nagy a korrektség!

Talán kellene megoldást keresni nem pedig hátatforditani.

Szivesen vendégül látunk egy túrára mert talán lenne fogalmad miről is szól ez a dolog és másként vélekednél!

Az önkéntes quad azonositónkról hallottál?

Előzmény: annyi baj legyen (5889)
Fmen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5890

Már mindent értek!

Cseréket nem magamtól találtam ki hanem mert nagy a korrektség!

Csak azt nem értem miért utálsz olyan dolgot amelyről nem sokat tudsz?

Szivesen vendégül látunk bárkit egy kis túrára és szerintem más lenne a vélemény!

Előzmény: annyi baj legyen (5889)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5889
Mit kellett volna változnom? ja, tényleg én nem cseréltem tíz nicket, valóban.
Mégis, mit nem értettél azon a mondaton?
Előzmény: Fmen (5888)
Fmen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5888

Látom te nem sokat változtál

annyi baj legyen!

Előzmény: annyi baj legyen (5887)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5887
Talán könnyebb lenne, ha leírnád, mit nem értesz ezen az egyszerű magyar mondaton.
De lebontom részletekre, hátha úgy könnyebben feldolgozod:
Adott egy Erdészeti Zrt. Ennek vannak területi igazgatóságai. Én a közeljövőben találkozom az egyik ilyen területi igazgatóval, és megkérdezem, náluk a cégvezetés hogyan áll az erdő területén megvalósuló quadozás kérdéséhez.
/azt javaslom viszont, ha ilyen egyszerű mondatokal gond van, akkor ne kezdj törvényszövegek értelmezésébe/
Előzmény: Fmen (5886)
Fmen Creative Commons License 2008.04.16 0 0 5886
Akkor most hogyan??????
Előzmény: annyi baj legyen (5885)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!