Keresés

Részletes keresés

kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 55

elnézésedet kérem, nem akarlak bántani

kérésedre cizelállom a rendszert, de előbb az alapelvekben értsünk eggyet, utána értekezhetünk az atipikus esetekről.

Előzmény: TestEngineer (53)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 54

az örökbefogadó miért nem teremt?

az adófizető úgy lesz, hogy veszel 1 csecsemőt, 25 évig eteted, itatod, neveled, oktatod, szakmára taníttatod, majd segítessz neki családot alapítani, hogy ő is tudjon adófizetőket nevelni.

az általam ismert felmérések szerint, a + 1 gyermek aki hiányzik a társadalomból, anyagi okok miatt marad el. (0 adókedvezmény, alacsony csp, alacsony gyed, kiszámíthatalan családtámogatási rendszer, elhúzódó otthonteremetés, magas hiteltörlesztórészletek)

Előzmény: TestEngineer (49)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 53
1. Okos ember nem szól bele a másik családi körülményeibe, nem mond véleményt róla, mert maga is könnyen járhat így, aztán csak a pironkodás jut neki osztályrészül.
2. A gyerektartás, satöbbi az általad felvázolt kis szösszenetben nem szerepelt.
3. Paraszt vdolog a válásomra megjegyzést tenni, különösen, hogy sem engem, sem a körülményeket...meg szerintem az életet sem ismered.
Előzmény: kopasznyakú (48)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 52

tévedés a mai fiatalok a felmérések szerint 3 gyereket szeretnének, csak a végén nem lesz annyi.

okok:

nehéz lakáshoz jutni,

nehéz 1 fizuból megélni

a családtámogatások vásárlóértéke az 1990-es érték 35 %-a.

tavaly tőlem a magánnyugdíjpénztáram 400 ezret lopott el, ami a megyegyezik az első gyermek születésével kapcsolatos költségeimmel.

ha nem vonnának el tőlem nyugdíjjárulékot azzal a hamis ígérettel, hogy egyszer lesz nyugdíjam, + 1 gyermeket tudnék vállalni.

nem kéne a munkajövedelem 70%-át elvonni, és családi adózást kéne bevezetni.

Előzmény: TestEngineer (45)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 51

akkor segít a google.

Előzmény: Bekö Tóni (50)
Bekö Tóni Creative Commons License 2006.08.28 0 0 50

Van 2 hiányosságom, én még oroszt tanultam kötelezöen, igy nem tudok sem oroszul, sem angolul.

Előzmény: USAbarát (41)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 49
Nekem annak idején két gyermekre sem tellett, mégis lett, mert akartuk. Nagyon sok pénzért sem lehetett volna több, mert a volt nejemnél az orvosok nem javasolták. A pénzért nem tettem volna az egészségét kockára.

Jelzem, aki örökbe fogad többet, az nem teremt több adófizetőt. Akkor az elentmondás a rendszerben, tőlük levonjuk a máshonnan beszerzett jövendő adófizetőt? Viszont a külföldről örökbefogadott (Czeizel doktor figyelem!!) az emgintcsak plusz az országnak.

Hm...
kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 48

1. okos ember nem válik el

2. feltételezem fizetsz tartásdíjat, akkor te nevelsz gyereket. a feleséged mostani férje nem játszik, mert a gyerekeidet te és a feleséged finanszírozzátok.

persze hogy nem egyszerű

de vegyük már észre, hogy a nyugdíjrendszer legfőbb problémája az elégtelen reprodukció, ezért tarthatatlan, hogy a nyugdíjszámításnál nem veszik figyelembe a nevelt gyerekek számát.

lehet énekelni a korhatárról, minimálbérről, adókikerülésről, de a fő probléma az alacsony gyerekszám, ami felborította a korosztályok egyensúlyát.

1950-ben 250 ezer nyugdíjas volt, ma 3,2 millió van, ezért hamis a mi is eltartottuk az öregeket, ti is tartsatok el minket nyugdíjasszöveg, mert a mostani aktívak terhelése többszörös.

Előzmény: TestEngineer (39)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 47
SW ? HW?
Előzmény: USAbarát (46)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 46

És mit tesztel a mérnök Úr?

Előzmény: TestEngineer (44)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 45
Támogatással, pénzzel csak a lumpen elemeket lehet gyereknevelésre buzdítani. Akárhogy nézzük a mai felállás szerint a szülők élni is akarnak, és ezek szerint döntik el a gyermekeik számát, nem a pénzük alapján.

Amikor a nők azért nem szülnek, mert féltik az alakjukat, akkor hiába ajánlasz neki magasabb nyugdíjat.

Előzmény: kopasznyakú (37)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 44
Köszönöm. Asszonyért nem kár, csak a gyermekeim hiányoznak.

Meg ezek szerint a nyugdíjam fele is majd :)
Előzmény: USAbarát (43)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 43
Részvétem.
Előzmény: TestEngineer (39)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 42
Talán meglep, de nekem gyermekeim, nem pedig jövendőbeli adófizetőim vannak. Eszerint szeretem őket, nem az általuk megtermelt jövendő GDP lebeg a szemem előtt.

Félművelt az, aki ezt másképp látja.
Előzmény: kopasznyakú (34)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 41

3. hozzászólás, illetve a topicnyitó.

Talán el kellett volna olvasnod.

Előzmény: Bekö Tóni (38)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 40

Az értelmesebbeket kérdezném, miért rosszak az általam említett példák?

Milyen jobb javaslatotok van a korhatár emelésen kívül?

TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 39
Én egyet sem, mert elváltam és a volt nejemnél vannak a csimoták.

Akkor én vajon hogyan is adóznék? Kell még gyereket csinálnom, hogy megkapjam az elvégzett munkám után a nyugellátásomat, vagy beszámítható az a kettő akiket nemzettem és meghatározott ideig még eltartásukra kötelezett vagyok? A jelenlegi férje a volt nejemnek hány gyermek után fog kapni? Az én nyugdíjamat is ő teszi vajon majd zsebre?

Szerinted olyan egyszerű gyerekek alapján szétosztani a nyugdíjat?
Előzmény: kopasznyakú (34)
Bekö Tóni Creative Commons License 2006.08.28 0 0 38
Gyülölet egy szál sem, de mongyá nyugati példát.
Előzmény: USAbarát (36)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 37

egyébként azért kártékony a hozzáállásod, mert a családpolitika nem szegénypolitika, a gyereknevelés költségeihez azért kell az államnak hozzájárulnia, mert a gyereknevelés nem öncélú hobby, hanem mellesleg az államnak/ közösségnek állítok elő adófizetőket.

a félművelt emberek mondanak olyat, hogy nem kell több családtámogatás, mert akkor csak a cigányok szaporodnak.

Előzmény: TestEngineer (33)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 36

Nyugodtan.

Node, mondcsak, mitől ez a zsigeri gyűlölet a nyugati példák iránt?

Előzmény: Bekö Tóni (30)
Bamba néni Creative Commons License 2006.08.28 0 0 35
Bátor reformokat és több pénzt!
kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 34

ha cigányozni akarsz, olvasd el újra amit írtam, utána meséld el, hogy a munkanélküli lumpeneknek, hogyan lesz 42 év szolgálati ideje akárcsak minimálbéren is?

pont arról szólt az "igazságtalan" adókedvezmény, hogy a munkavállalókat ösztönözze gyerekvállalásra, és ne a lumpeneket.

hány jövőbeni adófizetőt nevelsz?

Előzmény: TestEngineer (33)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 33
Aki eleddig is a gyermekáldásból élt csak meg.
Előzmény: kopasznyakú (32)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 32
mire célzol?
Előzmény: TestEngineer (28)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.08.28 0 0 31
a hiányból 2% a nyugdíjkassza hiánya, tehát ha a nyugdíjrendszerhez nem nyúlsz azon kívül 1%-os hiány lehet már ha eurót akarunk.
Előzmény: Törölt nick (26)
Bekö Tóni Creative Commons License 2006.08.28 0 0 30

Egyedülállóknak ötvenezer, házasoknak negyvenezer Ft

Lyó ! Szüleiden kezgyük. Oszt megláttyuk müködik é.

Előzmény: USAbarát (-)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.28 0 0 29

Blöfföltél (hazudtál) egy kurva nagyot.

Lássuk csak:

Nyugellátási kiadásokra márciusban az Alapok együttesen 265,5 Mrd Ft-ot

fordítottak. Az Ny. Alap rendszeres nyugellátási kiadásra 157,9 Mrd Ft-ot, 13. havi

nyugdíjra 76,6 Mrd Ft kiadást teljesített. Az E. Alap felhasználása ezen a jogcímen 31,0

Mrd Ft volt, melyből a 13. havi nyugellátás összege 10,1 Mrd Ft-ot tett ki

Nem az a baj, hogy hülyeségeket mondasz és olyan példákat hozol itthon követendőnek, ahol a nyugdíj 10-15-szöröse a hazainak.

Ezt miből gondolod? Elárulom, az állami nyugdíj arra elég, hogy kifizessed a villanyszámládat, meg a telefonodat és ne hallj éhen.

Nyugellátási kiadásokra márciusban az Alapok együttesen 265,5 Mrd Ft-ot

fordítottak. Az Ny. Alap rendszeres nyugellátási kiadásra 157,9 Mrd Ft-ot, 13. havi

nyugdíjra 76,6 Mrd Ft kiadást teljesített. Az E. Alap felhasználása ezen a jogcímen 31,0

Mrd Ft volt, melyből a 13. havi nyugellátás összege 10,1 Mrd Ft-ot tett ki

A TB havi kiadás a pedig havi 160 milliárd, plusz a 13.havi.

Előzmény: Törölt nick (26)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 28
Már látom is, hogy mely réteg az, aki nyugdíj után nagyon jól él...
Előzmény: kopasznyakú (23)
TestEngineer Creative Commons License 2006.08.28 0 0 27
Nyilván az ott keletkezett adóbevétel csak az állam egyik zsebéből megy a másikba. Nem is onnan kellene beáramlania az adóbevétel zömének, hisz az pont olyan lenne, mintha az asztalról összesöpört morzsát sokszor átöntögetjük az egyik markunkból a másikba...és elfogy!

Teljesen mindegy hány évre emeljük fel a nyugdíjkorhatárt, ha nem fizetik korrektül az emberek. Aztán meg persze a sírás van, hogy kevés a nyugellátmány a sok éves minimálbér után.
Előzmény: kopasznyakú (24)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 26

Nem az a baj, hogy hülyeségeket mondasz és olyan példákat hozol itthon követendőnek, ahol a nyugdíj 10-15-szöröse a hazainak. Az a nagyobb gond, hogy most hirtelen 2000 milliárdos megoldandó mínusz van az államháztartásban, a teljes  - valós - nyugdíjgond ennek max. a tizedrésze. Tehát olyan dologgal foglalkozol - teljesen hibás kiindulási alappal - ami nem az ország gondja, ennél sokkal fontosabb problémákon kellene 1-2 éven belül úrrá lenni.

Ez olyan, mintha valaki a siralomházban az utolsó napon pert indítana a forgalmazónál a kocsija túlfogyasztása miatt.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!