az adófizető úgy lesz, hogy veszel 1 csecsemőt, 25 évig eteted, itatod, neveled, oktatod, szakmára taníttatod, majd segítessz neki családot alapítani, hogy ő is tudjon adófizetőket nevelni.
az általam ismert felmérések szerint, a + 1 gyermek aki hiányzik a társadalomból, anyagi okok miatt marad el. (0 adókedvezmény, alacsony csp, alacsony gyed, kiszámíthatalan családtámogatási rendszer, elhúzódó otthonteremetés, magas hiteltörlesztórészletek)
1. Okos ember nem szól bele a másik családi körülményeibe, nem mond véleményt róla, mert maga is könnyen járhat így, aztán csak a pironkodás jut neki osztályrészül. 2. A gyerektartás, satöbbi az általad felvázolt kis szösszenetben nem szerepelt. 3. Paraszt vdolog a válásomra megjegyzést tenni, különösen, hogy sem engem, sem a körülményeket...meg szerintem az életet sem ismered.
Nekem annak idején két gyermekre sem tellett, mégis lett, mert akartuk. Nagyon sok pénzért sem lehetett volna több, mert a volt nejemnél az orvosok nem javasolták. A pénzért nem tettem volna az egészségét kockára.
Jelzem, aki örökbe fogad többet, az nem teremt több adófizetőt. Akkor az elentmondás a rendszerben, tőlük levonjuk a máshonnan beszerzett jövendő adófizetőt? Viszont a külföldről örökbefogadott (Czeizel doktor figyelem!!) az emgintcsak plusz az országnak.
2. feltételezem fizetsz tartásdíjat, akkor te nevelsz gyereket. a feleséged mostani férje nem játszik, mert a gyerekeidet te és a feleséged finanszírozzátok.
persze hogy nem egyszerű
de vegyük már észre, hogy a nyugdíjrendszer legfőbb problémája az elégtelen reprodukció, ezért tarthatatlan, hogy a nyugdíjszámításnál nem veszik figyelembe a nevelt gyerekek számát.
lehet énekelni a korhatárról, minimálbérről, adókikerülésről, de a fő probléma az alacsony gyerekszám, ami felborította a korosztályok egyensúlyát.
1950-ben 250 ezer nyugdíjas volt, ma 3,2 millió van, ezért hamis a mi is eltartottuk az öregeket, ti is tartsatok el minket nyugdíjasszöveg, mert a mostani aktívak terhelése többszörös.
Támogatással, pénzzel csak a lumpen elemeket lehet gyereknevelésre buzdítani. Akárhogy nézzük a mai felállás szerint a szülők élni is akarnak, és ezek szerint döntik el a gyermekeik számát, nem a pénzük alapján.
Amikor a nők azért nem szülnek, mert féltik az alakjukat, akkor hiába ajánlasz neki magasabb nyugdíjat.
Talán meglep, de nekem gyermekeim, nem pedig jövendőbeli adófizetőim vannak. Eszerint szeretem őket, nem az általuk megtermelt jövendő GDP lebeg a szemem előtt.
Én egyet sem, mert elváltam és a volt nejemnél vannak a csimoták.
Akkor én vajon hogyan is adóznék? Kell még gyereket csinálnom, hogy megkapjam az elvégzett munkám után a nyugellátásomat, vagy beszámítható az a kettő akiket nemzettem és meghatározott ideig még eltartásukra kötelezett vagyok? A jelenlegi férje a volt nejemnek hány gyermek után fog kapni? Az én nyugdíjamat is ő teszi vajon majd zsebre?
Szerinted olyan egyszerű gyerekek alapján szétosztani a nyugdíjat?
egyébként azért kártékony a hozzáállásod, mert a családpolitika nem szegénypolitika, a gyereknevelés költségeihez azért kell az államnak hozzájárulnia, mert a gyereknevelés nem öncélú hobby, hanem mellesleg az államnak/ közösségnek állítok elő adófizetőket.
a félművelt emberek mondanak olyat, hogy nem kell több családtámogatás, mert akkor csak a cigányok szaporodnak.
ha cigányozni akarsz, olvasd el újra amit írtam, utána meséld el, hogy a munkanélküli lumpeneknek, hogyan lesz 42 év szolgálati ideje akárcsak minimálbéren is?
pont arról szólt az "igazságtalan" adókedvezmény, hogy a munkavállalókat ösztönözze gyerekvállalásra, és ne a lumpeneket.
Nyilván az ott keletkezett adóbevétel csak az állam egyik zsebéből megy a másikba. Nem is onnan kellene beáramlania az adóbevétel zömének, hisz az pont olyan lenne, mintha az asztalról összesöpört morzsát sokszor átöntögetjük az egyik markunkból a másikba...és elfogy!
Teljesen mindegy hány évre emeljük fel a nyugdíjkorhatárt, ha nem fizetik korrektül az emberek. Aztán meg persze a sírás van, hogy kevés a nyugellátmány a sok éves minimálbér után.
Nem az a baj, hogy hülyeségeket mondasz és olyan példákat hozol itthon követendőnek, ahol a nyugdíj 10-15-szöröse a hazainak. Az a nagyobb gond, hogy most hirtelen 2000 milliárdos megoldandó mínusz van az államháztartásban, a teljes - valós - nyugdíjgond ennek max. a tizedrésze. Tehát olyan dologgal foglalkozol - teljesen hibás kiindulási alappal - ami nem az ország gondja, ennél sokkal fontosabb problémákon kellene 1-2 éven belül úrrá lenni.
Ez olyan, mintha valaki a siralomházban az utolsó napon pert indítana a forgalmazónál a kocsija túlfogyasztása miatt.....