Keresés

Részletes keresés

bbks Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1382

Hát ez elég érdekes... Tartok tőle, hogy blöffölsz.  Jelen esetben minden ott folyó karbantartási munka kizárólag az én hatáskörömbe tartozik, ott csak az általam aláírt szerződés, vagy saját karbantartó esetén utasításom alapján lehet(ne) barangolni.

Immár bezártam ezt a kaput. Most intézkedtem, hogy a vizsgálat lezárulta után megszigorítjuk a dolgot. De komolyan...

Előzmény: egyenlítő (1379)
gvass1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1381

Tuzveszelyesseg szempontjbaol a feketelopor sokkal veszelytelenebb, mint mondjuk a palackos PB-gaz, vagy a folyekony grillgyujto folyadek.

Ezeket meg ezer meg egy helyen lehet megvenni stb.

Előzmény: Antisystem (1376)
ohrana Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1380
Ezlyó...
Bár a németek a II vhban csináltak hasonlót, hk személyzetnek, és utcai harchoz. De arról nem tudok most képet találni.

o
Előzmény: Big-B (1375)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1379

18 éve ismerem. Elég?

Nem. Én 33 éve. És bizony néhányszor bejártam a Csőalagút nagy részét is.

Te mit kerestél ott? ILLETÉKTELENÜL? Én nem engedélyeztem!

Én viszont valószínűleg engedélyeztem. Neked. :-)

Előzmény: bbks (1367)
Antisystem Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1378

Jó kérdés, a hivatalos verzió a fekete lőpor. Azért csak nem lehettek akkora ökrök, hogy egy pyrotechnikai raktárba nitroglicerint vagy TNT-t vittek...mert fekete lőpor pyro-felhasználását még el tudom képzelni, de mire használnák mondjuk a TNT-t? Az a rakétaállványt röptetné max, nem a szines izéket...

ÜdV

Előzmény: ohrana (1374)
Antisystem Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1377

Brrrr. Én is láttam olyat, ahol a katasztrófavédelmisek nem tudtak kocsival megállni a káreset mellett, mert a t. sajtó elállta a helyszínt. Némelyik tényleg csak abból ért, ha odébb rugod.

ÜdV

Előzmény: bbks (1373)
Antisystem Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1376

Mar megint oksokodik egy hozzanemerto. Muhahahaaaa.

Talán elébb olvasni kellene megtanulnod, itt most a helyiség tűzveszélyességi osztályba besorolása kapcsán merült fel a dolog, nem a konkrét tűzeset kapcsán. Egyébként a fekete lőpor nem feltétlen robban, ellenberger nagyjából minden éghetőt képes meggyújtani - nem véletlen, hogy a klasszikus gyujtózsinórban is az volt/van.

ÜdV

Előzmény: gvass1 (1369)
Big-B Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1375
Corner Shot
ohrana Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1374
fekete lőpor is - tudod, olyan, ami elküldte a Törökbálinti pyro-raktárat a környező utca házainak tetejér

Hát én speciel úg ytudom, hogy ott brizáns robbanóanyag robbant, de lehet hogy rosszul tudom. (A fekete lőpor az a hivatalos verzió.)

o
bbks Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1373
A sajtóról szóló megjegyzéssel egyet értek. Ne tudjátok meg, mi volt ott, amikor megjöttek a hiénák. Én a tűzoltók helyében néhányat pofán vágtam volna.
Előzmény: szám egy képleten? (1370)
Big-B Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1372
Köszi a választ.
Előzmény: gvass1 (1369)
ohrana Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1371
Szerintem meg kell súgni a Blikknek, hogy ott kanyarpuskával kisérleteztek, ahhoz kellett a labirintusszerű lőtér.

o
Előzmény: egyenlítő (1363)
szám egy képleten? Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1370

Egyszerűbb, mint pontosan megfogalmazni, hogy "a lőtérhez vezető labirintusszerű folyosó".

Ez is a sajtó igénytelenségét és enek következtében az általa közölt hírek kétes hitelességét tükrözi.

Előzmény: egyenlítő (1363)
gvass1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1369

"Khmmm. Ha jól vettem le a lőtér saját weblapjáról, akkor voltak ott elöltöltő fegyverek is, ahhoz meg szükségképpen fekete lőpor is - tudod, olyan"

Mar megint oksokodik egy hozzanemerto. Muhahahaaaa.

1. a feketelopor a letezo leggyengebb robbanoanyag (de inkabb nem is robbanoanyagnak soroljak be)

2. a loter birtokaban engedellyel volt nehany kg iylen anyag kulon tarolohelyen volt tarolva.

3. NEM lottek a tuzeset idejen feketeloporos fegyverrel (az arra vonatkozo bizt szabalyok egyebkent is kizarjak a robbanast)

4. NEM is tortent semmilyen robbanas

Előzmény: Antisystem (1349)
bbks Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1368
Nem a lőtérre értettem, hanem a közműalagút rendszert, benne a lőtérrel.
Előzmény: egyenlítő (1365)
bbks Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1367

18 éve ismerem. Elég?

Te mit kerestél ott? ILLETÉKTELENÜL? Én nem engedélyeztem! :-)

Előzmény: egyenlítő (1365)
Big-B Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1366
A loter.hu-n látható fegyverlistán bezony szerepel pár előltöltős is... a kérdés hogy ezeket használták-e a tragédia idején, valamint hogy ezek képesek-e tüzet okozni a gumifalban.
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1365

Szerintem ezen a topikon nem találsz olyat (maximum 1-et tartok elképzelhetőnek), aki régebben ismeri a lőteret, mint én. Még a "véres fej" is tény. Én is eltévedtem, amikor a 2. alkalommal jártam ott, és nyitva volt a vasrács.

A karbantartók csak azokat az ajtókat hagyják nyitva, amelyiken bemennek és kijövetelkor lezárják. Ez így volt, van és lesz.

Hát persze. Mindig :-)

Előzmény: bbks (1361)
gvass1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1364
"

És az akkori lőfegyverek, lőszerek energiája, torkolati sebbessége - amelyekhez a lőteret tervezték, már ha gondoltak erre akkor - mennyiben vethető össze a mai modern lőfegyverekkel?"

Nincs erdemi valtozas. A loveszkatona egyeni lofegyvere lett sokkal gyengebb telejsitmenyu torkolati energiara nezve.

Előzmény: szám egy képleten? (1352)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1363
Nyilván. Mégis a csapból is a "labirintusszerű lőtér" folyik.
Előzmény: Jahno (1360)
ohrana Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1362
A régi puskák (Mauser, Moszin-Nagant és tsai) a pontosságot izommal pótolták, mint ahogy a tüzérség is. Hol vannak ma már 30.5 cm-es ágyúk? A kézifegyverek is 9, majd 7, mostmár 5 mm körüliek.

o
bbks Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1361

Részben igaz, de jónak magyarázod.

Én nagyon gykran járok ott.

A "véres fejjel" kicsit erős. Nem hallottam ilyenről. Aki képes lemenni oda és az ottani körülmények láttán nem érzékeli, hogy ott nincs keresnivalója, annak véresre is kellene verni a fejét. A karbantartók csak azokat az ajtókat hagyják nyitva, amelyiken bemennek és kijövetelkor lezárják. Ez így volt, van és lesz.

Tisztázzunk valamit! Ez üzemi terület. Engedély nélkül és kisérő nélkül ott tartózkodni nem szabad!

Előzmény: egyenlítő (1355)
Jahno Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1360
Nyilván nem a 10x20 méteres teremben tévedtek el a szerencsétlenek, hanem oda meg visszaúton.
Előzmény: egyenlítő (1355)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1359

És az akkori lőfegyverek, lőszerek energiája, torkolati sebbessége - amelyekhez a lőteret tervezték, már ha gondoltak erre akkor - mennyiben vethető össze a mai modern lőfegyverekkel?

Nagyobb kaliberű és torkolati energiájú hadipuskákkal lőttek a II. VH. előtt ezen a lőtéren.

Egyébként 30 évvel ezelőtt még papír (régi rajzfeladatok) volt a golyófogó, de sohasem gyulladt meg a lövedékektől.

szám egy képleten? Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1358

Ok.

Erről a tanszékről meg is feledkeztem, hogy ott van. Bár nem tudom miért nem a Stoczek vagy a Goldmann menzán működik. :) Talán jobb lenne a kaja is, de  legalábbis időről időre szolgálhatnának valami meglepetéssel, új fejlesztéssel. :)

Na de valószínűleg ott sem sejtekkle dolgoznak, hacsak nem bort erjesztenek vagy sajtot élesztenek. Ha mégis, az szép vizuális meg szagélményt nyújtana a főépületben. :)

Előzmény: bbks (1351)
bbks Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1357

Valóban van ilyen elöltöltős fegyver, de ezek nem a lőtéren vannak tárolva. Én láttam ezeket, jól mutattak a falon, mint kiállítási darabok. :-)

Ámbár valóban: én úgy tudom restaurált, működőképes darabok voltak...

Előzmény: Antisystem (1349)
Zak Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1356
Ilyen mélységben nem értek hozzá, de nem hinném, hogy szignifikáns, nagyságrendi különbség lenne közöttük.
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1355

Az eltévedés lehetősége nem merült fel eddig, mert felügyelet mellet lehetett ott tartózkodni. A lejárat egy szűk lépcsőn keresztül alig 15-20 méterre van a lőtér bejáratától, világítás mellett eltéveszthetetlen.

Ez így csak akkor igaz, ha az összes egyéb ajtó le van zárva. A legveszélyesebb (a többi egyébként soha nincs nyitva) éppen a lépcsőfeljáró melletti vasrács. Ez sokszor van nyitva, ha karbantartás folyik az alagútban. Többször előfordult, hogy valaki 5 perc, negyedóra után jött vissza, hogy nem találja a kijáratot. Esetleg véres fejjel, mert nekiment valamelyik szerelvénynek.

Egyébként minden ellentétes sajtóhírrel szemben a lőtér nem labirintus. Egy 10*20 m-es, boltíves mennyezetű terem. A hozzá vezető folyosón kell hármat fordulni a lépcsőig, kb. 15 lépést megtéve. Magának a Csőalagútnak (-2. szint a híradásokban) bonyolult az elrendezése.

Előzmény: bbks (1335)
bloki Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1354
A dióverő 3 km-re is elküldte a golyóbist.
bbks Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1353

Erre a golyófogó fal kialakításánál kell gondolni. Szerinted Hauszmann Alajos milyen gumifalat tervezett anno 1900 körül? :-)

Kb 2 éve újították fel a falat, ha jól emlékszem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!