Keresés

Részletes keresés

Halitu Creative Commons License 2010.06.22 0 0 935
Sziasztok!
Új fórumozó, és új lakó vagyok a Corvinon.
Nekem még nincsenek szomszédaim, ezért nem tapasztaltam, de a folyosóról beszűrődő zajok alapján elég rossz a falak, és az ajtó szigetelése, hallok mindent, ha valaki elmegy a lakás előtt, ez a szomszédból is így megy? Milyen a közfalak szigetelése?
Tudnátok tippet adni, hogy mire érdemes garancia ügyben jobban odafigyelni.
Esetleg megbízható asztalost baráti áron tud valaki ajánlani?

Üdv: Dzsoz!
Előzmény: ZRobi (934)
ZRobi Creative Commons License 2010.06.22 0 0 934
Nekem jó az időpont!!
Előzmény: ajjajj (933)
ajjajj Creative Commons License 2010.06.22 0 0 933
Sziasztok!
Támogatom az ötletet!
Akár már a héteni is tehettünk látogatást a közös képviselőnél.
Időpontanak csütörtök 17 óra elfogadhatónak tűnik. Javaslatok?
Érdemes lenne minél többen eljönni!
Előzmény: Ixion77 (932)
Ixion77 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 932
Megkaptam én is a KK elszámolást, és több elfogadhatatlan dolgot is találtam benne:

1, Már az is tisztességtelen, hogy a felújítási előtakarékossági alapot a szerződésben megadott 250 Ft/m2 KK-n felül, +10 Ft/m2-ként vezették be, mivel az a legtöbb társasházban a KK része, nem azon felüli plusz költség. Az azonban végképp elfogadhatatlan, hogy "alapdíj" néven most további kb. +30 Ft/m2-es költséget vezettek be, a "ház gépeinek üzemeltetési költségére". Úgy vélem, ez egyértelműen a KK részét kell képezze.
Ilyen plusz költséget a Cordia magától nem vezethet be, a KK-t a lakók beleegyezése nélkül új tételekkel nem növelheti. Tudomásom szerint nem írtuk alá, hogy ilyen plusz költséget fizetünk, ezért javaslom, hogy a helyzet tisztázásáig azt senki ne fizesse be.

2, Az utolsó befizetendő lakásrészleten meg volt határozva a befizetendő 1 havi KK. E szerint idén áprilisban a havi KK-m 21 eFt (eleve pofátlanul sok), ami mostanra már különböző, általunk meg nem szavazott jogcímeken 30 eFt-re emelkedett, ráadásul visszamenőlegesen!

3, Telefonos tájékoztatás szerint idén februárig a KK 150 Ft/m2, amit a Cordia márciustól 260 Ft/m2-re emelt. Ez számomra azt jelenti, hogy a társasház valószínűleg masszív mínusszal került a vevőknek átadásra, ami kimeríti a tisztességtelen üzleti magatartás fogalmát. Ráadásul nem tudok róla, hogy idén márciusban bármiféle KK változtatást megszavaztunk volna.

4, A 6000 Ft/GJ fűtési költség elfogadhatatlanul magas. Ez még a híresen drága távfűtésnek is több mint másfélszerese. A gázárból adódó összeg jelenleg 3500 Ft / GJ körül alakul. A 4000 Ft/GJ árat már távfűtés esetén is "bezzeg ott olyan drága" példának szokták felhozni( Miskolc: 4000 Ft/GJ, Debrecen: 3800 Ft/GJ ) Nehogy már az önálló fűtés másfélszer drágább legyen a híresen drága távhőnél is!!!

Mindezek alapján javaslom, hogy látogassuk meg együtt a jövő héten a közös képviseletet, és tisztázzuk, hogy hogy áll anyagilag a ház, milyen számítások alapján jöttek ki ezek az értékek, és mire megy el ez az átlaghoz képest közel kétszeres közös költség! Amíg ezekre a kérdésekre nem adnak törvényes választ, senki ne fizessen KK-t!
Előzmény: ghostface81 (927)
Liquidz Creative Commons License 2010.06.22 0 0 931
Lassacskán az ilyenek miatt (fűtés, közösköltség-elszámolás, parkoló:)) jó lenne egy kisebbfajta gyűlést tartani.,
Előzmény: ZRobi (929)
ghostface81 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 930

Najó! Akkor csak valaki kapcsolja le a villanyt a 179-es pincében! :))

ZRobi Creative Commons License 2010.06.22 0 0 929

Hali,

mér vagy felháborodva, hát már fel is újítják a házat! :))

Így mennek itt a dolgok, látod...

A garázs rezsi mindenhol van, de tény, hogy 2.000 ft körül mérik a havi adagot a környéken, nem tudom, lehet-e fellebezni az összeg nagysága ellen?

Előzmény: ghostface81 (927)
Anyuka_50 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 928
UPC szolgáltatás? Azt szerintem meg kéne tudni, de már talán ki is plakátozták volna eddig, ha...
Előzmény: Ixion77 (900)
ghostface81 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 927

Sziasztok!

Én még nem írtam ide soha úgyhogy üdv. mindenkinek!

Az lenne az első kérdésem hogy mindenki kapott egy majd' 30000 forintos csekket felújítási alap címmel? Most ez komoly? :) Hiszen ez egy új ház!! Mégcsak kész sincs! Ez ugye csak vicc! A ködbérről már lemondtunk, pedig szinte minden rossz volt, késtek és ami jó az is más mint ahogy szerettük volna! 

A második kérdés :  A parkolóhely havi 4000 forint? Dehát megvettük!! Ha 100 parkolóhelyet számolunk akkor havi 400000 forint! Az a világításra és az elektromos kapura megy el? Mert ugye nem takarítanak az látszik. Szóval miért kell fizetnem 4000 forintot a parkolásért amikor a saját helyemen állok? 

Ez valahogy nem jó így!

mégcsak annyit hogy a 179-es pincében legalább másfél hónapja ég a villany! Jó lenne lekapcsolni!

ZRobi Creative Commons License 2010.06.22 0 0 926

Evetkekicsijányom! :)

Távleolvasással működnek a vízórák és a hőmennyiségmérő, ezért tudják, mennyit fogyasztottál...akkor tehát elvileg,aki még nem lakik bent,az egy évig alig fizet??

A közös képviseletnek asszem talán kedd délelőtt és csüt délután van fogadóórája a premier ház földszintjén.

Járt már valaki úgy, hogy a garázsnyitója nem "távirányított", vagyis nem nyitotta ki a kaput?

Előzmény: evelinke11 (924)
Liquidz Creative Commons License 2010.06.21 0 0 925
Evelin: igen, a 2havi alapján becsültek 1 évre. Én inkább most kifizetném amit eddig fogyasztottam, októbertől meg 6havi átalányt.

Pityu: ebbe voltunk belekeveredve mi is. Pontosan úgy van, ahogy gondolod, tehát harmincadikázhatnak (és fognak is, nálunk megtették volna, vagyis sokakkal megtették).
Előzmény: pityu911 (923)
evelinke11 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 924
Nekem nem dobtak be összesítőt. A 6 hónap is jobb. Lehet, hogy én vagyok a szőke ezért nem értem, de hogy olvassak le azt hogy mennyit fogyasztottam ha a lakasba nem jöttek be? És akkor most az elmult 2 havi fogyasztasom alapjan szamoljak ki egy evre? Nem ertem. Nem lesz valami lakógyülés? Vagy van valami fogadóórája a közös képviselőnek?
pityu911 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 923
Szia,

Igen, elmeletileg mar ketyeg a kotber. Ezert is kerdeztem, hogy ez hogy volt nallatok, mert meg mindeg kuldhetik a keszrejelentest 30-an es akkor ugye nem telt el egy egesz honap.
Ami nekem furcsa ezzel kapcsolatban, hogy a szerzodesben ugye azt irjak, hogy 1% kotber jar de egeszhavonta. De az is le van irva, hogy max 90 napig. Namost, juni, juli, augusztus az egyutt 92 nap. Tehat a szerzodes szovege szerint max 2 havit fizetnek ki. Szerintem ez nem koser, illetve erosen vitathato megfogalmazas. Kivancsian varom, mi lesz a hozzaallasuk...

Udv
Pityu
Liquidz Creative Commons License 2010.06.21 0 0 922
Dezsavu? Szerintem hatarozottan szervezettebb (a biztonsagi es a konyhas ceg is tud megbizhato infot adni:DDD )!

Pityu, ez a majus31 mar a 3 honappal eltolt hatarido ?
Előzmény: ZRobi (919)
Liquidz Creative Commons License 2010.06.21 0 0 921
Most volt összesítés, így kaptunk papírt. Egy év múlva lesz újra.

Jelenleg az évenkénti leolvasást 12 részre osztják. Talán fogyasztás alapján tényleg sok adminisztrációt igényel (havi leolvasás, papírozás, kiküldés). Az szerintetek jó megoldás lenne, ha csak 6 hónapra osztanák el? Az még mindig tervezhető költség, de nincs ilyen faramuci érzés, hogy a bazimeleg délifekvésűt a harminc fokban is melegítem :))
Előzmény: evelinke11 (920)
evelinke11 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 920
Végülis hogy számolják el a vizet fütest stb?Mikor lesz összesítő? A fütest én is fogyasztas alapjan szeretnem fizetni es nem nyaron. Közös beadványt kellene irni akit erint meg
ZRobi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 919

Dézsavű...

Amit most érzek...:)

Előzmény: pityu911 (918)
pityu911 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 918
Szia,

A hatarnap majus 31 volt. Nem jott ertesites, a kapcsolattartonk 3 het csuszast mondott. De beszeltunk egy biztonsagival meg a konyhas ceggel is es mindketten azt mondtak, hogy a muszaki atadasok leghamarabb augusztusban kezdodhetnek. Onnan meg kb 2 honap a koltozes. Jelenleg igy nez ki, de kivancsi leszek. A Fontanabol kiindulva jo ha karacsonyozni mar ott tudunk. Legalabb nem fog hianyozni a klima az elso idoszakban :)

Pityu
Előzmény: ZRobi (917)
ZRobi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 917

15-18 között

Nálatok hogy zajlik az építkezés?

Mikor van/lenne határidő?

Az épület innen nézve még legalább 3-4 hónap,míg elkészül...

Előzmény: pityu911 (916)
pityu911 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 916
Sziasztok,

Erdeklodnek, hogy mennyiert lehet garazst berelni a Fontanaban, mert nekunk lesz egy kiado a CityGarden-ben, ha atadjak.
Koszi a valaszokat elore is

Pityu
ZRobi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 915
Nehogymá' ne lehessen fogyasztás alapján fizetni...
Előzmény: Liquidz (914)
Liquidz Creative Commons License 2010.06.17 0 0 914
Sziasztok,
Megkaptam a kozos koltseg-futes-viz-villany elszamolo papirokat, nekem kb minden rendben van.

Az egyetlen keresem a Cordia FM fele az, hogy ne kelljen mar nyaron futest fizetnem:)
Foleg, mivel hozza vagyok szokva a cirko miatt a havi leolvasashoz, es ahhoz hogy telen tobbet kell pengetni - nyilvanvalo.

Technikailag van ra lehetoseg, egyetlen eset miatt viszont nem akarjak felboritani a rendszert - en meg nem ott szeretnem kamatoztatni a javaimat.
Szoval aki hasonlokepp van ezzel a kerdessel, szoljon mar nekik legyen szives, es jelentse be eziranti igenyet, egyutt valoszinuleg mar elgondolkoznanak rajt'

Kosz elore is!
LIQ
Liquidz Creative Commons License 2010.06.15 0 0 913
Ha már cikkek
http://www.hg.hu/cikk/epiteszet/9705-milyen-lett-milyen-lesz-a-corvin-setany
Liquidz Creative Commons License 2010.06.15 0 0 912
Hát, valóban egyhangú. Bár minden háznak van egy arca, és a Fontana Nagytemplom-utcai oldala valójában az épület háta, mind a city garden, mind a premier izgalmasabb, mint az F. Bár a premier saroképület, segg nélkül, na mindegy:)
Azért az átlag újépítésűre ránézve jóval előrébb van..
Előzmény: lopunci (910)
lopunci Creative Commons License 2010.06.15 0 0 911
mellékutcákra
lopunci Creative Commons License 2010.06.15 0 0 910
"madrala -A dizajn szerintem nagyon jó"

Ha valóban a sétány felől nézzük, igen az.
Viszont a project kiterjed a mellék utcákra is, és már lejjebb írtam és más is, érdemes megnézni a Fontana két oldalsó épületrészét, főleg a Nagytemplom utca felől.
Az a dizájn? Valaki úgy jellemezte, katonai laktanya jellege van.
És tényleg. ( Nekem még a szocreál jelleg is feltűnik)Szerintem mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy dizájn.
Beköltöztetném a tervező asszonyt a szemközti házba, hogy csak azt az épületrészt nézze, semmi mást.
Ilyen szempontból a Fontanas lakóknak, akik azon a szárnyon laknak, még szerencséjük is van, hisz egy gyönyörűen felújított házra néz az ablakuk.Klasszisokkal jobban néz ki, mint ez a rém unalmas, minden különleges elemektől mellőzött, szó szerint szürke, jellegtelen és rettentően szegényes tervező elmével "megáldott" épületrész.
Már azzal sokatt segített volna az összkép, ha legalább oldalra is folytatják és végig , de legalábbis nagyrészt beburkolják azzal a márvány szerűséggel, mint a front oldalon.
Ugyan most be van állványozva, ráköptek valami javító anyagot, hát kiváncsi leszek, mit hoznak ki belőle.
Attól félek, lefestik ugyanolyan fos színűre és megint csak kidobták a pénzt.
A Futó utcai oldalon legalább mutatósabb (...) és nagyobb erkély megoldásokat alkalmaztak, amitől mégis jobban néz ki, mint az említett másik oldal.
madrala Creative Commons License 2010.06.14 0 0 909

Köszi a sok cikket, érdekes volt mindegyik. Szerintem igenis jól néz ki a sétány,  a mostani új építésű projektekhez képest sokkal igényesebb. A legtöbb újépítésűre rárakják  a dryvitot és kész. Ezeken az épületeken azért próbáltak figyelni az anyagokra és a formákra is. A dizajn szerintem nagyon jó, a minőséget nem tudom. 

Nekem az egyetlen "félelmem" az, hogy ha ennyire pang a lakáspiac, akkor csak nagyon lassan fog befejeződni a projekt és még hosszú évekig nem lesz igazi sétány, mert el sem kezdik építeni az új épületeket. Mire a következő ütem 2 új épülete elkészül, az még minimum 3 év és ugye addig a sétány sem fog bővülni... Szóval így nem tudm, hogy mennyire fog megvalósulni a közeljövőben a  videórol ismert  kiülős "Liszt Ferenc téres" hangulat...

Ixion77 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 908
Van nagyszínpadunk?
Nagyszínpad link

Él kell terelni a médiát a rendőrségi nyomozásokról :) :
A sétány életre kel

További marketing/hírverés/médiatöltés:
Jó vagy rossz példa?
ZRobi Creative Commons License 2010.06.14 0 0 907

Ebből a szempontból jó a fekvése, vszínű az udvari alsóbb emeletek kivételével mindenhol jó a vétel, a sugárzás közelsége miatt(száva utcából jön a jel).

Én úgyis csak a "Barátok közt"-öt nézem Kinga miatt, arra meg jó ez:))

Ja meg a focivébé!!!HD-ben! :)

Előzmény: pszab2 (906)
pszab2 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 906
Milyen fekvésű lakásból? Az sem lehet mindegy, hogy házak közt vagy tetőről más házak által nem árnyékolva..
Előzmény: ZRobi (905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!