Keresés

Részletes keresés

Reventlow Creative Commons License 2006.05.30 0 0 718

Rozsomák avagy torkosborz. Ugye azt hinné az ember, hogy az utóbbi kifejezés csak valami kitaláció:-))) Ölég agresszív jószág, aszongyák.

No de valami komolyságot is vigyünk bele:

Hakapeszi Maki - a majom, aki fenemód szereti a csokoládét, ellenben nem annyira okos. Ifjúkorunk kedvenc műsorából, a Zsebtévéből.

Előzmény: Lothiriel (713)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.30 0 0 717
Á, nem is, Vadkan Valdemárnál.
Előzmény: Lothiriel (716)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.30 0 0 716

Ehh, igen. Újabban ez a divat, hogy az "újságírók" nem néznek utána dolgoknak lásd Návait meg a Szörnyetegek bálját. Nemtom, hogy a képregényes fordítás helyes-e, de abban biztosan így fordították. Még egy indexes ismerőstől tudom, aki kedveli az ilyen képregényeket.

A v<->w megy. Kezd tényleg úgy kinézni, hogy minden ami nekem jó, az mehet. :o) De hopp! Eirik uraság is csinálta a Vaneláb Valdemárnál.

Előzmény: medvemacs (714)
medvemacs Creative Commons License 2006.05.30 0 0 715
(novárjunkcsak, ha az íráskép jácc, akkor honnan a W? vagy nem az csatlakozik?)
medvemacs Creative Commons License 2006.05.30 0 0 714
hehe, a vele készült inter juh magyarítása következetesen Farkast emlegetett... :))))))))
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.30 0 0 713

Wolverine/Rozsomák - a fémkarmokkal-fémvázzal rendelkező, testét regenerálni képes X-men, akit a filmváltozatban az istenkirálycsászár Hugh Jackman domborít.

Hmmm...

Előzmény: Reventlow (712)
Reventlow Creative Commons License 2006.05.29 0 0 712

Ez is lesz olyan, mint a kapanyányi volt:-)

Ka-vo-mien - ogellala indián főnök, Old Shatterhand ellensége.

(Karl May: Winnetou)

Előzmény: Lothiriel (711)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.28 0 0 711

Ó, írtam volna én orkokat is, de nem volt rá lehetőség. Tessék, akkor nem Tolkienes folytatás:

Hétszűnyű Koponyányimonyók, a Kapanyelű Facika - a látszólag gonosz kis törpe, aki leeszi a kását Fehérlófia társainak a hasáról.

:o)))

Előzmény: Reventlow (710)
Reventlow Creative Commons License 2006.05.28 0 0 710

Szép Ilonka - Vörösmarty költeményéből.

Ugye mondtam,hogy lesz retorzió?:-P

Előzmény: Lothiriel (708)
Moll Flanders Creative Commons License 2006.05.28 0 0 709
Itt vagyok. Mit véstél már megint ide te lány??? Az orkokat nem kezded el szépen lassan felsorolni? :) Illlyen neveket! :)
Megint másnaposságból próbálok regenerálódni, de asszem nem ez lesz az a topik ami meggyorsítja a folyamatot :)
Előzmény: Lothiriel (708)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.27 0 0 708

Á, nem bírom máshogy folytatni. :oP

Thranduil - Bakacsinerdő ura, erdei tünde. Legolas apucija. A hobbitból tudjuk, hogy arrafelé a tündék nagyon szeretnek bort iddogálni... (Tokien :oPP)

Előzmény: Reventlow (707)
Reventlow Creative Commons License 2006.05.27 0 0 707

Ehem. Itt van az ideje, hogy a kedves úryhölgy előkerüljön és megjegyezze: már megint Tolkien, Tolkien és Tolkien.:-P

Na egy kis ismétlés tőlem is akkor:

Meredith "Merry" Hunter - katonatiszt, aki némi vargabetűk után Taylor parancsnoksága alá kerül. és részt vesz a döntő csatában a japánok és dél-afrikaiak által vezetett muzulmán koalíció ellen. Túléli. Nem úgy mint Taylor.

(Ralph Peters - Háború 2020-ban)

Előzmény: Lothiriel (704)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.27 0 0 706

Trufiádok na.

Előzmény: Lothiriel (705)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.27 0 0 705
Magyarul Borbak Trufádok, Trufa - így helyes.
Előzmény: Lothiriel (704)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.27 0 0 704
Meriadoc Brandybuck, becenevén Merry (magyarul Borbak Trufa) - a lökött hobbit páros egyik tagja. A szövetség tagjaként eljutott Amon Henig, ahol Pippinnel együtt orkok fogságába esett. Tőlük kiszabadulva előbb az entekhez került, majd a rohani Théoden király szolgálatába állt, s Éowyn révén ő is harcolt a pelennor mezei csatában - lásd a boszorkányúr közös kipurcantását lejjebb. (Tokien)
Előzmény: Reventlow (703)
Reventlow Creative Commons License 2006.05.27 0 0 703

John Helmer - a Llano Estacado sivatag szélén álló Helmer's Home nevű fogadó tulajdonosa, Old Shatterhand, Winnetou és más hírességek jó barátja.

(Karl May: A sivatag szelleme)

Előzmény: Lothiriel (702)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.27 0 0 702
Dernhelm alias Éowyn - a bátor rohani leányzó, aki dicsőségre vágyván férfinak öltözve Theodenékkel tart a pelennor mezei csatába, ahol Trufával együtt végez a boszorkányúrral. (Tolkien)
Előzmény: Reventlow (701)
Reventlow Creative Commons License 2006.05.26 0 0 701
Tündér Lala - Szabó Magda azonos című regényének főhőse, az emberszívű tündérgyerek, aki az emberek közé vágyódik és vállalja, hogy halandó emberré  legyen. Nagyon régen olvastam már, még gyerekkoromban, de arra emlékszem, hogy aztán a végén valahogy mégis sikerül visszacsinálni a dolgot, és a kavarógép Aterpater varázsló is megbűnhődik.
Előzmény: Lothiriel (700)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.26 0 0 700

Jut eszembe, ráérne kegyed esetleg egy kis hintelésre a 3-1 topikban? Érdekel az a szép hosszú sor, csak a mrs. Fox teljesen bezavart.

Isabella Thorpe - Catherine álságos, kacér, számító, szavakban NAGYotmondó barátnője.

(Jane Austen: A klastrom titka)

Előzmény: medvemacs (699)
medvemacs Creative Commons License 2006.05.26 0 0 699
James Francis Ryan közlegény, akit annyira igyekeztek megmenteni (S. Spielberg: Saving Private Ryan, 1998).
Előzmény: Lothiriel (698)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.26 0 0 698

dr. Gregory House - doki egy újabb amcsi sorozatban. Leginkább Hugh Laurie és eme morci, bunkó karakter miatt érdemes nézni. A kettő ugyanaz, mármint House-t Laurie játsza, jól illik hozzá a szerep.

(House M.D. sorozat)

Előzmény: Moll Flanders (697)
Moll Flanders Creative Commons License 2006.05.25 0 0 697
Emma Woodhouse -

szép, okos, humoros és minden ami kell egy angol úriházba a XIX. században ahhoz, hogy jól menjen férjhez egy lány. De ez Jane Austen hősnőinek nem is olyan egyszerű, különben unalmas lenne a könyv. Bonyodalmak és dráma, de a végén katarzis.

Jane Austen: Emma
Előzmény: Reventlow (696)
Reventlow Creative Commons License 2006.05.25 0 0 696
Madame Emma Bovary vagy magyarul Bovaryné - Gustave Flaubert regényének tragikus sorsú hősnője. Bevallom, nem olvastam. De a névre emlékszem valahonnan.
Előzmény: Lothiriel (691)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.25 0 0 695

Az erdei tündék egy része biztosan (vannak ugye Thranduilék...). Miért? Mallorn-fán nem lehet bölcső? :oP

A szavazatomat lehet látni: folytattam. Ahogy a gróf úr mondja, elfogadható haláleset. Akarommondani határeset. Bár ő maga nem írta, nehogy nekitámadjak megint mint a Barna Évánál.

Előzmény: Eirik Raude (693)
Reventlow Creative Commons License 2006.05.25 0 0 694
Hajlottam, de vigye ördög. Abban végül is igazad van, hogy az eredeti Tokugavára csak kissé emlékeztet. Elfogadható határeset:-)
Előzmény: Eirik Raude (693)
Eirik Raude Creative Commons License 2006.05.25 0 0 693

Hmmm... Én úgy hallottam, hogy a tündék a fán alszanak.

Most, hogy utólag megnéztem ezt a Toranagát, látom, hogy Rev korábban már amolyan történelmi személynek minősítette (vagy legalábbis hajlott reá). Mielőtt tovább halmoznánk a neveket, megvárnám az ítéletet...

Előzmény: Lothiriel (692)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.25 0 0 692
Mármint békésen szunyókáltak a bölcsőben, miközben egyes galád vikingek, ugyan még mindig hátulgombolósként, de már is fakarddal játszottak? :oP
Előzmény: Eirik Raude (690)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.25 0 0 691

Madame Gaillard - a dajka, aki elvesztette a szaglását, s vele együtt minden meleg emberi érzését. Pont megfelelt a szörnyetegnek, ő legalább nem jött rá (ha jól dereng), hogy egy szagnélküli lénnyel van dolga. De idővel eladta őt egy cserzővargának, mert nem fizették tovább a tartásdíját.

(Patrick Süsskind: Das Parfüm)

Előzmény: Eirik Raude (687)
Eirik Raude Creative Commons License 2006.05.25 0 0 690
...persze egyes tündelyányok eme filmsorozatra sem emlékezhetnek. Szüleik nem engedték meg, hogy nézzék, oly kicsik voltak még akkoriban. Így békésen szunyókáltak fenn a fán, miközben odalent ment a tévé.
Előzmény: Eirik Raude (687)
Lothiriel Creative Commons License 2006.05.25 0 0 689
Piff. Puff. Nesze, most megkaptad. :oP
Előzmény: Eirik Raude (688)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!