A közkedvelt játék újabb változata.
Minden kitalált irodalmi, filmes figura ér Bugs Bunneytól Josef K-ig, a mondabeliek még elfogadható határesetet képeznek. A történelmi regények valóban élt szereplői nem játszanak.
Kéretik a teljes név (lehet állandó jelző is mint pl. Szavatartó Lóránt) mellé azt is bevésni, miben szerepelt az illető.
A topikalapító és más egyéb lelkes topiktárs élhet a javítás jogával, ha hibás (már szerepelt, történelmi személyiség, elgépelés történt stb.) megoldást találnak.
Hajrá!
Ehh, igen. Újabban ez a divat, hogy az "újságírók" nem néznek utána dolgoknak lásd Návait meg a Szörnyetegek bálját. Nemtom, hogy a képregényes fordítás helyes-e, de abban biztosan így fordították. Még egy indexes ismerőstől tudom, aki kedveli az ilyen képregényeket.
A v<->w megy. Kezd tényleg úgy kinézni, hogy minden ami nekem jó, az mehet. :o) De hopp! Eirik uraság is csinálta a Vaneláb Valdemárnál.
Wolverine/Rozsomák - a fémkarmokkal-fémvázzal rendelkező, testét regenerálni képes X-men, akit a filmváltozatban az istenkirálycsászár Hugh Jackman domborít.
Itt vagyok. Mit véstél már megint ide te lány??? Az orkokat nem kezded el szépen lassan felsorolni? :) Illlyen neveket! :) Megint másnaposságból próbálok regenerálódni, de asszem nem ez lesz az a topik ami meggyorsítja a folyamatot :)
Thranduil - Bakacsinerdő ura, erdei tünde. Legolas apucija. A hobbitból tudjuk, hogy arrafelé a tündék nagyon szeretnek bort iddogálni... (Tokien :oPP)
Ehem. Itt van az ideje, hogy a kedves úryhölgy előkerüljön és megjegyezze: már megint Tolkien, Tolkien és Tolkien.:-P
Na egy kis ismétlés tőlem is akkor:
Meredith "Merry" Hunter - katonatiszt, aki némi vargabetűk után Taylor parancsnoksága alá kerül. és részt vesz a döntő csatában a japánok és dél-afrikaiak által vezetett muzulmán koalíció ellen. Túléli. Nem úgy mint Taylor.
Meriadoc Brandybuck, becenevén Merry (magyarul Borbak Trufa) - a lökött hobbit páros egyik tagja. A szövetség tagjaként eljutott Amon Henig, ahol Pippinnel együtt orkok fogságába esett. Tőlük kiszabadulva előbb az entekhez került, majd a rohani Théoden király szolgálatába állt, s Éowyn révén ő is harcolt a pelennor mezei csatában - lásd a boszorkányúr közös kipurcantását lejjebb. (Tokien)
Dernhelm alias Éowyn - a bátor rohani leányzó, aki dicsőségre vágyván férfinak öltözve Theodenékkel tart a pelennor mezei csatába, ahol Trufával együtt végez a boszorkányúrral. (Tolkien)
Tündér Lala - Szabó Magda azonos című regényének főhőse, az emberszívű tündérgyerek, aki az emberek közé vágyódik és vállalja, hogy halandó emberré legyen. Nagyon régen olvastam már, még gyerekkoromban, de arra emlékszem, hogy aztán a végén valahogy mégis sikerül visszacsinálni a dolgot, és a kavarógép Aterpater varázsló is megbűnhődik.
dr. Gregory House - doki egy újabb amcsi sorozatban. Leginkább Hugh Laurie és eme morci, bunkó karakter miatt érdemes nézni. A kettő ugyanaz, mármint House-t Laurie játsza, jól illik hozzá a szerep.
szép, okos, humoros és minden ami kell egy angol úriházba a XIX. században ahhoz, hogy jól menjen férjhez egy lány. De ez Jane Austen hősnőinek nem is olyan egyszerű, különben unalmas lenne a könyv. Bonyodalmak és dráma, de a végén katarzis.
Madame Emma Bovary vagy magyarul Bovaryné - Gustave Flaubert regényének tragikus sorsú hősnője. Bevallom, nem olvastam. De a névre emlékszem valahonnan.
Az erdei tündék egy része biztosan (vannak ugye Thranduilék...). Miért? Mallorn-fán nem lehet bölcső? :oP
A szavazatomat lehet látni: folytattam. Ahogy a gróf úr mondja, elfogadható haláleset. Akarommondani határeset. Bár ő maga nem írta, nehogy nekitámadjak megint mint a Barna Évánál.
Hmmm... Én úgy hallottam, hogy a tündék a fán alszanak.
Most, hogy utólag megnéztem ezt a Toranagát, látom, hogy Rev korábban már amolyan történelmi személynek minősítette (vagy legalábbis hajlott reá). Mielőtt tovább halmoznánk a neveket, megvárnám az ítéletet...
Madame Gaillard - a dajka, aki elvesztette a szaglását, s vele együtt minden meleg emberi érzését. Pont megfelelt a szörnyetegnek, ő legalább nem jött rá (ha jól dereng), hogy egy szagnélküli lénnyel van dolga. De idővel eladta őt egy cserzővargának, mert nem fizették tovább a tartásdíját.
...persze egyes tündelyányok eme filmsorozatra sem emlékezhetnek. Szüleik nem engedték meg, hogy nézzék, oly kicsik voltak még akkoriban. Így békésen szunyókáltak fenn a fán, miközben odalent ment a tévé.