Én BNZ "nem" szavazatával tisztában vagyok, ugyanis néztem mit nyom a hölgy. Kit nézzek? A dagadt Autonovicsot, vagy a szépséges és főként okos Bunkó izé... Donko Nácit? Főleg BNZ az általam jegyzőkönyvből idézett felszólítása után voltam kíváncsi a szavazatokra. Döcsa egyébként az általános fröcsögés után kivonul. Emlékei szerint Nem JB, hanem PE volt a másik nem, de ennek még utána nézek, ha tudok.
Egyébként ez a csökkentett általános forgalmi (0%) nem ért semmit, még azt sem amit kérdez. Így vele nem érdemes vitatkozni.
17 képviselő volt jelen. 13-an az IGEN gombot nyomták. 2-en a NEM gombot nyomták, méghozzá JB és BNZ. DB és JE , vagy nem voltak a teremben, vagy kikapcsolták a gépüket. Aki nem hiszi járjon utánna!
Miért, nem szavazott igennel? Miért nem nemmel szavazott, ha már egyszer te figyelted a tvben? Ha te figyelsz és még állítasz is valamit /de bizonyítani azt nem tudod/ akkor igazad van biztosan. BNZ úgy szavazott ahogy korábban leírtam. A novemberi vitában nemmel szavazott az adórendeletre, de halgatott mint hal a vízben / csak Döcdsakovszki dumált az adó ellen mint MSZPs/ A decemberi ülésen pedig megszavazta a módosítást. Pont.
Tónikám! Én azért tettem a pontot, mert ilyen emberrel nem érdemes beszélni sem. Azt se tudod, mit mikor kell kérdezni. Teljesen belezavarodtál a dologba. Idézlek: "Vagyis mégegyszer: bizonyítsd be,hogy igennel szavazott."
Én? Te állítod ezt. Ne igyál már angyalom, elég volt.
Mégegyszer: novemberben meg sem szólalt! Azt hogy te a tv-ben mit láttál az erősen szubjektív. Vagyis mégegyszer: bizonyítsd be,hogy igennel szavazott. Én is néztem a tvt és tudom, hogy nekem van igazam.
Ez titok, de neked elárulom néztem a közgyűlést. De egyébként a te hazugságod ékes bizonyítéka az amit idéztem az általad javasolt jegyzőkönyvből BNZ-tól. Antikám elég volt belőled, vagdalkozol. Én tévedtem a négyben, ezt módosítottam is. De ne akard bebeszélni, hogy az érdi mszp elnöke megszavazta a sarcot. Ennyire féltek tőle? Túl sikeres volt a demonstráció? Vagy amit a Klubrádióban mondott az ütött szíven benneteket, hogy megállt az ütő? És még csak a kezdet. Dolgozzatok a jattért, amit TMA csurgat nektek!
Igazad volt két nem: ugyanis döcsa és jakab kikapcsolta a gépet:
Ezért lett ez:
Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 13 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül elfogadta Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának helyi adókról szóló, 44/2010. (XI.26.) KGY. rendelet módosításáról szóló, 52/2010. (XII.17.) önkormányzati rendeletét. (A rendelet a jegyzőkönyv melléklete.)
Egyébként meg:
Bakai-Nagy Zita: Az adórendelet elfogadását nem támogatta, nem támogatja a változtatást sem. Dr. Döcsakovszky Béla interpellációjában a helyreigazítás már szóba került, de az alpolgármestertől az MSZP nevében ragaszkodik a tételes helyreigazításhoz az Érdi Újságban. Az ingatlanadó emelést igazságtalannak tartja. Kéri a polgármestert, hogy ne januárban, hanem már most vonja vissza a rendeletet. Ne álljon fel olyan anomália, hogy a hetvenes években épült nem felújított ház tulajdonosa ugyanannyi adót fizessen, mint akinek most épült a luxus ingatlana. Több érdi polgár kereste meg azzal, hogy az adórendelet módosítását kérje. Nem is beszélve azokról a cégekről, akik el fognak költözni Érdről, mert az ingatlan adójuk 3-4-szeresére fog emelkedni. Kéri a többségi képviselőket, hogy ne veszélyeztessék az érdi lakók házait és a vállalkozók megélhetését, vonják vissza a rendeletet.
Úgy látszik a jegyzőkönyvet ügyesen manipulálták, ugyanis mind a négy ellenzéki képviselő nemet nyomott (Négy! Érted? Négy, nem öt). Ennek azonban semmi jelentősége, hiszen ez a szavazás nem a rendelet elfogadásáról szólt. Másrészt azt is láthattad ha nézted, hogy felszólította a polgármestert a rendelet visszavonására. Ezzel együtt szavazott volna igennel? Meg demonstrációt szervez, ugyi. Agyas vagy te, barátom. BNZ jól csinálja, sajna ebbe bele kell nyugodnod, drágám.
Harmadszor, ezt állítottad "novemberben meg nem volt MSZP-s ellenvélemény." Tehát Döcsa nem mszp-s. Egy pártból, hánynak kell elmondania a pártja álláspontját.
Egyébként te foglalkozz a fityeszeddel, meg az áfával Tónikám.
Van olyan hogy erd.hu, bemész e-demokrácia, utána jegyzőkönyvek, azután 2010 11, 25 ott láthatod Zituska megsem szólalt. Igaz nemmel szavazott! Ezt így is írtam. Bemész ugyanígy , de 2010 12.16 ott megnézed az adómódosítást, láthatod, ketten szavaztak nemmel. Elárulom döcsakovszky és Jakab volt. Ő mármint a Ciklon igennel szavazott. Ha ennek a jegyzőkönyvnek nem hiszel akkor kérd ki a hivataltól. Remélem képes vagy rá hogy benavigáld magad a jegyzőkönyvekhez. Azt pedig nem várom el tőled, hogy kövess meg, spongyát rá.
Te ezek a jegyzőkönyvek nagyon jók, nem lehet a levegőbe dumálni. Másnak is tanulságul: érdemes nézegetni, sok butaságokat rögzítenek ottan.
Szóval mégegyszer, a ciklon nem szólalt meg a novemberi vitában az adónál, decemberben meg meg szavazta azt a módosítást ami azt a rendeletet módosította amira előzőleg / novemberben/ nemmel szavazott. Bravó, íme egy igazi szőke nő!!!
Te sokat ittál vagy keményebb drogokon élsz? Mit szavazott meg BNZ? Az ingatlanadót egy menetben, azonnal elfogadta a fidesz és csőzikszdsz2030lacika 4 azaz négy ellenszavazat (BNZ, DB, JB, PE) mellett. Volt egy módosítás decemberben, de az valamilyen törvényi változás miatt volt. BNZ erre is nemmel szavazott, sőt felszólította ezen a közgyűlésen a polgármestert, hogy helyezze hatályon kívül a ingatlansarcot. Szóval vagy részeg voltál, vagy csak hazudozol. Először tájékozódj, azután irogass!
A Szőke Ciklon decemberben megszavazta az ingatlanadó módosított változatát? Jól hallottam ? Nagyon felkészült tényleg, előtte novemberben meg nem volt MSZP-s ellenvélemény. Nehezen működik az a ciklon.
(3) Kérelemre, tárgyévre mentesíthető a magánszemély adózó a lakcímnyilvántartás szerint és ténylegesen (életvitelszerűen) is lakóhelyéül szolgáló építmény után fizetendő adó megfizetése alól, ha legfeljebb egy ingatlan tulajdonjogával vagy legfeljebb egy ingatlanon fennálló haszonélvezeti joggal rendelkezik és az alábbi három feltétel bármelyike fennáll:
a) 70 éven felüli, egyedül élő és a havi nettó jövedelme nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 300%-át;
b) 70 éven felüli és akinek - kétszemélyes háztartás esetén - a vele közös háztartásban élő 70 éven felüli házastársával vagy élettársával együtt számított egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 200%-át;
c) az adózó vagy a vele közös háztartásban élők egyike I. vagy II. csoportú rokkant, fogyatékossági támogatásban részesül, és a háztartásban az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 150%-át .
a nyugdíjminimum 28.500 Ft....
ennek fényében a nyilatkozat enyhe csúsztatásnak tűnik:
A kedvezményekről és mentességről megfeledkező MSZP-sek érvelésével szemben az igazság az, hogy azok a helyi lakosok, akiknek a havi jövedelme nem éri el a 85.500 forintot, mentesülnek az ingatlanadó megfizetése alól, de a valamivel magasabb jövedelműek is kérhetnek egyedi elbírálást - írta az alpolgármester.
illetve türelmetlenül várjuk a rendelet módosítását, amiben a "helyi lakos" minden helyi lakost jelent, nem csak a 70 felüli egyedülálló helyi lakost.
Olvasom a HVG.hu oldalon, hogy Érden, ha valakinek a havi jövedelme nem éri el a 85.500 Ft-ot, akkor nem kell fizetnie az ingatlan adót.
A kérdésem ( a szomszédé ), hogy erre vonatkozóan miért nem volt a kérdőíveken egy rubrika, miért az internetről kell ezt megtudni, hogyan lehet ezt kérvényezni, ha nyugdíjas és nem éri el ezt a plafont a nyugdíja, akkor sosem kell ezt az adót megfizetnie?
Erre magam is rákérdeztem illetékesnél. Azt a választ kaptam, hogy csip - csup ügyek, csip - csup kimutatások, a fontos kérdésekről vonnák el a figyelmet!!!!!!!
Na most akkor országosan mi folyik? Csak én látom úgy, hogy csi -csup ügyekkel akarják eltakarni azokat az egyáltalán nem csip - csup ügyeket, melyeket ők generálnak, inkonpetenciájuk okán?
Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a 354/2009. (XII.13.)
határozattal elfogadott közzétételi lista 4. pontját –
mely szerint 2008. január 1. napjától kezdôdôen min-
den, az önkormányzat és önálló költségvetési intéz-
ményei 100 eFt-ot meghaladó kifizetését, a kifizetést
követô 20 napon belül közzé kell tenni – visszavonja.
Határidô: azonnal
Felelôs: T. Mészáros András polgármester
Dr. Szabolcs Mária T. Mészáros András
jegyzô polgármester
Polgármester úr.
Véleményem szerint egy tisztességesen vezetett városban nincs szükség az effajta rendeletekre, egy becsületes városvezetésnek nincs szüksége a kifizetések eltitkolására.
Ennél fogva úgy döntöttem, hogy közkinccsé teszem a kifizetések egy részét, jelesen az önkormányzat által a 2010 év első felében kifizetett 100 ezer forinton felüli összegek listáját.
(A lista távolról sem teljes, "hála" a fenti rendeletnek, de véleményem szerint így is található simlis kifizetés benne bőven.)
Nem hallottál még a Norbi féle nátriummentes sóról? Meg a csökkentett sótartalmű sóról?
Egyébként a kalciumklorid állítólag sokkal barátságosabb só. Drágább, de ez kicsit zöldebb.
A sokhomok-kevéssó dolgon nagyot röhögtem. Most indult a nyomozás Pesten, hogy ellopták a sót a keverékből. Állítólag.
Ezek szerint nem büntetni kellene, hanem jutalmat adni a tolvajoknak, mert megvédték a környezetet.
Mellesleg azt a szegélykövet, amit az útszóró só megzabál, azt kár is volt lerakni. Ott is ellopta valaki az igazit és valami trutyi mészkövet épített be szerintem.
Pesten 50 évig sózták az utcákat (már amióta én láttam) nem is kicsit, de azt a járda szegélykövet ugyan meg se kóstolta még a kádárista só sem.
A -5 fok dolog meg városi legenda.
Felénk a kis utcákban látod nem fenyeget a sóveszély. Biztos csak azért nem törődnek a környékünkkel, hogy védjék a természetet.
Ezúton értesítem, hogy a mai napon nyilvánosságra hoztam az önkormányzatnál az előző ciklus időtartama alatt megkötött és mintegy 400 millió Ft összegben kifizetett tanácsadói szerződések dokumentumait 25 oldal terjedelemben a jegyző kísérőlevelével együtt.
A dokumentumok a www.laszlohalasz.atw.hu honlapon a TANÁCSADÁS c. fejezetben tanulmányozhatók.
Kérem fejtse ki nekem, hogy az ön Alpolgármestere, a mi választókerületünk "állítólagos" """""képviselője""""""", hogyan engedheti meg magának azt a döbbenetesen durva, elképzelhetetlenül megalázó/lenéző hozzáállást, hogy az önök Érdi Újság c. kiadványában, annak is a 2. lapján meghirdetett fogadóórájával szembe menve, ma 11:00 - kor, már nem található meg a fogadóóra megjelölt helyén - mely mellesleg az én adómból is fenntartott hivatal egyik reprezentatív helysége -!
Kérdéseimre nem reagál, nem érhető el, nem látható a kerületben, nem foglalkozik az itt élő több ezre érdi polgár viselt dolgaival, nem viseltetik szenzitív módon az itteni problémákkal kapcsolatban!
Mi ez kérem? Képviselet? NEM! Ez megalázó és lenéző hozzáállás, mely elfogadhatatlan egy képviselő kapcsán!
Na mi van?! Kommunikátorok! Szutykoljatok már! Bizonygassátok, hogy jól járok! Állítsátok, hogy itt minden a legnagyobb rendben van!!!!
Csak tessék!
Ha nem bírtok ezzel a sok ganyéval, amit a méltán nagy nevekből álló helyi vezetés ide termelt, ebbe a városba, akkor meg monnnnnyyyyyatok le! Aztán húzódjatok vissza a csigaházaitokba!
Köszönöm a témához kapcsolódó és konstruktív hsz-edet!
Értem és el is fogadom. Bevallom nagyon meglepett, hogy a nem létező város, annak nem létező infrastruktúrája és nem létező közössége előtt állhat, egy nemlétező terület kialakítása, mely a majdan tervezett sosemvolt programok színteréül szolgál majd.
Aztán válaszod okán, megnéztem, és elnézést mindenkitő! Valóban. Erre nyertek forrást, tehát ezt kell a forrásból megvalósítani. Értem.
Ennek okán, remélem, hogy szép lesz, jó lesz és jogtiszta is lesz! :-)
A többi felvetéseddel magam is maximálisan egyet értek! Legyen így! Követeljük..... Hiszen semmi, de semmi nincs ebben a lakóövezetben ( direkt nem írok várost, települést), meyl egy jól tagolt, szervezett, áttekinthető településre hasonlítana!
Felháborodásodat megértem, de azt kell mondjam, hogy nincs igazad. A két terület (értsd: elhanyagolt városrészek fejlesztése kontra városközpont kialakítása) nem egymásra épül, nem lehet vagy-vagy értelmezni, hanem mindkettőnek meg kell történnie. Sőt, talán egy városközpont kialakítása egy hangyányit fontosabb is.
Egy kulturált, rendezvényekre, találkozásokra alkalmas közterület egy párezres faluban is alapkövetelmény. Ennek hiányában a település lakói valóban csak ingáznak a munkahely-bevásárlóközpont-orvos-hivatal-otthon viszonylatban, de a társas (társadalmi) létezést megtapasztalni nem tudják. Tudom, ehhez elengedhetetlenül szükséges még pár dolog, mint a zebra, a buszmegálló, a kulturált lakóutca, a közvilágítás, a közrend és közbiztonság, a felszíni vízrendezés, stb. De ezek nem vagy-vagy, hanem ÉS kapcsolatban állnak egymással. Hihetetlen, de városunknak vannak olyan területei, ahol már-már rendezett állapotok uralkodnak. Tehát vannak közöttünk olyanok, akiknek már-már csak egy városközpont hiányzik. De nem csak nekik, mert erre az egész városnak is szüksége van, csak mások esetleg más prioritást gondolnak a dolgoknak.
A városközpontok rehabilitációja nem helyi találmány. Ilyen pályázatokat írtak ki, s boldog-boldogtalan ezért pályázott. Rengetegen nyertek is, nagyon sok "főtér" újul(t) meg az országban. Amikor beköszöntött a válság, akkor magam is javasoltam, hogy ezeket a pályázatokat le kéne állítani, mert jobb helyre is mehetne a pénz. Ezek a munkák ugyanis csak egyszeri munkahelyteremtő lehetőségek, s ilyen jellegű beruházásokat inkább konjunktúrában, s nem dekonjunktúrában kell végezni. De ez a hajó elment, ezt a pénzt megnyertük, ezt már meg kell tenni.
Az érdi városközpont projektnek más szemszögből van baja. Normális esetben valóban rehabilitációról lenne szó, de nálunk egy sosem volt területet hoznak létre. Még ez sem lenne baj. Ezeknek a fejlesztéseknek jellemzően gazdaság-, kereskedelem- és turizmusfejlesztő hatása lenne, azaz az érintett terület felértékelődik, kávézók, üzletek, éttermek nyílnak, létrejön egy agora. Nos, az érdi helyszín nem lehet ilyen, vagy csak hosszútávon és csökkentett minőségben. Ugyanis maga a terület olyan, hogy ott nehezen elképzelhető ilyen virágzás (Múzeum, Városháza, Polgárok Háza, illetve a túloldal beépítése), illetve ez a sétány a "semmibe" vezet (valamikor majd ott lesz a toronyház), s talán az is elmondható, hogy a semmiből vezet (a kőporos parkoló helyén egykor rendőrség épült volna, de hogy most mit terveznek oda, azt nem tudnom), ráadásul a Városháza elé a szabályozási tervben tervezett mélygarázs építésekor úgyis felszedik ennek nagy részét (akkora baj azért nincsen, jódarabig nem lesz ott mélygarázs).
Mindent egybevetve nem javaslom leállítani a futó "városközpont rehabilitációt", azzal semmilyen forrás nem szabadulna fel, sőt! Azonban követelnünk kell, hogy az oly sokat emlegetett alközpontokat is rendezzék végre! Hogy ne várjanak a csatornázásra, tessék a főbb problématerületeken elkezdeni a felszíni vizek kezelését, a zebrákat felfesteni, az életveszélyes Lőcsei műanyag körforgót szabályossá tenni és közvilágítással ellátni, normális kerékpártárolót tenni az új egészségház új, de kerékgyilkos tárolója helyett, akadálymentesíteni a közintézményeket, stb, stb, stb ... s ne csak mindig a központban történjenek dolgok.
T. Városvezetés, T. képviselők (kivéve a tóth tamás nevűt, mert a bugyuta írásain kívül semmit nem tett a választókörzetében, vmint a többszöri e-mail üzeneteimre sem válaszolt! Ennek okán nem tekintem nevemben eljáró egyénnek, nem, hogy képviselőmnek!!!!)
Kéretik a "városközpont" (azért idézőjeles, mert ez csak álmaikban létezik!) rekonstrukcióját, kialakítását azonnal felfüggeszteni!
- Addig, amíg a város ki nem alakul! - Ez soká lesz! - De ha vki jól csinálja, akkor majd 10 - 20 év múlva, még szobra is állhat ott!
- Addig, amíg nem készül egy méter út sem ebben a városban, addig ne álmodjanak városközpontot, stb!
- Addig rohadtul azon dolgozzanak, hogy legyen már vmi!
- Kéretik minden kiadást azonnal revideálni, és az azonnal nem szükséges tételek kivételével, minden forrást járdák-, vízelvezetés- és utak kialakítására fordítani!
Rendben! Vegyenek rajtunk erőt, vegyenek el tőlünk rengeteg - egyesek esetében erőn felüli - adókat!
DE CSINÁLJANAK MÁR VALAMIT, AMI NEM LÁTSZATTEVÉKENYSÉG, AMI NEM KÖDÖSÍTÉS ÉS AMI NEM .......