Sziasztok! Most jottem a Donyov u.-bol. Hatalmas teherautokkal hordjak ki a foldet es korbe tamfalaztak ( amennyire be lehetett latni). Bekeritettek femlemezekkel az egesz epitkezest, ugyhogy nemsok valtozas figy.+.
Látom dCi Te is a CP-ben albérelsz? Én csak 2 hónapot voltam a C-ben. Majdnem be is szálltam az F projektbe, de szerencsémre időben körülnéztem és rátaláltam erre. Véletlenül ezt megírtam abban a topicban és rendesen nekem estek, hogy mit gerillázok itt. Én összehasonlítottam a 2 projektet és szerintem a mienk több szempontból is jobb.
Amúgy király ez az oldal ahol az építkezést lehet követni. Boldog Új Évet mindenkinek!
Ahhoz képest, hogy az előszerződés mennyire alaposan meg lett fogalmazva és ez a műszaki melléklet majd 3 hétig készült, meglepően össze lett csapva. Azt is mondhatnám, hogy 1-2 óra alatt én is gyártok egy hasonlóan semmitmondót. Én is kíváncsi vagyok vissza fognak-e élni vele. Az is igaz, hogy egyelőre nincs miért aggódnom.
Tegnap beszéltem a HVB-s letéti számla nyitóval. Még nincs megállapodás a bank és a Velarinvest között, így addig nem is lehet megnyitni a számlát.
Privát dolgokról beszéljünk inkább magánban: ABCantikaloz[kukac]yahoo.com az első 3 betű nélkül van az email címem.
Annak ellenére, hogy aláírtam az előszerződést, vannak fenntartásaim: pl. elég tág a műszaki tartalom. Lehet, hogy csak én vagyok kicsinyes, de azért elvártam volna, hogy egy kicsit konkrétabb legyen a műszaki leírás.:-)
Igaz, hogy valamiért mégsem izgatom magam.
:-)
Pedig azt mondják, jobb félni, mint megijedni. :-)
Mindenesetre már alig várom, hogy kész legyen. Ezért számomra is megnyugtató, hogy haladnak a munkálatokkal.
Nekem azt mondták, hogy már a lakások 2/3-t eladták. Kb 10 napja megy az építkezés, ma megnéztem és láttam, hogy már egy jó nagy gödör van a telek helyén.
Mi a napokban írtuk alá velük az előszerződést. Én is jókat hallottam, a személyes találkozó az ügyvezetővel is pozitív volt, de az is igaz, hogy még semmi "kritikus" rész nem merült fel ahol tesztelni lehetett volna a kijelentéseket.
Annak azért örülök, hogy a lakások 2/3-át már mostanra el tudták adni.
Hétvégén jártam a helyszínen és megnyugtató volt látni, hogy az építkezés rendben elkezdődött és a gödör is nagyott nőtt 2 hét alatt.
Én is érdekelt vagyok. Helyesebben mostmár biztos, hogy itt veszek lakást.
Elég sokat keresgéltem, és végül a Dunyov parknál maradtam. Az információim szerint korrektek, remélem, a tapasztalataim is ezt fogják majd bizonyítani. :-)
Örülök, hogy létrejött a jövendő "dunyovosok" oldala. Mondhatom ezt?
Érdekelne, hogy kik döntöttek még hozzám hasonlóan.
Olvasgattam a lakásügyek témát és rátaláltam erre a topikra. Nagyon örülök mivel én is érdekelt vagyok/leszek ebben a házban, így regisztráltam is gyorsan.
Ti is itt vesztek lakást? Milyen szempontok szerint értékeltétek a döntésetek?
Nekem azt mondták, hogy már a lakások 2/3-t eladták. Kb 10 napja megy az építkezés, ma megnéztem és láttam, hogy már egy jó nagy gödör van a telek helyén.
Röviden a lakáskereső tapasztalataimról: Először (vagy 2 éve) az AL-be botlottam, mivel nagy cég, sok reklámmal, no meg nap mint nap a Röppentyűn járok. Nekem az első személyes egyeztetés után kialakult a benyomásom, hogy NEM. Ez egy tömegépítő cég, úgy "hazudnak" ahogy tanulták. Ebben profik. A fórumok csak igazolták az első megérzésem.
Másodsorban a Prémium Ingatlan Alfa és Béta házát tanulmányoztam. Ezek még az AL-t is űberelték kóklerságban. Részleteket hely hiányában itt nem írok.
A Central Parkban lakom jelenleg albérletben, így ezt a projektet is jól ismerem. Továbbá bejártam a környéket és ahol üres telek van vagy bontás ott informálódom (pl Földhivatal, Önkormányzat építési osztály) a helyzetről. Eképesztő, hogy a XIII-nak ezen a részén mennyi építkezést terveznek (vagy kezdenek). Még vagy 6 projektet tanulmányoztam részletesen. Mostanában ez lett a hobbim :-))
Így találtam a Velarbau-ra is. Nekem tetszik a helyválasztás, bár vannak előnyök-hátrányok. A webjük nem friss, de személyesen sok hasznos infót kaptam.
Röviden a lényeg:
Beruházó a Velarinvest Kft.
Projekt finanszírozó a HVB (a hitelkeret jóváhagyásáról nincs infóm)
Projekt kezdés november 2. előszerződés tervezet szerint várható befejezés 2007 febr.27. Kötbérmentes csúszás max 30 nap.
Mélyépítési kivitelező a Strabag Rt.
Szerkezetépítő a PROPSZT Kft.
Árak 270e-től 320-ig. Mélygarázs 1,8M. Tároló 135e Ft /nm
Ha 2006-ban csökken az ÁFA akkor azzal csökkentik a fenti bruttó árakat.
Október végén adták be a szomszéd épületek lemondó nyilatkozatait az Önkormányzatnak (IV kerület, mert a XIII-é volt a telek, és egy kis része még mindig a XIII-é), így napok kérédése a jogerőre emelkedés.
Van tőlük előszerződés tervezetem, szereztem tulajdoni lapot és térképmásolatot és most a műszaki mellékletre és a társasházi alapító okiratra várok. Jövő hétre ígérték. Kíváncsi leszek.
Végül visszatérve a Röppenytű tájolású Fókusz lakásokra. Elképesztően zajos az a kereszteződés. Udvari (NY) tájolású már nincs?
Ezen a topicon szeretnénk a céggel és a beruházással kapcsolatos információkat a vélemények segítségével megosztani. Ide várjuk a leendő vásárlók véleményeit és észrevételeit.
136 lakásos 2 tömbből álló társasház a XIII kerület Angyalföldi út 30-32 szám alatt. Egy percre az Árpád hídi metrótól mégis csendes helyen.