A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Nem tudom, mennyire ide való (hiszen nem gép hanem obi), de gondoltam, itt is érdeklehet valakit:
Olcóbb lett a Tamron SP 26A – Adaptall-2 35-210mm F3.5-4.2 – manuális zoom objektív.
Gyakorlatilag bármire, ami legfeljebb full frame-es, adaptálni lehet. Optikája sérülésmentes, koráról néhány porszem tanúskodik. Külsején meglátszik itt-ott a használat. A rekesz jól működik, a fókusz könnyen jár, a zoom kicsit nehezebben, de használható (és legalább nem mászik el magától a zoom). Szép képe van. Teszt fotókat kérésre tudok küldeni.
Adok hozzá ajándékba egy tokot, egy nyakbaakasztó pántot (amiről a "kulcstartógyűrű" hiányzik) és egy nem eredeti első lencsekupakot. A megfelelő adapter beszerzésében is tudok segíteni.
Keresek Meopta kisfilmes adaptert Flexarethez, egyelőre, illetve elsődlegesen külön, gép nélkül. Amennyiben géppel együtt van meg, akkor is várok ajánlatokat.
Nem teljesen ide illő lesz a kérdésem, de nem tudom hol tudnám máshol feltenni.
Szóval adott lenne egy régi Carl Zeiss Jena sztereó mikroszkóp, amit meg szeretnék venni oktatási célra, biológia órákhoz/szakkörökhöz.
Az ár viszonylag kedvező, 40.000 ft, viszont azt írta az eladó becsületesen róla, hogy: "Kb 20 éve állt a polcon becsomagolva, de ennyi idő alatt a lencséken a levegő páratartalma miatt enyhe opálos réteg képzodik. Szétszedni nem akartam a mikroszkópot emiatt."
Azt is hozzátette, hogy szerinte ki lehet tisztítani. Nos egyszer ilyesmit már csináltam korábban házilag, a másik mikroszkópomnál (fénymikroszkóp, PZO) ahol volt egy kis gombásodás, de szerencsére nagyobb szétszerelés és lencsekiszedés nélkül megúsztam és szépen le tudtam tisztítani. Csak a tubus részt kellett ehhez szétbontanom.
Ez az "opálos réteg" viszont nem tudom mit takarhat pontosan, ezért is fordulok hozzátok. Gondolom fényképező objektíveknél ehhez hasonló jelenséggel is találkozott már közületek vki. Tisztítható-e a dolog vajon házilag? Érdemes megvenni ezt a mikroszkópot ebben az állapotban ennyi pénzért?
Eladó közel 100 éves ICA ORIX 10x15-ös kamera (sn.258646) Zeiss Icar 6.3/165 mm objektívvel és 7 db kazettával, minden kazettához van a filmbetét, korához képest nagyon jó állapotban van, lencséje nem gombás és nem karcos, ára 45eFt.
Korához képest határozottan jó állapotban, kihasználatlanság miatt eladó. 2018-ban vásároltam használtan. Kiváló mechanika, finoman járó szánok illetve a fogaslécek.
Tartozékai:
1db Sinar objektívtartó előlap 63mm
1db Sinar objektívtartó előlap 32.5mm
1db Sinar kihuzat nagylatószöghöz
1db Sinar normál kihuzat
1db 4x5 hátfal - mattüveg
1db hosszabbító toldat 15cm
1db Hakuba Tokyo JAPAN alumínium koffer, fekete színben, remek állapotban. (Belső méretek: 46cm x 41cm x 27cm, külső méretek: 48cm x 44,5cm x 29cm). Nagyon hasonló a SINAR F2 kofferéhez.
SN.: 6415871 Irányár: 200.000Ft
Átvehető, megtekinthető Budapest - Szentendre környékén.
Gyakorlatilag bármire, ami legfeljebb full frame-es, adaptálni lehet. Optikája sérülésmentes, koráról néhány porszem tanúskodik. Külsején meglátszik itt-ott a használat. A rekesz jól működik, a fókusz könnyen jár, a zoom kicsit nehezebben, de használható (és legalább nem mászik el magától a zoom). Szép képe van. Teszt fotókat kérésre tudok küldeni.
Adok hozzá ajándékba egy tokot, egy nyakbaakasztó pántot (amiről a "kulcstartógyűrű" hiányzik) és egy nem eredeti első lencsekupakot. A megfelelő adapter beszerzésében is tudok segíteni.
Az utcán találtam ezt a nagyító alkatrészt. Mivel én egyáltalán nem foglalkozok analóg technikával, ezért keresem azt, akinek ez érték lehet. Beszerzési áron (vagyis ingyen) elvihető. Ránézésre jó állapotban van, leszámítva azt a színes szűrőt, mert az foltos. A cucc Pécsen van.
Ha valakit érdekel emailen keressen: kajlipecs@t-online.hu (lehet, hogy lassan reagálok)
Ingyen átvehető egy ?hibás? OM 101, 50/1,8 objektívvel, manuál adapterrel. Tükör mechanika, power focus működik, viszont amikor továbbítaná a filmet befűzés után csipogással leáll. Egy olcsó kategóriás filmmel próbáltam, lehet azzal van a baj. Régebben diáztam vele, nem tudom mi lelte. Az obi külső kerületenek 5mm-e kicsit hálós, valami kezdődő gomba lehet.
Előre megbeszélt munkanapon, 17 óra környékén a Móricz-Széll Kálmán tér vonalon átvehető. Részletek e-mailben.
Eladó a képeken látható nagyon jó állapotú, különlegesnek mondható kompakt fényképezőgép. Érdekessége, hogy a két állású objektív f2.8 rekesszel dolgozik a wide állásban és hogy a Leica cég a Minolta-val karöltve ezen típus alapján adta ki első kompakt fényképezőgépét (AF-C1)
Állapota a képeken is jól látható, funkciói film nélkül hibátlanul működnek. Eredeti gyári tokjával együtt adom.
Előnyben részesítem a budapesti, belvárosi személyes átvételt, de a vevő terhére, előre utalás után a csomagküldéstől (Posta automata, GLS, Foxpost, MPL, stb.) sem zárkózom el. Email publikus!
Az eladóval e-mail-ben megbeszéltük a részleteket. Kértem, hogy postázza a fényképezőgépet, mert személyesen nem tudtam átvenni a távolság miatt. Azt mondta megoldható, a címemet is elkérte, aztán egy hét levelezés után közölte, hogy nem postázza, mert "túl sok gonddal jár" neki.
Nem tartom korrektnek az efféle hozzáállást, mert, ha előre jelzi, hogy nem postázza, akkor már rég lezárhattuk volna a dolgot és kereshettem volna másik terméket.
Javaslom, hogy ezt azért vegye figyelembe az, aki tőle vásárol.