Keresés

Részletes keresés

kemese Creative Commons License 2006.01.18 0 0 422

Az otthoni gépemen van elmentve, de azért talán megy annélkül is.

A lényeg, zöld alma, két-három féle sajt (nálunk tegnap mozarella, sós lében juh sajt, ementáli, de szerintem ami van, vagy amit szerettek), kockára vágva. Öntet: joghurt, pici olaj, pici citrom, pici só, bors. Még meg lehet bolonditani piritott magokkal, dióval is.

Előzmény: markusjud (421)
markusjud Creative Commons License 2006.01.18 0 0 421
A kereső nem adja ki a receptet :(
Kérem szépen!
Előzmény: kemese (420)
kemese Creative Commons License 2006.01.18 0 0 420
Tegnap megcsináltam a zöldalma salátádat. Nagyon finom volt! Először a férjem lehülyézet minket, hogy ti miket tudtok enni felkiáltással, majd el kezde csipegetni, végül kért ő is :o)
Előzmény: ribizli (419)
ribizli Creative Commons License 2006.01.18 0 0 419
ZsuR, a Pohm merre volt a Bécsi úton? Nem kb. a Kandó kollégiummal szemben, egy pici sarki bolt, tán Selmeci utca sarok?

A Daubner meg a (volt) MMG-vel szemben, a Szépvölgyi úton, és tudtommal jó régen megvan.

De hogy ontopik is legyek, van egy kedvenc majonézes kukorica salátám:
morzsolt kukorica, joghurttal rendesen felhígított majonéz, citromlével pikánsítva, és sok-sok kakukkfű bele. Néhány órás álldogálás jót tesz neki. Ha nem akar majonézezni valaki, akkor joghurt mustárral, sóval-fehérborssal, kis olajjal összekeverve, esetleg kis tejföl mehet még bele.
ribizli
Előzmény: ZsuR (416)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 418
Előzmény: kemese (405)
kemese Creative Commons License 2006.01.17 0 0 417

Kicsinek, kicsi, de úgy látszik nem ennyire :)

 

Köszi az útba igazitást, majd benézek a piacra.

Előzmény: markusjud (409)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.17 0 0 416
Ki hat - nem ismerem :((. . . az en emlekeimben a Pohm a Becsi uton. . .

Mai salata: aprora vagott zeller szarak, aprora vagott sargarepa, spenot, friss mozarella golyocskak, baby spenot, kapor es (bolti) salata ontet. Nagyon kellemes, friss iz.
Előzmény: markusjud (415)
markusjud Creative Commons License 2006.01.17 0 0 415
És a Daubner cukit kihagyod?! :)
Előzmény: ZsuR (413)
Zitka Creative Commons License 2006.01.17 0 0 414

OFF: életem első munkahelye a Lajos u. - Lukács u. sarkán volt, 7 évig jártunk ki még a régi bódés piacra.  Jó kis sültkolbászos, lángosos árusok - tényleg egyedi hangulata volt.  

Egyébként ebédelni meg a Fényes A. utcába, a Goldbergerbe jártunk. :-)

ON

Előzmény: ZsuR (413)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.17 0 0 413
Oh! Nem akartam titkot serteni - de itt az enyem: gyenged szalak fuznek Obudahoz. . .ott nottem fel.
Mikor utoljara otthon voltunk, az Evezo utcaban szalltunk meg - baratnom fianak votl ott lakasa- es a Kolossy-n vasaroltam. . .tetszik, amit a piaccal tettek!
Az obudai piac volt mindig a kedvenc piacom. A Balogh savanyuja. . .jajj! Meg most is a szamban az ize, erzem az illatat!!!
Szerettem ott vasarolni. A Lehel mar nem annyira. Jo-jo, de nem az igazi.
Vasarcsarnok - nem szerettem.


Lajos utca. . .Fo ter. . .Mokus utca. . .:)) Kedves emlekek. Na meg a Fenyes Adolf utca es a Timar utca.
Anyu a Korvin Otton lakott, ami eloszor Pacsirtamezo volt, aztan Korvin Otto, most megint Pacsirtamezo. . .na de ez mar nagyon off topic - bocs! Kikivankozott!
Előzmény: ribizli (412)
ribizli Creative Commons License 2006.01.17 0 0 412
Igen, de ez titok, mert IRL adat. :)))
ribizli
Előzmény: ZsuR (411)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.17 0 0 411
Ribizli - obudai vagy!?!?!?
Előzmény: ribizli (410)
ribizli Creative Commons License 2006.01.17 0 0 410
Igazából én nem szoktam zöldséget venni ott, csak extrábbakat, mert elég drágának tartom azt a piacot, a Flóriánra járok, ott meg bevált helyeim is vannak.
A Kolosy pont az "extrák" miatt jó - pl. zellerszár, vagy salátafélék, friss gyömbér, stb. Meg a tejbolt, ahol vaj, túró, tejföl kapható kimérve, és 1-2 sajtféle, ami máshol nem nagyon. A tejbolttal szembeni zöldségesnél szoktam venni a különlegességeket.
Valamelyik standon időnként sárgabarack méretű (viszonylag) friss datolya is szokott lenni - mit mondja, ég és föld a csomagolthoz képest...
A szárzeller meg pl. a Waldorf saláta egyik alap-összetevője, nagyon szeretem.
ribizli
Előzmény: kemese (405)
markusjud Creative Commons License 2006.01.17 0 0 409
Még egyszer bocsi :(
Szomszéd suliban van egy K. Emese, gondoltam, kicsi a világ...
Előzmény: kemese (408)
kemese Creative Commons License 2006.01.17 0 0 408
Nem, állatpatika. :o)
Előzmény: markusjud (407)
markusjud Creative Commons License 2006.01.17 0 0 407
Bocs, ha melléfogtam: véletlenül nem suliban dolgozol Te is?
Előzmény: kemese (405)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.17 0 0 406
Itt egy kep a zeller szarrol. Alap zoldseg - szinte a feherrepa helyett hasznaljak.
Itt nem hagyma-sargarepa-feherrepa a leves alap, hanem hagyma-sargarepa-zellerszar.

Ropogos, kellemes izu, nem olyan mint a gumo. A gumot nem is igazan ismerik - de akiknek csinaltam eddig salatat belole mind szerette.


Előzmény: kemese (405)
kemese Creative Commons License 2006.01.17 0 0 405

Már megint tanultam valamit. Hát már a zellerből is több féle van?

Már majdnem 3 éve az emlitett piac közelében dolgozom, de még sose vettem ott semmit. Olyan pici, meg midig azt mondogattam magamnak, most innen cipeljem haza? Azért egy csokor zellert talán elbirok :o) Mesélj, van még valami különlegesség ott?

Előzmény: ribizli (404)
ribizli Creative Commons License 2006.01.17 0 0 404
A ZsuR által emlegetett zellerszár nem a gumós zeller szára! Szárzeller vagy halványító zeller néven fut itthon, pl. a Kolosy téri piacon lehet kapni, és mind ízre, mind állagra más, mint a gumós zeller szára, finom (szerintem) nyersen is, meg mindenféle ételbe. Jó ropogós, és jóval enyhébb ízű, mártogatni is alkalmas. Nem olcsó, de kiadós, szóval szerintem megéri az árát. A levelét én le szoktam vágni, megszárítom és zellerzöldként használom.
ribizli
Előzmény: kemese (399)
markusjud Creative Commons License 2006.01.17 0 0 403
Na az nem is annyira enyhe túlzás!
A pirított hagymás még finomabb lehet, mint a natúr!
Előzmény: kemese (401)
Zitka Creative Commons License 2006.01.17 0 0 402
A Kaisersben is lehet kapni ciabattat, ott is kb. ennyibe kerül. Nem olyan nagy, mint a ZsuRé, hanem a kb. zsemlenagyságú, de kvázi négyszögletes. Van pirított hagymás változatban is. ;-)
Előzmény: markusjud (400)
kemese Creative Commons License 2006.01.17 0 0 401
Az tökéletes! Ez 250 g és majdnem 400 Ft. Enyhe túlzásnak tartottam az árát.
Előzmény: markusjud (400)
markusjud Creative Commons License 2006.01.17 0 0 400
Asszem a fóti Corában vettem az ősszel cibattát. Kicsit sós volt, és nagyon-nagyon ropi, szóval tökéletes, és asszem 40-50 forint lehetett darabja.
Előzmény: kemese (399)
kemese Creative Commons License 2006.01.17 0 0 399

Mi volt ma az első dolog, amit megláttam a közértben? Hát persze, hogy cibatta! De nem vettem. Ez olyan zacskóba zárt, rossz tapintású tömör valami volt, nem éreztem azokat a szép légbuborékokat benne, amit a képen látok. Az árát meg ne is emlitsük!

 

Érdekes ez a saláta, amit irsz. Mostanában spenót nincs nálunk, vagy ha van, ki tudja honnan jött? A zeller is elgondolkodtató, azt még sose ettem nyersen. Nem igazán szeretem, belefőzöm, amibe kell, de aztán kihalászom, és a kutya kapja meg. Azért tavasszal lehet hogy kipróbálom. Meg a kaprot is. Azt gyerekkorom óta meg nem eszem. Igaz igy voltam a köménnyel, most meg szinte mindenbe teszek, imádom az illatát is. Érdekes hogy változik azember izlése :o)

Előzmény: ZsuR (398)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.17 0 0 398
Akarmilyen finom kenyer jo hozza - kiveve az eloreszeletelt vatta allaguakat. . .

Mai vacsora: salata, egy nagyon egyszeru.

Spenot, zellerszar aprora vagva, sargarepa aprora vagva, uborka, kapor, friss mozarella, keves fustolt lazac (ez konzerv, elfogadhato, foleg az ara miatt).
Vorosborecet, oliva olaj.
Előzmény: kemese (397)
kemese Creative Commons License 2006.01.16 0 0 397
Hú, ez a kenyér gyönyörű! Ilyet nem kapni mifelénk, úgyhogy marad a zsemlvekni, gondolom azzal is jó lesz.
Előzmény: ZsuR (396)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.16 0 0 396
Nagyon finom kenyer a ciabatta - olasz, es szinte mindenhez jo! Ahogy a ferjem szokta mondani: lehet ragni. . .


Előzmény: kemese (394)
kemese Creative Commons License 2006.01.16 0 0 395

És az elmentett receptjeim között megtaláltam ribizli zöldalma salátáját! Az is nagyon fincsinek tűnik, az holnap lesz a vacsi.

 

Zsúr! Jöhetnek a grilles zöldségek, kaptam szerkezetet hozzá! A halasba irtál már receptet?

kemese Creative Commons License 2006.01.16 0 0 394

Találtam egy jó salátát, J. Olivertől, a héten megcsinálom.

 

Meleg kenyérsaláta

 

Hozzávalók 4 személyre:  1 olasz zsemlecipó (ciabatta), extra szűz olívaolaj, 1 gerezd megtisztított, apróra vágott fokhagyma, tengeri só és frissen őrölt fekete bors, 12 szelet pancetta vagy húsos füstölt szalonna, 1 citrom leve, 4 nagyobb tanyasi tojás (nagyon frissnek kell lennie), 3 nagy marék rucola, 1 fej fodros saláta (lollo rosso), 100 g parmezán egészben

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Hámozd meg a zsemlédet, a héját el is dobhatod, a belsejét tépkedd ujjnyi darabokra. Tedd a kenyeret egy tepsibe, locsold meg egy kis olívaolajjal, keverd össze a fokhagymával, a sóval és a borssal. Süsd 10 percig, hogy ropogós legyen, majd fektesd rá a szalonnát, és süsd még 5 percig, hogy az is ropogjon. Keverd össze a citromlevet 8 evőkanál olajjal, és ízesítsd. Forralj só nélkül vizet egy nagy lábosban.
Egy méretes tálban kavard össze a salátaleveleket, a szalonnát, a kenyeret az önteteddel, majd oszd el az egészet 4 tányérra. Ha a lábosban forrásnak indult a vized, óvatosan üsd bele a 4 tojást. Tojásbuggyantó akciód sikerét csak a legfrissebb tojatoktól várhatod! Főzd őket 4 percig, ha lágyan szereted, vagy ízlésed szerint tovább. Biggyessz egy-egy tojást minden salátástányérra és forgácsold rá a parmezánt.

 

Milyen tipusú kenyér a cibatta?

magnum13 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 393
nagyon kivancsi vagyok az eredmenyre,mert nalunk ket nap alatt elfogynak altalaban
Előzmény: lypy (392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!