Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 443

Na, mék aludni, jó éjt:)

ÜdV

Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 442

jajjmán ez a szocdem éthosz megint.

Keverni tetszen, a szocdem Derek, én - mondjuk - az anarcho-komcsi vagyok:) Dereknek - legjobb tudomásom szerint - nincs különösebb gondja az elitizmussal, nekem meg az egyik legvörösebb posztó.

ÜdV

ps: sietni se szeret:)

Előzmény: netizen (440)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 441

Attól kezdve, hogy az ember tudatában van annak, hogy az állam kezébe ilyen potenciálisan big brother eszközök kerültek, szerintem ezek automatice lépések, kb annyira, mint hogy nem rakom a bankkártyát az ablakba...

Másképp szólva nem osztom a jogpozitivisták bizalmát a demokrácia hatalom-korlátozó eszközeiben és képességeiben.

ÜdV

Előzmény: netizen (438)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 440
jajjmán ez a szocdem éthosz megint. aki menni akar utánajár. magyar ember egy valamit nem szeret, fizetni :) abban igazad van, hogy az középfokú angol nyelvtudás, szal az, amit odaát a finánc elvár feltételez néminemű értelmiségi allűröket.
Előzmény: Antisystem (439)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 439

továbbá assem tom, hogy jelenleg melyik országban élsz

Budapest XXII.

Ezzel szemben szerintem Te vagy - már bocs - baromira eltájolva az átlag magyar önérdek-érvényesítő képessége kapcsán. Mert eleve tudottnak tételezed fel, hogy minek kell utána nézni, és hogy hol lehet utána nézni. Holott nem az...

Az értelmiség legnagyobb hibája, hogy az értelmiségből indul ki örökösen...

ÜdV

Előzmény: netizen (436)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 438
csak a kérdés mindig az, hoyg a mindennapi életben automatice vagy ilyen fifikás és megfontolt, mint amit most leírtál...
Előzmény: Antisystem (437)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 437

Szintén itt nem részletezendő okok miatt:) hagy mondjak erre csak annyit, hogy hehehe...:) Vagy mondjuk finoman szólva, azt az ember maga szokta a legjobban tudni, hogy az aktuális konstellációban éppen érdeke-e a systemnek figyelnie őt. Még okosabb ember meg eleve mobilt cserél a haverjával...

ÜdV

Előzmény: netizen (434)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 436
az átlag magyar nem olyan, hogy hopp, na ruccanjunk át a jövő héten az USA-ba. az egész egy fake fikció, egy légvár amit építgetsz. én voltam már többször is, dolgoztam is kinn fél évet. nekem nem olvasmányélményeim vannak róla, hanem tapasztalataim. továbbá assem tom, hogy jelenleg melyik országban élsz mert itten biztos hogy nem. mert ha itt élnél akkor feltünt volna az országot járva, hogy gyakorlatilag minden településen van már eMagyarország pont :)) egyébként elárulom ha komolyabban érdekelne, kb 1-2 hét alatt beszerezhető a tudás. na innetől kezdve vagy mereven röhelyes, drága on quixote barátom. de te csak hacolj a szélmalmaiddal
Előzmény: Antisystem (433)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 435

OFF:

csak a miheztartás végett idén a felsőoktatásba a jobb hlyekre bekerülni márcsak 2 db felsőfokú nyelvviszgával lehetett. a középfokú oktatás keretében ezt mexerezni lehetetlen. egy felsőfokú nyelvvizsgához bezony magántanár és anyanyelvi környezetben eltöltött 2-3 hónap szükségeltetik. - erről dumáltam eddig, már hogy ami ma van, az ebben a tekintetben visszalépés. De van egy jó hírem, jövőre az idei 20 helyett már csak 10 pontot lehet nyelvvizsgákkal szerezni. Ez azért kicsit csökkenteni fogja az előbb általad is említett elitista csökevénységeket.

ÜdV

Előzmény: netizen (432)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 434
mondjuk gyanakszom, hogy engem megfigyelnek. mondjuk azt, hogy ennek felismeréséig el sem jucc. :D
Előzmény: Antisystem (428)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 433

Egészen őszinte leszek hozzád: nem érdekel, hogy hogyan lehet az emelt díjas telefont megúszni, vagy hogy hány százalékot küldenek vissza, lévén nem vágyok, és soha nem is vágytam oda, meg különben is, nem az az érdekes, hogy "ÉN"...

A lényeg az, hogy az átlag magyar (akinek ugye nincs netje pl) tudja-e hogy hogy lehet kikerülni, illetve hogy az átlag magyar mit gondol a visszaküldések arányáról. Vagy hogy az átlag magyar tud-e "x percet értelmesen beszélgetni" az officier-rel. A mérce ez, lévén hogy Magyarországról és az USA-ról van szó, nem arról, hogy az IRL Antisystem nicket - aki nem vágyik az USA-ba - mennyire érdekli vagy érinti az USA beutazási rendszere.

ÜdV 

Előzmény: netizen (431)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 432
radnotit mondtál volna? khmm nem egy mezei gimnáziumról beszélünk ugye. kapcsolati tőke, cash mindegy. tőke. csak a miheztartás végett idén a felsőoktatásba a jobb hlyekre bekerülni márcsak 2 db felsőfokú nyelvviszgával lehetett. a középfokú oktatás keretében ezt mexerezni lehetetlen. egy felsőfokú nyelvvizsgához bezony magántanár és anyanyelvi környezetben eltöltött 2-3 hónap szükségeltetik.

A csóróságodat meg a kutya nem hiszi el. márcsak a "horgászni jártak velem" okán sem. Aki csóró volt, annak nem volt lehetősége, hogy lezsírozzon magának egy komoly állást magának az USA-ban. Te olyan jó felső középosztályba tartozhattál itt, persze ha most visszanézel az USA-bol, akkor lecsórózod az akkori itteni énedet..
Előzmény: Derek (429)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 431
AS szánalmas vagy komolyan a nagy sértődöttségeddel :) a neten kinn vannakt leírások magyar nyelven, hogy hogyan lehet az emeltdíjas telefont megúszni. tuudod, mávagy 6 éve van ám google, nézz utána. a blikkes minden 20.-at visszavágják c. urban legend-et meg ne itt, mert körberöhöglek. persze hogy visszavágják azt a hülyét, aki képtelen az officier-rel egy 2-3 percig tartó értelmes beszélgetést lefolytatni. Ha nem tudsz angolul bocs, akkor ne menjél oda. nem fogna a kdvedért magyarul megtanulni, na :)
Előzmény: Antisystem (427)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 430

Érdekes, nekem ezek a kitételek ha nem is rendben meglevőnek, de legalább célként deklaráltnak tüntek. Emléxem, hogy milyen jó volt, amikor 1972-ben már nem kellett vinni az orvoshoz a biztosítási kiskönyvet, mert állampolgári jogon kezdett járni mindaz, ami előtte biztositottként járt (képzeld, 8 éves voltam, de erre határozottan emlékszem)

Ehhez képest meg mára már ezek a célok is kezdenek eltünni...

ÜdV

Előzmény: netizen (425)
Derek Creative Commons License 2005.08.14 0 0 429

"ingyenes oktatast - ha komoly oktatást akartál a gyrekednek (hogy egyetemre kerüljön) magántanárhoz kellett járatni, közben a tanszerek és oktatási segédeszközök nem voltak sosem ingyenesek, hanem kimondottan drágák voltak mindvégig"

Nos nekem harom gyerekem van szulettek 74,76,77 a szegedi egyetemen voltam kezdo tanarseged ,mindharom gyerek a Juhasz gyula tanarkepzo gyakorlo iskolajaba jartak altalanosba,aztan a nagyobbik fiam a Radnotiban erettsegizett kemia szakos osztalyban,Soha egy gyerekem semmifele kulonorara nem jart,Ha a zongorat nem tekintem annak. Horgaszni jartak velem es versenyzok voltak a fiuk,a kisebbik meg a maga korosztralyaban Mo legjobb kenusa volt 90-93-ban amig ki nam jott az USAba utanam,ez vetett veget az elsprtoloi karrierjenek. A lanyom is kajakozott.
Igaz utana mivel en 92-ben kikerultem az USA-ba ott vegeztek a kisebbek kozepiskolat es a nagyobbik egy evet amerikai egyetemen.

Nem voltam otthopn az anyagilag jol elersztettek koztt ,de kiverekedtem,higy a gyerekeim a legjobb sulikba jarjanak,mert ez az en oroksegem.amit tolem kapni tudnak Sarokhaz nincs.

A nagyobbik teljesen sajat erobol elvegezte a jatet aztan ott Phd-zett jelenleg a Johns Hopkinson van  3 eves postdoc allason,a kisebik fiam geografus es egy kornyezetvedelmi cegnel dolgozik a lanyom angol magyar kereskedelmi levelezo es idegenvezeto,jelenleg gyes-en. Es en a csoro voltam otthon.Csak voltak igenyeim es azt kiharcoltam .Mert ha kidobtak az ajton,bementem az ablakon.Jo nem mondom mindenhol volt egy haverom aki vagy kozepiskolai vagy egyetemi iskolatarsam volt de hulye az aki nem hasznalja ezt ki, es elvarom hogy az en barataim is ezt kihasznaljak nalam ha tudok segiteni. Te az voltal?

Előzmény: netizen (415)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 428

de innentől sajnos hallgatnom kell ;)

Szerintem tök felesleges a jólértesültet játszani...mondok néked egy egyszerű, és abszolút lehető példát: mondjuk gyanakszom, hogy engem megfigyelnek. Fogom a jól feltöltött és nevemen lévő gizdafont, és mondjuk berakom a belgrádi gyorsvonat egyik kupéjába ...majd, mint aki jól végezte dolgát felülök a Savaria expressre...

ÜdV

Előzmény: netizen (424)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 427

Jelen pillanatban te nem értesz valamit, úgy tűnik, és ezt az értetlenségedet frázisok pufogtatásával véled pótolni. De jó, akkor ujra:

Tök mindegy, hogy milyen valódi okunk van vagy nincs vízum-, vagy ujjlenyomat-kényszer alkalmazására, ha egyszer azért akarjuk csinálni pusztán, hogy visszaszivassuk azokat, akik érzésünk szerint minket szivatnak. Tudod, nem az a kérdés, hogy tudsz-e országos online informatikai hálózatot kiépíteni, hanem hogy minden vámosnak oda tudsz-é b.ni egy metilibolyás classic bélyegzőpárnát lehetőleg olyan körülmények között, hogy folyóvíz, szappan kilométeres körben ne legyen, és az egész aktus nagy nyilvánosság előtt zajlódjon - mint a brazilok :).

Nem az a kérdés, hogy végülis adsz-e minden amerikainak vízumot, hanem, hogy emelt díjas telefonon órás idő alatt intézd, és minden 20.-at küldj vissza Ferihegyről, mert nem hiszed el a beutazása okát.

Ezek a dolgok nem pénz, hanem kontra-vágy kérdései mindössze.

Érthető ez?

ÜdV

ps: akkor én a kivétel vagyok, akit hívtak már, csak nem ment...:)

Előzmény: netizen (421)
evil1023 Creative Commons License 2005.08.14 0 0 426
Hát ebből nem sokat értettem, pl azt sem, hogy mi az hogy le akarja dugni a világ torkán? Mindenkinek meg kell jelenni egy amerikai követségen ahol ujjlenyomatot vesznek tőle?
Előzmény: netizen (423)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 425
nem azt mondtam hogy rosszul működnek, csak az "ingyenes", "széles körű", "mindenki számára elérhető" kiteételektől kaptam röhögőgörcsöt. egyébként ezek a rendszerk maradtak olyanok mint régen, csak mostmár az interneten rákereshecc, hogy meyik kurrens dokinak mennyi a tatifája. ennyi.
Előzmény: Antisystem (419)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 424
azt csillagom te csak hiszed. :) a kurucságod ezesetben a hülyeség határát súrolja.. de innentől sajnos hallgatnom kell ;)
Előzmény: Antisystem (422)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 423
evil1023 ez az állításod nem igaz, tod ez egy szakma. a bimetrikus adataidat tartalmazó izé lehet olyan, hoyg nálad van egy plasztikkártya formájában, a validáló rendszer (beléptetés) a kártya adatait felhasználja az azonosításra, de a kártya adatait letölteni, és tárolni már nem tudja.
Az USA egy olyan rendszert akar ledugni a világ torkán, ami arról szól, hoyg az Ő állambiztonsági rendszereiben az országba belépők adatai szépen összegyüljenek.
Előzmény: evil1023 (420)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 422

van egy mobilod, és a szolgáltatók egészen jól be tudják lőni kb 10nm-en belül hogy merre és hogyan bolyong az a készülék az országban. és az adatok szépen gyűlnek, 6-8 éven át.

Még az a jó, hogy a társadalom (a magyar legalábbis) alapvetően kuruc, és ha már tudomással bír az ilyen dolgok létezéséről, igen hamar feltalálja azt is, hogy hogy tudja ezeket a dolgokat a saját hasznára és az állam vagy a monopolszolgáltató szivatására fordítani.

ÜdV

Előzmény: netizen (418)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 421
senkit nem érdekel az egod diktálta önérzeted, ami miatt a vízumkényszer miatt keseregx. az usa azért lkalmaz vízumkényszert, mert lényegesen több emebert az e terület nem tud eltartani, és bevándorlási igény jelentős van, továbbra is. manyarországra ilyen igény jelenleg marginális van, az usá-bol meg pláne nincs, ergo mi megtehetjük, hogy liberális vízumpolitikát alkalmazzunk, ami számunkra ráadásul lényegesn olcsóbb. ha ezek után sem érted és hőbörögsz, akkor nem tudok már rajtad segíteni, menthetetlen vagy. nagyon szépen belőhető a hőbörgök köre vízum ügyben: azok akik mennének, csak nem kellenek odaát :D
Előzmény: Antisystem (414)
evil1023 Creative Commons License 2005.08.14 0 0 420
A lényeg az, hogy vannak helyzetek, amikor nem teljesülhet egyidejűleg két feltétel.
Esetünkben nem lehet garantálni egyszerre a 100%-os személyiségi jogokat, és a 100%-os biztonságot.
Az USA kormánya az utóbbit találta fontosabbnak.
Előzmény: netizen (412)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 419

Szakszervezeti beutalóról nem nyilatkozom, csak pár hónapot voltam szaxervezeti tag. Mindamellett nagyon boldog lennék, ha a mai felsőoktatás csak annyira lenne timokratikus meg elitista, mint 20 éve. Meg ha a hálapénzek és orvosi ellátások területén is ugyanaz lenne. Ugyanis nem az a fő kérdés, hogy akkor ezek a dolgok valójában rosszabbul működtek, mint a papirforma. Hanem, hogy mára még rosszabbak lettek...

ÜdV 

Előzmény: netizen (415)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 418
csepi lajos bá épp mult héten mondta, hogy ő mint áak minden magyar szgk-ba műholdas trekking rencert akar építtetni, hogy az legyen majd az autópálya használat elszámolás alapja, mert ez így mennyivel igazságosab.. hát persze. van egy mobilod, és a szolgáltatók egészen jól be tudják lőni kb 10nm-en belül hogy merre és hogyan bolyong az a készülék az országban. és az adatok szépen gyűlnek, 6-8 éven át.

sandra bullock 94-es filmje lassan valósággá válik....
Előzmény: Callie (408)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 417

Ja azok teged korberohognenek.

Nézd, ha valakit körberöhögnek, mert annak más az értékrendje, akkor igen nagy gond van a neveltetésükkel. Különben meg az én való világom az, amit én a saját való világommá teszek. Ha az, hogy a seggemet nem vagyok hajlandó megmozdítani anyagi luxusért, akkor az.

ÜdV

Előzmény: Derek (416)
Derek Creative Commons License 2005.08.14 0 0 416
Oregem teneked semmi kozd a valo vilaghoz.Hany gyereket neveltel fel, mert en harmat.Ja azok teged korberohognenek.
Előzmény: Antisystem (410)
netizen Creative Commons License 2005.08.14 0 0 415
szakszervezeti beutalot, - kapcsolati tőke kellett hozzá
ingyenes oktatast - ha komoly oktatást akartál a gyrekednek (hogy egyetemre kerüljön) magántanárhoz kellett járatni, közben a tanszerek és oktatási segédeszközök nem voltak sosem ingyenesek, hanem kimondottan drágák voltak mindvégig
ingyenes egeszsegugyi szolgaltatasokat - paraszolvencia nélkül jó eseéllyl nem kezeltek - sőt félrekezelek, kapcsolati tőke nélkül aqt eü ellátás amit kaptál szánalmas, kritikán aluli volt - ahoyg mais...

duma, duma, duma. a valóság nem ez volt.
Előzmény: Derek (394)
Antisystem Creative Commons License 2005.08.14 0 0 414

Namost:

a, b, c önmagában igaz, egyetértünk.

A kontra lépés nem erre való. Pusztán arra, hogy szemléltetéssel egybekötött  bemutató oktatást tartsunk, hogy "a világ legerősebb hatalma" és annak elnöke ki a jó sz... p... felmenőjének dirigálhat. És ez szerintem aránylag sokat megér...

bottom line: csak pont annyira, mint a jobbosok...

ÜdV

Előzmény: netizen (409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!