Keresés

Részletes keresés

samubácsi Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1465
Azt nem értem, hogy titeket ballib. a Magyar Sziget miért érdekel?
Miért kell azt is fikáznotok?
Csináljatok ti is magatoknak valamilyen szigetfesztivált.
Előzmény: JPBemondó (1462)
JPBemondó Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1464

Buzizzál nyugodtan, az a korábban előadott gójozáshoz képest szinte visszalépés.

Előzmény: Törölt nick (1445)
méregkeverő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1463
JPBemondó Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1462

"Operettmagyarok vagytok a Magyar Szigettel együtt, féltéglával veritek a melleteket, hogy így magyar meg úgy nemzeti, de az egyik legfontosabbra, a magyar nyelvre annyi energiát, tudást sem fecséreltek, hogy tisztességesen, helyesen írnátok és használnátok."

Egyetértek. 

Azzal a megjegyzéssel, hogy az operettet megpróbálják Wagnerszerűen előadni...

Előzmény: voks02 (1454)
figyelő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1461
A szóban forgó fiatalok döntő többsége "középosztálybeli".
Előzmény: Commander Pepe (1437)
voks02 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1460
Hátha még korrektoruk is akadt volna, aki kijavítja a helyesírási hibákat... Éppen erről beszéltem. Igényesség, odafigyelés, műveltség? Ismeretlen fogalmak arrafelé.
Előzmény: 32nick (1455)
figyelő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1458
Hát igen: ilyen az elszemtelenedett, szaros nyilas - de röpülni fog a nicked hamarosan. "Besúgás" nélkül is.
Előzmény: Törölt nick (1453)
voks02 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1457
Semmi nem fokmérő, ez sem. Még kevésbé az, hogy ők mit tartanak fokmérőnek, és hogy akarják valakiről eldönteni, hogy magyar-e vagy sem. Csak éppen tartalom, tartás, igényesség, odafigyelés -- értékek, amelyek a magyarszigetezőknek szemmel láthatólag nem túlságosan fontosak. Ezért mondom, hogy értéktelen szemét az egész. Egy a sok-sok értéktelenszemét-rendezvény közül.
Előzmény: Törölt nick (1449)
figyelő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1456

Sok, ebben a környezetben deformálódott fiatal teszi majd tönkre a maga és családja, környezete életét.

Durva becslésem szerint a középiskolai korosztálynak (elsősorban a szakközepesekre gondolok) nagyjából harmada fogékony erre a  "gondolatvilágra", s 10-15 százalékuk valószínűleg tartósan foglya is marad annak.

És hihetetlen ám, miket tudnak mondani.

S nehéz előre elképzelni, miket fognak tenni.

(És elképesztő, mennyire nincs semmi közük a magyar kultúra valódi értékeihez.)

Lagzi Lajcsi ehhez képest ártalmatlan.

Előzmény: voks02 (1440)
32nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1455

Megkérjük a rendezvényen résztvevő honfitársainkat és vendégeinket, hogy az alábbi házirendi pontokat a Magyar Sziget szellemiségének és a többi Magyar Sziget látogató nyugalmának tiszteletben tartásának megfelelően betartani szíveskedjenek.

• A tábor területén csak a belépéskor kapott, arra a napra érvényes vagy egy hetes karszalaggal lehet tartózkodni, melyet rendezőink a Magyar Sziget egész területén ellenőrizhetnek. Ha a karszalag érvényessége lejárt és nem vásárol helyette újat, akkor köteles elhagyni a rendezvény területét!
  • A belépőjegy/karszalag másra át nem ruházható! Csak a kézen hordott karszalag számít érvényes belépőnek! A SÉRÜLT (átragasztott, elvágott, megbontott patentú, kézfejnél nagyobb átmérőjű, stb.) KARSZALAG ÉRVÉNYTELEN!
  • A Magyar Szigetre üveget, szúró és ütő eszközöket, mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat, valamint szeszes italt behozni TILOS!
  • A rendezvényen a rendezők írásbeli engedélye nélkül bármiféle kereskedelmi vagy reklámtevékenységet folytatni TILOS!
  • Becsüljük a Magyar Szigetnek otthont adó földet, azzal is, hogy szemetünket a kijelölt szemétlerakó helyekre gyűjtsük! Megkérjük a látogatóinkat, hogy a Magyar Szigeten kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő konténereket is használják.
  • Felhívjuk a tábor látogatóinak figyelmét, hogy a Magyar Sziget programját és látogatóinak nyugalmát szándékosan megzavarókat a rendezők eltávolítják!
  • A Magyar Sziget területén a rendezők írásbeli engedélye nélkül bármilyen sajtótevékenységet folytatni tilos. Beleértve a kép- és hanganyagrögzítést is.

Micsoda rohadt náci propaganda! :D :D

voks02 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1454
Alighanem régebbről ismerem Nádasdyt, mint te, nem érdemes kioktatnod belőle. Egyébként nem osztom mindenben a nézeteit, túlságosan megengedőnek tartom, bár kétségtelenül jóval több igazsága van, mint a régi vágású, nyelvművelő nyelvészeknek.

A jeans valóban hibátlan szó, angolul beszélve én is szoktam használni. Magyarul viszont nem. Pusztán egy kis igényesség kérdése az egész. Kötözködésnek minősíted, holott valójában úgy tükröződik benne, mint cseppben a tenger, az egész jelenség. Operettmagyarok vagytok a Magyar Szigettel együtt, féltéglával veritek a melleteket, hogy így magyar meg úgy nemzeti, de az egyik legfontosabbra, a magyar nyelvre annyi energiát, tudást sem fecséreltek, hogy tisztességesen, helyesen írnátok és használnátok.
Előzmény: Törölt nick (1450)
figyelő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1452
Mekkora hülye, hazug duma!
Előzmény: Fine Tune (1448)
figyelő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1451
Hiányzott egy kis nyilas propaganda.
Előzmény: Törölt nick (1438)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1449

"Mi, magyarok, akik szeretjük és ismerjük az anyanyelvünket, farmernadrágnak szoktuk nevezni. Ez is idegen eredetű szó, kétségtelen, de ma már magyar, ellentétben az általad használttal."

Nehogy már magyarság-fokmérő legyen ez a szó! Szerintem a "farmernadrág" inkább régies használat, mint magyaros, sajnos nem egy eltalált szó, ezért kikopik a használata.

Előzmény: voks02 (1447)
Fine Tune Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1448
Látszik, hogy tele vagy előitéletekkel, mert kurvára nem azért megy a többség a Magyar szigetre.

Véletlenül olvastam egy riportot erről. Ide azért jönnek, mert itt nem divat a kábítószer. Legalábbis 6 megszólított közül 5 ezt mondta.

Gondolod, hogy, a fiatalok többsége meg akar valamit mutatni a libsiknek? Szerintem azt sem tudják, hogy a magyar sziget nem tettszik az SZDSZ-eseknek.

Mellékesen, kultúrát is árulnak, persze, ott is berúgnak.
Előzmény: Commander Pepe (1432)
voks02 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1447
Mi, magyarok, akik szeretjük és ismerjük az anyanyelvünket, farmernadrágnak szoktuk nevezni. Ez is idegen eredetű szó, kétségtelen, de ma már magyar, ellentétben az általad használttal.
Előzmény: Törölt nick (1439)
voks02 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1446
Kösz a gondos kipreparálást, így kapásból, igen, a Vuk és a János vitéz kivételével úgy nagyjából értéktelen szemét. Ez a kettő nem tudom, hogy került oda, az utóbbi szerzője már nem tud tiltakozni, az előbbi helyében én megtenném.

Külön csak Tejfalussyra akarok kitérni. Amikor először találkoztam a hagymázos hülyeségeivel, rögtön megkérdeztem valakit, aki érti a Biblia eredeti szövegét, hogy nézzen már utána, mi ez a sóval kapcsolatos marhaság. Pillanatok alatt kiderült, hogy Károli Gáspár egy fordítási tévedéséről van szó, egy szót rosszul fordított (nyilván többet is az egész Bibliában, ez semmit nem von le az értékéből, természetesen). Tejfalussy bedőlt ennek a fordítási hibának, és egy teljes elméletet épített rá, hogy a zsidók hogyan mérgezik szándékosan a többi népeket. Annyit nem tett meg, hogy utánanézett volna, mielőtt összehozta volna az egészet. Vagy pedig tudja, akkor még jobb, mert akkor nemcsak hülye, hanem szándékosan hazudik.

Ez a szellemi színvonal tombol arrafelé. Sok jó szórakozást hozzá.
Előzmény: Törölt nick (1438)
JPBemondó Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1444

"Nemrég még a blue jeans, a coca-cola, a hosszú haj és a rágógumi juttatta a fiatalokat börtönbe, "

Nem lehet, hogy kissé félretájékoztattak téged, öcsike?

Előzmény: Törölt nick (1439)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1443

Ez is egy magyar sziget:

http://kozelklikkfest.sk/2007/hu/info.php

Itt együtt buliznak magyarok, szlovákok.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1442
tuti beszólogatnának.
Előzmény: Commander Pepe (1441)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1441

Lehet, hogy lenne balhé, ha valaki másképp néz ki.

Előzmény: Törölt nick (1436)
voks02 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1440
Nem is személyes félelemről beszéltem, hanem egyfajta aggódásról. Engem még mindig jobban aggaszt az ország jövőbeni sorsát tekintve, hogy tévén át fiatalok tízezrei-százezrei andalodnak el ezeken a lakodalmas-mulatók szemeteken vagy nézik a Megasztárt és a Barátok köztöt, mint az, hogy párezer falubolondja magyarszigetezik. Ahogy írod, az utóbbi periféria lesz és marad, számos értelemben, az előbbiből kellene viszont kialakulnia az ország jövőjének. Ez a nyugtalanítóbb dolog.
Előzmény: figyelő (1431)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1437

"ez egyébként a szocik és a liberálisok súlyos kritikája"

Az övék is, de általánosságban a teljes vezetésről elmondható. Amíg nem tudnak alternatívát nyújtani ezzel szemben, amíg a hitelességük a béka segge alatt, amíg az életnek induló fiatalok kilátásai finoman szólva sem rózsásak, addig a radikális nézetekre sokan lesznek fogékonyak.

"nem kevesen fognak közülük előbb-utóbb börtönbe is kerülni."

Azért szerintem nem olyan sokan, mert a többség kinövi, de én is ismerek olyat, aki pont ezért ült, nem is keveset.

Előzmény: figyelő (1435)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1436
Lehet, hogy kinézek a MSZ-re, kalandvágyból, kiváncsiságból. Én megtehetem, mert közép-európai rasszjegyeim vannak, de azért az gáznak tartom, hogy egy más rasszjegyű embernek tartania kellene ott a rasszjegyei miatt. Akkor inkább a multikulti Sziget, legfeljebb a homokos sátort elkerülöm.
figyelő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1435

Sok diák, fiatal van köztük - ez egyébként a szocik és a liberálisok súlyos kritikája.

Nagyon sokakat életre szólóan deformál ez a közeg, nem kevesen fognak közülük előbb-utóbb börtönbe is kerülni.

Commander Pepe Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1434
Nem paci, hanem piaci. :)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1433
Én is ezt szűrtem le belőle. Amíg mindkettő nekemjön, addig jó helyen vagyok. :)
Előzmény: Törölt nick (1430)
Commander Pepe Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1432

Van, aki azt hiszi, hogy attól lesz baromi nagy magyar, hogy lemegy a Magyar Szigetre (a multikultizsidó Sziget helyett). Ott aztán rovásír, íjászkodik, nagymagyarországos pólót vesz, trianonozik, és közben boldog, hogy most aztán megmutatta a rohadt libsiknek.

Ettől persze ezek még nem (mind) nácik, mert a legtöbb csak a feszültségét vezeti le, egyébként ártalmatlan.

Kultúrát valóban nem sokat árulnak, hisz nem is az a cél. Paci alapon megy ez is, épp ezért le is húznak rendesen mindenféle kommersz szarokkal. Berúgni meg be lehet ott is.

Előzmény: voks02 (1423)
figyelő Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1431
Semmiféle félelemről sem beszéltem.
Előzmény: voks02 (1429)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 1430

ja, én is ekkor vagyok nyugodt, tudom, hogy nem tartozom egyik szélsőséghez sem!

:-)

Előzmény: Commander Pepe (1428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!