Keresés

Részletes keresés

olvas0 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2392

a beton mag külső részébe fúrták bele úgy hogy rálóg a külső zsalu habra és a keretre tettek körbe epst kivülről. Én nem vettem olyan szigorúan ezt a kivitelezést, nem akartam idegbeteg lenni, nem gyúrtam a PHra mert nem akartam megfizetni annak a precizitását. De vissza olvashatod a hszeim, azokból biztos sokminden kiderül.

Előzmény: hAnd (2389)
Relaxing Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2391

Örülök neki,hogy nálad jó a gázfűtés. Nem tudom nálam mi lehet a gond, lehet hogy kevés cső lett letekerve vagy a szigetelés nem az aljzat felé nem "működik" megfelelően. 15-ös hálóra van tekerve 16-os csővel 6 körben összesen 80 nm-re. Nálam a padlófűtés mellett nincsen plusz radiátor kiállás. Csak az emeleti helységeket fűti radiátor ott nincs padlófűtés. Nekem is benapozza a házat az jóidő aminek eredményeképpen felmel,egszik a belső hőmérséklet így nem kapcsol be a termosztát , de ez a meleg nem marad meg olyan intenzíven mint nálad. Ami még fontos ,hogy nálam galériás a belső tér kialakítása szinteltolással így örületes a belmagasság.Szóval este tutira be kell fűteni. Igaz nekem csak 30 -as proki falam van 1.0 -ás 6 kamrás ablakokkal(papíron).Én még áprilisban is bekapcsoltam a fűtést mert a párom jóval fázósabb.Én kellemesen meglettem volna a 20-21 fokban is mert annyit simán tud a ház fűtés nélkül is tartani.

Pára szempontjából a fürdőszoba a kritikus nálunk mert az asszony órákig képes ücsörögni a forróvízben de még hálisten ott sincs nyoma a penésznek. Igaz mennyezetig van burkolva mind a 4 fal , a teteje pedig gipszkarton álmennyezet.

Előzmény: olvas0 (2388)
Yager001 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2390

Láttátok a prokoncept oldalán a jelenlegi akciójukat?

Lehet érdemes lenne velük beszélni? :)

http://prokoncept.hu/akciok

hAnd Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2389

Köszi! Nálad hogy építették be az ablakokat?  Mi van az ablaktok körül? 5cm hab a betonig? Vagy rögtön a beton? Vagy fa betét?

Előzmény: olvas0 (2388)
olvas0 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2388

???? Nekem is padlófűtésem van de én se értem....

Az én tapasztalataim, röviden NAGYON JÓK :) kicsit kifejtve, mi szeptemberben költöztünk, november végén kezdtünk el fűteni komolyabban, a leghidegebb hónapban(dec) fűtésre 170m3gáz ment el a 140nm-en.Érdekesség, hogy a leghidegebb napon mikor -17-18volt két napig-első nap ködös felhős volt, második nap napos, második napon nem fogyott gázunk, mert benapozta a házat meg az elöző napi befűtést tudta tartani a beton... :) Most ha reggel szellőztetek akkor egész nap nem megy 22fok fölé dacára a totális déli fekvésnek és a 30fokos melegeknek-hogy ebből mi lesz júliusra augusztusra még kérdéses, de az abalk fölötti 70centis kinyúlás és a falusi jellegű teljes hosszban fedett terasz gyanítom sokat segit a déli 18nm ablakfelület ellenére is :) Viszont nálam van egy kis penész bibi... :( a konyhában eszement magas a poáratartalom, először arra gondoltam túl hamar tettük fel a konyhaszekrényt és nem volt ideje kiszellőzni a falnak és nálunk elcseszett gipszvakolat van-azért elcseszett mert még nem dolgoztak vele és feltettek belőle 5-6centit....... De mivel még mindig felmegy időnként 70-80ig a ház többi részétől eltérően igy sajna gyanítom, hogy  konyhások elfúrhatták a vizes stangot, de mondjuk akkor meg már folynia kellene a víznek..... tanácstalan vagyok, le kellene szedni a szekrényt, de asszony terhes volt, segítségem nem van egyedül meg nem nagyon bírnám el-csavarni is, fogni is, tartani is, emelni is, csavarhúzó is..... de még idén kellene kezdeni ezzel valamit...

A ház 40es bauland, az ablakok /papíron/ 0,7-esek; fal és padlófűtés, utolsó fűtési nap valamikor március közepe táján. Csövezve van, két motor van, hőcserélő nem van-de tervezem, csak gyüjtöm a kedvem :) kandalló se nincsen,de öröm és boldogság az van :)

Előzmény: Relaxing (2384)
Roadati Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2387

Köszönöm a "védelmet" .Nálunk is eléggé hallani a kinti zajokat.Bár az eőt alig.

vajtsz Creative Commons License 2011.05.31 0 0 2386

Szerintem mindenki örül annak, hogy a gyakorlati tapasztalataidat megosztod...

De konkrétan nem írtad hogy a fűtés pontosan milyen ? kizárólag padlófűtés ? se fal se mennyezet se radiátor nincs mellé ?

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2385

Bocsi de ez a magyarázat sem sokat javított a kezdeti képzavaron.

Relaxing Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2384

A padlófűtés lényege amelett,hogy komfortosabb a hőérzet ,az átmelegített padló hőtartásával és hőleadásával fűtjük a házat. Viszont a gáz fűtőértéke olyan kevés,hogy 0,5 fok felfűtése is elég sok időt és gázt igényel így nem túl gazdaságos. Tudom, ez sokmindentől függ, aljzatszigetlés, lábazatszigetelés , csőméret, sűrűség stb. Mindenestre nálam a decemberi hónapban időnként a -14 fokot is meghaladta a kinti hőmérséklet így szinte zabálta a gázt a padló. Én erre gondoltam amikor ezt írtam, elnézést ha pontatlanul fogalmaztam. Arra gondoltam hátha lesz valaki akit érdekel a pár hónapos tapasztalat.

Üdv

Előzmény: Pitylogós (2381)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2383

:D Végre egy kis humor!

Előzmény: r0226 (2382)
r0226 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2382

Szerintem megint nem szeretkezett hónapok óta. :-))))

Előzmény: Pitylogós (2381)
Pitylogós Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2381

"Gázzal padlófütést temperálni megoldható csak éppen a "padlófűtés" jellege vész el."

ezt nem értem, pedig magyarul van...

Előzmény: Relaxing (2380)
Relaxing Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2380

Tavaly novemberben költöztem be a házba. A tél elég húzós volt fűtés szempontjából, főleg a december. (Átlagban -14 fok volt a hegyen) 21 fok körül próbáltam belőni a fűtést. Gázzal padlófütést temperálni megoldható csak éppen a "padlófűtés" jellege vész el. Januárban bekötettem egy 25Kw-os kis fatüzelésű kazánt. Ezzel munkából hazaérkezés után már elég jól fel lehetett fűteni a házat, és gázt már csak a melegvízre használtam. Viszont folyamatos foglalatosságot igényel. Most ,hogy bejött a hírtelen meleg 24 fokra melegszik fel a belső hőmérséklet. Estére visszahül 22-körülire. A ház déli fekvésű ,egész nap égeti a nap.Nincs semmilyen párásító vagy párátlanító gépezet, csövezés, semmi. Mégis teljesen komfortos a ház levegője. Semmilyen penészesedés nem idult el sehol. (Eddig :-)

A külső hangok viszont eléggé behallatszanak. Bármiféle kis zörejt kintről képes vagyok beazonosítani.Mobiltelefon,wifi minden működik... 

Ami még észrevehető , előszeretettel indultak meg a hangyák a házon mindenféle irányba , de leginkább az alaptól a tető felé :)

Aki ezen a technológián alapuló házépítésen gondolkodik, azt javaslom a szokásosnál is körültekintőbben járjon el a kivitelezést illetően, mert úgyérzem ,hogy ezen technológiájú ház által nyújtott előnyök pillanatok alatt elszállnak egy rossz kivitelezést követően. Javítani pedig itt nem igazán egyszerű.Téglánál sem de az egy másik történet...

olvas0 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2379

csatlakozom!szerintem is itt a helye!

Előzmény: Törölt nick (2378)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.30 0 0 2378

Még jó, hogy csak szerinted nem az...

Miért ne tehetné fel a megmaradt elemeit.

Mivel nem lehet a sarki fűszeresnél kapni lehet, hogy valakinek nagy segítség, neki meg fölösleges nyűg az a pár elem.

Előzmény: ép-it-ész (2377)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.29 0 0 2377

sztem ez nem a tesz-vesz rovat

cs

Előzmény: Roadati (2376)
Roadati Creative Commons License 2011.05.28 0 0 2376

megmaradt elemek eladók.35-ös légcsatornás-15 db.25-ös falazó-6 db.Koszorúelem-9 db.áthidaló-20 db.

ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.27 0 0 2375

Hali

Szerintem sok itt a laborerdmény és kevés a gyakorlatias megközelítés .

Egyetértek veletek , hogy úgy kell megépíteni ahogy azt megálmodta a tervezője és ahogy próbálgatjá 60 éve.

Nem kell keverni az anyagokat .

cs

Előzmény: XPS epito (2373)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.27 0 0 2374

8 év! Proki és nem proki! A prokiban ha veri a falat az eső behallatszik. A műa. átkötösnél nem.

XPS epito Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2373

Na ez a beszéd!

Köszi a visszajelzést.

Tehát vaklárma az ablakkávában levő fogadó polisztirol, mint hanghíd miatti para.

Előzmény: r0226 (2372)
r0226 Creative Commons License 2011.05.26 0 0 2372

7 éve élek prokis házban, én nem tapasztaltam hogy a prokis házban nagyobb lenne a külső hanghatás  vályog vagy  tégla házhoz képest.

Előzmény: XPS epito (2371)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.25 0 0 2371

Jó lenne valóban PKC házban lakók tapasztalatait megismerni, mennyire hallatszik át a fal?

Arra gondolok, hogy ez az 5cm hab az ablak körül mint hanghíd, nem is olyan komoly gond, mint első felindulásban gondoljuk.

Hiszen, ha az lenne, akkor egy polisztirol átkötős házba minden behallatszana kintről.

Előzmény: hAnd (2369)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.25 0 0 2370

Szerintem korrekt és gyakorlatias megoldás.

cs

Előzmény: hAnd (2369)
hAnd Creative Commons License 2011.05.24 0 0 2369

Köszönöm mindenkinek a tippeket. Amint a rajzomon látszik, szakszerű volt a kivitelezés, ott vannak a zsaluelemek, a hab-hab távolság megfelel a névleges ablakméretnek. Akkor marad a habon keresztüli betonhoz rögzítés. Fa lécek nélkül. Ha bejön a hang, majd teszek valami takarólécet, de csak akkor, ha ez tényleg zavaró lesz. Remélem, csak pánikolok.

Előzmény: r0226 (2368)
r0226 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 2368

Szerintem nem egzakt ha a gyári utasítást követed a kisérletezés helyett, ezt ők már a 60 év alatt rájöttek volna ha van jobb megoldás.

Betonhoz rögzíted csak hab van közte nem fa.

De ha ennyire zavar a esetlegesen fellépő számodra is hallható hangszigetelési különbség akkor a habházhoz kivülről ragassz még rá szálas szigetelő anyagot. :-))

Persze az ablak köré is.

Előzmény: ép-it-ész (2367)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.24 0 0 2367

Hali

Szerintem elég egzakt, hogy a betonhoz történő rögzítésnek nincs párja .

Falnyílás méretét tekintke ( nem összekeverendő a raklappal )Attó az a mérete , hogy az oda tervezett nyílászárót el lehessen benne helyezni .

Ha az a probléma , hogy a végzáró zsaluelemek nem kerültek beépítésre    ...  ?? ki nem kért szakszerű kivitelezést ?

Ezek után történő összes beavatkozás csak barkácsolás !

Ki fizeti ?

-tervezés ( jelentkező probléma megoldása irányába hat )

-kivitelezés ( bontás - építés )

-idő ( min. 1 nap kell és 2 ember szüks .) ki fizeti  ?

Na ettől kapok frászt .

Vannak irányelvek ,ezeket meg jó ha tudja a tervező , hiszen ezzel lett megbízva ezért kapja a fizetségét .

cs

Előzmény: r0226 (2366)
r0226 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 2366

Engem a hőszig. érdekelne nem a hang ,főleg az ablakok csatlakozásainál.

Előzmény: XPS epito (2365)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.22 0 0 2365

Nade melyik a jobb hangszigetelő a fa vagy a polisztirol?

Egyébként, ha már a beépítésnél tartanaak, talán késő az ablak típus választás :-)

Előzmény: r0226 (2364)
r0226 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 2364

Szerintem úgy csináld ahogy a szaki mondja, én is így csinálom.

Gondolj bele, melyik jobb hőszigetelő a fa vagy a hab?

Persze a beépítés után a külső-belső "hab"takarásról se feledkezz meg.

Ha jó ablakot akarsz akkor az internormnak az ablakaiból a fa-hab-alu összeállításút javaslom, persze ha van rá pénzed.

internorm.hu fa/alu  edition ablak

Előzmény: hAnd (2359)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2363

Rögzítéstechnikailag és páratechnikailag vagy közvetlenül a betonhoz, vagy a habon át a betonhoz megoldás a nyerő. A hab kemény, azon át is jól lehet rögzíteni.

A köztes faszerkezetnél félnék, hogy párazárás, impregnálás nem oldható meg olyan biztosan.

Ha kivágod a habot és a betonhoz rögzítesz, akkor lehet, hogy hőhidasabb, nem csak kifelé, hanem a beton mag is "szabadon van", nincs rajta a belső 5cm héj.

Viszont nincs a hanghíd.

Most azt lenne jó tudni, hogy  ez a hanghíd, ez egy valós probléma-e?

Előzmény: hAnd (2361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!