Majd jön Sebi és letol, hogy a Lacetti nem Opel, de pl. Vectránál olyan eltérések vannak, hogy azonos kábelköteg, de 2 egymás utáni motorkód közt annyi a különbség, hogy máshol van a jeladók szöge és emiatt nem indul, direkt, hogy ne legyen egyszerű az élet.
Olyan kérdésem lenne hogy miért nem működik a kürt lacetti 2006,a relét kimértem jó,a biztosítéknál mértem 6-7v között,a kormány nyomógombokat szakadásra megnéztem az átvezetőkábelt is nincs szakadás,a duda tesztelve működik nálam megállt a tudomány,esetleg nektek valami ötlet?Köszi előre is a válaszokat.
Figyelj már nem én kezdtem szétszedni én való igaz nem értek ehhez a szarhoz nem is mondtam egy szóval sem.Én a dízelhez értek nekem az van.Éppen ezért írtam ide,hogy kapjak segítséget nem pedig be szollógatást.
eleve nem trafó gond lesz hanem nincs kivezérlés a 2 motor teljesen más trafó vezérlő megoldással készült ,itt az alap gond,hogy se befecskendezés se szikra nincs ,a fő kérdés,hogy mit nem sikerült bekötni!
Elképzelhető hogy gyújtókábeles de ott is három bemenete van a trafónak és a gyújtás elve ugyanaz. Ezeket a feszültségeket, jeleket kell keresni. Középső +12 volt, a két szélső a jel. Ha ezek meg vannak és jó a trafó akkor van szikra.
Mivel nem vagyok az autónál nem tudom, hogy mit csesztél el de az egyértelmű, hogy nem értesz hozzá köztünk van egy alapvető különbség én kosárból is összerakom a Lacetti te úgy sem, hogy te szedted szét, de van egy kérdésem check lámpa világít gyújtás ráadásakor?
Van egy "trafó sorod" amiben a négy henger trafói egy egységbe vannak építve.
Ennek az egységnek van három bemenete. Az egyik bemenet +12 volt (valószínűleg a középső) a másik kettő közül az egyiken az 1 - 4 henger trafója, a másikon pedig a 2 - 3 henger trafója kap jelet az ECU-tól.
A + 12 volt általában a gyújtás ráadásakor kimegy a gyújtáskapcsolón és a biztosíték táblán (relén) keresztül.
A jelek pedig akkor indulnak a jeladótól az ECU-n keresztül amikor forog a főtengely.
Na ezt kell lekövetni :) Rajzzal könnyebb de rajz nélkül sem lehetetlen.
Ha egyik "trafón" sincs szikra akkor valószínűleg a +12 volt hiányzik (ez az egyszerűbb eset)
Mgevan a Nubira. Szuper a 2000 diesel ereje és nyomatéka az 1.4 Lacettihez képest. Viszont ez is ugyanazt csinálja, mint a a Lacettim. A központi zár menet közben folyamatosan kattog, mintha zárni vagy nyitni szeretné az ajtót. A Lacetti néha álló helyzeteben is csinálja, a Nubiránál még csak menet közben hallottam. Mi lehet a baj? Ez valami szériahiba?
tök mindegy,hogy hol van van a generátor mellett is több vezeték több helyre és nem mindegy melyik 1.8 sem ,megsüllyedtél de nagyon ezt így látatlanba nem oldja meg senki neked keress a környékeden egy hozzáértőt