Nem birom ki,hogy ne hozzam létre ezt a topicot.Szóval ide mindenki, aki szereti (esetleg nem szereti),tartja ezt a fajtát.Remélem,hogy rajtam kivül vannak ilyen emberek,akik járnak az indexre fórumozni!!!
Szóval ide MINDENKI!!!
Bocsi... De tudod, reklám már a Spring-Field név is... A t-t is csak azért írtam oda, mert nem Julcsika küldte. Szóval: Az előző képen látható poi leányzó tenyésztője (T.: ): andika12.
He-he ez az utolsó mondatod vicces... Ezt én is kérdezhetném tőled meg Julcsikától. No, Ti mit mondtok??? Viszont csinálom a másoddiplomámat: vadgazda mérnökit. Már Ebtenyésztés előadás is volt. Panka is bent volt mint szemléltetőeszköz, meg Mokka a szálkás tacsi is (szintén Nikié), Panka az előadás utolsó 2 óráját összegömbölyödve, az ölemben töltötte. Küldök Babsziról képet.
A pointeresek tábora a legösszetartóbb csapat, legolajozottabban működő kutyás gépezet Magyarországon, mi mindannyian segítjük, védjük egymást.
Viszont azok, akik képtelenek a kutyáikat normálisan, pointerhez (és egyáltalán, kutyához) méltóan tartani, bánni vele, etetni és az náluk a szelekció, hogy kirakják a múnusz 25-be a frissen ellett szukát meg a kölyköket, és amelyik megmarad az az erős, fő takarmányuk a csirketrágya, esetleg libatáp, valamint szabálytalanul bánnak a törzskönyvezési okmányokkal (finom voltam és nőies), vagy le sem törzskönyvezik és olasz meg lengyel kamionra adják el a kölyköket, és azon mesterkednek, hogyan törjenek minél több borsot a klub és a becsületes tenyésztők orra alá és hogyan csináljanak még több munkát fajtamentő szolgálatunknak, azok jobb, ha elássák magukat!!! Minden eszközzel harcolunk és harcolni fogunk az ilyen "emberek" ellen. Klubunk és valamennyiünk (rendes, becsületes pointer tartók és tenyésztők) célja, hogy szép és jó pointerek lássák meg tenyészeteinkben a napvilágot, akik egészségesen, szeretetben, jó tartásban, megfelelően takarmányozva nőnek fel, gondos gazdi oltalma alatt, aki élete végéig a jó gazda gondosságával bánik vele. Klubunk célja olyan szakmai és etikai támogatást nyújtani, amely megkönnyíti a tenyésztői munkát és gondozza a fajtát. Javaslom, látogass el honlapunkra: www.pointerclub.hu
Inkàbb fogjatok össze ,mint,hogy kritikàval irjatok egymàsrol.
Mindannyian a pointer-t szeretitek, és szerintem az a fontos ,hogy szép , és jo munka vérvonalu kutyàkat tenyésszetek,akiknek stabil az idegrendszerük, és produkàlnak ugyan ugy a kiàllitàson ,mint a munka versenyeken pl ,Field Trial.
Mindegy ,hogy kinek milyen a pointere, az a fontos ,hogy a gazdija szereti,és boldog vele. Olyan keves pointer van Magyarorszàgon, inkàbb àlljatok össze ,erösen, és mutassàtok meg mire is képes ez a gyönyörü fajta!!!
Elnézést ,hogy bele szoltam ebbe, de nembirtam megàllni.
Én is majdnem lefordultam a székről amikor ezt olvastam, de már nem volt kedvem belekötni. Aki lelkiismeretesnek, és jó szakembernek találja, az nyugodtan vegyen tőle kutyát.
Hát most nagy szarban vagyok, mert nem tudok több képet feltenni, sem az egyikről, sem a másikról. Ez volt az egyetlen képem, ami elég kicsi volt ahhoz hogy feltegyem, és amúgy meg nem értek ezekhez a dolgokhoz. De majd küldök Dreamy-nek, aki remélem lekicsinyíti, és felteszi. (Vagy?)
Azért reklámként:) leírom az ő nevét is: Angelic Lass of SPRING-FIELD. :)))
Ezt csak most láttam, ahogy visszalapoztam, de nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek:
"Ha tényleg szeretnél szép kutyát, javasolhatom a tenyésztőt, akitől mi is vettük Bercit. Nagyon színpatikus, elkötelezett, jó szakembereknek ismertük meg őket.
Tenyésztő : Zeitler Róbert
Tenyésztő címe : 5561, Békésszentandrás, Rózsa F. u. 7. "
Nekünk is volt tavaly, Dezsőkének hívták. Mariannak is van, meg levelibékája is, amely nagyon cuki, az ablak mellett lakik, lehet bentről is nézni, ahogy vadászik, és ha elkap valamit, a kezével tömködi a szájába.
Jól van, kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd. Szerintem minden autószínhez lehet körömlakkot kapni, nekem is van anno Suzuki, most Subaru- zöld. Elég bizarr... Drukkolok a csirkének, rám egy páciensünk egy süncsaládot sózott este, majd viszem őket az erdőbe, nagyon cukik, mama és a 4 kölyke. Pussz
Amikor még kicsik voltunk, kaptunk kiskacsát húsvétkor, hü...e bátyám pedig rálépett egyszer és eltört a lába. Mi úgy hoztuk rendbe (egy kisállatkeresedő ismerős javasolta), hogy hurkapálcikával rögzítettük a csontot (leukoplaszttal rögzítve) és a talpa alá pedig kartont rögzítettünk. Elég hülyén hangzik, főleg így leírva, de az ő lába rendbe jött.
Jó kérdés a csirkeláb-gipszelés, továbbítom a főnökség felé, a választ majd küldöm. Remélem, most majd látszik a kocsi képe, az előbb nem sikerült felraknom. Pusz
Megkérdezem neked a kocsit, nem tudom, meg van-e még, a tiédet eladtad? Képzeld eladtam a Golfot és vettem egy Subaru Forestert, ez jobban bírja a terepet. Küldök róla képet. A www.hasznaltauto.hu -n nézegettél már? Én ott találtam az enyémet.
Na hello Andi, Dreamy, Monty és minden kedves fórumlátogató!
Csak úgy kíváncsiságból; szerintetek az számít a Sáregresi kennel "agyon reklámozásá"-nak hogy leírom a saját kutyám képe mellé a nevét, ami mellesleg -mint tudjuk- Sáregresi, vagy az hogy leírom, hogy egy rendezvény pl. képességvizsga, klubtalálkozó Sáregresen lesz?
"Mint az előbbi hozzászólásomban olvashattad a Zamunda kennelből származik pl a Sáregresi kennelt megalapozó Caroline of Zamunda" - válaszom erre a Sáregresi kennel honlapján található, mégpedig a következő, idézem:
"Az elsõ pointert 1972-ben hoztam be Angliából, az elsõ alom 1975-ben született. A tenyészet 3 angol, fõként Crookrise vonalú pointerre lett alapozva, akik a maguk idejében nemcsak kiemelkedõ eredményeket értek el, hanem meghatározó jelentõségûek voltak az egész magyarországi pointerállományra. A lenti képen tenyésztõtársam látható a három vonalalapító pointerünkkel." - ezeket a sorokat a kennel tulajdonosa, Gyárfás Marianne írta. Kérdezem én, hol volt ekkor még a Zamunda kennel? És a tenyésztője? Jó a kérdés, hiszen, ha ezek a kutyák anno nem kerülnek Magyarországra, kedves Andig, akkor Caroline of Zamunda nem létezne.
"Viszont ha megnézed a kb.10-15 évvel ezelőtti kutyás újságokat, rogyásig vannak díjnyertes Zamunda pointerekkel"
Én 1988-ban kaptam első pointerem, aki kennel nevét illetően "Váli-Parti" volt és abban az időben sokat jártam vele kiállításra, de a Zamunda kennelről nem is hallottam,, díjnyertas Zamunda kutya pedig nem is rémlik nekem ezekből az időkből, pedig a név memóriám, főleg, ami a pointereket illeti elég jó.
"Az meg, hogy kinek hogy néz ki a pointere, mindenkinek a saját problémája. Ha kövér akkor kövér, ha nem akar vele kiállításra menni, akkor minek legyen gebe?"
Úgy gondolom, hogy a gebe és a betegesen kövér között van egy kis átmenet. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy én voltam az,aki befogadta egy napra carol anyukáját, Star Flower Graffitit, amikor ő a fiával együtt elveszett,. A két kuty nem csak simán dagi volt, hanem olyan súlyosan el voltak hízva, hogy attól féltem egész éjszaka, hogy Graffiti ott fog nekem szívinfarktust kapni, annyira zihált szerncsétlen. Úgy gondolom, hogy igenis a tulajdonos felelőssége, hogy a kutyájának megfelelő táplálékot és mozgást biztosítson. Természetesen at Ézsiás Gabinak is elmondtam, amikor másnap eljöttek Graffitiért, hogy kicsit kevesebbet kéne nekik enni adni és többet kéne mozgatni a kutyákat, mert ez az állapot az egészségüket károsítja. Azóta nem hallottam felőlük.
"Egyébként ez az embereknél is így van, a kövér embert mégsem ítéled el. Vagy igen"
Való igaz, én nem ítélem el a kövér embert, de ha valaki a gyerekét annyira elhízlalja, hogy annak egészségügyi következményei vannak, azt igenis elítélem. Az ember saját magáért vállal felelősséget, ha még kutyája, esetleg gyererke van, akkor értük is felelősséggel tartozik.
"Jó lehet, hogy megváltoztathatja valaki a kutya nevét jó pénzért, de egy bejáratott kennelnév elé egy ismeretlen kennel nevet odaíratni, hát nem épp etikus dolog."
Ugye jól értem, hogy a bejátott kennelnáv említéséneél a Sáregresire gondoltál és az ismeretlennél pedi a Zamundára?
"Az hogy ennek a kutyának az eredmény leírásakor, általában "elfelejtik" feltüntetni a tenyésztő nevét, vagy ha feltüntetik, akkor is hibásan írják le, nehogy véletlenül egy érdeklődő vásárló megtalálja, és nehogy ne a Sáregresi kennelből vegyen kutyát, hanem a Zamundából."
Ha valaki meg akar találni egy tenyésztőt, az meg is találja, de ne is haragudj, a Zamunda kennelről életmeben egyszer hallotam, és azt is csak Caroline miatt. Hol található ennek a híres Zamunda kennelnek a többi kutyája? Még kettőt ismerek, de róluk jobb nem is beszélni, őket fogadtuk be egy éjszakára az előzőekben leírtak szerinti állapotban.
"Reklámozok: A Sáregresi kennel egyik legjobb tenyészszukája a Zamunda kennelből származik!!! " - Való igaz, és az ő ősei pedig nagyrészt Sáregresiek, bezárult a kör.
"Ha valaki szeretne ilyen jó kutyát, mint a Caroline of Zamunda akkor keresse a Zamunda kennel tulajdonosát! " - az itt elolvasottak alapján és más infók alapján mindenki eldöntheti, kitől szeretne pointert.
"A Sáregresi kennel is erre a kutyára alapozta a hírnevét!"
Erre már válaszoltam a legelején.
További sikeres pointerezést kívánok minden pointeresnek
Nem szoktunk fórumokat olvasni, levelkre válaszolni, de mivel felhívták figyelmünket ezekre a pocskondiázó, megtévesztő, hitelrontó levelekre, kénytelenek vagyunk reagálni.
Felhívjuk T. andig figyelmét, hogy amennyiben ezt a tevékenységét nem hagyja abba, bíróság előtt kell feleljen leírt mondataiért.
Mivel ezt a levelet olyanok is olvahatják, akik nem ismerik a tényeket, pár dolgot szeretnénk pontosítani. A Sáregresi kennel 1975-ben kezdett pointert tenyészteni, a tenyészetét az angol Crookrise kutyákra alapozta. Ézsiás Gabriella és barátnője 1988-ban vették meg első pointerüket a Sáregresi kennelből, Hófehér és Hóvirág néven. Sajnos ez a két értékes kutya élete korán tragikus véget ért, amit biztosan tudunk, Hófehért egyedül vidéken hagyva a szomszédok verték agyon.
Of Zamunda néven legelőször 1995-ben születtek kutyák. A szóban forgó Sáregresi Snow White Caroline of Zamunda úgy került a kennelbe, hogy mivel a tulajdonos nem tudta eladni a kölyköket, nagyon rossz körülmények közt, fűtőtesthez kötve tartotta, a kantulajdonos próbált neki gazdát szerezni, a harmadik helyen ahol pár hónapot eltöltött, a 8 hónapos szukát befedeztették (állítólag véletlenül), vemhes lett (a tulajdnosa tagadta) és az akkori tulajdonos könyörgött hogy Gyárfás Marianne fogadja be a kutyát, mivel a szülei nem engedik, hogy megtartsa és menhelyre kellene vigye. Ha a Zamunda kennel tulajdonosa ezt a kutyát kiválasztja, megtartja, gondosan felneveli, elviszi ugyanazokra a kiállításra, ahogy a Sáregresi Kennelben tették, elérhetett volna ugyanilyen eredményeket, de nem tette.
A nemzetközi gyakorlatnak és szabályoknak megfelelően a tulajdonosnak módja van arra, hogy a saját kennelnevét a kutya neve előtt vagy után megjeleníttesse. A kutya tenyésztőjeként minden hivatalos papíron, törzskönyvön, nevezési lapon, weblapon, stb. Ézsiás Gabriella neve van feltüntetve. Ha bárki érdeklődik külföldről vagy belföldről a tenyésztő neve iránt, azt a MEOE adatbázisából megkaphatja. Amennyiben az illetőt nem Ézsiás Gabriellának hívják, az elmúlt 10 évben módja lett volna helyesbítést kérni.
Caroline testvére "Camilla" Carola of Zamunda Ézsiás Gabriella kifejezett sürgető kérésére került magas vemhesen, 10 nappal ellés előtt az egyetemre. Saját maga vitte be és adta le a kutyát Dr. Thuróczy Júlia és Dr. Pallós Andrea ezt bizonyíthatják. Ennek a szerencsétlen szukának az elletése, tartása a Magyar Pointer Club-nak 50 ezer Ft-jába került, azon túl, hogy 4-5 lelkes tagunk rendszeresen ápolta, és a saját pénzéből vásárolt neki mindent, ami szükséges volt. Egyébként ez a kutya egy törzskönyv nélküli kannal lett befedeztetve, ami ugyebár nem a nagy tenyésztők sajátosssága, hogy ilyen kanokat használ, és a kölykök sem rendelkeznek törzskönyvvel, amely tény megint önmagáért beszél.
Nem hisszük azt, hogy a Sáregresi Kennelnek szüksége volna reklámra az Index fórumon, az általa 30 éven át folyamatosan elért eredmények önmagukért beszélnek.
Nagyon szeretnénk tudni, hogy ki az, hogy annak ellenére, hogy újségban, weboldalon, stb. a tenyésztő adatai nyilvánosak, nem tudta elérni a Sáregresi kennel tulajdonosát, mivel a tenyészet egyik legnagyobb ereje baráti kapcsolattartásában rejlik.
Mivel a Zamunda kennel 95-ben kezdte el tevékenységét, 10-15 éve nehezen lehettek tele az újságok rogyásig eredményekkel, viszont a kennel annál inkább ad gondot a MPC fajtamentő szolgálatának, mivel a fajtamentő tevékenységünk során több kutyáról kiderült, hogy innen származnak, és Ézsiás Gabriella egyszer sem ajánlotta fel a segítségét a kutyák megmentésére. Egyébként a MPC senkit sem szokott lehetetlenné tenni, mivel nem ezt a célt szolgálja és mindenkinek szabadon választva van lehetősége a kutyáit bemutatni a rendezvényken. Viszont vannak bizonyos szabályok (etikai és tenyésztési), amelyek betartását minden tagjától megköveteli, ugyanúgy, mint a magyar polgároktól a PTK.
Hogy ki a tenyésztő, annak eldöntésére jó támpontot nyújt "A KUTYA" újság cikksorozata (augusztustól) és különösen az októberi számban megjelenőt ajánljuk mindenki figyelmébe. Ezen kívül a klub honlapján is találnak erről információkat a klub Etikai Kódexében.
A topicot olvasva úgy érzem, hogy ezt a témát csúnyán bebuktad. Sajnos nem méginkább lejárattad, mint reklámoztad volna a fantasztikus Zamunda kennelt.
A kövér ember meg a kövér kutya között van egy kis különbség. Az ember a saját életének a kovácsa. Úgy rontja el és éli egészségtelenül ahogy akarja. De a kutya eléggé kiszolgáltatott a gazdájának és nem döntheti el, hogy disznóra hizlalják, vagy egészségesen fajtájának megfelelően tartják.
Az örökléstanról nem szeretnék veled vitatkozni, de azért azt nem hiszem, hogy egyetlen kutyától függene egy kiváló kennel teljes állományányának kitűnő genetikai tulajdonsága.
A más tollával ékeskedésről meg annyit, hogy hol lett Caroline kiváló tenyésszuka? A Zamunda kennelben? Akkor miért nem azt a tenyészetet gazdagítja szuper tulajdonságaival. És mi van Caroline testvéreivel. Ők milyen eredményeket értek el? Mert ha tényleg olyan kiváló a Z.kennel akkor a tesóknak is aratni kellett volna a kiállításokon.
Hello andig,
Én meg a te hozzászólásaidon háborodom fel! Álmodik a nyomor, mi??? Valahogy az irigy emberek mindig elég fura dolgokat tudnak produkálni, de amiket te írsz, azt már talán nem is lehet fokozni!
Te tisztában vagy a Sáregresi kennel használt vonalairól? Mert ha esetleg konyítanál hozzá, akkor tudnád, hogy Crookrise vonalakra építtett! Azután több generáción át alapozta meg a „Sáregresi pointert“ akik mai napig Európa meghatározó kutyái (Ellentétben a Zamunda kennelel, akikröl hallani sem lehet)!
Az lehet, hogy a kedves „dilis tenyésztö“ barátnödnek sikerült egy jó almot összehoznia, mert valamirevaló kant használt..., sajnálatos módon több ilyen minöségü utódok nem kerültek ki töle!
Arról meg én is tudok, hogy milyen módon szabadult meg Carolinától! (Amúgy meg Caroline 3/4 részt Sáregresi –apa Sáregresi, anya anyai ága Sáregresi, akkor hol is van itt a Zamunda kennel?????)
Zamunda kennelböl mondanál esetleg még 1 kiemelkedö kutyát?? Esetleg a te poidat? Ö tényleg nagyon aranyos a képen, de a feje (ami látszik), hát nem épp típusos fajtajellegre vall !
Szerintem jobban járnál, „kedves“ andig, ha inkább lapítanál és ezt a topicot nagyívben elkerülnéd!
Üdv. Webu
Itt megtalàljàtok Franciaorszàg összes profi kiképzöjét,a legjobb, nyertes, versenyzö pointerekkel,nagyon szép képekkel, törzsköny érdekességekkel stb.
Csak a nevekre kell klikkelni,majd onnan tovàbb amelyik profinak van honlapja.
http://www.aspeossau.com/ ez a honlap egyik legnagyobb profi kiképzöjé,aki Field Triàlokon vesz reszt.Ha valakit érdekel.Franciaorszàg egyik leggeredményesebb kutyài töle jönnek ki.
Sajnos úgy érzem, hogy sem a kutyatartásban, sem a tenyésztésben, sem pedig a kiállítások világában nem vagy elég jártas ahhoz, hogy érdemben vitázhassunk ezekről a dolgokról!
Ha mégis nagyon égsz a vágytól, hogy feleljek a kérdéseidre, keress meg egyszer egy kiállításon és szívesen segítek eligazodni az kutyás világ roppant bonyolul útvesztőjében.
Mint az előbbi hozzászólásomban olvashattad a Zamunda kennelből származik pl a Sáregresi kennelt megalapozó Caroline of Zamunda. Ez a kutya a Sáregresi kennel egyik legjobb tenyészszukája, legalábbis ahogy az utódok eredményeiből látom. Javaslom nézd meg a honlapjukon...
Az, hogy nem ismered a Zamunda kennel kutyáit,az egész egyszerűen azért lehet, mert már nem járnak kutyás rendezvényekre és kiállításokra, mivel a Pointer klub vezetősége ellehetetlenítette ezt. Viszont ha megnézed a kb.10-15 évvel ezelőtti kutyás újságokat, rogyásig vannak díjnyertes Zamunda pointerekkel.
Az meg, hogy kinek hogy néz ki a pointere, mindenkinek a saját problémája. Ha kövér akkor kövér, ha nem akar vele kiállításra menni, akkor minek legyen gebe?
Egyébként ez az embereknél is így van, a kövér embert mégsem ítéled el. Vagy igen?
Jó lehet, hogy megváltoztathatja valaki a kutya nevét jó pénzért, de egy bejáratott kennelnév elé egy ismeretlen kennel nevet odaíratni, hát nem épp etikus dolog.
Az hogy ennek a kutyának az eredmény leírásakor, általában "elfelejtik" feltüntetni a tenyésztő nevét, vagy ha feltüntetik, akkor is hibásan írják le, nehogy véletlenül egy érdeklődő vásárló megtalálja, és nehogy ne a Sáregresi kennelből vegyen kutyát, hanem a Zamundából. Ez mennyire etikus? Minden újságban, kiadás előtt van korrektúra, és mindig csak ennél az egy névnél van elírás. Furcsa, nem?
Reklámozok: A Sáregresi kennel egyik legjobb tenyészszukája a Zamunda kennelből származik!!! Ha valaki szeretne ilyen jó kutyát, mint a Caroline of Zamunda akkor keresse a Zamunda kennel tulajdonosát!
A Sáregresi kennel is erre a kutyára alapozta a hírnevét!
Hú, király tenyésztő lehet tényleg. Alap dolog a poi vadászkutya. Nem az elégíti ki, hogy egy kertben rohangál. Nem csodálom ha cipóra dagadtak szegények.
Ha konyítanál valamit ehhez a dologhoz tudnád, hogy a kutya nevét a tulajdonos megváltoztathatja jó pénzért. (pont úgy ahogy az anyakönyvvezetőnél is lehet)
Spec én a Zamunda kennelről még életemben nem hallottam pedig elég sűrűn előfordulok kutyás rendezvényeken. Ha tényleg van olyan jó mint a Sáregresi kennel akkor sorold már fel légyszi az általuk tenyésztett kutyák eredményeit. És ha lehet, főleg a munka eredményeket ecseteld mert egy vadászkutyánál ez az igazán döntő.
A talált kutyák biztos, hogy a Ő kutyái voltak? Már csak azért furcsa, mert bőrbetegségről nem tudok. Az igaz, hogy a szökésen kívül nem sétálnak, mivel egész nap kertben vannak. Van helyük hol rohangálni. Egyébként ez a szökés dolog is furcsa számomra, én nem tudtam arról hogy azok a kutyák valaha is elszöktek volna onnan. Teljesen kizártnak tartom ugyanis, hogy két magas bezárt kapun keresztül megszökött volna a két kövér kutya. Az meg még furcsább, hogy a kan kutyát egy tüzelő! szuka mellé helyezték el ideiglenesen! Ám mivel nem voltam ott, ezügyben nem mondok ítéletet.
Hogy melyik hozzászólásodban reklámoztad agyon a Sáregresi kennelt? Hát az összesben. Olvasd vissza az egész topikot.
Az sem jobb kennel, mint a Zamunda. Anno az egyik CACIB kiállításon volt szerencsém beszélni egy pointeressel, akinek a kutyája a Sáregresi kennelből származott. Az, hogy horribilis áron vették, az Ő dolguk, de amikor elhozták a kutyát akkor a Kennel tulajdonosa, megígérte, hogy mindenben segít Nekik, és ha kiállítás van, akkor Ő szeretné, hogy jelen legyenek a kiskutyával. Na azóta a gazdi semmit nem hallott a tulaj felől, ha Ők próbálták keresni, akkor pedig sosem volt elérhető.
Ez csak egy vélemény, mert ezt saját fülemmel hallottam az illetékestől, de hallottam több kutyást, akinek az ismeretségi körében Sáregresi kennelből való pointer van, hogy ugyanerre a problémára panaszkodnak. A tenyésztés nem addig áll, hogy eladjuk a kiskutyát aztán kész, a vevő meg azután le van sz* va.
Igen a Sáregresi kennelben egy Zamunda kutya van, és a legtöbb díjnyertes kutyának ez az anyja, nagyanyja, dédanyja, stb.
De az nagyon érdekelne, hogy a törzskönyvileg Caroline of Zamunda -ból, hogy lett Sáregresi Snow-White Caroline of Zamunda????
Az összes kiállítási eredményen, a kutya "új" neve szerepel. Nemcsak az övén, hanem az utódain is. Ez most vagy csak úgy elé lett biggyesztve a neve elé, vagy pedig a törzskönyve lett meghamisítva. Én az utóbbira gyanakszom. Ez pedig okmányhamisításnak számít. És az ilyen tenyésztő kizárható a tenyésztésből.
A kiskutyákról pedig csak annyit, hogy azt a kis infót elfelejtette a Gyárfás Marianne továbbadni Nektek, hogy a kutya nem a barátnőmnél lett vemhes. És a Gyárfás Marianne, nagyon nagy örömmel vitte el az akkor már előrehaladott állapotban lévő anyakutyát, amikor a barátnőm felhívta...
Úgyhogy ismételten kérlek, hogy ne ítélj, úgy hogy csak a történet egyik felét ismered.
Ha az alom tényleg az Egyetemen nőtt fel akkor az nagyon ciki a tenyésztőre nézve. Ha nem megfelelőek a körülmények akkor nem szabad kölyköket bevállalni. Ha mégis az óriási felelőtlenség. Ezt nem nagyon lehet megmagyarázni.
A leírtak alapján a "dilis" még egész hízelgő kifejezés a tenyésztőre nézve.