Zajok? Mostanában nyomdabontás a menő, meg az a szerencsétlen beagle, akit vadászkutya létére rendszeresen és sokáig egyedül hagynak a VI/6-ban. Egyik sem vészes, bár a kutyát sajnálom...
van ebben is igazság riasztó be van kötve, csak központi egységet kéne felszerelnem meg beköttetni valamelyik távfelügyeleti központba. lehet, hogy ezt kéne inkább tennem. majd meglátom, ha tartósan ott vagyok, hogy milyen. zajokkal hogy álltok? szomszéd, zene, gyerekvisítás etc.. :)
Ami az ajtót illeti, ha cseréltetni akarod, előre borítékolom, hogy az összes szomszédod szívből megutál...sőt a lépcsőházban lakók többsége is....
Ha jól sejtem, akkor engedélyköteles az ajtó cseréltetés, mivel megbontod az egységet, és természetesen, mivel keretet is cserélni kell a mostaninál jobb minőségű ajtóhoz, az egész emeletet meszelheted fehérre...
Bár nem értem, hogy miért nem felel meg ez a biztonsági ajtó. Inkább lakásbiztosításra kéne költeni azt a pénzt...talán jobban jársz, és az ügyeskedők figyelmét sem vonod magadra. - de a Te lakásod, Te otthonod, Te fészked...:-)
igen, tudom. ha nem felel meg az ajtó, kikapatom az egészet és berakatok egy újat tokkal vonóval. sajnos ismerem magam, valszeg ez lesz a vége.. :( abba meg már befér zár, amit akarok:) 1 nap alatt berakják az ajtót kulcsrakészen.
A hengerzár problémáról már írtam párszor a fórumon. A probléma az, hogy a biztonságos zárakból többnyire nincs olyan rövid kivitelű, ami ne lógna ki az ajtóink síkjából. Igy viszont akár mennyire védett a kocogtatásos módszer ellen, egyszerű hengerzártöréssel hatástalanítani lehet őket. A Mottura egyes modelljeinek van egy elmés megoldása ezellen, de egy kis rángatással szerintem az is megadja magát.
Egy kivétel van, a Kaba ExperT, ami 22.5 mm kivitelben is kapható. Ez alig, vagy semennyire nem ál ki és nagyon jó (24 tüske, 4 radiális irányba, azt hiszem). Nem tudok róla, hogy kocogtatásos módszerrel kinyitották volna. Ráadásul az olcsóbbak közül való a "jó" zárak közül, úgy 18-20e.
A töbiek 30, 35 mm, és van talán a 3KS-ből (vagy az egy másik EVVA volt?) 27 mm-es. Az általad felsoroltak mind kiváló zárak, a legjobbak - csak nincsenek a "mi" méretünkben. Jó még az Abloy (disc tumbler), de az is min. 35 mm.
Tollas zárat (CISA) ebbe az ajtóba nem tudsz egyszerűen beépíteni, de az egyébként is 20 perc alatt csendben nyitható, finomnyitással. A YouTube-on egy csomó bajnok zárnak a feltörését filmre vették.
Ha ajtót cserélsz, akkor valószínűleg a keretet is cserélned kell. Ami nem kevés munka (fúrás, hegesztés, falbontás, falazás).
Másik szempont, hogy ha túl sok és látványos védelmet teszel a kirakatba, az azt sejteti a betörővel, hogy onnan van is mit elvinni. Szerintem egy kamu riasztó sokkal hatásosabb, mint az ajtócsere.
Még egy tanács: nincsenek kilincsek, olyan hengert vegyél, aminek a belseje gomb. Igy nem fogod a kulcsod a zárban hagyni belülről, amikor becsukod és ha van máshol tartalék kulcs, akkor roncsolás nélkül is ki tudod nyitni!
szar ez az index fórum amióta áthegesztettékerre az új felületre:(
nem tudom pl csak a te hsz-eid megjeleníteni, úgy könnyebben ment volna :)
ezt a gumiszalagot ismerem, házban otthon minden ajtó így van szigetelve, megcsinálom majd itt is. elsőre olcsóbb mint egy új ajtó, ez tény:)
azt nem tudom, hogy mekkora cilinderes zárbetét kell az ajtóba.
meg már napok óta olvasom a zárakat, és kb pár márka van amivel érdemes foglalkozni eddigi tapasztalatok alapján, mottura és cisa ha duplatollú, keso omega és evva 3ks ha cilinderes. aranyárban vannak mind, de muszáj lesz.
hogy kocogtatásos nyitás ellen is védenek e ezek vagy sem na erről alig olvasni..
valszeg felhívok egy pár ajtókészítő céget és a zárakról is kikérdezem mind, aztán csak összeáll valami kép a fejemben..
Csak az új lakótárs kedvéért ismétlem magam: A lépcsőházi zajok megfelelő tompítására megoldást jelent az ajtó utólagos szigetelése úgy, ahogyan korábban írtam.
Minek ajtót cserélni? Ez egy közepes biztonsági ajtó, senki sem fog szó szerinti betöréssel foglalkozni. Ha jobb védelmet akarsz, cserélj zárat. A rács meg végképp felesleges. Gondolj bele, hogy ebben a lépcsőházban még a kulcsfordítás is hallatszik, nem lehet csak úgy betörni...
de ajtót igen, biztonsági ajtónak meg lehet teljesen ugyanolyan külső borítása mint a mostani ajtónak, ez minden gond nélkül megoldható, nem tervezek hupikéket:)
nem néztem meg tüzetesebben az ajtót, de emlékem szerint nem egy komolyabb biztonsági ajtó, azért annyi pénzt nem öltek bele az építtetők.
a kamerák meg egy jó dolog. egy jó ajtó meg még jobb ha van pluszban.
ahogy olvastam a topicban régebbi hsz-ek között volt, hogy más is cserélt már ajtót.
hogy a D melyik lépcsőház, hányas szám, passz, nekem véső 10 a címem. azt sem tudom hogy ez ikon 1 vagy 2 :)
rácsot nem tervezek, csak info szinten szeretném tudni.
de ajtót igen, biztonsági ajtónak meg lehet teljesen ugyanolyan külső borítása mint a mostani ajtónak, ez minden gond nélkül megoldható, nem tervezek hupikéket:)
nem néztem meg tüzetesebben az ajtót, de emlékem szerint nem egy komolyabb biztonsági ajtó, azért annyi pénzt nem öltek bele az építtetők, érthető. (a hang/zaj szigeteléstől tartok egyedül, igaz, hogy csak egy szomszéddal közös falam van, az is minimális.)
szóval a kamerák meg a proximity kulcsos ajtók jó dolgok. egy jó ajtó meg még jobb ha van pluszban.
ahogy olvastam a topicban régebbi hsz-ek között volt, hogy más is cserélt már ajtót.
hogy a D melyik lépcsőház, hányas szám, passz, nekem véső 10 a címem. azt sem tudom hogy ez ikon 1 vagy 2 :)
Máris szimpatikus vagy, de sajnos kevés hozzád hasonló lakik itt a D-ben! A változtatásaid sztem nem fognak zöld utat kapni, mert a lépcsőház elveszti a homogenitását (kicseréled a jelenlegi barna ajtót pl zöldre és elé raksz egy kovácsoltvas rácsot:))
végülis mindegy, hogy oldják meg, ha telefon eret használnak, és azt húzzák be a lan csatlakozómba, nekem mindegy, bár ez így furcsa (vagy én nem értek hozzá eléggé..:) de kábelcsatornázva vannak a falak rj45-ös aljazattal, szóval elég patent lesz, router rá, aztán mehet a buli:)
most lehet hogy sokak rosszallását kivívom, de én háklis vagyok a szemétre, a rendetlenségre, a mosocskra (nem sorolom) gyűlölöm a magával és környezetével szemben igénytelen egyszerű embereket. szortírozok természetesen mindent palackra is rátapos és kupak rácsavar. és hajlamos vagyok oda is szólni ha azt látom, hogy valaki szemetel és nem vigyáz a közösre. ebben én rohadtul nem ismerek tréfát, így neveltek. most is autóval viszem mindig a palackokat és a papírokat a kijelölt szelektív gyűjtőkhöz. más kérdés, hogy utána úgyis borítják az egészet a rákospalotai szemétégetőbe ahogy van...
picit gondolkodóba estem, hogy vajon a bringám lelakatoljam e majd a garázsba mint ahogy mindenkinek ott van, picit parázom azért miatta, kamerák ide vagy oda.. van erre is valami kitétel? vagy ahol találok helyet oda rakhatom?
Ha WLA, akkor ők a telefon vonalat használják, ott leválasztanak néhány eret, aztán mehet is a netezés. Későbbiekben persze a telefont is tudod használni, ha szükséged lesz rá. Szóval vésni, meg utp kábel elvezetni nem szükséges. A szemét kérdésben pedig remélem Te a kultúráltabb lakótípushoz tartozol, aki tömörít, présel, darabol, aprít, szelektál, egyszóval minimális időt fordít arra, hogy normális állapotok uralkodjanak a szeméttárolóban. Ha ilyen vagy, akkor üdv a házban!:)
na, ez teljesen korrektnek tűnik így a 4800 meg 6/3-ért rendben van, most 4mbit/256kbit t-online adsl-em van (amivel amúgy megvagyok elégedve), nem is írom le mennyiért... :) nem vagyok download manager, szerintem nincsen havi 30 giga forgalmam sem. csak ha kell akkor legyen.
igen, közben beleolvastam a topicba, igyekszem minél több infót összeszedni, bár most már "mindegy", mert ma aláírtam.. :) remélem nem cseszek rá, bár amit eddig láttam, az bíztató volt, és jó olvasni, hogy azért itt sokan rendes, tisztességes emberek, akik nem csak magukkal törődnek, hanem figyelnek másokra is és más értékeire is és a közösre is.
pár dolgon azért beparáztam, mint ez a játszótér dolog.. meg hogy nem mindenkinek megy a palackokra rálépni és visszatekerni a kupakot, hogy ne legyen akkora szeméthalom, pedig nem lenne nehéz.
Fineszedző: köszönöm, jó tudni, természetesen fel fogom hívni őket és megbeszélem velük. láttam több parabolát is a felső emeleteken az udvaron, ezért gondolom, hogy megoldható.
A WLA - tudtommal - nem korlátozza a torrent forgalmat, de azért önmérsékletet kér. Nekem azt mondták, hogy az adatforgalom nagysága nem zavarja őket, csak lehetőleg korlátozzam az egyidejű kapcsolatok számát, hogy bírja a router-ük.
Megtettem, mert teljesen normális cég; többször is dicsértük már itt néhányan.
kíváncsi vagyok, hogy torrentre milyen korlátozásuk van, ha van..
upc-t ismerem, szemét banda, adsl meg ahogy látom nem lehet.
kábel tévét szerintem hanyagolom, műhold párti vagyok, szeretnék is egy parabolát, feltéve, ha megfelelő rálátásom lesz :)
belső udvaron gondolom ennek kihelyezése nem jelent gondot, nem engedélyhez kötött. vagy igen?
nekem az angol motogp a fontos, a magyaroktól meghalok, utálom a magyar kommentátorokat, és egyáltalán, mindent ami magyarul szól a tévében, ritka kivétel pár eltalált szinkron. angol, német, spanyol nyelvű csatornák érdekelnek.
azt tudom, hogy már itthon is van hivatalosan pl sky csomag (jó drága még mindig).
meg ugye parabolát rátudom dugni pc-re. és nem előfizetős:) nem sokat nézek tévét, internet a fontos.
Van T-home, UPC és internet szolgáltatóknál a WLA. Utóbbi éppen most szórólapozott, és internet szolgáltatóként a legjobb árérték hatékonyságú. Nálam 4800 Ft-ért kb 6 Mbit le, 3 Mbit fel. Kimaradás kb havonta 1x, percekig, gyakorlatilag fix IP. (eredeti szerződés még 768 Kbit le volt!) Csak ajánlani tudom őket. A kábeltTV-ből T-Home van, de pillanatnyilag mintha a UPC jobb lenne, mert ugyannyiért több (73>52) digitális adás van. Más tapasztalatok?
sziasztok pontosan milyen internet szolgáltatóknál lehet körbenézni a házban? illetve tv szolgáltatóknál? átnyálaznám akkor a weboldalaikat, hogy tudjam mivel érdemes foglalkozni:) előre köszönöm tóbiás
Ez tudtommal a birtokháborítás kategóriájába tartozik. Az önkormányzatnál kell jelenteni, erre külön előadó van van. Az iparvégzésnek is vannak szabályai, nem zavarhatják a lakókat. Legalábbis nem iylen mértékben negyed hatkor. Nem lepődnék meg, ha azonnal ki is szabnának rájuk egy birságot.
Nem tudom, másnak is feltünt-e már, de a meteorosoknak van egy valószinűleg minden empátiát nélkülöző munkatársa, aki rendszeresen negyed hatkor szokta dobálni jó hangosan a raklapokat.... Két hete barátságosan szóltam a raktárvezetőnek, de ezek szerint nem hatotta meg a kérésem....hogy esetleg csendesebben és ne dobálva....:-/
És mintha a szimpla kukák is szaporodtak volna! Mit mondtak? Ezt a két fajtát érdemes telepíteni, papír és műanyag palack? Üveg gyűjtőt nem? Nálam általában több üveg gyűlik össze, mint papír (nem, nem vagyok alkesz, egészen másfajta üvegek...).