Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2018.05.02 0 0 4017

Jobb ezzel elzarándokolni egy szervizbe, nehogy túl "drága" legyen a végén az a kenyér (ha egyszer nagyobb galibát okoz a biztosíték lecsapásánál) !

Ha véletlenül Te is meg tudod javítani, az Orczynál van még egy db fűtőszál raktáron (most néztem).

Egyébként nyilván a szervizben cserélik, javítják. Persze, nem árt tisztában lenni egy ilyen fűtőszál (ha tényleg csak az a gond) piaci értékével, nehogy túl vastagon fogjon a szervizes ceruzája:-)

2.972,- Ft  áfával együtt

http://www.orczyalkatresz.hu/alkatreszek/kenyersuto_gep/futoszal_1098/700w_futoszal_hausmeister_hm1300_kenyersutogep_69743

Ha túl drága a szerviz, jobban megéri venni egy új gépet ...

Előzmény: SZLreka (4014)
Nerdy Creative Commons License 2018.05.01 0 0 4016

szuper ötletet adtál, már én is a fagyasztóban tárolom, szeletelve, de nekem nem kell közé sütőpapír, viszont mielőtt eszem egy pillanatra megmikrózom és olyan min tha frissen sült volna - langyos

még egyszer köszi a tippet!!!

Előzmény: egyenlítő (3996)
C20NE Creative Commons License 2018.05.01 0 0 4015

Mivel a sütési idő nagyjából 1 óra így a fűtőszál zárlatos. Amikor bekapcsolja a fűtést akkor megy le a biztosíték. ( A biztosíték vagy a FI relé megy le?)

Előzmény: SZLreka (4014)
SZLreka Creative Commons License 2018.05.01 0 0 4014

Sziasztok!

Nekünk is  Hausmeister HM1300-as van, csodás kenyeret sütne, de sajnos pontosan 1 órával a vége előtt lecsapja a biztosítékot, utána már nem lehet folytatni a programot, ezért sütőbe rakjuk, picit össze esik, de ott készre tudjuk sütni.

Gyönyörűen dagaszt, keleszt és szépen fel jön a tészta, aztán rakhatjuk át.

Szerintetek mi lehet a hibája?

üdv

Laci

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 4013

Én régóta mikróban főzöm a rizst. 300 ml rizs 500ml víz és csak 80%-on megy, a jénai teteje résnyire eltolva 18 percig. Nekem így nem fut ki, szépen megfő a basamati és a jázmin is. 

Előzmény: Nerdy (4008)
Nerdy Creative Commons License 2018.03.29 0 0 4012

köszi a képet, igen tetszetős, utána nézek

én nagyon szertem a tupperes dolgokat, vagy 20 éve egy ismerősöm foglalkozott velük, besegítettem neki, és akkor lett nekem is sok és sokféle belőle, de szinte mindet használom a mai napig, és teljesen jó állapotban vannak

de az áruk! az egekben vannak

Előzmény: egyenlítő (4011)
egyenlítő Creative Commons License 2018.03.29 0 0 4011

Tettem már fel linket hozzá, de úgy tűnik, eltűnt. Ha jól emlékszem, a Tesótól vettem, Új-Zélandi gyártmány, szép, piros. Amazonon is van, nem túl drága. Sistema Microwave Rice Steamer.

Előzmény: Nerdy (4005)
Nerdy Creative Commons License 2018.03.28 0 0 4010

köszi, hogy leírtad, ki fogom próbálni!!!!!!

Előzmény: .ETNA. (4009)
.ETNA. Creative Commons License 2018.03.28 0 0 4009

Mikróban még sosem próbáltam, jénaiban - kevés sóval - a fagyasztott zöldséget szoktam mikrózni. Nekem csak kelesztő tálam van, ajándékba kaptam, ebben szoktam kikeverni a palacsintatésztát, vagy a nokedlit, kelesztésre még soha nem használtam :-)

A rizsre biztos módszerem van, mindig sikerül, erre a célra használt csészében 2 csésze B-s rizst tésztaszűrőben megmosok, villanytűzhelyen 5-ösön melegítek egy kevés olajat, arra rádobom a rizst, kavargatom kicsit, közben felforralom a vizet a vízforralóban 4 csésze forró vizet öntök a rizsre úgy, hogy az egyik csészébe teszek sót és esetleg vegetát. Fedő alatt bugyogva forr (4-esen), aztán, amikor már csak egy kevés víz van rajta félrehúzom a tűzhelyen, ráterítek a fedőre egy törülközőt (lényegében bebugyolálom) és hagyom, hogy puhuljon. Ezt egyszer régen - kényszerből, mert amúgy zacskós rizst vettem sokáig, de akkor éppen kifogyott  - így csináltam és sikerült, azóta nem változtatok a bevált, klasszikus módszeren :-)

Előzmény: Nerdy (4008)
Nerdy Creative Commons License 2018.03.27 0 0 4008

én jénaiban szoktam a mikróban főzni, de nem jó egoldás, mert sokszor kifut

néztem tupperest, hát hallod horror ára van, nekem legalábbis

van több tuperes cuccom, nagyon szeretem őket, jó is lenne egy rizsfőző, na de ennyiért?

Előzmény: .ETNA. (4006)
.ETNA. Creative Commons License 2018.03.26 0 0 4007

Ezt annyira meg tudom érteni, én is a "viszonylag kis konyhában sok kütyü" kombó csapdájába kerültem :-)

Előzmény: sickamic (4003)
.ETNA. Creative Commons License 2018.03.26 0 0 4006

Tényleg, ez is egy megoldást, ahogy olvasom, kölest, árpagyöngyöt, bulgurt, kuszkuszt stb. is lehet benne főzni. Minimum 750-800 W-os teljesítményű mikrót ajánlanak a főzéshez.

Nekem sincs rizsfőzőm, de most elgondolkodtam egy tupperes beszerzésén :-)

Előzmény: Nerdy (4005)
Nerdy Creative Commons License 2018.03.25 0 0 4005

milyen rizsfőző edényed van? Tupperware?

Előzmény: egyenlítő (4004)
egyenlítő Creative Commons License 2018.03.25 0 0 4004

Ha van mikród, olcsón kaphatsz hozzá rizsfőző edényt. Sok minden más is készíthető benne. Nekünk jól bevált.

Előzmény: sickamic (3998)
sickamic Creative Commons License 2018.03.23 0 0 4003

Meg tudom a tűzhelyen is csinálni, de kipróbáltam volna.:) Több kütyüt viszont már nem akarok a konyhában kerülgetni.

Előzmény: .ETNA. (4002)
.ETNA. Creative Commons License 2018.03.20 0 0 4002

A rizsfőzőben kb. 30 perc alatt fő meg a rizs. A kenyérsütőgépnek vannak a riszfőzés téren "hiányosságai", például nincs rajta párakieresztő nyílás, bár, ha kicsit valamivel megemeled a tetejét ... talán, de akkor a hő is elillan. A sütés ugye eleve kizárt, ahogy a dagasztás közbeni keverés is. Hát, nem egyszerű "móka" lenne :-)

Egy időzítőt mindenképpen használnod kell, mert még a sütés nélküli sima kelesztés/dagasztás funkció (az enyémen tészta progi, ezen készítem a pizzatésztát, vagy zsemlét, amit aztán táblán megformázok és sütőben sütöm ki) sem mehet végig, miután keverni nem kell. Azt nem tudom, hogy a kelesztés hőmérséklete például elég-e ahhoz, hogy az amúgy hideg víz (amit a rizsára öntöttél) kellőképpen felmelegedjen és a rizs magába tudja szívni, hogy megpuhuljon.

Egyébként most néztem, 4.489,- Ft-ért már kapható Sencor (kisebb családoknak, egyedülállóknak ideális, ahogy olvasom a vásárlói véleményeket), 5ezerért Rohnson rizsfőző ... én nem vagyok ennyire "bátor" :-), vagyis biztosan nem próbálnám ki, de attól még lehet, hogy kiderül, milyen tökéletes rizst lehet kenyérsütőben is készíteni :-)

Ha mégis kipróbálod, írd meg légy szi' a tapasztalataid!!

https://elektromos-fozoedeny.arukereso.hu/?st=Rizsf%C5%91z%C5%91&orderby=1&gclid=EAIaIQobChMIpN_K-8v62QIVlJIYCh2H5AnOEAAYASAAEgK01fD_BwE

Előzmény: sickamic (4001)
sickamic Creative Commons License 2018.03.19 0 0 4001

Igen, de kipróbálnám. Az én gépemen a legrövidebb program 58 perc.

Előzmény: .ETNA. (4000)
.ETNA. Creative Commons License 2018.03.19 0 0 4000

Szerintem, nem lehet. Lekvárkészítő progi van, de a rizsfőzés más kategória :-)

Nekem mindig jól sikerül a tűzhelyen is :-)

Nerdy Creative Commons License 2018.03.17 0 0 3999

én még sosem próbáltam

sickamic Creative Commons License 2018.03.17 0 0 3998

Szerintetek lehet kenyérsütőgépben valamelyik programon rizst főzni?

Nerdy Creative Commons License 2018.02.19 0 0 3997

szuper, köszi

lassan esedékes, hogy süssek kenyeret, feltétlenül kipróbálom

Előzmény: egyenlítő (3996)
egyenlítő Creative Commons License 2018.02.19 0 0 3996

Sütőpapírral elválasztom a szeleteket, hogy ne fagyjanak össze, és teszek még egy szalvétát is a zacskóba, ami felveszi a párát.

Előzmény: Nerdy (3995)
Nerdy Creative Commons License 2018.02.18 0 0 3995

én is csak tk kenyeret sütök, remek ötlet, hogy szeletelve a fagyaszóba teszed - eddig csak sütit tettem így el, de a legközelebbi sütésből én is teszek a fagyasztóba

köszi a tippet

Előzmény: egyenlítő (3994)
egyenlítő Creative Commons License 2018.02.18 0 0 3994

Én teljes kiőrlésű lisztből sütök (Graham is ugyanolyan jó). 300 ml víz, 1 1/2 ek cukor (kell az élesztőnek), 1 1/2 ek só, késhegynyi aszkorbinsav, 1 1/2 ek tejpor, 1 1/2 ek olaj (20 g), (1 ek sikér, tk liszt, esetleg 100 g rozsliszt) 500 g, 2 tk Oetker élesztő. Lehet még hozzá fűszereket, magokat, stb. tenni. Alapprogrammal sütöm.

Tömörebb, fele akkora magasságú, mint a BL 80-as (kenyér)lisztből készült. Súlyra egy szelet ugyanannyi, mint a normál, nem kell duplán fogyasztani!

Egyedül eszem, ezért felszeletelem, lefagyasztom, majd kenyérpirítóban melegítem/pirítom.

Előzmény: Gáyerné Taubert Szilvia (3985)
.ETNA. Creative Commons License 2018.02.17 0 0 3993

Ja ... és valamit elfelejtettem, szerintem, nincs "késes" vagy "nem késes", mindegyik ugyanazon az elven működik, egy árkategóriába tartozók általában ugyanazt tudják, ha van benne "extra" (ez általában a programok, vagy a sütőedények számában mutatkozik meg) az jóval többe is kerül :-)

Előzmény: Fehérpárduc (3992)
Fehérpárduc Creative Commons License 2018.02.15 0 0 3992

Köszönöm néktek, megosztom majd a tapasztalatokat. :)

.ETNA. Creative Commons License 2018.02.14 0 0 3991

Nekem 2 lapátos Hausmeister HM 1300-asom van, a kenyér kivétele tényleg néha macerás, bár erre is vannak trükkök. Ez az első és eddig az egyetlen kenyérsütőm, szóval az egylapátosról semmit sem tudok (különbséget se nagyon, talán a kenyér mérete és formája ... ).

Az árukeresőn kattints a kiválasztott gépre és az adatlapján van egy rovat: Vélemények ..... ha szerencséd van, az adott gépről már van néhány vásárlói vélemény.

Vásárlásnál fontos: jól záródjon a teteje (ne illanjon el a hő sütésnél) és legyen magyar nyelvű használati utasítása.

Az, hogy esetleg van szerviz vagy kompatibilis-e pl. a lapát más gépekkel stb. már egy következő szempont :-)

https://www.arukereso.hu/kenyersuto-c4110/?gclid=EAIaIQobChMI44akwNGl2QIVwxUYCh2c3gqhEAAYASAAEgLK7fD_BwE

Előzmény: Fehérpárduc (3988)
Nerdy Creative Commons License 2018.02.13 0 0 3990

én is az 1 lapátosra szavazok, nekem severin van - és nagyon jó

Veszpremi Creative Commons License 2018.02.13 0 0 3989

Én az egylapátosra voksolok, és azt ajánlanám, hogy ne a legolcsóbbat vegyed, mert a drágább "érdekes módon" jobb minőséget süt. Nekünk egy egylapátos Moulinex van most tán 5 éve. Előtte volt egy ill. kétlapátos alap, gyengébb minőséget sütöttek a mostaninál, a kétlapátosnál meg a kenyér kivételénél volt gond. A mostaninál könnyen kicsusszan a kenyér. Most ránéztem, 5 év alatt rendesen felmentek az árak, én 14e-ért vettem anno, most 22 alatt nem látni. Ez csak egy vélemény!

Fehérpárduc Creative Commons License 2018.02.13 0 0 3988

Sziasztok! Első kenyérsütő gépünket szeretném megvenni, nem szeretnénk semmi különlegeset, olcsó, akár keveset használt is jó lenne. Kérdésem, hogy ezekből létezik több fajta. Ezt úgy értem egy lapátos, két lapátos stb... Mindegyik ugyanazon elven működik? Valaki egyszer azt mondta: "csak késest" vegyél. Mivel nem értek hozzá, nem tudom ez hasznos információ volt-e, milyen az ami "nem késes". Köszönöm szépen ha tudtok segíteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!