Keresés

Részletes keresés

szeka Creative Commons License 2004.12.09 0 0 455
Catman: Igen, ott voltam (csak ém, egyedülállóként veszem a lakást), én közvetlenül a bejárat mellett, egy kerek asztalnál ültem egy párral szemben. Ez a gyorsítás ötletes volt a maga módján...:)

Ami engem zavar kicsit, az az, hogy a mai napig nem tudom pontosan milyen számlákat fogad el a bank közüzemiként. Az utolsó infóm szerint az állandó lakhely víz, gáz, fűtés vagy telefonszámláját. Nekem lenne a saját nevemen az állandó lakcímen egy előfizetéses mobil, illetve az albérletem címén egy kábeltv számlám, de lehet egyiket se fogadja el a bank, úgyhogy hétvégén utazhatok haza a szüleimhez igazolásért+ megfelelő számlákért, nehogy ezért ne tudjam hétfőn beadni a papírokat...
Előzmény: Catman (452)
Catman Creative Commons License 2004.12.09 0 0 454
Pentekre kaptunk idopontot a bankban. A kalvin teri fiokba kell majd mennunk, es az ugyintezo csaj azt mondta, hogy jo lesz a sajat nyilatkozat is...
Előzmény: skeeter (453)
skeeter Creative Commons License 2004.12.09 0 0 453

Szia!

Miert pont penteken? Addig atnezik a papirokat vagy miert?

Tudjatok, hova kell vinni leadni az igenylest? Vegul elfogadtak a sajat nyilatkozatot is?

Előzmény: Catman (452)
Catman Creative Commons License 2004.12.09 0 0 452

Az biztos, hogy nem lett volna egyszeru. De jovore elvileg jon az allami garancias hitel, meg lehet majd azzal probalkozni...

Tegnap voltunk hitelt intezni. El nem tudtam kepzelni, hogy hogyan gondoljak a hitelintezes gyorsitasat, de aztan kiderult. :) Jopar vasarlot behivtak, es szepen, kozosen kitoltottuk a papirokat. Vagy ket orat toltottunk az AF-nel. Penteken pedig mehetunk a bankba beadni a kerelmet.

szeka: ti is voltatok tegnap? Mi a laminalt padlok mellett ultunk. :)

Előzmény: zsike55 (451)
zsike55 Creative Commons License 2004.12.08 0 0 451

FHB adott volna 6 hetes átfutással, de akkor az Erstéhez január 6-ig hogyan nyújtottuk volna be a hiteligénylést a maradék pénzről. Ráadásul nagy kockázat, hogy valóban megadták volna-e. És akkor megint honnan vegyünk még újabb 5 milliót? És persze két banktól felvenni megint plusszköltség.

zsike55

Előzmény: Catman (450)
Catman Creative Commons License 2004.12.08 0 0 450
Nem tudom ugyan, hogy lehetseges-e egyaltalan, de a maradek hitelt nem probaltatok meg piaci kamatozasukent felvenni? Bar az meg a jovedelem miatt nem biztos, hogy osszejott volna... Meg persze akkor joval tobbett kellett volna fizetnetek.
Előzmény: zsike55 (448)
skeeter Creative Commons License 2004.12.08 0 0 449

Ez nagyon szomoru. :-((( Engem is erdekelne, ha nem titok, hogy mi volt a gond.

Mikor adtatok be az igenylest / maris kaptatok valaszt?

skeeter

Előzmény: zsike55 (446)
zsike55 Creative Commons License 2004.12.08 0 0 448

Nem fogadta el az Erste Édesanyám vályogházát fedezetként. Pedig szerintem a telekre is nyugodtan rátehették volna azt a 1,5 milliót. Az új lakásra pedig csak 5 milliót adtak volna. Két napba telt, amíg megjött a banktól a válasz, hogy nem fogadják el a vályogot (amiben mellesleg egy helyiség téglából van utólag hozzáépítve). Mindegy majd veszünk használt lakást, ennyiért még nagyobbat is kapunk. Az FHB ad vályogra is, csak nem két hét alatt.

A Renáta nyáron nem kérdezte meg tőlünk, hogy miből van a másik fedezet, úgyhogy az ügyféltájékoztatásuk nulla. Azóta már ha ezt tudjuk, máshonnan tudtunk volna hitelt szerezni.

zsike55

Előzmény: Catman (447)
Catman Creative Commons License 2004.12.08 0 0 447

Szia! Mi miatt utasitottak el??? Kar, pedig azt mondtak az AF-nel, hogy eddig alig volt egy-ket eset, amikor nem adtak meg a hitelt...

Az eladas miatt szerintem nem kell aggodnoyok, az ilyen olcso lakasok pillanatok alatt elkelnek, bar ez titeket valoszinuleg nem vigasztal tulsagosan... :(

Előzmény: zsike55 (446)
zsike55 Creative Commons License 2004.12.08 0 0 446

Sziasztok!

A hitelfelvételbe belebuktunk, a lakást meghirdettük. Ha van ismerősötök, akinek kellene, kérlek szóljatok.

C.III. 10-es lakás, vételár: 8.034.000 forint. 3,2 milliót kellene még ebben az évben befizetni, a többit szakaszosan jövőre. 

Minden jót kívánok nektek.

zsike55

Catman Creative Commons License 2004.12.07 0 0 445
Irok is neki mindjart egy mailt...
Előzmény: skeeter (444)
skeeter Creative Commons License 2004.12.07 0 0 444

Nekunk egy Erste-s urlapot adtak, harmadik korben mar sikerult is minden kert papirt leadni. ;-(

Kerdezzetek meg a Kazay Tibit vagy a Szucs Renatat, hatha elfogadjak a Ti papirotokat is.

Előzmény: Catman (443)
Catman Creative Commons License 2004.12.07 0 0 443
Hu! Van erre formanyomtatvany? En nem tudtam rola. A szulok kezzel irtak egy nyilatkozatot, hogy mindannyian egy haztartasban elunk... Vajon elfogadjak ezt? Remelem, mert kulonben csuszunk egyet...
Előzmény: skeeter (441)
skeeter Creative Commons License 2004.12.07 0 0 442
A tarolok valoban regen elkeltek mar, valamikor szeptemberben kerdeztem, mar nem volt. Nekem is kene valahova a bringakat tenni, jo lenne, ha lenne ez a szintenkenti kozos tarolo....
Előzmény: Catman (440)
skeeter Creative Commons License 2004.12.07 0 0 441

A nyilatkozatot a kozuzemi szamla cimzettjenek (szuloknek) kell tenni, hogy a hitelfelvevo egy haztartasban el vele. Kerjetek elore formanyomtatvanyt!!!

+ha orokles kapcsan barmekkora lakastulajdonod van, akkor kernek kozjegyzoi vegzest (helyrajzi szam legyen rajta) is.

+munkaltatoi igazolas onmagaban nem eleg, kell hozza utolso ket havi folyoszamla kivonat is (vagy apeh igazolas, aki nem szla-ra kapja)

+minden, amit a checklist-en megjelolve szerepel

skeeter

Előzmény: Catman (440)
Catman Creative Commons License 2004.12.07 0 0 440

Gondolom a 8-10 tarolo mar regen elkelt...

Az igenyleshez nekunk a kovetkezoket kell vinni: szemelyi, adokartya, hazassagi anyakonyvi kivonat, 1db adasveteli, 2 munkaltatoi igazolas (huu, most jovok ra, hogy csak egy van :), utolso 2 havi szamlakivonat (szamlara kapjuk a fizetest), 2 fele kozuzemi szamla az allando lakcimrol es ha minden igaz, kell egy nyilatkozat, hogy az allando lakcimen elunk...

Előzmény: -Jeremy- (439)
-Jeremy- Creative Commons License 2004.12.07 0 0 439
Én azt már kérdeztem. Volt 8-10 tároló ami megvásárolható volt. illetve lépcsőházanként van egy közös. Ez az amiről beszélsz. Én a kis robogómat tartanám ott, bár félek hogy feltörik, úgyhogy lehet hogy felliftezek vele majd és kirakom az erkélyre. Ígérem nem koszolom össze a liftet. Valaki össze tudná foglalni milyen papírok kellenek a hiteligényléshez?
Előzmény: Catman (438)
Catman Creative Commons License 2004.12.07 0 0 438

Sziasztok!

szeka: akkor megiscsak osszefutunk valakivel. :)

Az jutott most eszembe, hogy az alapito okiraton szerepel minden lepcsohazhoz egy tarolo (ha jol lattam). Szerintetek ezt milyen celt fog szolgalni? Barki bepakolhatja majd a cuccait? Vagy azt a lakok nem is hasznalhatjak majd?

rajtar Creative Commons License 2004.12.06 0 0 437
Sziasztok! Infóként az újpesti támogatásról: rendelet szabályozza, és az (1 v. 2 éves?) újpesti állandó bejelentett lakcím mellet számos egyéb feltétele is van a támogatás igénylésének. Kedves Szeka! Mi is az A épületbe lakunk, és örömmel jelentem:)), hogy mi vagyunk az alattad lakó "szomszédok"!
Előzmény: szeka (432)
skandrea Creative Commons License 2004.12.06 0 0 436
Kár! Azért köszi. (Nem tudtam, hogy rendelet is van róla, így tényleg hiábavalónak tűnik...)
Előzmény: Catman (434)
skeeter Creative Commons License 2004.12.06 0 0 435

Szerintem sok esely nincs ra. A Center-haz topicbol, dohosa szomszed erdeklodott annak idejen az ujpesti onkormanyzatnal, s asszem, o is erre jutott.
Kerdezd meg ot, szerintem szivesen segit.

Előzmény: skandrea (433)
Catman Creative Commons License 2004.12.06 0 0 434
En is olvastam azt a rendeletet, ezert nem is probalkoztunk vele. Egyebrol en sem tudok...
Előzmény: skandrea (433)
skandrea Creative Commons License 2004.12.06 0 0 433
Sziasztok! Tudja valaki, hogy az Újpesti Önkormányzattól lehet-e valahogy vissza nem térítendő kölcsönt kapni? Egyes kerületekben ez a szokás, ha valaki odaköltözik, de engem egyszer már elhajtottak, mert náluk állítólag az a feltétel, hogy a házaspár egyik tagja min. 1 éve újpesti lakos legyen. Ti próbálkoztatok ilyesmivel?
szeka Creative Commons License 2004.12.06 0 0 432
Sziasztok!

Jó régen írtam ide utoljára, de azért hetente egy-két alkalommal elolvastam a hozzászólásokat...:)
Először is köszi mindenkinek az ide beírt infókat, nem egyszer hasznát vettem. :)
Másrészt örömmel látom hogy azóta eléggé sokan megtalálták a topicot a jövendő lakók közül, talán pár jövendő szomszédom is itt van már :) (én az A.II.6-ba fogok költözni)
Én is szerdán (dec.8) 17:15-re megyek a papírokat kitölteni, dec.13.-án pedig a bankba beadni azokat.
Hétvégén kimentem megnézni az építkezést, sajnos már csak sötétben értem oda, de azért itt van néhány kép, valami talán látszik rajtuk. (ha más nem az, hogy a felső szintek ki vannak világítva, merthogy szombat este is dolgoztak rajta) :)

Catman Creative Commons License 2004.12.06 0 0 431

Azert nem olyan veszes az. Egy kisgyerekkel meg siman el lehet lakni 44nm-en. :) Akkor van mar gond, ha megno, dehat addigra meg tovabb kell allni. :)

Egyebkent most neztem meg a papiromat, es 8-an kell mennunk az ertekesitesi irodaba. :( Sajnos nem fogunk talalkozni...

Előzmény: -Jeremy- (429)
skeeter Creative Commons License 2004.12.03 0 0 430
-Jeremy- Creative Commons License 2004.12.03 0 0 429
Ok de az engem nem érint. Meg a 44m2 lakásomba be se férne egy baba! Örülök ha egyedül nem őrülök meg a kis helytől.
Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 0 428
+1 év/newbornbaby. Come on!
Előzmény: -Jeremy- (420)
skeeter Creative Commons License 2004.12.02 0 0 427
Mi az, az AF topic-talalkozot szervezett? :-)))
Csinti Creative Commons License 2004.12.02 0 0 426
Én is 17:15 re megyek 9-én :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!