Catman: Igen, ott voltam (csak ém, egyedülállóként veszem a lakást), én közvetlenül a bejárat mellett, egy kerek asztalnál ültem egy párral szemben. Ez a gyorsítás ötletes volt a maga módján...:)
Ami engem zavar kicsit, az az, hogy a mai napig nem tudom pontosan milyen számlákat fogad el a bank közüzemiként. Az utolsó infóm szerint az állandó lakhely víz, gáz, fűtés vagy telefonszámláját. Nekem lenne a saját nevemen az állandó lakcímen egy előfizetéses mobil, illetve az albérletem címén egy kábeltv számlám, de lehet egyiket se fogadja el a bank, úgyhogy hétvégén utazhatok haza a szüleimhez igazolásért+ megfelelő számlákért, nehogy ezért ne tudjam hétfőn beadni a papírokat...
Az biztos, hogy nem lett volna egyszeru. De jovore elvileg jon az allami garancias hitel, meg lehet majd azzal probalkozni...
Tegnap voltunk hitelt intezni. El nem tudtam kepzelni, hogy hogyan gondoljak a hitelintezes gyorsitasat, de aztan kiderult. :) Jopar vasarlot behivtak, es szepen, kozosen kitoltottuk a papirokat. Vagy ket orat toltottunk az AF-nel. Penteken pedig mehetunk a bankba beadni a kerelmet.
szeka: ti is voltatok tegnap? Mi a laminalt padlok mellett ultunk. :)
FHB adott volna 6 hetes átfutással, de akkor az Erstéhez január 6-ig hogyan nyújtottuk volna be a hiteligénylést a maradék pénzről. Ráadásul nagy kockázat, hogy valóban megadták volna-e. És akkor megint honnan vegyünk még újabb 5 milliót? És persze két banktól felvenni megint plusszköltség.
Nem tudom ugyan, hogy lehetseges-e egyaltalan, de a maradek hitelt nem probaltatok meg piaci kamatozasukent felvenni? Bar az meg a jovedelem miatt nem biztos, hogy osszejott volna... Meg persze akkor joval tobbett kellett volna fizetnetek.
Nem fogadta el az Erste Édesanyám vályogházát fedezetként. Pedig szerintem a telekre is nyugodtan rátehették volna azt a 1,5 milliót. Az új lakásra pedig csak 5 milliót adtak volna. Két napba telt, amíg megjött a banktól a válasz, hogy nem fogadják el a vályogot (amiben mellesleg egy helyiség téglából van utólag hozzáépítve). Mindegy majd veszünk használt lakást, ennyiért még nagyobbat is kapunk. Az FHB ad vályogra is, csak nem két hét alatt.
A Renáta nyáron nem kérdezte meg tőlünk, hogy miből van a másik fedezet, úgyhogy az ügyféltájékoztatásuk nulla. Azóta már ha ezt tudjuk, máshonnan tudtunk volna hitelt szerezni.
Szia! Mi miatt utasitottak el??? Kar, pedig azt mondtak az AF-nel, hogy eddig alig volt egy-ket eset, amikor nem adtak meg a hitelt...
Az eladas miatt szerintem nem kell aggodnoyok, az ilyen olcso lakasok pillanatok alatt elkelnek, bar ez titeket valoszinuleg nem vigasztal tulsagosan... :(
Hu! Van erre formanyomtatvany? En nem tudtam rola. A szulok kezzel irtak egy nyilatkozatot, hogy mindannyian egy haztartasban elunk... Vajon elfogadjak ezt? Remelem, mert kulonben csuszunk egyet...
A tarolok valoban regen elkeltek mar, valamikor szeptemberben kerdeztem, mar nem volt. Nekem is kene valahova a bringakat tenni, jo lenne, ha lenne ez a szintenkenti kozos tarolo....
A nyilatkozatot a kozuzemi szamla cimzettjenek (szuloknek) kell tenni, hogy a hitelfelvevo egy haztartasban el vele. Kerjetek elore formanyomtatvanyt!!!
+ha orokles kapcsan barmekkora lakastulajdonod van, akkor kernek kozjegyzoi vegzest (helyrajzi szam legyen rajta) is.
+munkaltatoi igazolas onmagaban nem eleg, kell hozza utolso ket havi folyoszamla kivonat is (vagy apeh igazolas, aki nem szla-ra kapja)
Az igenyleshez nekunk a kovetkezoket kell vinni: szemelyi, adokartya, hazassagi anyakonyvi kivonat, 1db adasveteli, 2 munkaltatoi igazolas (huu, most jovok ra, hogy csak egy van :), utolso 2 havi szamlakivonat (szamlara kapjuk a fizetest), 2 fele kozuzemi szamla az allando lakcimrol es ha minden igaz, kell egy nyilatkozat, hogy az allando lakcimen elunk...
Én azt már kérdeztem. Volt 8-10 tároló ami megvásárolható volt. illetve lépcsőházanként van egy közös. Ez az amiről beszélsz. Én a kis robogómat tartanám ott, bár félek hogy feltörik, úgyhogy lehet hogy felliftezek vele majd és kirakom az erkélyre.
Ígérem nem koszolom össze a liftet.
Valaki össze tudná foglalni milyen papírok kellenek a hiteligényléshez?
Az jutott most eszembe, hogy az alapito okiraton szerepel minden lepcsohazhoz egy tarolo (ha jol lattam). Szerintetek ezt milyen celt fog szolgalni? Barki bepakolhatja majd a cuccait? Vagy azt a lakok nem is hasznalhatjak majd?
Sziasztok!
Infóként az újpesti támogatásról: rendelet szabályozza, és az (1 v. 2 éves?) újpesti állandó bejelentett lakcím mellet számos egyéb feltétele is van a támogatás igénylésének.
Kedves Szeka!
Mi is az A épületbe lakunk, és örömmel jelentem:)), hogy mi vagyunk az alattad lakó "szomszédok"!
Szerintem sok esely nincs ra. A Center-haz topicbol, dohosa szomszed erdeklodott annak idejen az ujpesti onkormanyzatnal, s asszem, o is erre jutott. Kerdezd meg ot, szerintem szivesen segit.
Sziasztok! Tudja valaki, hogy az Újpesti Önkormányzattól lehet-e valahogy vissza nem térítendő kölcsönt kapni? Egyes kerületekben ez a szokás, ha valaki odaköltözik, de engem egyszer már elhajtottak, mert náluk állítólag az a feltétel, hogy a házaspár egyik tagja min. 1 éve újpesti lakos legyen. Ti próbálkoztatok ilyesmivel?
Jó régen írtam ide utoljára, de azért hetente egy-két alkalommal elolvastam a hozzászólásokat...:)
Először is köszi mindenkinek az ide beírt infókat, nem egyszer hasznát vettem. :)
Másrészt örömmel látom hogy azóta eléggé sokan megtalálták a topicot a jövendő lakók közül, talán pár jövendő szomszédom is itt van már :) (én az A.II.6-ba fogok költözni)
Én is szerdán (dec.8) 17:15-re megyek a papírokat kitölteni, dec.13.-án pedig a bankba beadni azokat.
Hétvégén kimentem megnézni az építkezést, sajnos már csak sötétben értem oda, de azért itt van néhány kép, valami talán látszik rajtuk. (ha más nem az, hogy a felső szintek ki vannak világítva, merthogy szombat este is dolgoztak rajta) :)