Ha nincsen lehetőség öntözni, akkor elég sok gyümölcsöt leszórhat a datolyaszilva. Ilyenkor virágzás, elvirágzás fázisában víz igényes.Nem kell sok csak annyi, hogy ha jön egy nagyobb mennyiségű csapadék, akkor az ne okozzon nagy termés hullást. Lényeg az egyenletes víz ellátás.
Nálam most virágzik a Jiro. Tavaly már volt rajta két termés, de a legtöbb virágot eldobta. Most elég stabilan meleg, viszonylag csapadékos idő van, így remélem többet megtart. Idén először a Prima indián banánon is kötött pár virág, hátha lesz abból is kóstoló.
Tipom csak volt konténerben fűtetlen garázsban teleltettem ami nem volt jó ötlet, mert megfagyott.
Nagyon sok szép virág lesz most a Tipodon. Ha nincsen másik fajtád, akkor nincsen jelentősége a Méhek tevékenységének, mert a Tipo akkor magnélküli megporzás nélkül kötnek a gyümölcsök.
Legalább két hét késésben a virágzás tavalyhoz képest. Costata most kezd virágozni, megbecsülni nehéz mennyi a virág, rengeteg. A Vaniglián is találtam néhány nyíló virágot. Nikita, Rosseyanka még nálam sem virágzik. Jövő héttől melegebbre fordul az időjárás, ami kedvezően befolyásolja a növények fejlődését.
Szép nagy fa. A tetejéből hogy szüretelsz? van akkora létrád?
Én a Rosseyankát letetejeztem ott, ameddig le tudom szedni. Sajnos félek a létrán és elég alacsonyan van a határ. Ezen és a Nikitán is sok virágrügy van, de nálam sem nyílnak még.
Én nem néztem, milyen fajta. Van három, kettő pirosas kívül, egy zöld. A zöld finomabb.
Tavaly 5 kg felett termett, 2 kg dzsemet csináltam, a többi fogyasztásra került.
Sieberztől én nem vennék soha, az enyéimet kertészetekből vettem.
Soha nem fagyott el semmi, de minden télen betakartam téli fólia takaróval. Alatta három karóval tartót csináltam. Az egyik 3 méter felett van és novemberben 20 perc időt vesz igénybe a betakarás.
Már vannak rajtuk fügék, szép számmal, de ezek az első termések. A tömeges ezután jön csak.
Nesze neked május! Reggelre +6 a levegő hőmérséklete. Sajnos sok helyen még volt dér, jócskán
igaz én erdőben lakom Nekem nem furcsa ez a jelenség, de a fák és a növények bizony-bizony nagyon megérzik. Számomra ez nem jó előjel a későbbiekre nézve.
Mindenki evvel a problémával küzd,hogy azt gondolják,hogy valamilyen módon elősegítik a beporzást. pl ecseteléssel. Én több mint 20 év alatt soha nem poroztam .Valahol a blogon megtalálod evvel kapcsolatba a bejegyzésemet.A bibe nem mindig fogadóképes és ezt nem lehet kiszámítani.
Köszönöm, én úgy gondoltam, hogy különböző fajták termékenyítik egymást, de akkor ezek szerint szerencsére nem.
Annyit szeretnék még kérdezni - mivel most lesznek először virágok rajt - hogy a megporzásnál a kézi rásegítésről mi a véleményed, szükséges-e. Több külföldi videóban láttam, hogy kis ecsettel viszik át a virágport a másik fa virágára.
Sajnos nem tudom milyenek lehetnek de ha három van belőle akkor egymást porozzák.Őneki volt a Wells,Sunflower, tőlem is vett Mangót ki tudja,hogy melyik.Ez a fagy ami volt nem ártott a paw virágainak.
Üdv! Azt hiszem hét éve a Bene Laci bácsitól vásároltam 3 db pawpaw-ot és 2 db jujubát. Az egyik jujuba sajnos kipusztult. A jujuba apró szemű, ovális. A pawpaw idén hoz először virágot, ha el nem fagy. A fajtájukat sajnos nem tudom és a Laci bácsit már nem tudom megkérdezni. Az lenne a kérdésem, hogy véletlenül nem tudod, hogy milyen fajták lehetnek? Azt sem tudom, hogy egy fajta, vagy különbözőek. A megporzás miatt szeretném tudni a fajtáját, hogy esetleg egy másik fajtát ültessek megporzás céljából?
Kedves Zotayapapa, kicsi a világ. :) Már megérkezett tegnap a dm-től egy mini jujuba. :) Mikroszaporított, na ilyenem se volt még, alig várom, hogy elültessem. Köszönöm szépen a leírást, esetleg ha annyit még tudnál mondani, milyen talajjal/táppal tudnám kényeztetni, tudom hogy igénytelen, de azt akarom, hogy jól érezze magát nálunk. :)
Zanthoxylumon edződtem:-) Annak még a levélnyele is szúr, de gyönyörűek a törzsén a kövér tüskék. Kimondottan a szép tüskék miatt ültettem egy utcán növő fácska magjáról, később tudtam meg, hogy az a szecsuáni bors, és fűszernek lehet használni a termését. Mi azóta se használjuk, de egy ismerősöm szereti, ő mindig visz belőle.