Az a szomorú helyzet, hogy nemcsak Amerikáról nem tudsz lepkefingnyit se, hanem semmilyen másik országról sem. Ez az itt vagy ott "nem lenne lehetséges" a világ legidétlenebb butasága. A saját történelmen való viccelődés még Romániában vagy Horvátországban is lehetséges, Meciar Szlovákiájában is lehetséges volt, bár nem tartom kizártnak, hogy ezeken a helyeken még több a Györgyi, és ezek még velőtrázóbb butaságokat pihegnek bele az ottani fórumokba lyen alkalmakkor.
Neked nevetségesen kretén elképzeléseid vannak arról, hogy miként helyes viszonyulni a történelemhez -- haptákban, szívre tett kézzel, csipkés zsebkendőbe könnyezve --, és mivel nem tudsz érvelni vélekedésed mellett (nehéz is lenne), fiktív külföldi példákra hivatkozol.
Amerikaban minden lehetseges (lasd a South Park azon epizodja mikor Cartman visszamegy az idoben a Fuggetlensegi nyilatkozot alairasaig es az egesz amerikai eszmet kigunyoljak).
A South Parknak ez a mufaja, hogy az egvilagon mindent kigunyol. Husseintol a hitgyuli tipusu egyhazakig (regebben egy par adast megneztem belole, erre a kettore emlekszem).
Amugy, szerintem ez egyaltalan nem igaz, hogy Amerikaban minden lehetseges. Nem lehetseges (szerintem), hogy az egyik legnagyobb forgalmu amerkai forumon olyan filmet hirdetnek, amely az amerikai tortenelem kigunyolasarol szol. Meg az sem lehetseges (ami itt folyik), hogy egyik amerikai azt bizonygatja a masiknak, hogy miert jo az, ha az amerikai tortenelmet kigunyoljuk, es kulonben is milyen jelentektelen nep ez az amerikai.
De ha a zsidokat akarod akkor ott van Woody Allen osszes ahol kapnak szepen.
Erre nem emlekszem, hogy Woody Allan filmjei a zsido tortenelem kigunyolasarol szolnanak. SZerintem meg nem is a zsidokrol szolnak, hanem emberi kapcsolatokrol, filmekrol, stb. (Broadway Danny Rose, Hollywood Ending, Manhattan, stb.)
"Hat ha van magyar gyalazas akkor az az, hogy mindent a mashoz kell visoznyitanotok, hogy igazolhassatok a dolgaitokat. "
Te miert sorolsz be engem megint egy csoportba, mikor fogalmad nincs ki vagyok, es hogy gondolkodom?
Ha "mi" vagyunk mi, akkor "ti" kik vagytok? En nem allitottam fel ilyen kategoriakat, ez a teszadol ered a velem valo beszelgetesed soran
"Persze nem ezeket hozod pedlanak (hisz ugye millio pedla van ra, hogy ott lajhet, sot!) hat ide kell kralani egy "hat-lehet-hogy-vannak-ilyen-pedlak-de akkor-biztos-van-ellenerzes-is-a-zsidoknal" cimu szlogent. "
Azert izraelt hoztam fel, mert a holocaust ota a zsidosag az a nepcsoport, akik fokozottan erzekenyek minden olyan megnyilvanulasra, ami a nepuket, hagyomanyukat barmilyen szinten is negativan, vagy meltanytalanul tunteti fel. Meg akkor is, ha vicces. Nyilvan ebben is megvannak a fokozatok
"Mar irtuk, kit erdekel rajtataok kivul, hogy mindenben megtalajatok a zsidot?"
Te miert sorolsz be engem egy csoportba? Kik azok a "rajtatok kivul?'
Bar en imadom, ha kulturalis sztereotipiava redukalnak:)
"Angliaban meg azt is lehet poenkodva eloadni, hogy a kiralyno nemet qrva (ennek megertesehez kell egy kis tortenelmi ismeret). Ezt radasul a legnepszerubb showmusor vezeto Graham Norton. Az mar csak hab a tortan, hogy o olyannyira homokos hogy annal jobban mar nem is lehet... "
Magyarorszagon is mindent elo lehet adni poenkodva.
Az mar mas kerdes, hogy mi a visszhangja, es hogy angliaban mi volt a visszhangja. Az hosszabb beszelgetest es adatokat igenyel.
"Amerikaban minden lehetseges (lasd a South Park azon epizodja mikor Cartman visszamegy az idoben a Fuggetlensegi nyilatkozot alairasaig es az egesz amerikai eszmet kigunyoljak). "
Senki nem mondta, hogy nem csinalnak ilyet. Ott is csinalnak, Magyarorszagon is csinalnak. De azert azt hozzateszem, ehhez is meg az angliai peldahoz is, hogy ott azert a filmiparban megvan az ellenpolus is rendesen, ami azert helyreteszi a kepet. Nalunk viszont azert nagy az eselye annak, hogy III Belara gondolva a Reviczky Gabor idetlen arca jut az emberek eszebe, vagy ha a Honfoglalo magyarokat
"De ha a zsidokat akarod akkor ott van Woody Allen osszes ahol kapnak szepen."
Ez igaz, de ez egy kicsit olyan, mint a Hofi esete, hogy jobb kimondani humorosan, cenzurazva, mint onkritika, mintha masok mondjak ki.
"De van pl. jo par egyeb komedia abbol a Hollywoodbol is pl. Keeping the Faith (2000), fene emlekszik mar ra minek forditottak ezt itthon...
De csinalnak am komoly filmet is. Mert amit a "A Price Above Rubies (1998)" ban kapnak a zsidok az se semmi. "
Hat ha van meg egy patriota orszag akkor az az usa. Ha van meg hagyomanyaira buszke az az angol.
Persze nem ezeket hozod pedlanak (hisz ugye millio pedla van ra, hogy ott lajhet, sot!) hat ide kell kralani egy "hat-lehet-hogy-vannak-ilyen-pedlak-de akkor-biztos-van-ellenerzes-is-a-zsidoknal" cimu szlogent.
Hat ha van magyar gyalazas akkor az az, hogy mindent a mashoz kell visoznyitanotok, hogy igazolhassatok a dolgaitokat.
Ugy latszik a magyar ilyen jelentektelen nep, allandoa keresni kell egy zsidot, hogy a nemzeti erzesuket lehessen igazolni....
Szerintem az egész megközelítésed hibás.
Eleve nem értem hogy miért ne lehetne a magyar történelmet kifigurázni?
Álmostól napjainkig bővelkedünk a híres és hírhedt magyar történelmi figurákban.Semmi baj nincs ha őket is picit más szemszögből nézzük.
Ebben igazad van, valoban nem tudom, hogy van e ilyen film, vagy nincs. De hogyha van, az meg nem jelenti azt, hogy nem utkozhetett, vagy utkozne hasonlo ellenerzesekbe. Izraelben borzasztoan szamit a nemzeti ontudat, es nem vitathato. Nyilvan nem neznek jo szemmel, ha valaki ezt gunyolna. Ha van is ilyesmi film, en valoszinunek tartom, hogy kivaltotta a hasonlo ellenerzeseket
Mar irtuk, kit erdekel rajtataok kivul, hogy mindenben megtalajatok a zsidot?
Angliaban meg azt is lehet poenkodva eloadni, hogy a kiralyno nemet qrva (ennek megertesehez kell egy kis tortenelmi ismeret). Ezt radasul a legnepszerubb showmusor vezeto Graham Norton. Az mar csak hab a tortan, hogy o olyannyira homokos hogy annal jobban mar nem is lehet...
Vagy Ali G. (bezony bezony o csinalt am magukrol is szep komediakat) a kiralyno intim reszerol poenkodhatott a filmjeben.
Amerikaban minden lehetseges (lasd a South Park azon epizodja mikor Cartman visszamegy az idoben a Fuggetlensegi nyilatkozot alairasaig es az egesz amerikai eszmet kigunyoljak).
De ha a zsidokat akarod akkor ott van Woody Allen osszes ahol kapnak szepen.
De van pl. jo par egyeb komedia abbol a Hollywoodbol is pl. Keeping the Faith (2000), fene emlekszik mar ra minek forditottak ezt itthon...
De csinalnak am komoly filmet is. Mert amit a "A Price Above Rubies (1998)" ban kapnak a zsidok az se semmi.
(Termeszetsen enm maradhatott megtorlatlanul az arulas es ez volt az oka, hogy Renee Zellweger nem kapott Oscart tavaly elott hanem Nicole Kidman helyette. Bizony tudom, a zsidok keze mindenhova eler, hollywodban meg ugye...)
"Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok."
Petőfi Sándor: MAGYAR VAGYOK
Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terűletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.
Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.
Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A multnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.
Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kisértete;
Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
– Ha vert az óra – odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét.
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.
Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szűlőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!
Azt nem tudja megmondani, hogy ki a magyar (ahhoz kellene ugyanis egy kis agy), csupán azt, hogy ki nem az, és ezt ők állapítják meg.
Az a nem magyar, aki nekik bármely okból nem tetszik.
Ez egy őrült egyszerű és átlátható rendszer, ugyanis ha nincsenek felállítva a magyarság kritériumai, akkor a megvádolt nem is tudja igazolni, hogy ő magyar. Védekezni tehát nem lehet, az ítélet végleges és megfellebezhetetlen.
Bocs, Macisajt, de kénytelen vagyok megkérdezni azok után, amit itt írtál ebben a topicban:
Te magyar vagy? Ha igen, akkor miért? Ezt mivel bizonyítod? Magyarabb vagy, mint én? Magyarabb vagy, mint mondjuk a Magyar Vándor készítői? Ha igen, miért? És van olyan, aki hozzád képes magyarabb?
Szóval: mitől magyar a magyar, és mitől válik egy magyarul beszélő, Magyarországon élő, magát magyarnak valló ember számodra nem magyarrá?
Ha pld Izraelben csinalnanak egy vigjatekot, ahol az emberek Mozesen, Abrahamon, David Kiralyon es Bolcs Salamonon hivatottak rohogni, akkor vajon lenne sikere ott?
MOndjuk kovetkezetesseget nem is varok 2003.ev cikijetol de azert ez a nem magyarok duma mar tobbb a soknal.
A Hidembernel miert nem aggodtal?!
Egy roman berencrol aki az orszag fovarosat is szandekosan a romanokehoz hasonloan nevezte el, Szent Korona gyalazorol, aki 9.5 millio kereszteny sertett meg a halalos bunevel (ongyilkos lett) es meg magyarul is alig beszelt filmet kesziteni?!
Tudod, elég sokáig éltem úgy, hogy mások próbálták megmondani nekem, hogy mi az, ami eljuthat hozzám.
Ne mondja senki, soha többé. Majd én megnézem, meghallgatom, elolvasom, és én döntök róla, hogy kell-e nekem vagy sem
Lendvay cenzor is szégyellhetné magát, ahelyett hogy nagy demokratának adja el most magát.
"A magyargyalázást emlegetők meg eléggé nevetségesek."
Tudjuk, tudjuk...
Csakhát a tolerancia nem azt jelenti hogy másokat magasról... majd közöljük hogy "csak vicceltünk"...
És ha valakit immár menetrendszerüen köpnek le/vágnak pofán stb. a "humora" miatt, akkor elöbb-utóbb csak elgondolkodik hogy talán mégsem kizárólag a közönség a hülye...
Persze, itt általában nem erről van szó.
Hanem tudatos magatartásról, amit aztán "humorként"
adnak elő.
És ilyenkor azok akik a "galíciai jöttmentek" megfogalmazás miatt évekig hisztériáznak a büntetőbíróságokon, meg a romákat "negatív színben" bemutató Irigy Honaljmirigy műsor miatt Hack Péter módjára fetrengenek az altalajon...nos ilyenkor ugyanazok csodálkozva pislognak hogy "hisz ez csak
humor" és "azok nevetségesek akik..."
Más. (Vagy mégsem...)
Még elöttünk áll Jancsó Miklós filmje a mohácsi vészről...
Na, valami azt súgja hogy azt is ballib történelemszemléletben lesz szerencsénk "élvezni"...
Ez most valami járvány?
Belehallgattam a film zenéjébe..........Anyám bocsásd meg, hogy megszülettem!!!!!!!! Nem tudom, az én időmben egy házibulin gitárral jobb szövegeket és hallgathatóbb melódiákat rögtönzött bárki........Nem akarom szavakkal pocskondiázni, mert arra sem méltó. Csak abban reménykedem, hogy a szerző(k) szülei is megnézik ezt a remekművet, és büszkék lesznek édes kicsi tehetséges csemetékre................
Nekem a a film ötlete zseniálsnak tűnik,szerintem marha nagy húzás egy ilyen témájú filmet leforgatni.Azonban félek hogy nem sikerült valami jól a film,nekem már a bemutató kis rövidfilmek sem tetszettek,eléggé gagyi és 100x hallott poénokat lődőznek le benne.Persze megnézem,hátha jó lett de sok reményt nem fűzök hozzá.
A magyargyalázást emlegetők meg eléggé nevetségesek.
A magyarok bejövetele címmel asszem van egy másik Gyaloggalopp parafrázis. Annak a reklámja nekem viccesnek tűnt.
Annak idején a Jézus Krisztus Szupersztár mintájára írt István, a király sem felelt volna meg a dicső képnek, amit a nagy királyról a hivatalos krónikák őriznek, ma meg kifejezetten nacionalista értelmezésben játsszák. Ha jó egy darab, sokféle értelmezést elbír.
Azt önmagában elég neccesnek érzem, mikor valakinek csak annyi ötlete van, hogy egy külföldi példát "magyarra ültessen". Vajon ebben a Magyar vándorban (szerintem a címben Magyarországon Nem Kell Mindent Nagybetűvel Írni, kedves topiknyitó) van-e elég ötlet a koppintáson kívül?
A linket kösz. :-)))
(Majd ha egyszer lesz időm és erőm felhozom azt a topicot, a véleményem a témáról érdemben azóta sem változott, max. finomodott több helyen és sokkal határozottabb elképzeléseim vannak arról mi az igazi liberalizmus, ami markánsan különbözik attól, mint amit a világban - Magyarországon is - manapság ezen a néven művelnek.)