Hát fingom nincs... Eddig nem hallgattam a rádiókat, de most kábeleket járatok be, és összedugtam a cuccot a modemmel, haddszójjon! Meglepve hallom, hogy féltucat naim rádió is van a kínálatban: különböző műfajokban tolják a tutit.
Elsie Bianchi Trio - Klasszikus felállás, Elsie Bianchi zongora és ének, kíséri férje, Siro Bianchi bőgőn és Charly Antolini dobon. Kis svájci jazz, SABA felvétel. A régi SABA felvételek között vannak kincsek, a sok Unterhaltungsmusik között megbújik pár remek jazz felvétel...
Szerencsére ennél jóval nagyobb a választék. Amúgy a pesti Queen koncertet élőben láttam. Remek volt, nálam belefér az első 10-be, de az első háromba már nem.
Ha azt mondaná, akkor Vidnyánszky ide vagy oda, nem lenne igaza. Óriási dolog lenne viszont, ha ezt a fajta, szolidaritásnak hazudott ideológiai egységfrontot valóban elutasítaná a magyar emberek túlnyomó többsége.
Persze hogy alaptalan, hiszen egy teoretikus ällapotból indul ki. Azért elgondolkodnék, hogy vajon a színházművészetet alapul véve, ahol a Vidnyánszky ámokfutása sorozatos fesztiválrészvétel lemondásokhoz vezetett, vajon nem reális-e a lehetősége annak, hogy egy meleg művész azt mondja, nem jön ide koncertezni, mert ő itt csak egy "olyan", egy "mocskos pedofil buzi". Egy magyarok által alig ismert okból: szolidaritásból.
Nem, nem nyer értelmet, miután az ilyesmi nem több paranoiás, politikai érdekből, vagy éppen elvakult Orbán-gyűlölet okán előadott, alaptalan rémisztgetésnél.
Gondolod, hogy ha most lenne 1986, az akkori feltételek mellett a mostani politikus gárdával, mint pl a bigott idióta fővadász, lenne Queen koncert a Puskás szent gyepén? Na itt nyer értelmet a "nélkül".
Ennek a "nélkül" felvetésnek az égvilágon semmi értelme, a mesterségesen kreált, megosztó betűszónak pedig már a használatát is rendkívül kártékonynak tartom. Emlékszel még a normálisabb világra, ahol például a Queen zenéjét hallgatva senkit sem érdekelt Freddie Mercury származása vagy szexuális orientációja?