Az enyém nem ugrani akart, csak lengedezni.... ha hagytam volna.
Egyébként ez a nagyoknak való játszótér, csak a kicsikén nincs pántos hinta, anyukák ott ingáznak a gyerekekkel a kettő között. (Annak se volt gyereke, aki kitalálta ezt az elrendezést..... bár még ez a legnormálisabb játszótér a környéken.) Csak azért engedtem ott mászni, mert rajta kívül csak egy nagyobb gyerek volt.
Ja, és az etetőszéken se lehet normálisan ülni:
Most azért vagyok kiakadva, mert már egy hónapja jár oviba a nagy, és naponta kétszer kell az üvöltő és kapálózó kicsit bevonszolni, hogy a nagyot átöltöztethessem. Ő bezzeg trappol befelé lelkesen, délután meg nem mindig akar hazajönni.
Békésen fényképezgettem a kicsit a Gyöngyösi sétány játszóterén, amikor egy pillanat alatt előadta ezt a mutatványt. Szépen kilendült a 2 méter magasban.
Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon? Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól? Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket? Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel? Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT! A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom. Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
Én meg nem engedtem volna el a kezét mialatt várakozunk, és így magyaráztam volna el, hogy a járda az embereké az út meg a buszoké... egy kétéves gyereknél nagyon kockázatos abban bízni, hogy hátha nem üti el a busz...
Tegnap láttam 1 szituációt amit én másképp oldottam volna meg. A buszmegállóban a 2 év körüli kicsi folyton lement az úttestre. Anyukája kézenfogva visszaterelte, ne menj az útra felszólítással, vagy 10x mire jött a busz. Én tiltás helyett a következményekre hívtam fel a figyelmet, anno. Nem szabad az úttestre lépni, mert jön a busz és a sarkadra tapos. Nekünk csak itt szabad lenni, az a buszok helye.
szerintem amikor egy gyerek szándékosan okoz fájdalmat, pl harap, akkor már tisztában van azzal, hogy ez forditva miként is érintené öt, tehát vállalja a következményeket, mert a bölcsibe is visszaütnek idönként...Bevallom én visszahuztam visszaharaptam...Söt egy esetben makacs volt a "prtnerem és ö meg vissza vissza én meg ujra vissza és igy aztán elvoltunk egy ideig, de én gyöztem...és végülis semmijét sem haraptam le....
azt megkerdezhetem,hogy miert baj,ha elkezd sirni??
Ilyenkor hatarozottan le kell tenni,felolem orjonghet,ahogy akar,de azt szvsz nem szabad hagyni,hogy megharapjon,vagy kart tegyen szandekosan pl a szemuvegedben.Gondlom,te sem lopod a penzt,hogy hetente csinaltass masikat.
A szandekos karokozas nalam a megtorlando kategoriaba tartozik.
Kenytelen voltam meghuzni a hajat, hogy cuppanjon le rolam, de erre elkezdett sirni es nem volt szabad letennem.
MIért is nem volt szabadott letenned? Mert sírt? Dehiszen a hajhúzás jogos volt... az ilyesmiknek éppen az a lényege, hogy tudatosuljon a gyerekben, hogy amit most ő tesz az nagyon nem tetszik a szülőnek. Már írtam, hogy ilyenkor - ha néger gyerekek potyognak az égből - akkor is azonnal le kell tenni és otthagyni... a sírást majd abbahagyja.
megprobaltam elmagyarazni, hogy ezt miert nem szabad, etc,
Én is szoktam nekik magyarázni, de azért egy 20 hónaposnak elég a rövidebb változat is.
Pl. a lányaim gyakran kipakolják az evőeszközöket (a kések el vannak pakolva). Ez nem baj, csak nekem kényelmetlen, ha sokszor csinálják. A nagynak el szoktam mondani, hogy ha összekoszolják, leejtik a földre, akkor el kell mosogatnom, és addig amíg a konyhában vagyok, nem tudok velük játszani. A 21 hónapos kicsinek szerintem bőven elég egy "ne pakold ki, mert piszkos lesz". Szerintem nem kell hosszasan magyarázni, nem fogsz a kicsi lelkébe beletaposni, ha egyszer-kétszer határozottabban rászólsz.
Sway: nem azt mondom, hogy csapj oda, püföld kékre a gyereket, de neked is határozottabbnak kellene lenni. Nekem is nehéz a kicsivel, gyakran lepereg róla a fegyelmezés, néha úgy érzem, hatásosabb lenne egy cserép virágnak pofázni. De csak azt tudom csinálni, hogy kevés dolgot tiltok meg, de azt következetesen és mindig. Nincs megingás, hogy na jó, csak most az egyszer. Mostanában már nyomokban felfedezhető a hatása, már többször visszahúzza a kezét vagy megtorpan. 2 napja pl. első felszólításra abbahagyta a tv kapcsológomb piszkálgatását. Igaz, hogy hisztizett utána egy nagyot, meg dühében felrúgta a kis babakocsiját, de legalább elértem azt, hogy abbahagyta, nem úgy mint eddig, hogy sz.rt magasról arra, amit mondtam.
>Viszont a terhessegem nagyon stresszes volt, lehet, hogy ez az oka?
Amennyiben azt eredmenyezte hogy az egvilagon mindent megengedsz a gyereknek. Amivel a leiras alapjan tokeletesen tisztaban van.
Helyedben par hetre/honapra minimalisra csokkentenem a "magyarazatokat" es helyette rovid es direkt "nem szabad"-ok mellett szigoru es konzekvens bunteteseket eszkozolnek. Aztan ha mar megtanulta az *alapokat* (miszerint a szulo nem azert jaratja a szajat, mert unatkozik, hanem mert arra figyelni kell) majd vissza lehet terni a magyarazkodasra, a buntetesekre meg eleg csak utalni mint elmeleti lehetosegre.
Ha igy folytatod szinte garantalt hogy komoly karokat fog tenni a haztartasban, mas ott levokben meg sajat magaban. Csak ido es szerencse kerdese.
Azert annyira nem vagyok hülye, hogy kiharapjon egy darabot az arcombol. Igy is latszik a nyoma. Azon agyalok, hogy en nem voltam ilyen kiskoromban es allitolag a ferjem sem. Viszont a terhessegem nagyon stresszes volt, lehet, hogy ez az oka?
Ma a fiam babralta a hifit, utana meg benyomta a belteri egyseget a szekreny möge (a kartya mar 2 napja nincs meg), en elvezettem onnan, megprobaltam elmagyarazni, hogy ezt miert nem szabad, etc, erre letepte a papaszememet, kinyomta mindket lencsejet, alig birtam elszedni töle. Ezek utan felvettem a gyereket es probaltam elmagyarazni, hogy anya szemüveget nem szabad elvenni, erre indulatosan odahajolt es teljes erejeböl orcan harapott. Kenytelen voltam meghuzni a hajat, hogy cuppanjon le rolam, de erre elkezdett sirni es nem volt szabad letennem. Valamit nagyon-nagyon rosszul csinalok, ugy erzem, mert a gyerek barmit meg mer velem tenni. :(
Így ismeretlenül hozzászólnék. Én is kipróbáltam a vizet a lányomon. A lenyugvás rendben is volt csak 10 perc múlva Ő is megjelent egy pohár vízzel és se szó se beszéd nyakon öntött. Majd mosolyogva közölte-picit mérges voltál
Már Matyi is egy kényes majom, aki azt hiszi hogy mindenki nagyon szereti, és tesz is ezért szépen...most aztán persze imádja Verocskát és ö aztán meg ugye pláne no meg ráadásul lány is...
én is utáltam, mert nem volt nagy kertész fehér csipkés kötényruhám, meg mert Kincses Laci a szemét elcsente a kis virágos müanyag pohárkámat:), de jól kicsesztem velük, mert jött valami néni megnézni hogy mehetünk e iskolába és hallottam hogy mondta hogy én még tán ne, mert kicsi vagyok...és irt levelet anyukámnak, amit én utközben kidobtam...és mentem suliba:)
az egyik régi barátnöm, aki mellesleg igen kemény tyuk kivitte a hisztist az udvarra és egy egész vödör vizzel nyomta nyakon...mondjuk én mondtam neki hogy basszus ez kicsit tulzás, de ö azt mondta hogy lehet de hatásos...Egyébként ritkán hisztiztek, de majd Vera, az majd behozza a lemaradást, amilyen elkényeztetett kis liba. Reggel 6 kor már báboznak neki, aztán ha egyet nyekken már minimum ketten gügyögnek..de most szopacs van, mert elkezdödött a suli, az ovi:)
anyabanya, tegnap láttam anyamanya felbukkanását. Nem zavar? Nem nagyon ildomos új belépőknek olyan névvel nyitni, ami ennyire hasonlít vki máséra. Nemegyszer előfordult már, hogy a régi nick kérte, hogy változtasson nevet az új tag.
Szasenyka amikor ezt irtad én ironikusnak szántan megkérdeztem, hogy te öntözöd a csemetédet....
ezzel megsértettelek? Ugye nem? mert akkor inkább bevalom hogy egy idöben én egész pohár vizzel öntöttem szándékosan elöre megfontolt szándékkal nyakon a hisztist...hatásos volt én meg "gonosz"
Nekem nem a tangával van bajom, nekem is van, sőt a bugyijaim több mint a fele az. Ha érett, felnőtt férfi tangát akar hordani, tegye. Csak azon vagyok kiakadva, hogy kicsi, 3-5 éves lánykaméretben találtam a boltban. Én még mindig azt mondom, hogy kislányoknak nem kellene ilyet hordani. Az egyik ok a tisztálkodás. És szerintem Alíznak is igaza van az előző hozzászólásával.