Persze hogy megvan, de nem jegyzek en meg minden aprosagot:) A Hulk kapcsan viszont remlik, hogy olvastam errol! De azt latom Te sem tudtad, hogy ki az a Jayne Mansfield:)
Az Acélizom (Pumping Iron) DVD nincs meg neked? Arnold nagy vetélytársa volt a '74-'75-ös Mr. Olympián, aztán később Louie is filmezni kezdett, legemlékezetesebb szerepe a Hulk volt. Az új Hulk filmben is cameózott, egy biztonsági őrt alakított.
Érdekesség, hogy Louie még ma is brutális, néhány éve még biztosan aktívan versenyzett is, pedig a '75-ös Mr. Olympia óta eltelt már 32 év!
Es az kiaz a Lou Ferrigno?:) Mondjuk azt sem tudom, ki az a Jayne Mansfield...:) Mindenesetre azzal ugyanaz a helyzet, mint A Terminator a csucsra tor-rel, marmint hogy TV film. Nagy szerencse kene hozza, hogy ilyen regi es ismeretlen TV filmet leadjanak. Ketlem, hogy egyaltalan lett volna mar valamelyik adon is. Raadasul kulfoldon is csak VHS-en adtak ki, ahogy nezem. ez neheziti a letolteset is. A Maratonhoz jo szorakozast!:) Nekem a Herkules sajnos meg mindig nincs meg...:(
Ja, és még valami... dramaturgiailag se lenne semmi értelme két versenyre való felkészülést mutatni, hiszen mindkét síkon ott volt a visszaszámlálás: még X nap a versenyig/választásokig.
A versenyre való felkészülés körüli jelenetek mind a '74-es Mr. Olympiáról szóltak. Emlékezz csak vissza: folyton Lou Ferrignoval tunningolta magát. :-)
Azon agyalok, hogy csinálni kellene egy Arnold-marathont. Napról napra megnézni egy-egy filmjét. :-) Kitartana egy ideig. A gyűjteményemből a játékfilmek közül már csak a The Jayne Mansfield Story hiányzik. Leadhatná már valamelyik TV-csatorna.
Oke, koszi a helyesbitest! Pedig nekem teljesen ugy jott le, hogy az elso Mr. Olympiara keszul. Semmi magabiztossag, tisztara a messzirol jott ember benyomasat keltve. Igaz, neha volt ra utalas (pl. mikor a Herkulesrol beszel), hogy mar kesobb jarunk az idoben. Az nem lehet hogy itt is 2 szal volt, egyiken az elsore, masokon az otodikre keszult?:)
A gyerekkori szal szerintem total felesleges volt, mivel tenyleg csak foszlanyok, igy abszolut kidolgozatlan. Csak olcso hataskeltesnek szantak, hogy a vegen egyszerre harom idosikban is gyozhessen. Kicsit nekem igy sok volt, de mindegy, annyira nem zavar.
Beleferhetett volna tobb minden is az idobe, ha valoban nem hagynak meg nehany jelenetet a teljes hosszusagaban. Vagyis egy feszesebb vagas tudott volna helyet szoritani egy fontosabb film keszitesere es mondjuk a diszbemutatojara. En sokkal jogosabbnak ereznem annak a helyet, ahogy felallva unnepli a tomeg pl. a T2 diszbemutatoja utan, mint a gyerekkori kepeket. De nyilvan ez elsosorban TV-filmnek keszult, es ezert nem lehet mozifilmes vagast csinalni. A TV nezok ilyen kis kenyelmesek, ha kimennek a konyhaba valami harapnivaloert, nem maradhatnak le sokmindenrol:) Es gondolom az anyagi lehetosegeket is kimeritettek, kulonben miert ne lehetett volna meg 20 perccel hosszabb? Nyilvan egy filmforgatas bemutatasa koltsegesebb lett volna a testepitoversenynel, vagy egy kampanybeszednel:)
Sajnos en egyik konyvet sem olvastam, ezert nem vagyok annyira tisztaban az eletutjaval, mint Te. Ezert orulnek en is egy atfogobb karriertortenetnek, akar egy minisorozat, akar egy normal kozepkoltsegvetesu mozifilm kepeben.
Amikor Prochnow-ot kritizaltam, en nem a szineszi alakitasokrol beszeltem, elnezest, ha felreertheto voltam. Csak arra akartam kilyukadni, hogy 6 evvel idosebb Arnoldnal, de jo 10-15 evvel idosebbnek nez ki, szerintem egy joval fiatalabb, es erosebb testalkatu szinesz kellett volna. Az alakitasarol inkabb nem nyilatkoznek, amig csak a "felet" lattam, hiszen a szinesz organumat nem, csak a bena szinkront hallhattam.
Reviczky, mint Arnold szinkronhangja, szerintem nevetseges:) Valoszinuleg azert is nem szoktam hozza, mert en a Hull a pelyhest ezer eve nem lattam szinkronosan (kezdek orulni, hogy a DVD-re nem tettek ra), es a tobbi filmjet sem vettem meg ujra, amikor kijott a szinkronos valtozat. Csak arra emlekszem, hogy a Terminator 3 mozis elozeteseben o volt a szinkronhang, hat hetekig stresszben voltam, hogy a filmben nehogy o legyen:))) Hat szerencsere... Asszem Az igazsag neveben DVD-n van nagyon jo hangja! Ott vajon ki szinkronizalja?
Arra emlékszem, de a többi szinte mind már Amerikában volt. Tényleg megnéznék egy igazi életrajzot, ami 3 részes lenne, és minden rész legalább 3 órás.) Mint a GYűrűk Ura.-)
A fiatal Arnoldról szóló részek nem mind játszódtak Amerikában. Emlékezz csak vissza a tábortűz melletti jelenetre: itt Arnold arról mesél a barátnőjének, hogy egyszer elmegy Amerikába, és majd a Fehér Házban is fogadni fogják. Ez a jelenet még Európában játszódhatott.
Kicsit korrigálnálak. Az 1974-es Mr. Olympiára való felkészülést mutatták, ami nem az első, hanem az ötödik ilyen címe volt Arnoldnak.
Egyébként én sem ilyen párhuzamos történetmesélésre számítottam, de ha belegondolunk, teljesen jól van ez így. A film végülis három idősíkban pereg.
A legrégebbiben, Arnold gyerekkorában csak foszlányos emlékképeket látunk fekete-fehérben - ezek nagyon régen történtek már, és mi magunk sem emlékszünk részletesebben a saját gyerekkorunkra.
A második síkon Arnold ifjúkorát, pontosabban testépítő karrierjének csúcsát láthatjuk. A film képvilága itt meleg színekben úszik, és itt sem részletes életrajzot láthatunk, sokkal inkább fontos momentumokat, amelyek azért tisztességes terjedelmű jelenetekben kerülnek felidézésre.
Legrészletesebben, és a legfrissebb, legrealisztikusabb színvilággal a jelen eseményeit követhetjük nyomon. Itt viszont szinte mindent megtudhatunk Arnold kampányáról, annak hátteréről, és persze sokminden kiderül Arnold személyiségéről is.
A három idősíkon bemutatott Arnold-személyiség egy egységet alkot, tökéletesen kiegészítik egymást, és nincsenek ellentmondások.
Be kell látni, hogy 84 percbe ennél több nemigen férhetett volna bele.
Arnold életútját pontosan ismerhetjük már Arnold: Utam a csúcsra, vagy Wendy Leigh: Arnold Schwarzenegger regényes élete c. könyvéből. Ezekből többnyire minden kiderül a filmes karrier csúcsáig bezárólag.
Arnoldról azóta tudunk némileg kevesebbet, amióta politikai pályára lépett, és ezt az űrt remekül betölti ez a játékfilm. Ebből kifolyólag én nem bánom, hogy alapvetően újdonságokat mutatott nekem, nem pedig a már pontosan ismert múltat.
Egyébként véleményem szerint megérne egy trilógiát az életútja: Arnold a testépítő, a filmsztár, a politikus. 3 x 2 órában is érdekesen lehetne mesélni az igencsak kalandos és eseményekkel teli életéről.
A színészi alakításokról: nem értek egyet veled. Jürgen Prochnow (ő alakította az idősebb Arnoldot) bár fizikumában kevésbé hasonlít Arnoldra, mint Roland Kickinger (ő alakította a '70-es évekbeli Arnoldot, de amellett, hogy testépítő, Arnold klasszisokkal nagyobb volt a maga idejében), de gesztusait, jellemét tökéletesen adta vissza. Én speciel kvázi "elhittem", hogy Arnoldot látom. Erre csak rájátszott, hogy Reviczkyt választották szinkronhangjának, aki több filmben is szinkronizálta Arnoldot. Tény, hogy a Terminátorban és jópár akciófilmben Gáti Oszkár volt a magyar hangja, de a Hull a pelyhesben biztos, hogy Reviczky szinkronizálta, és a vígjátékjaihoz jobban is illik ez a hang, márpedig Arnold alapvetően egy mókás fickó.
Szerencsére a felvételem hibátlan lett, a borító pedig szerintem is tetszetősre sikeredett. Mindamellett én is várom, hogy kiadják DVD-n anamorf képpel, szinkronnal, felirattal - esetleg némi extrával. Különösen örülnék a kampánnyal kapcsolatban fellelhető eredeti híradó-részleteknek. :-)
Hat en is bedigiztem a filmet, de sajnos nem lett jo, elcsuszott a kep es a hang egymastol:( Amugy jo volt, de sajnos nem igazi eletrajzi film, hiszen csak az elso Mr. Olympia es az elso kormanyzovalasztas elotti nehany honaprol szol, az altalam nem nagyon szeretett parhuzamos tortenetmeselessel, amikoris egyik tortenetszalba sem lehet igazan beleelni magam, az allando valtasok miatt. A fiatal szinesz nagyon jo volt, az idosebb nem tetszett, o maximum Arnold apukajat alakithatta volna:) A szinkron botranyos volt, foleg az idosebb Arnoldnak adtak olyan hangot, mintha egy rossz ripacs lett volna (nem a Reviczky volt?), arrol nem is beszelve hogy a strandolos jelenetnel athallatszott az eredeti hang is... Osszegezve, nem volt rossz film, es alig varom, hogy kijojjon DVD-n, es ugy is megnezhessem, eredeti hanggal.
Jajj, koszi, hogy szoltal, erre en is nagyon kivancsi vagyok! Meg nem tudom, hogy oldom meg, mert el akartam menni ma este itthonrol, de en is fel szeretnem venni.
Biztosan sokatoknak ismerős ez a cím. A TV-film 2005-ben készült, és Arnold életútját mutatja be röpke másfél órában. A fiatal Arnoldot a szintén osztrák ex-testépítő, Roland Kickinger, az idős Arnoldot Jürgen Prochnow alakítja, szerintem zseniálisan. A film már DVD-n is megjelent - az USÁ-ban.
És a lényeg: ezt a filmet A terminátor a csúcsra tör címmel ma éjjel, 0.30 órakor levetíti a TV2. Én már izzítom a felvevőmet, holnapra DVD lesz belőle. :-)
Remélem, azért hamarosan hivatalosan is kiadják anamorf szélesvásznú képpel, igényes körítésben.
A filmet egyébként még sosem láttam, de azt hiszem, nem fogunk csalódni benne.
Nyilvan az lenne a nagy siker, es ha mar ennyi evet raszant, orulnek, ha sikerulne elernie. Azert remelem formaban tartja magat, es ha vege a politikanak, keszen all egy Terminator 4, 5 vagy 6-ra:)
A Rém rendes család c sorozatnak is az eredeti címe Married with children azaz házasság gyerekekkel csak a német cstornákon futott sehr nette familie, vagyis szabad fordításban rém rendes család néven. És ezt a címet vettük át.
Úgy tudom, hivatalosan mindig is Kommandó volt a magyar címe, de eleinte csak kalóz VHS kazettákon lehetett hozzáférni, és a német piacon Phantom Kommando címen ment a film, és ezeket a kópiákat narrálták.
Egy rokonomtól hallottam például a Városi cápa címet is, ami meg a Piszkos alku (Raw Deal) német címének visszafordítása magyarra.