szerintem az italadagolos a polusban olyan 169k.
MM arrangsor: Polus-Arkad-Budaors-WestEnd
italadagolos: csak vizet lehet belenyomni! gyumolcslenel bedugul, beragacsosodik, bugyborekosnal meg neha jo, de altalaban prsszzzz...csszzz...psppspsps!! es tiszta kola az egesz konyha! :)
viszont elfoglalja az ajto rekeszeit es belulre kell rakni az palackokat!
ha nem kell tul nagy fagyaszto, akkor Ariston felul fagyasztosat!
a Gorenje szerintem csak legkeringetos, nem NoFrost!
koreai, persze! matrinca meg madeinhungary meg fabriquedeongrie...
Tegyük még ehhez hozzá a Tér Kft-s nőci dumáját is: " Vegye csak meg nyugodtan ezt a drágább csempét, csak néhány száz forint a differencia, mekkora is a konyhája, oh, hát akkor csak néhány ezer forint ráfizetés!"
Nekem 50+57, azaz közel 160 ezer a számla, kiszámoltam, ha önerőből szerzem be az egész anyagot, akkor: 130.000(sic)
Tegnap írtam neki egy faxot, azt javaslom, mindenki tegyen lépéseket az ügyben.
Konyhabútor számla: Ezt el kell fogadnod. A szerződésben elszámolási árak szerepeltek, nincsen elszámolás számlák nélkül. A számlákra nekem már utaltak az elején, szóval szerintem ez korrekt.
Tudósíts, ha felhívtad őket.
Sok honlapot végignézhetünk, ilyen irreális módosítási költségek: ez tényleg csak a CP-vel vethető össze. Szomorú. Ja, de a CP-nél komoly módosításoknál kérnek el ennyit: pl.: tűzhely-mosogató szerelvények áthelyezése a lakáson belül.
Jó gyógyulást! Együtérzek! (Gyerekkoromban engem is műteni akartak orrsövényferdüléssel.)
Mi összesen 4 m2-re választottunk extra csempét, az anyagáron felül ezért 46.000 ft-al akarnak levenni bennüket. Ez a pofátlanság teteje. Eddig csak együttérzően néztem a CP-sek beírásait, de azt sosem gondoltam volna, hogy ezt velünk is eljátsszák!
Azt még elfogadom, hogy számlát kell vinni, de mivel csak átadás-átvétel után engednek bevinni (nekem csináltatni) konyhabútort, mégis hogy vigyek számlát róla?
Így kapnak majd hűtőről, székekről, konyhaaasztalról, mikróról számlát, remélem jó lesz nekik.
htplplacebo!
inox hatasu huto Samsung SLR(RL-???) valami eleje sotetebb szurke inox, oldala festett szurke. Legoccsob Polus MM, olyan 139k korul. (vigyazat, mashol ugyanigy MM 149-159-169!)
Magyar termek, NoFrost es kicsit hangos... (tobbi is) Erdemes meg Ariston, EW-be ki van rakva egy sorba az ossze ezust szinu, amit kapni lehet!
szagelszippancsnal az orankenti 4-5szori atszelloztetest szoktak ajanlani. Pl 30m2*2.8as belmagassag az 420m3/ora. Ikeasok telleg nem rosszak, de meg erdemes bekukkantani az ElectroWorld-be is. Esetleg meg Teka, kihuzhato, 2 motoros 600m3/ho, csak 30k korul!!!
Szia Placebo!
Igen énis kaptam egy "elszámolást" a Lavinától.
Nekem anyag 37e. + burkolat töblet kltsg 92e! Összesen 130e!! Ezt nem igazán értem. Felhívtad te a Lavinát? Én sajnos ma elhavazódtam úgyhogy holnap fogom megtenni az első lépéseket ezügyben.
A másik dolog ami szerintem teljesen etikátlan és felháborító, hogy ahhoz hogy visszakapjam a nem kért konyhabútor és tűzhely árát számlát kell hozzak a Lavina nevére az összegről...!? Mit szóltok? Történetesen én a rokonságon belül meg tudom oldani a konyhabútort természetesen számla nélkül. Most vegyek számlát valakitől csak azért hogy pénzemnél legyek? Abszurd!
Csak azt sajnálom hogy már befizettem a teljes önrészemet, pedig biztos hogy visszatartanék egy kisebb összeget csak hogy tuti legyen a hozzáállásuk...
Tök jó, hogy ablakos a konyhád, ha nekem is az lenne, a szagelszívóra szánt pénzt másra is el tudnám költeni. Hajaj, még mennyire. Ha nyerek a lottón, minden lakónak veszek egy szagelszívot, ok? :)
Én az ikeában veszem a szagelszívót (is), a választék nem túl nagy, viszont az árak igen jók.
Inox külsejű kb. 190 x 60 cm-es hűtőt szeretnék venni. Mediamarkt, keravill végigjártam, tippek?
Különben mi a fene az az inox, egy szín, vagy egy anyag?
Lemérni én is lemértem, amikor volt bejárás, de a sarokban levő gipszkarton falra akkor ígérték, hogy keskenyebbre veszik, ezért az a mérés nem mérvadó. Az asztalos egyébként is szeretné maga lemérni, amit meg is értek. A szagelszívó cső, amikor láttam, nem a tűzhely fölött van, hanem oldalról nyúlik be. Ha már a szagelszívóknál tartunk kinek milyen tapasztalata van, mennyit segítenek, illetve milyen típust (akár márkát) érdemes választani?
Nálunk van ablak a konyhában és egy kicsit el is van kerítve a nappaliból, még gondolkozom rajta, hogy legyen-e.
Igen, október végi költözésre én is felfigyeltem, de szerinted mikor készült a riport? Az állványokból ítélve legalább 3 hete. Remélem most is ez a helyzet.
Én próbáltam lemérni a konyhát a bejáráskor, de én is szeretném pontosan mégegyszer lemérni. Neked a szagelszívó kivezető csöve pontosan a tűzhely képzeletbeli helye fölött van?
Htplacebo, örülök neki, hogy jobban vagy és ismét írtál:)
Az árajánlat nálam korrekt volt, bár én nem kértem hidegburkolat módosítást.
Megfigyelted, hogy október végét nyilatkozott Zala Mihály? Meglátjuk. Remélem, hogy 1-2 héttel tényleg előbb lesz a műszaki átadás-átvétel, mert csak utána lehet a konyhabútort csináltatni és a beköltözéshez azért nem árt.
Sziasztok! Képzeljétek, kedden orrsövényműtétem volt, ezért nem írtam eddig! Tiszta horror volt az egész, bár úgy érzem megérte.
Groteszk, valóban úgy nézett ki, mintha tele-erkélyemet építenék, csak aztán visszabontották az egészet! Hogy ennek mi az értelme??
Láttátok tegnap az Ötletházat az Rtl-en? Zala Mihály nyilatkozott benne Palotás Petrának a mi kis vityillónkról. Vicces volt. A tetőteraszon dumáltak. ZM mondott egy jót a konyhabútorokról: "Mi minden lakáshoz konyhabútort adunk!" Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy egy átlag konyhánál - mint pl. az enyém - a vevőnek 350-400 ezret kell pluszba kifizetnie a Casaviának. Aztán beszélt arról is, hogy a lakók választhatták ki a csempéket. Na itt álljunk meg!
Kapott valaki a burkolatokról számlát a lavinától a múlt héten? Én kaptam 160.000 forintról!!! Az én számításaim szerint a többlet anyagköltségem max 40 ezer forint. Az ő számításaikat nem ismerem, mert csak a végösszeget írták le, tételesen nem fejtették ki. Légyszi jelezzétek, ha hasonló gondotok van.
Szia Angyal!
Énis így hallottam még a szerződéskötéskor. Ha saját (konyha)bútort hozol azt csak kulcsátadás után tudod beszereltetni. De hogy méretet sem engednek venni az elkészítéséhez az a szokásos Lavina "rugalmasságot" jellemzi.
Ma reggel arra jöttem és láttam pár kádat deponálni egy erkélyen.
Szóltak már valakinek a csempézés-burkolás kezdetéről?
Sziasztok,
A konyhabútor beszerzelése miatt ti már beszéltetek a Lavinával? Én szerettem volna az asztalossal menni leméretni a konyhát, hogy el tudja készíteni a konyhabútort, de csak átadás-átvételkor engednek fel, előtte nem. Ez a probléma nem csak engem érint, ti is csak átadás-átvétel után tudjátok beszerelteni?
Sziasztok! Angyal, kösz a gardrób tippeket! Nekünk mindenféleképpen kell már az elején tárolórész, mert nem sok szekrény fér a lakásba.
Egyébként voltunk tegnap az új, budaörsi Kika megnyitóján. Nem volt Electroworld szintű tolakodás, igaz a kasszánál majdnem 45 percet álltunk sorba.
Egy csomó - főleg apróbb - cuccot elég nagy árengedménnyel adtak. Átlag minden 2. bevásárlókocsin volt 1. krómozott wc-papír/kefe-tartó kombó 2. olcsó étkészlet 3. szőnyeg 4. plüsspapucs.
De ami a legfontosabb, a nappali nagy részét végre kipipálhatjuk. Remélem, Nov. 30-al nem nagyon fognak csúszni, mert Dec. elején szállítják le a dolgainkat.
Szia Angyal!
Köszi a címeket, jól jön most.
A belső oldal is hasonló sárga lesz persze :)
Tegnap arra jártam és láttam hogy szöszmötölnek valamit az erkélyeken. Lehet hogy kövezik? De lehet hogy csak aljzatkiegyenlítésnél tartanak? Mindenesetre már itt lenne az ideje a burkolásoknak.
Placebo:
a ti erkélyetek is "tele" korlátos lesz ahogy látom :)
Gardrób és tolóajtós szekrények:
- Pannónia Bútorstúdió Kft. 1172 Cinkotai út 2/3
- Indeco VIII. ker. Vas u. 3.
- Vezérek Belsőépítészeti Kft. 1119 Thán Károly út 22
- Stanley, de ezt már tudjátok
Kár, hogy a butoruzlet.hu-n nem árulnak andantés termékeket, mert azokat számtalan helyen megnézhetném eredetiben. A három megjelölt cég kínálatában lehetnek szép darabok, de nagyon macerás, míg végre valamelyik üzletben végre rábukkansz, viszont ha megvan, akkor nagyon megéri a butoruzlet.hu-n keresztül megrendelni. Marha jók az áraik.
Engem érdekelne. Írd be, ha van időd.
Addig én is ideírok egy címet: Gardróbszekrények, tolóajtók:1137 Bp. Pozsonyi u. 12, 1173, Bp. Pesti u. 237. www.roldor.hu
Egyébként még a Kika-ban is láttam egy jól variálható elemes összeállítást, különösen a sarokelem része tetszett, amelyben el lehet rejteni a porszívót, vasalódeszkát, stb.-t is
Szia groteszk,
Hogyne a belső udvar engem is nagyon érdekel, nálunk is ugyanolyan színű lesz, mint kívüről?
Egyébként a BNV-n én is összegyűjtöttem a tolóajtós szekrények forgalmazóit, ha valakit érdekel leírom ide.
Mi a BNV-n láttuk Stanley-éket, baromi húzós áraik voltak. A mellettük levő standon viszont volt egy cég, akik hasonló, elhúzható tükörajtókat csináltak - a Mammut-ban (Parkoló-sor) van kirendeltségük, nagyon korrekt árakat mondtak. Az én drága Silver-em biztosan megadja a cég pontos nevét, ha valakit érdekel.
Mivel nekünk a bejárat mellett van egy 4,5 méteres, 60 centi mély beugrónk, nem kell az oldalsó, hátsó záróelemeket ("korpuszt")megvennünk, hanem csak az ajtót és a belső polcokat, amiket közvetlenül a falra szerelünk. Így kb. felére csökken az ár, valamint a penészedés sem téma.
Penészedés egyébként nagyon csúnya lenne. Ilyen legfeljebb a rosszul hő- és vízszigetelt, szellőzetlen lakásoknál fordulhatna elő (pince, fölszint, vagy a nem szigetelt hőhidak mentén).
Egyszer laktam egy régebbi építésű lakásban, ahol nagyon rossz volt a fűtés és ezért alig szellőztettem - na, az persze szépen bepenészedett néhány hónap alatt.
Mivel az újonnan épült lakások még legalább 1 évig nagyon nedvesek, gyakran kell szellőztetni. Nálunk ez nem lesz gond, a lakásunk kb. 1/3-a üvegajtó és ablak.
Boráros tériben nem voltam még, csak egy supermarketben - most nem is tudom hirtelen Cora vagy Auchan - lévő Stanley bemutatóteremben voltam többször érdeklődni, tervezni.
Boráros téri nagyobb bemutatóteremnek számít?
A 3 hónap egy általános jótanács, mivel ténylegesen nem lehet tudni kinek mikor is rakták fel, vakolták ill. festették a falát. Én mindenesetre kivárom, volt már szerencsétlen tapasztalatom penészedő fallal, bár ott más volt a szitu ugyanis a fal külső szigetelése nem volt a legjobb és a külső belső hőingadozás miatt télen penészedett.
Persze itt ahogy láttam elég tisztességes szigetelést raktak kívülről. Ez megnyugató.
**
Nagyon nagyon remélem hogy kész lesznek! Apropo, elkezdték színezni a ház belső felét is. És épp a felső emeletekről.
Van valaki innen aki a belső udvar felé néz úgy mint én?
Igen, a Stanleyhez hasonló, amit én kinéztem. A Boráros téri Stanleyben jártál? Ha 3 hónap, akkor annyi, én kivárom, de a hálószobámba kb. 5 méter hosszan, L-alakban szekrényeket tervezek, alájuk pedig egy franciaágyat.
De talán nem kell várni annyit, elvégre nyáron vakolták a falakat, akkor jól száradhatott, vagy a 3 hónap a festéstől számít?
Szerintetek két hónap múlva már bennt leszünk az új házban? Vágom a centit...
Szia Silver!
nem találod ki -> http://www.harmonikaajto.hu ! :))
Itt egyébként szalagfüggöny és más árnyékoló okosság is található. Nomeg ami a legfontosabb árak is!
Én spec voltam most a - megjegyzésed hatására is :) - a Cora-ban (Fóti).
nem voltam hasraesve a választéktól, bár árban tényleg nem rossz, csak hát az a max.4-5 fajta kerámialapos összeállítás nem sok. No mind1. Sajna lehet hogy marad a többi választékosabb műszaki supermarket...
**
Plcebo szerintem sem jó ötlet a frissen vakolt/festett és kiszáradó falakra ráhúzni egy böszme szekrényt. Te beépített szekrényre gondolsz? Mint pl a Stanley? Én ilyet terveztem, de javasolták a gyártók is hogy minimum 3 hónapot húzzak ki még beköltözés után dobozokból élve ha nem akarok finom penész-tapétát a falamon :((
Bőrbútor ügyben néhány talán hasznos link, megjegyzések nélkül: