Na,hát,de jó,hogy bekukkantottál ide!Elváltam,más különösebb újság nincs nálunk.Felétek?
A fügét,gránátalmát évek óta nem takarom,ha tövig visszafagynak,akkor később mégis kihajtanak,legfeljebb az évben nem virágzik.A kaki még nem virágzott nálam,picinyke-cinke.Jöhetne a tavasz!:)
Hát korábban nálam egy -16-17-es éjszaka is volt már ezen a télen, én leginkább amiatt aggódom. Nyilván nem pontos egy olyan olcsó digitális hőmérő, amilyen nekem van, de nem valószínű, hogy 1-2 foknál többet csaljon, akár föl, akár le.
A füge nálam se biztat sok jóval, de a rózsákkal úgy tűnik nincs baj. A Diospyrossal kapcsolatban épp valamelyik nap kérdeztem ismerősömet, azt mondja, teljesen rendben vannak. Pedig mostanában nálunk is - 8, ill. -10 fok alatt van a hőmérséklet.
És a jövő hét még rosszabbnak ígérkezik... Nagyon rég jártál már azokban a topikokban, ahol én meg szoktam fordulni! Mi újság veled?
Ja hogy ne csak offtopik legyek: Már gyűjtöm a zsebkendőket a tavaszi zokogásra: fügék, gránátalma, Diospyros-ok, magastörzsű rózsák takaratlanul. Majd leshetem, képes lesz-e bármelyik magához térni és kihajtani a fagyok elmúltával... :(
Isten úttyai kiszámíthatatlanok... Eccer még az is megtörténhet.
Na, idefigyejj! Ha úgy lenne a nevem, hogy GF-62, akkor meg azé kóstolgatnál, hogy hatvankettőben akartam születni. Neked semmise lyó. Eccer arra járok, majd megkérdezem én a Jancsit, merre hány méter?!
Zsu, tőled meg azt akartam megkérdezni, hogy lehet ide belinkelni a Picasa albumomat, hogy kattintva lehessen nyitni?
Pl. ha ide bepötyögtetem, hogy:
http://picasaweb.google.com.GAZFICKO48
akkor lyóó lesz?
Megnéztem a "megnéz"-nél, hát ott nem lesz a nyilamból kis kezecske....
Lehet, hogy ha megnyomom, hogy "mehet", akkor lehet?
Rosszabb, mint egy nő! Nyafog, és ráadásul le akar tagadni a korából, és mindjárt 14 évet :)) (Na jó, én azért tudom, hogy az a 48 mit jelent. És nem azt, hogy nem engedek a 48-ból)
GURIGA! Te meg ne az euphorbiát simogasd, hanem az Erát!
Most már itt is bejött a mínusz. Van hét - nyolc. És mind Celsius...
Ma sétáltam egy nagyot a parkban. Soha életemben nem hordtam sapkát. Anyám azzal ijesztgetett, hogy korán kopasz leszek. Hát - 62 éves létemre - még mindig van hajam. Nem feltétlenül a legszerencsésebb elosztásban, de - haj. Ajjaj...jaj...ihaj-csuhaj!
Mondjak még zokogni valót? Figyelem a tulipánok felett a földet. SEMMI MOCORGÁS. Bent pedig a rúzsvirágom továbbra is "bakfitty". A karácsonyi kaktusz az ünnepeket átaludta. A ciklámen belefáradt a januárba. Az egyetlen megbízható az évek óta fáradhatatlanul virágzó Euphorbia. De hogy ne örüljek túlságosan, egy tövise úgy bement a körmöm alá, hogy csillagokat láttam. Majnem egy egész göncölszekeret.
A leanderek sok mindent kibírnak,ha a tövük nem rothad,kihajtanak.Legalább nem lesznek tetvesek,ha nincs levél rajtuk.A bambusz is strapabíró.Itt még nem virágzik a hunyor.
Lehet, hogy azért vannak mostanság rosszabb teleink, mert nincs Torgyán, aki folyton mondaná, hogy MONDJON LE !!! ;P Egyébként nálam nyílnak a hunyorok. De azt hiszem, a leandereimet taccsra vágtam. Idén nem ott teleltetem ahol szoktam, és nemes egyszerűséggel elfelejtkeztem róluk, és nem öntöztem őket.Tegnap jutottak az eszembe, de addigra már teljesen megszáradtak a leveleik :((((( Nem tudom, hogy tavasszal kihajtanak-e. Azokban a nagy mínuszokban meg a bambuszom egy része fagyott meg. Érdekes, hogy az új hajtásai maradtak meg, és a régebbiek fagytak le.