az említett sor mondjuk ront az összhatáson :-), de a refrén miatt elég sok minden hajlandó vagyok megbocsátani :-) még azt is, hogy szerintem túl hosszú a nóta.
a Közelebb-ben a floydos második fele tetszik, de annyira nem. a múlt héten mondjuk négy napig a St. Clementet énekeltem magamban, de már elmúlt.
Nekem az egyik kedvencem a Közelebb, érdekes, hogy senki nem említi. Mindenki a Másik dalt favorizálja "emocionális tavaszbrigád kikelet"-estül. A Flop zkr. is a müsorára tüzte, közepes sikerrel.
Egyszer én is vendégeskedtem egy ilyen egyszoba-galériázott, csatolva zsúfolt előszoba, fürdőkocka helyen. Kb. 4-en voltak hivatalosan a dologban: 1 pár lent, 1 emberke a lépcsőfordulóban (?!) 1 leányzó meg az emeleten (oda voltam fent én hivatalosan meghívva.)
Szóval volt pl.: szerepjáték, stb. Nagyon jó kis légkör bír kialakulni, ezért drukkolok BadSeed lánykának, Mikenak, és aki még csatlakozik, hogy sikerüljön megszervezni, mert tök jó dolog...
A Másik szemem meg sír, mert még mindig nincs CD-m, ám mivel közeledik a hó vége, és hallottam olyat, hogy lesz FLOP est, és kívánok azon végre megjelenni, így megint fellángol a remény!
Nah, most már a sokadik hallgatáson vagyunk túl, kezd kristályosodni a lemez, egyértelmű kedvenc a Másik dal, a St. Clement, az Oidipusz és a Lélekvadász, de leginkább az első kettő, és azt is meg kell mondani (ha eddig senki nem tette volna), hogy a St. Clement strófái alatt szerintem nagyonnemfinom az a rezgetett háttérvokál, a Lélekvadász alatt pedig tényleg egy oktávval feljebb van a basszus a kelleténél, így alig jön ki, legalábbis a refrének alatt teljesen eltűnik.
(mindezeket szignálnám a két és fél napja jegyzett „botfülű dobostanonc” aláírással, köszönöm)
szigorúan akusztikus. van pár saját dalom. elvileg egyet közkincssé tudnék tenni, de szarakszik valami az eftépével. egy csellista barátommal tervezünk, próba még nem volt, mert mire kicsait összébb állt a cucc, vizsgaidőszak lett. Alice, Nick Cave, King Crimson, Anathema, miheztartás végett.
off, uff
jó együttlakást! próbahelynek jó lesz, mer én meg oda járok iskolába.
Én nem mennék Veletek lakni, de mivel a Kálvinnál dolgozom, akkor a leendő Kert rajongói zenekar próbáit majd lehet Nálatok tartani, mert Nektek helyben van, nekem meg közel :)))
1,5 szoba, galériás, 60e,
ma megyek megnézni,
én, egy srác, aki keveset lenne fenn, de még őt sem láttam soha, csak netes, vagyunk eddig.
ha megnéztem, eldöntöm, hogy 3 vagy 4 személyes.
Te még mindenképp beférsz.:-)
mi kell hozzá?
légy jó ember! :-)
bad
Havanna lakótelep, Csontváry utca 40. egy közgazdász, két joghallgató (monnyuk én szociológus is), jó hangulat, haverokbuli satöbbi.
Az előző szobatársam is folyton Pearl Jam-et játszott az Ibanezén...
hát én éppen keresek egyet, de hímneműt:(((
bocs hogy diszkrimi, ugye, de, azért.
ahhoz képest nem olyan rossz a Lélekvadász!
bár az összes dal közül talán az szól legfosabbul, hallatszik pl hogy a basszust nem nagyon gondolta át Gábor... túl magas pár helyen (mármint nem hamis, csak én pl egy oktávval lentebb pengetném), nem alapozza meg a zenét rendesen.
A kert: Out of Eden I.
The Son of the Morning Star
Schizo
Raindance
St. Clement harangja
Glory Hole
Low
Filia Nostra
Wait for you Death
Szépremények
Apology
Cold Weather
Lélekvadász
3 álom Ezen csak a Bobek énekel
A kert: Out of Eden II.
Közelebb Döme
Másik dal elalváshoz Döme
Oidipusz és a Szfinx Bobek
Thanatos Bobek
St. Clement harangja Bobek
He's a pearl Döme
Lélekvadász Bobek
Glory Hole Bobek
Introductio-Invocatio Bobek
(tkp. akkor mondjátok el a botfülű dobostanoncnak, hogy melyiken énekel Bobek, mert én csak egyszer hallottam, a múltkor a hajón, és az ezek szerint kevés volt)
Igen, asszem neked egy válogatást adtam, de hogy miért azt nem tudom. Az a CD ami elkészült ugyan, de még otthon pihen, az Out of Eden I. Erröl megismerheted a kérdéses dalokat. Kis trükk, hogy a Schizo címü dal még kétszer átalakult, címük a Closer, majd a Közelebb lett.
A Közelebb rajta van (ha jól emlékezem) a CD-den, a Döme elöadásában, HSB-s felvélelként. A He's a Pearl és a Másik dal elalváshoz is ugyanígy készült (Döme énekelt, a Hidasi Barna billentyüzött, vette fel és keverte a HSB-ben). Ezek pedig az Out of Eden II.-n vannak.
A kakukktojások a Lélekvadász(!!!) és a 3 álom. Ezek a dalok is a a HSB-ben készültek, csak évekkel korábban, de ezek is csak ötletként lettek rögzítve. A 3 álom pontatlan és hamis. Ha odafigyelsz a Lélekvadászban az elején nem hallani a lábdobot, de késöbb elökerül.
A felvételek szünetében játszogattunk az Artner Gabival, másnapra a Zoli írt rá egy szöveget, és ahogy a Gáborok (Artner, Hortobágyi) felvették, a Zoli felénekelte, majd ezek után gitároztam a dalra. Ez lett a Lélekvadász.
A 3 álom nem jutott el ilyen stádiumba.