Keresés

Részletes keresés

tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 63
Apropó igényes zene a C-n:
Azon túl, hogy igazad van abban, amit írtál, tegyük hozzá, hogy a rétegzene, igényes jazz, népzene, világzene (más adókon nemigen felfedezhető) az egyetlen eszköze a Rádió C-nek arra, hogy ne csak romák hallgassák. Mivel ez a rádió az integrációt szolgálja, ezért NAGYON IS SZÜKSÉGES, hogy ne csak romák hallgassák. Ha nem lennének a jó (mondjuk így: az értelmiséget megcélzó) zenék, akkor aligha indulna meg a rádió hatására bármilyen társadalmi változás (attitűdváltás a gádzsóknál), mert ugye arról azt tartjuk, hogy felülről indul lefelé.

A www.radioc.hu leírja az elvekben (a topic legelején idéztem is), hogy ez az adó NEM CSAK romáknak szól, bár mindig előnyben fogják részesíteni őket a többi hallgatóval szemben.

A zenén kívül nagyon igényes beszélgetős témák és műsorok vannak, amelyek leginkább az értelmiséget célozzák, a múlt héten pl. Pléh Csaba volt meghívott vendég egy fél órára, márpedig ő ma magyarországon a pszicholingvisztika atyaúristene, nem is telefonált be neki senki, mert olyanokat mondott, hogy jobb volt inkább hallgatni (kérdésem márpedig lett volna).
Vagy ugyanígy az EU-s híradó sem feltétlenül a romáknak érdekes (bár ne legyek má' kirekesztő, nekik is).

Jó, persze nem minden beszélgetés sikeredik érdekfeszítőre, de hát fejlődni is kell valamerre.

Summa summarum: ha ezek nem lennének, akkor a Rádió C-t a romákon kívül max. a szociológusok hallgatnák, de ők is csak hivatalból.

Előzmény: Manu Chao (56)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 62
Latin party: szerda 20.30-21.30-ig.
Ismétlés péntek este 20.30-21.30.
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 61
Hozzászólásaidból láttam, hogy a Törzsasztalon már létezett egy Rádió C topic. Meghívtam az ottaniakat is ide, hogy egyesítsük erőinket. :)
Előzmény: Manu Chao (56)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 60
Rossz volt a mintavétel. A kívánságműsort én sem hallgatom szívesen, ezért nem is ajánlom jó szívvel.

Az viszont megejtő a kívánságműsorban, hogy a romáknál sokkal inkább érték a család, mint nálunk. Majd figyeljétek meg, hogy Apuka küldi Anyukának meg a négy pici gyereknek (név szerint felsorolva), vagy a fiatal fiú küldi a számot apukánakanyukánaknagymamánaknagypapánaknagynéninek,nagybácsinak,megazösszes-uncsitesónakÉSVÉGÜLDENEMUTOLSÓSORBANABARÁTNŐMNEK, AKI AZ ÉN SZEMEM FÉNYE.
Szerintem ez szép dolog. :)

Előzmény: Feyd-Rautha (59)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.10.07 0 0 59
Roy és Ádám volt, aztán másodszor a kívánságműsor nótákkal. De holnap nagyobb dózissal próbálkozom.
Előzmény: tashley (43)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 58
Khaled? Akkor lemaradtam róla, pedig ha most lenne, tutira nem hagynám ki! Majdcsak jár még errefelé!
Előzmény: szopiszuri (54)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 57
Atipikus. Most bekapcsoltam és Roby Lakatos van.
Előzmény: twenty (55)
Manu Chao Creative Commons License 2002.10.07 0 0 56
További adalékok a leendő C hallgatóknak:
Kihagyhatatlan: Müller György - Latin Party c. rendszeres műsora (pontos időpontot nem tudok, mert ismételni is szokták.) Tashley biztos tudja az időpontot is :-) A koma, amellett hogy zeneileg is felkészült beszél spanyolul is úgyhogy a háttérinfókat egyből mondja a számokhoz.
Másik aranyos műsor: a Gázfröccs (az autós magazin) Ami megfogott benne: nem a szokásos, sokmilliós kocsikkal kapcsolatos képmutató nyálcsorgatás, hanem a hallgatók többségének szociális helyzetéhez igazítva olyan 2-300 ezer forintos használt verdák bemutatása (pl. előnyök és típushibák), amit adott esetben egy kispénzű család is megengedhet magának.

Tashley: Ami a Száva családot illeti, úgymond megkerülhetetlen família a 8. kerület éjszakai életében, mást ne mondjak valószínű hogy sok tagja dúdolja mostanában a korábbi hozzászólásomban említett Bódi Guszti szám refrénjének első sorát... :-/ Amit még érdemes tudni róluk, hogy hírüknek megfelelően általában nem szoktak a "kéréseikre" nemet mondani a "nyolcban".

Régóta eszelek azon, hogy annyi reklámot nem hallok a rádión mint amennyire profi a műsor. (Pusztán amatőr lelkesedésből nem lehet ilyen jól csinálni, ezt tapasztalatból tudom, az általad említett Civil/Fix életéből) Kérdés tehát hogy honnan a lé a profi működtetéshez. Tudjuk hogy a magyarországi romáknak nincs középosztálya, sok nincstelen, nagyon szegény ember és néhány tehetségét többé-kevésbé jól kamatoztató, megérdemelten jobbmódú muzsikus vagy kereskedőcsalád alkotja a másik végét a társadalmuknak. És persze vannak a "harmadik utas" srácok, a klánok, azok a "családok" akik a meredekebb dolgokban utaznak. Ez a rádió elindulása óta úgy integrálta a budapesti romákat mint előtte soha senki, sem állami intézmény, sem vajda, senki.

Kézenfekvő lenne tehát azt feltételezni hogy nem csak állami forrásból és alapítványi pénzekből működik, hanem a tehetősebb romák (mindkét forrásból) is beletesznek valamit. És éppen ez a szép: ennek ellenére nem érzed hogy direkt beleszólása, befolyása lenne ennek vagy annak a műsorba. Tudod, amikor még csak ideiglenes frekvencián ment több mint egy éve a rádió (egy hónapig), már abban a "kísérleti" adásban benne volt, hogy a zenei színvonalra nagyon vigyázni fognak, nem engedik elkurvulni az adót, még ha kezdetben könnyebben növelhették volna a hallgatottságot. Úgy jött ki, tudták, hogy a rádió által felvállalt értékek, beszélgetős és érdekvédelmi műsorok miatt akkor is hallgatni fogják az adót a romák, ha sokuknak kezdetben még kicsit "túl igényes" is a zenei világ, és meggyőződésem hogy szép és egyedi példáját mutatták annak, hogy egy rádió nem csak rombolni, hanem építeni is tudja hallgatóinak kulturális színvonalát. Ráadásul ezt az egészet nem népművelő, paternalista és szájbarágó stílusban, hanem szórakoztatóan, szinte észrevétlenül teszi, amiért megint csak gratula nekik.

Ami az R'n'B-t és hiphopot illeti - ez egy aranyos megnyilvánulása a pesti romák önazonosság keresésének. Evidens, hogy a flamenco gyökerű latin muzsika színtiszta cigány (és persze arab) zenei hagyományokon alapul, így érthető a sok latin cuccos. A meglepő viszont az, hogy a feka szubkultúra, még ha történetesen semmi közös gyökere nincs a cigányéval, mégis szellemi tesónak számít, ezért az EastCoast, West Coast, Soul kötelező. Sőt, minta az egyik műsor óta tudjuk, még Bach is roma volt (figyéljéték ázokat a szűkített móllokat drága testvérkéim ilyént gádzsó ném ír... ;-)

Hozzáteszem, a Civil/Fix duóban is néha hallatlanul igényes műsorokat hallhatsz (pl. a Fonó Budai Zeneház szellemi gyermeke, a Harmónia Rádióműhely műsorvezetőinek jazztörténeti műsora) csak nem kaptak erősebb sugárzásra sem engedélyt, sem pénzt, ezért szól gyengén az adásuk. Nekem szerencsém van, mindkettőt fogom, de reggelente más adókra is áttekerek. Tipikusan a BBC világhíreire (és a tudományos hírekre) ébredek a Kossuthon, mert csak konkrét infókra tudom kinyitni a fülem, ezt követően a szemem. Utána Est FM: a Forintos Percekben a géppuskanyelvű Feyér Zoli a hallgatag bölcs, DJ Nesta kiváló brazil bossanovái közt életbevágóan fontos gazdasági információkkal bombázza a hallgatókat, pl a hasaljszalonna vagy a bika világpiaci árfolyama. :-) Viszont a nap hátralevő részében a két C valamelyike szól.

Na, kicsit hosszúra nyúltam, úgyhogy visszaadom a szót a stúdiónak: zene... :-)

twenty Creative Commons License 2002.10.07 0 0 55
most odakapcsoltam és royésádám van :((
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.07 0 0 54
látom, hogy cak minden második szóban vétettem valami hibát, úgy látszik fejlődök. sezen aksuval az a baj, hogy képtelen vagyok cd-t szerezni. illetve egyet megvettem, de az nem az igazi, azon goran bregovic szerzeményeket ad elő. ellenben a másik lemezét, amiről ismerek egy csomó számot (mp3) nem tudom megszerezni. ha véletlenül az utadba akad valahol, gondolj rám!

natachara visszatérve, két éve a szigeten az volt a baj, hogy nagyon gyenge volt a hangosítás, és rettentő sokan odajöttek kiváncsiságból. aztán esni kezdett, és majd' mindeki elmenekült, csak az maradt, aki kimondottan natacha kedvéért volt a szigeten . (pl. én)

különben 2001-ben a khled koncert is jó volt szerintem, telecsöpögtette a szívemet boldogsággal :), pedig irtó rossz kedvem volt.

Előzmény: tashley (53)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 53
Tudom. :) Nem is a Mancsra fogok figyelni, ha Sezen Aksuról van szó, hanem rád. ;-)
Lehet, hogy az ÉSben volt, mondjuk sznobság tekintetében nincs különbség.
Előzmény: szopiszuri (51)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 52
Nem én mondtam! :)
Magam sem akartam elhinni, de amikor bementem a nézők sűrűjébe (bevallom, azt akartam megnézni, hogy közelről mennyire tűnik Natacha kövérnek), az a helyzet, hogy iggggen sok felajzott férfiembert láttam. És így is van ez rendjén, támogatom a VALÓS SZÉPSÉG értékelését, ellenben azzal a szépségképpel, amit a média zúdít ránk (és amibe én magam sem vagyok besorolható).

Natacháról viszont nagyon szép az a fénykép, ami a SzigetEst-ben van.

Kisugárzás az volt, bizony. A NŐ.

Előzmény: szopiszuri (49)
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.07 0 0 51
ja, és a manccsal vigyázni kell, van pl. egy sezen aksu nevű török nő,a kire én totál rá vagyok kattanva,és volt is egysze róla valami a amncsban, e hát inkább csak sznob fanyalgás, nem szidták le egyértelműen, de mégis. pedig az anő zseniális szerintem, szívszorító meg ilyenek.
Előzmény: szopiszuri (49)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 50
"Ehhez képest a Rádió C hallgatói semmivel sem intelligensebbek, magasabb végzettségűek, stb., (sőt, ugye tudjuk hogy reklámcélpontként nem az ideális célcsoport), mégis, mégis...
Ez a C rádió titka. Mert a zenei szerkesztők kérlelhetetlenek. Lehet tömegzene, lehet rétegzene, de van egy minimum ami alá nem mennek le senki kedvéért. Szerintem a Száva család személyes kérésére sem tennének be britniszpírszt, csak a példa kedvéért. :-)
Hogy lehet hogy mi gádzsók ennyire botfülűek legyünk, hogy a kétnegyedes germán import tuctucnál bonyolultabb ritmusképletek sikítófrászként zsibbasztják agysejtjeinket?
Na bocsi az offért de valahogy mindig eszembe jut erről a rádióról."

Hú, de nagyon jól értesült vagy! Ki az a Száva család?
(Érdekes, hogy a sz@r zene vagy a mainstream egyenlő lett mára Britney Spearsszel, mindig őt hozzák fel példaként. Nem védeni akarom, de igazán nem ő az egyetlen.)

Én gádzsó vagyok, de nem botfülű. Szoktam is értékelni a 12/4-s flamencot, ha a C-n hallom!

Hát, igen. Nekem is sok minden jut eszembe erről a rádióról, de előbb-utóbb az úgyis kibukik. :)

És abszolút nem voltál OFF.

Előzmény: Manu Chao (35)
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.07 0 0 49
2 éve jó volt, szakadt az eső, és mégis. női bájok? inkább kisugárzás van, mert nagyon pici amúgy és kimondottan szépnek sem nevezném. a lemezeket mindenesetre gyakran hallgatom.
Előzmény: tashley (48)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 48
A Mancsban kimondottan jó kritikát kapott az idei koncert. Engem olyan nagyon nem fogott meg, de ez valszeg azért van, mert (magam is a gyengébb nemhez tartozom), tökéletesen hidegen hagytak Natacha dús bájai, a cikkírót (férfi) pedig nem.

Sajnos az volt a benyomásom, hogy lenyomta a koncertet, de nem igazán élvezte, meg mintha hisztis hangulatában is lett volna: szívatta a kísérőzenészeket, eltűnt 10 percre átöltözni. Az ilyeneket meg én biza zokon veszem.

Mit sem változtat azon, hogy a zenéje jó.

Előzmény: szopiszuri (46)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 47
Nekem a spotok közül két másik a kedvencem:

1. (szerintem überelhetetlen), amikor két muzsikus cigány azon vitatkozik, hogy a-t kell fogni vagy asz-t...
2. "...és az apád hol muzsikált?
-Sehooool.
- És milyen rádiót hallgatsz?
- Hát a Rádió C-t, mi mást?"
Ez is tök jó.

Írod:
"Amit nem annyira komálok az a dél környéki Bangó Margit és hasonló nótablokk, meg most már a kívánságműsor is kezdett egy kicsit egysíkú lenni, de ez a közönség miatt van: mindenki Bódi Gusztit akar, "Bilincs kezemen" stb. Ezzel együtt kevés kompromisszumot jelentenek a sok cár műsorért cserébe".

Hát, ezzel mélységesen egyetértek. Írtam már, hogy a kívánságműsor idejében ritkán hallgatom a rádiót, olyankor mindig van valami más programom. Mondjuk egyedül azért mégiscsak sajnálom, mert már régesrég jól bekérhettem volna valami Trio Moreno-t vagy Eric Marchand-t vagy valami más szépemlékű Sziget-számot.

Előzmény: Manu Chao (34)
szopiszuri Creative Commons License 2002.10.07 0 0 46
idén nem voltam, mert nem voltam itthon, de két éve hallottam, meg négy éve is egyszer. a legjobb lemeze szerintem a második (halim), de az összeset szeretem.
Előzmény: tashley (22)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 45
"Sziget: A Trio Moreno előtt azt hittem hogy ebben a műfajban (roma gitár triók) a holland Rosenberg Trio az isten, de a Moreno lenyomta őket. A két verhetetlen keverőgép, a szólógitáros romajampi és a jávorpali bajuszos ritmusgitáros csúcsfazonok, nagyon kedvesek és közvetlenek voltak koncert után is, és elmondták, hogy Franciaországban már a hetedik lemezüknél tartanak."

Most olvasom csak figyelmesebben: hogy a túróba tudtál te beszélgetni velük a koncert után? Le lehetett ülni velük a sátorban dumcsizni????? Szétvet az ideg, jövőre nem leszek olyan figyelmetlen, hogy kihagyjam ezeket a lehetőségeket a Szigeten. :(

(romajampi, meg jávorpali, nagggyon jóóóóóó :DDDDD)

tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 44
A Civillel az a bajom, hogy nagyon rossz a lefedettsége. Sokszor hallgatok rádiós mobilon rádiót és valóban többször megálltam már a Civilnél, mert jó zenék/műsorok voltak rajta, ami megragadott. De tisztán emlékszem például arra az esetre,a mikor az Arany János u. felől sétáltam a Deákra a Nádor utcán és szép fokozatosan eltűnt az adás a "ködben", az Erzsébet térnél már semmit nem lehetett hallani.

Próbáltam már befogni itthon is, de nem jött össze. (Mondjuk a pontos frekvenciát nem tudom, csak sejtem kb-ra).

Ha szívesen belehallgatnál a Rádió C-be, de el akarod kerülni Bódi Gusztit és a Romanticot, akkor még véletlenül se a kívánságműsorba kapcsolódj bele (hétköznap 7-f9-ig). Ott töményen kapod ezeket. :)
Én spec napközben hallgatom, meg késő este.

Előzmény: Caidhan (36)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 43
FM88.8. Most tisztán zenei blokk van, siess!

Aztán meg számolj be róla. :)

Előzmény: Feyd-Rautha (41)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 42
Látom, Bridge topicban is nyomulsz. Én is a Bridgre-ről nyergeltem át valami másra, szerintem még sokáig is bírtam a felhígulás után. Szegő Tibi idejében nagyon jó volt, de mostanra már egy tömény szerencsétlenség. Egyedül a Fantomot hallgatom még, ha el nem felejtem véletlenül.

Szóval a kereskedelmi rádiókban és a C-n fellelhető tucatzenékről csak annyit mondanék, hogy akárhogy is nézem, azért a C-n elenyésző. A Bridge mára már teljesen képmutatóan mondja magáról, hogy ott nem hallani Britney Spearst, amikor:
1. számai nem mennek, de a róla szóló pletykák egyfolytában
2. megy Shakira, meg Las Ketchup, meg J.Lo., akkor meg minek verik magukat?
Ocsmány képmutatás ez a részükről.

Anno nagyon sokáig hallgattam (mondjuk egy évig), amibe pont beleesett a Szegő Tibis rész és az tényleg nagyon jó volt. És már akkor is azért hallgattam a rádiót, mert nem vitte a mainstream vonalat. Mivel azóta beállt a "sorba", már kimondottan utálom, mert igaz ugyan, hogy leadják az éppen aktuális rock-slágereket (Puddle of Mud, Nickelback pl.), de ez simán elenyésző a tömeges nyálhoz képest.

Lehet, hogy a Rádió C is lead "mainstream 'r'n'b-t", ahogy írod, de ez akkor sem az az igénytelen tömegzene, ami mostanra ömlik a Bridge-ből. Persze, ha rockra vágysz, akkor mélyen megértelek, a Rádió C-n aligha fogsz valami vigasztalót találni.

Előzmény: Szőrös (38)
Feyd-Rautha Creative Commons License 2002.10.07 0 0 41
Egy frekvenciát kérhetnék?
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 40
Tökéletesen egyetértünk. Én olyat nem is mondtam, hogy a Rádió C-n lenne rock vagy nu-metál, azok, akik ezt a zenét szeretik, sajnos tényleg sz@rban vannak.

Abban is igazad van, hogy mennek itt tucat-zenék. Ezzel együtt, a saját ízlésemnek leginkább megfelelő rádiónak tartom (igaz, hogy nem is vagyok túlzottan megőrülve a rockért).

Előzmény: Szőrös (38)
tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 39
Szeretném leszögezni rögtön a legelején: EBBEN A TOPICBAN SZABAD OFFOLNI, kedves Manu Chao és Caidhan. Rádióról beszélünk, tehát bármely rádiós összehasonlítás vagy a rádiókról megeresztett okfejtéés szigorúan ONnak minősül. :)

Továbbá a Kultúra fórumon is vagyunk, tehát akár még ennél messzebb is mehettek (koncertek, lemezek, előadók stb.).

Amit viszont tutira moderáltatni fogok, az a politikai megnyilvánulások, meg a kultúrálatlan megnyilatkozások, de bármit is mondtok, alig hiszem, hogy beleesne ezekbe a kategóriákba. Szóval csak hajrá, nézzetek vissza gyakrabban. :)

Szőrös Creative Commons License 2002.10.07 0 0 38
a C-ben is megfordulnak ugyanazok a tucat r'n'b slágerzenék, amik a kereskedelmiken mennek. És nem a kivánsogműsorban.

Elmonhadtjuk azt, hogy jelenleg nincs egyetlen rádió sem, ami kortárs (nem prograsszív) rockzenét játszana. Még nu-metált sem. Szinte semmit. Itt tartunk 2002-ben. Nincs benne pénz. Fasza

tashley Creative Commons License 2002.10.07 0 0 37
Éljenéljenéljen!

Megérkezett az első elkötelezett Rádió C hallgató. Légy oly kedves és érezd magadénak a topicot, legalább addig, amíg jól be nem indulunk. Gyere ide gyakrabban.

Gondolkodtam már rajta, hogy felhívom a rádiót és bemondatom, hogy minden kedves véleményt szívesen várunk ezen a fórumon. Mert hogy ez a topic a Rádió C-ről szól elsősorban (bár nem CSAK arról).

Caidhan Creative Commons License 2002.10.07 0 0 36
kicsit off, de nem csak a Rádió C az egyetlen igényes rádió Bp.-n. Ott van még a Civil/Fiksz páros, azon is jó sok jazz/népzene és sok-sok progresszív rock megy.

Egyébként a C-t még nem hallgattam (valahogy attól féltem, hogy Fekete Vonat meg Romantic jellegű izék vannak benne), de bele fogok hallgatni...

Manu Chao Creative Commons License 2002.10.07 0 0 35
Lehet hogy kicsit off, de bocsi érte. Személy szerint minden alkalmat kihasználok amikor belerúghatok egyet a kereskedelmi rádiókba, mert számos okból megérdemlik, ezeket az okokat itt most azért nem részletezem, mert rengeteg topic és cikk szól róluk.
Ami viszont legalább olyan fontos a jelenség szempontjából, ha nem épp a kulcsa, hogy a tipikus ker. rádió hallgató attitűdjét egyszer megérthessem. Íme a lehetséges okok:
- Kényszer, fenyegetés :-) (l. előző hozzászólásom)
- Beteges félelem bármi újtól, szokatlantól. Megszületésétől kezdve csupa rettenetes új tapasztalat, ezért zsigeri igyekvés a közösség akolmelegébe.
- Társadalmi megfelelni vágyás: mi lesz ha nem leszek naprakész a reggeli boros-bochkoriádákból a szemközti üzlet műkörmös csajszijánál, még azt hiszi hogy nem is ezen a bolygón élek...
- Más a seregben is megmondták hogy mi a frankó, majd az okosak most is tudják, mit hallgasssak.
- Eccer' hallottam valami fura számot, azt nem is volt benne ének meg valami hüje citera vagy cimbalom vagy hogyishíjják szólt benne, tökre nem értettem hogy nincsen benne olyan jó húzós basszus. Aztán rájöttem hogy eltekertem a rádiót a juviról, gyorsan vissza is csavartam... stb...
Ehhez képest a Rádió C hallgatói semmivel sem intelligensebbek, magasabb végzettségűek, stb., (sőt, ugye tudjuk hogy reklámcélpontként nem az ideális célcsoport), mégis, mégis...
Ez a C rádió titka. Mert a zenei szerkesztők kérlelhetetlenek. Lehet tömegzene, lehet rétegzene, de van egy minimum ami alá nem mennek le senki kedvéért. Szerintem a Száva család személyes kérésére sem tennének be britniszpírszt, csak a példa kedvéért. :-)
Hogy lehet hogy mi gádzsók ennyire botfülűek legyünk, hogy a kétnegyedes germán import tuctucnál bonyolultabb ritmusképletek sikítófrászként zsibbasztják agysejtjeinket?
Na bocsi az offért de valahogy mindig eszembe jut erről a rádióról.
Manu Chao Creative Commons License 2002.10.07 0 0 34
A C rádió jelenleg "mindent visz", más szóval a legjobb rádió Bp-en, ez minden vitán felül áll. Csak sajnálni tudom azokat a nyomorultakat akik saját tömegkultúrzombiságuk, vagy külső körülmények (pl. droid agyú kollégák) , esetleg mindkettő kényszerítő erejénél fogva a szégyenletes danubius-juventus-sláger triumvirátus egyikét, vagy pedig vájatlanfülű kollégáikkal kötött kompromisszum eredményeként valamelyik pszeudo-rétegadót, azaz bridge-rádió1-roxy stb. langyos mainstream fost kell hogy hallgassanak.

Sziget: A Trio Moreno előtt azt hittem hogy ebben a műfajban (roma gitár triók) a holland Rosenberg Trio az isten, de a Moreno lenyomta őket. A két verhetetlen keverőgép, a szólógitáros romajampi és a jávorpali bajuszos ritmusgitáros csúcsfazonok, nagyon kedvesek és közvetlenek voltak koncert után is, és elmondták, hogy Franciaországban már a hetedik lemezüknél tartanak.

A Lakatos dinasztia koncertjéről meg csak annyit, hogy az elmúlt pár évben nem voltam ilyen koncerten ahol a közönség paralizálva, hipnotizálva, dermedten és hidegfutkosással a hátán hallgatta tátott szájjal azt a zenei kung-fu-t amit a szólisták lenyomtak egymás között. Külön felhívnám a figyelmet a kiscsókára (a Sárközi Lajcsira) aki úgy lehegedülte a Roby Lakatost a színpadról, hogy maga is meglepődött, a közönség nemkülönben, legalábbis technikában mindenképpen óriási bajnok már ma is. Persze az igazsághoz tartozik, hogy a Roby Lakatos sokkal ízesebben játszik még, de ez ahogy a kisrajkó öregszik majd, neki is meglesz biztosan a saját hangja.

A Feka Vonat is nagy volt, ők is óriási hangulatot csináltak, persze ez egy másik műfaj, de nekem spec. nagyon bejön a Fatima hangja, stílusa.

Magáról a rádióról: a spotok is óriásiak, pl. az "Ez a rádió nem jöhetett volna létre... DE LÉTREJÖTT!" szövegű a kedvencem. :-)

Amit nem annyira komálok az a dél környéki Bangó Margit és hasonló nótablokk, meg most már a kívánságműsor is kezdett egy kicsit egysíkú lenni, de ez a közönség miatt van: mindenki Bódi Gusztit akar, "Bilincs kezemen" stb. Ezzel együtt kevés kompromisszumot jelentenek a sok cár műsorért cserébe.

Devlesha arakhav tumel romalo! ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!