Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e olyan utazási irodáról, aki utaztat az el faraana reef- be? Hétszer voltunk ott, de már két éve nem tudunk irodával menni!! Minden ötletet szívesen fogadok!😆
Tényleg azt el is felejtettem leírni, hogy George Washington csodát tesz néha :) A szobában minden reggel ott "felejtettünk" egy zöldhasút és nekünk 2 db 2 literes víz volt minden alkalommal amikor visszatértünk. Sokan panaszkodtak, hogy nekik csak egy kis vizet adnak és nem is takarítanak rendesen. Kérdeztem hogy adtatok pénzt a takarítónak? Válasz: nem hát az benne van az árban, meg különben is ez all inclusive... na igen, de azért... Ugyanez volt a szobával. Sokan panaszkodtak a szobára. Mi amikor megérkeztünk, azonnal betettem egy 10 Dollárost az útlevelembe és úgy adtam oda a recepciósnak. Azonnal visszavette a szobakártyát és az eredeti szobaszámot kihúzta és ráírt egy másikat. Innentől kezdve a medencére néző nagyon szép és klassz szobát kaptunk. Volt olyan is amikor olyannak adtam akinek amúgy senki, de annyira sajnáltam, hogy úgy éreztem adnom kell. Az egyik ilyen a kis srác volt aki egész nap egy bottal leállította a forgalmat, ha át szerettünk volna menni a zebrán. Amikor a kezébe nyomtam egy 1 Dollárost, olyan boldog volt, hogy a feje felett tartogatva mutogatta mindenkinek :) A legközelebb amikor adtam neki, azt mondta, hogy szerencsés vagyok, hogy találkoztam veletek... Ez nekem is olyan jól esett... Lenn a parton volt egy bár, ahol egy kis fiatal srác dolgozott, amolyan mindenesként. Ő készített elő mindent, ő hozta a dolgokat, de fizetni az idős és határozott emberkének kellett. Ő senkitől nem kapott semmit. A párom odahívta és a kezébe nyomtam egy kis pénzt. Gyorsan körülnézett, nem látja-e valaki és háromszor is megköszönte.. Olyan kis aranyos volt :) Az árusok között is van nagyon sok aranyos, és persze van egy pár aki jól le akar húzni, de egy idő után, már elég jól lehet kezelni ezeket :) Nekünk a taxisokkal sem volt semmi bajunk, pedig tőlük is mindenki elrettentett, hogy micsoda hiénák és többet akarnak kérni, amikor odaértünk... Ebből semmi nem volt igaz, de lehet hogy csak mi voltunk szerencsések...
Voltunk- 24935-ben részletek.Ha a határon összevárod míg(nagyjából 6-7 fő) megtelik egy kisbusz max 15- 20 dollárért/fő elvisznek,vagy délután 3 kor megy normál busz a határról Sharmra a buszpályára amire vagy felférsz vagy nem, vagy 3-kor jön vagy nem...stb. az kb 7 dollár.
Aki szereti "kalandosra venni a figurát" az maga kalandor,ami szép dolog különösen ha vki ebbe a kalandba beleviszi a gyerekeit is,akiknek ugye nem kérdezi a véleményét arról,h részt kívánnak-e venni a felnőtt által tervezett "kalandban".
Ez különösen érdekes ha a világ azon részén tervezendő a "kaland" ahol ugye gépjárművek nem léphetnek át az egyik országból a másikba és vica versa.
Aztán itt feltett kérdésedből látszik a "kaland" pontos szervezése...
Ez a "kaland" azért is fontos,m ugye sem Egyiptomba sem Izraelbe Magyarországról nincsenek szervezett utak így ezen két ország csak egyéni szervezésben érhető el.Gyemekekkel meg pláne!
Erről mindig rég megboldogult nagyanyám által idézett bölcs magyar szólás jut eszembe:
"nagy a Jóisten állatkerje, sokan elférnek benne..."
meg ugye -sértődést megelőzendő- van egy ilyen mondás is - aki nek nem inge...
Sok kiszamithatatlan és előre nem tervezhető dologgal kell szamolni.
Neztetek már utána a lehetoségeknek? Kezdve az eiat tabai gyalogos hatàtkelestől kezdve... es akkor a hazaut is eilatbol ? Akkor vissza sharmbol oda ...
És miért? ?
Oké ősztől v telen potom pénz a repjegy eilatba ha inditják a repülőt Pestről. ..
Egy üzletben mondta az eladó és kaptam is tőle papír 1 Fontot és egy 50 Piasteres bankjegyet teljesen ingyen, mert mondta hogy már nincs forgalomban. Én is voltam a Carefourban és valóban ki vannak írva árak Font-Piaster együttesben, de fizetni mindig egész összeget kellett fizetni, mindenhol egész összeget mondtak. Én sehol nem láttam egy pénztárban sem piaster és papír 1 Font bankjegyet, persze ettől még lehet hogy tényleg érvényben van, én csak azt írtam amit mondtak nekem, illetve amit tapasztaltam...
"Ami esetleg fontos, hogy már nincsenek forgalomban a Piaster, illetve 1 Fontos bankjegyek, tehát ha ilyet akarnak adni, akkor azt max szuvenírnek lehet elfogadni."
Ez nem teljesen igaz ,m bár tapasztalatom 3 hónapos ( április 13-án jöttünk haza) ,de a Carrefourban mindkét denominációval lehetett fizetni,sőt ők is adtak vissza 50 piaszter papírpénzt! Szóltam is a nejemnek ,h vigyázzunk nehogy 50EGP-vel tarsuk egyenlőnek!
Egyébként utánanéztem az elmúlt 3 hónapnak - nehogy azalatt lett volna bármilyen esetleges változás.
Íme:
Starting from 2011 the 25, 50 piastres and £1 banknotes have been phased out and replaced by more extensive use of coins. As of June 2016 the National Bank of Egypt reintroduced the £1 banknote into circulation[9] as well as the 25 and 50 piastres notes in response to a shortage of small change.
Sziasztok! Tegnap érkeztünk haza Sharm el Sheikhből. Tapasztalatom szerint jó váltani Fontot, mert nagyon sok helyen eleve Fontban mondják az árat, vagy Fontban van kiírva és Dollárnál, vagy Eurónál ők is számolgatnak, valamint volt ahol Fontban jobban jöttünk ki. Ami esetleg fontos, hogy már nincsenek forgalomban a Piaster, illetve 1 Fontos bankjegyek, tehát ha ilyet akarnak adni, akkor azt max szuvenírnek lehet elfogadni. Pénzt váltani az ATM automatáknál lehet, ez egy nagyon egyszerű művelet. Odamész, kiválasztod a Foriegn Change opciót, majd nyomkodod alul jobb oldalon a Continue gombot és egy idő után kinyílik egy kis ajtó alul az automatánál, ott betolod az aktuális bankjegyet, ő beszippantja majd kiírja hogy mit érzékelt. Ekkor confirm gomb, ő számolgat és zörög egy kicsit, aztán kitolja a megfelelő Font bankjegyeket :)
Sziasztok. Kicsit kalandosra vettük a figurát. Eliatból megyünk Tabára, onnan Sharm a cél.Abban tudnátok segiteni, hogy tabából hogyan tudunk eljutni (2 gyerek és két felnött) Sharm el Sheikig? Előre is köszönöm
Nem hagy nyugodni az a kérdés,h az ETI-nél hogyan lehet az,h ugyanazon hotel ugyanazon időszakban ugyanazon időtartamra pl. Zürichből, Bécsből 421 EUR, Münchenből 415 EUR, Pozsonyból 451 EUR, Budapestről pedig 619 EUR????
forrás : eti.at
Ennyire gazdagnak hisznek minket,h Münchenhez képest majd 50%-kal magasabb útárat adnak meg, de Pozsonyhoz képest is jó 33%-kal azaz harmadával többet!
Anubis :/ Tegnap délután hívtak... Kicsit voltam csak idegbeteg. Túlfoglalás volt a gépen..Mások is így jártak,de kétlem. Szerintem csak mi. Ma este megyünk Isztambuli átszállás. A kellemetlenség miatt kaptunk plusz 2 napot.. de azt el is viszi az út.. Vagyis nesze semmi fogd meg jól :D Ja,és egy ajándék fakultatív program.