15dínár, az kb.2500 Ft,2 év alatt ingyenes, gyerek féláras :-) Medúza nincs, illetve szinte semmi élővilág (férjem bánatára-búvárkodott , de egy kisebb szürke halrajon kívül semmit nem látott) :-) Nem tudom mennyi idős gyerkőccel mentek,de mindegy is,mert minden korosztály számára szupi. A gyerekmedence kb .3éves kortól jó mélység ügyileg, de a normál medence bababarátabb, az én mélynövésű 2évesemnek ideális volt az eleje( fokozatosan mélyülő) kb térdig ért neki.Animátorok nagyon jó fejek,bárinkább csak franciául beszélnek, készüljetek, a szálloda 80%-a francia, de nagyon rendes voltmindenki, pozitívan csalódtam bennük,illetve elég sok arab van (ez meg jó jel,mert helyiek is szeretik ezt a szállodát). Van egy miniklub, 2kisházzal, mászókával, csúszdákkal,hintákkal, illetve egy belső rész,óriás negyedelővel, csocsóval, legóval, rajzolási lehetőséggel (ha sikerül, teszek róla képet). Baba etetőszékek vannak, a rácsos ágy az én 2 évesemnek felejtős volt,mert elég kicsi a rács, és egy láblendítéssel kint volt belőle, otthon még nem tud kimászni belőle :P Mire vagy még kíváncsi?
Húúú és háááá....... Nagyon elégedett vagyok a nyaralásotokkal...:D Mély megnyugvással tölt el a szobák tisztasága. A tengerpartról lentebb én is olvastam, hogy a szabadstrand a legszebb. Jöhet a hínár.
Nem mellesleg nagyon helyesek vagytok családilag!:) A fényképeknek külön örülök, mert a médianyagok megtekintése:) után endorfin hullámok töltöttek el.:) A mór típusú szálloda bitang jól néz ki, nyaraló kamerájából is!
Örülök, hogy az étkezés is bőséges volt, már előre koplalhatok...:(
Nagyon köszi a beszámolót, jó, hogy ilyen nyaralásnak nézünk elébe. Mi majd csak augusztus 8- án megyünk. További szép nyarat mindenkinek, Djerbán vagy azonkívül!
Szia! Nagyon örülök, hogy írtál! és hogy nagyon tetszett! Mi is a Club Diana Rimelt néztük ki! :) Mi is gyerkőccel mennénk. Ha volna időd írhatnál még a szállodáról. A krokodilfarm azt írtad 15dinár az forinban mennyi? Folyamatosan nézem a Quaestor u iroda akcíós utjait ebbe a szállodába, remélem össze fog jönni az út nekünk is! Ja, ... medúza ügyben mi újság? Előre is köszönöm a válaszod! Szia és szép napot!
Sziasztok!Ígértem beszámolót...szóval tegnap érkeztünk meg a Club Diana Rimel-ből...és fantasztikus volt! Szuper ,családoknak is tökéletes,de minden korosztály képviseltette magát. A szobák maximálisan tiszták,ez igaz a személyzetre is.A tengerpartot takarították...de őszintén megvallva engem nem zavart volna a hínár,hisz az is hozzá tartozik a tengerhez.A parttól kb. 100m-re volt a helyi szabadstrand,ami leírhatatlanul szép,már-már karibi jellegű.A szálloda partján valaki korábban negatívumként említette a kavicsos részt,ezt úgy kell elképzelni,hogy kb. egy 50cm sávban aprókavicsos,egy nagyobb lépéssel ki lehet kerülni.Az ételek változatosak,és finomak,mindenki találhat megfelelőt.A kroki farmot nem érdemes kihagyni,kb.5perc taxival,15 dinár 3 jegy (kroki farm,skanzen,múzeum- egymás mellett vannak).Ìgy hirtelen ennyi,de bármi kérdés van,szívesen válaszolok.
Én is beleszerettem, pedig pont az lett volna a cél idén, hogy ne tegyem, mert ultra last-ba akartunk menni, hogy 3 nappal indulás előtt be az irodába, és mindegy hova, csak olcsó legyen :P De szuper lesz, érzem :-)
Itt az indexen a 9. oldalon 3883. hsztől visszafelé és kicsit előre :D a Diana-ról folyik a diskurzus. Igaz, már 3 évvel ezelőtti tapasztalat. Az előbb olvastam kicsit vissza. Sajnos a Dinos Skanes Beachet nem takarították, ez biztos:( A szobák is repedezett csempék, stb, amit nem szeretünk:( Akkor még kisebb gyerkőcökkel mentünk, azért választottuk. Az El mouradi hálózat egyiptomi 5* szállodájában a tolattbe ami felül befolyt, alul oldalt ki. Most már vicces, de akkor nem volt az. Nagyyobb bajunk nem történt.....:DD
Mindegy, jó lesz, mert jónak kell lennie.
Láttad ezt a videót? Én beleszerettem, repedt csempe (fazék, hínár, vagy szél"özön"), na.
Sziasztok, korabban mar voltunk Tuneziaban Port el Kantaouiban az Abou Sofiane hotelben, ami nagyon jo volt. Most djerbara vagyunk kivancsiak, ezert foglaltam Augusztus 22-töl egy hetre az El mouradi Djerba Menzelben Bungalowt, all ink lletasban. Olvastam a hozzaszolasokat, es ennek tudataban most mar ugy erzem, jo valasztas volt, szep nyaralasunk lesz iden is. Esetleg utazik valaki szinten ebben az idöben Djerbara?:)
a Tunisair -ral kapcsolatban szeretnek infot, mi a tapasztalat, megbizhatoak, az ellatas ok?
Szerintem 2 tényezőtől függ a tengerpart...elsősorban, hogy épp mennyire szeles az idő, más részről, hogy takarítják e. Mi 2xvoltunk Skanes-ben a Thallassa Village-ben, ott is hínáros volt, de reggelre nyoma sem volt, takarították minden nap. A szoba meg szerintem csak jobb lehet mint a Dino-ban, mi most gondolkodtunk abban, az ára miatt, de a holidaycheck-en nagyon rossz értékelést kaptak. Bár a szoba kérdés is nézőpont kérdése, lényegében sok időt nem töltünk ott, mert vagy medencézünk, vagy tengerparton vagyunk, jó nyilván ne álljon a kosz, de törött csempe, vagy elszineződés engem nem szokott zavarni :-)
Nagyon köszönöm előre is utólag is, de ma már lefoglaltuk, előleg befizetve. A Hollidaychecken a németeknek jó? Akkor minden jó, mert ők aztán faxnisak, csak bírják őket elviselni:)
Én inkább magyar oldalakon nézelődtem véleményügyben, a szobákat kifogásolják leginkább, illetve a tengerpartot. (hínár, stb.)
Nyaraltunk már Tunéziában, Monastirban a Skanes Beachben (4* Dino clubos), sajnos a tengerpart ott is katasztrofális volt:(
Mindenesetre reménykedjünk:) Kellemes nyaralást az egész családnak, várom a beszámolót!:)
Mi jövő héten ( 07.04) megyünk a Diana-ba, a 2éves kisfiunkkal,amint megjövünk ígérem írok beszámolót, de lényegében itt ha jól vettem ki, arra a megállapításra jutottak a többiek ( ezért is döntöttünk emellett a szálloda mellett), hogy ár/érték arányban a legjobb. Remélem így lesz, de a Holidaycheck.de-n is jó véleménnyel vannak a németek :-)
Nagyon nagyon köszönöm neked a hasznos és kimerítő leírást!
Örülök, hogy jól telt, és hogy ilyen rugalmas a személyzet...
Jó hír hogy nem volt poci gond :) a piacon meg gondolkoztam, de így már biztos vagyok, hogy nem megyünk ki, inkább csinálunk vmi kellemeset...
A borravaló tanácsot megfogadjuk!
Remélem jó szobát kapunk, sok külföldi fórumot olvastam, ahol azt mondták, hogy ne menzelbe menj, a főépületbe kérd a szobát...de ezek szerint a bungik is jók...
olyan sok mindent írtál, hogy most egy kérdésem sincs :) nagyon várjuk már...
ha addig már nem írok, akkor utána jelentkezem mi mit tapasztaltunk...
Szeretném kérni a véleményeteket a djerbai Hotel Club Diana Rimmel- ről. Még nem foglaltuk le, előreláthatólag augusztusban utaznánk. Természetesen mindenki máshogy éli meg, mások az elvárások, stb. A személyes tapasztalatok megosztását megköszönném, jöhet hideg meleg.
Sajna nem tudom, hogy a 4fős elhelyezés esetén mi a helyzet.
A bungaló biztos, hogy csendesebb, de nagy zaj nincs a főépület körül sem :-) ott inkább azzal volt a bajom, hogy 1/2 órákat labirintus szerű helyen kell felmenni a szobákba, míg ugye a bungi esetében a szép kerten át hazasétálok :-)
Wifi a recepció közelében van, sokan használták, nem tudom milyen erősségű :-)
A krokodilfarm nagyon közel van, taxi pár dínárért elvisz, belépő árát nem tudom :-)
Van valamilyen hajóút a környékre 40-50 dínár / fő körüli árra emlékszem.
Mi nem nagyon mentünk fakultatívra, punnyadtunk :-)
Az idegenvezető ad érkezéskor egy fakultatívos papírt, azon vannak 1/2 napos városnéző körutak is kb 30-40 dínár körül.
Szia Kissmoncsi79! Mi most 27-én indulunk Djerbára a Menzelbe 2felnőtt-2gyermek.Szerinted hova kérjem a szobát főépület vagy bungalló? A gyerekek még kicsik és nem szeretnénk zajt stb! Tudod esetleg a krokodil farm hol van,és mennyi a belépő? Merre érdemes elmenni a szigeten? Hajókirándulás? Van valahol wifi a szállodában? Köszönöm a segítséget: Sándor Zsolt
Remélem még olvasod a fórumot. Mi holnap fizetnénk be a Dianába, csak nagyon kiváncsi lennék a sok-sok vizi és normál játékra...sehol nem találok képet róluk. Nincs esetleg privát képed róluk. 2 éves kisfiammal megyünk, előre is köszönöm! Esetleg arról tud valaki pici infót,hogy július elején milyen az időjárás?Köszi mindenkinek!!!!
Az idő szuper volt. reggel 8-kor már 30C, de nagyon erős a nap és így sokkal többnek érezni, volt egy pici szellő, de ez kellett is.
A tenger isteni meleg volt, én nem bírom a hideg vizet, és ez nem is volt az, simán belesétáltunk mindenféle elővizezgetés nélkül, volt olyan nap mikor szinte "rotyogott a víz olyan meleg volt :-)
Mi itthon standard bungit fizettünk be. Amikor megérkeztünk raktunk 10 eurot a bejelentkező papírba és mondtuk, hogy szép tengerre nézőt kérünk. Így is lett A/4 bungit kaptunk óriási terasszal, két irányba nézhettük a tengert, közel volt a főépület-tengerpart-medence de mégis csendes.
Hozzá kell tenni ehhez az is kellett, hogy amikor megérkeztünk nem voltak sokan és volt jó szoba, mert akarhat Ő jó szobát adni ha már nincsen:)
Szerintem ez egész jó szoba volt amit kaptunk mert ugye standard árba nem kaphatjuk meg a legjobbat. Tiszta volt, normális volt a fürdőszoba is.
Napról napra többen érkeztek és ez érezhető is volt.
A medencék tengervizesek 29C, nagyon jók ezek is. Körülöttük rengeteg napágy.
Reggeli: 6:30-9:00, ebéd: 12:30-14:00, (előre be lehet jelenzkezni a Neptun étterembe, itt grilleznek a parton, egész jó) (+a medence melletti Calypso étterembe lehet ebédelni, nem kellett bejelentkezni, de ott kell lenni 12:30-ra, az all inclusive keretén belül van egy étlap amiről lehet választani előét+főét+dessz, felszolgálják, ez is egész jó, + lehet fizetős étlapról tengeri herkentyűket rendelni), 15:00-17:00 a medencénél két helyen sütnek óriás palacsintát, 16:00-17:00 a Calypso étteremnél sütnek pizzát, vacsi: 18:30-21:00, 22:00tól sütnek pizzát a főétterembe.
Amit hiányoltam a fagyi, csak kajáknál van a főétterembe, vagy fizetős jégkrém.
A kaják egész jók "európaiasak" sültek, köretek, isteni desszertek, stb, egyik nap volt Tunéziai est, akkor picit nehezebb volt kedvünkre valót találni de nem maradtunk éhesek :-)
Lekopogom meglepő módon poci gond sem volt, persze figyeltünk a kajákra, no ice :-) az ebédnél és vacsinál adnak 1,5l palackos vizet amit felvihetsz a szobádba, + a lenti bárban este tudsz kérni elvitelre. Gondolom ez is egyfajta megelőzés ha a turista nem venné meg a palackos vizet.
Bár szinte mindíg van valahol nyitva, de a közvetlen tengerparti bárban nincs alkohol :-)
Sör-üdítő- rövidek + tea+ kávégép mindenhol van. Ki mit szeretne:-)
Tengerpart körülöleli az egész szállodát, de a legjobb part a fehérhomokos-pálmafás hosszú part. Gyönyörű itt a víz és a part. Itt már reggel 7kor foglaltunk napágyat mert később már nem lesz.
Ha a szállodából mész ki balkéz felé lesz. Türcsik 20dínár kaucióért (tv távirányító 20 dínár kaució) a recepció melletti kis helységben kell venni egy kártyát, (ez a pénzváltó hely is) és a medence végénél lévő kis faházban lehet kiváltani vele a türcsit, + minden nap cserélheted.
Pénzről annyi, hogy 40 dínárt (20Euro) váltottunk szét 1 dínárosokká és ezeket "szórtuk" szét takarítónak, ebéd - vacsinál a felszolgálóknak, bárban a csaposnak. Meg is lett az eredménye, pl: ha nem volt asztal a teraszon a felszolgáló kerített egyet, az ital úrjatöltéséért sosem szóltunk jött magától :-) a szobát el kellett volna hagyni délig, a takarítóval ledumáltuk az 1 órát :-) a kulcsot persze leadtuk a recepción).
A szállodában lévő suvenir shop egy rabló, Djerba poló 20 euro fix!! A szálloda előtt van egy Aldi és egy C&A :-) az Aldi be van árazva de nagyon nincs mit venni. A C&A-ban pedig pofára megy az ár, az előttem vásárlónak még alkudás előtt is más árat mondott mint nekünk :-(
Kimentünk taxival (5dinár) Midoun-ba de nem nagyon jött be az ottani stílus, rángattak-fogdostak-hülyeségeket beszéltek kosz büdös mindenfelé. (pl rámutatok egy konkrét ruhára mennyi? azt mondja 5 euro, mondja menjek be az üzletbe és ott azt mondja 40euro, az 5euro a gyerek méret belőle, de alkudjak mit ér meg, most minek kezdjek bele egy olyan alkuba hogy 5 vagy 40? :-) Hozzáteszem voltam már arab országban + törökben is de szerintem itt extra durvák voltak. 1 óra múlva vissza is mentünk a hotelbe. A reptéren az átvilágító rész után ugyanezen termékeket euros áron meg lehet vásárolni üzleti körülmények között alkudozás nélkül, ugyanazon az áron ahová végül kilukad az alku :-)
Voltak kint a szállodából mások is nem tudom mit sikerült vásárolniuk, gondolom nagy dolgokat nem :-)
Repülőút: Tunisair odafelé időben indulás, ellátás egy burrito féle .
Visszafelé reggel szóltak, hogy a gép 2 órával később jön értünk tehát már a szállodából is később indulunk, kaja tészta+csirkehusi, valamiért 20 percet köröztünk Pest felett, technical problem :-)
Egyenlőre ennyi jut eszembe, ha valami konkrét kérdés lenne szívesen válaszolok :-)
Összességében csodálatos volt a nyaralás, mert ha úgy indulunk el, hogy mi márpedig nyaralunk nincs mi elrontsa, se sor, se tömeg, se árusok :-)
Mi is pont ugyan abba a hotelbe készünk, mint ahol most Ti vagytok..-07.04-én indulunk...
Kérlek majd írjátok meg, milyen volt, hol volt a szállásotok, a főépületben vagy Menzelben, milyen volt a part, az idő, hogy bírta az érzékeny gyomrotok és ha kellett mit szedtetek, ami segített :) Várom nagyon az infókat, mert friss kommenteket nem találtam erről a helyről...Nagyon köszi! Remélem minden tuti és remek nyaralásotok van!
Mi is a párommal 06.13-án utazunk szintén az El mouradi Djerba Menzel szállodába. Taurus Reisen utazási irodával.
A gyógyszer neve amit keresel: Ercéfuryl 200. Kint lehet kapni. Én is pont ez ügyben nyomoztam pár napig, mert bármennyire is óvatos az ember erre biztos szüksége lesz :-) Úgy olvasgattam a krokodilfarmra 17 óra körül érdemes kimenni, ez az etetés ideje. A facebook-on bejelenzkeztem néhány tunéziai csoportba, Ők a napi kinti eseményeket osztják meg egymás között. Ott az időjárás a múlt héten 29-30 fok kötül mozgott napközben, a héten 33-34 fokokat közölnek :-)
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Június 13-tól 2 hétig "Djerbai állampolgárok leszünk", s a Djerba Menzelt néztük ki. Itt már olvastam hideged és meleget is, bár igaz nem friss infók voltak. Sokszor voltam Tunéziában s Egyiptomban is, de ez a vidék még teljesen kimaradt, úgyhogy az arab kultura, a hozzáállás, nem lesz számomra idegen. (legalábbis remélem).
A legfontosabb: eléggé érzékeny a gyomrunk - bár nagyon szeretjük a kinti ételeket, italokat - megelőzésre kellene valami gyógyszer, tabletta, amit a kinti gyógyszertárba meg tudunk venni, így elkerülve a későbbi szaladgálásokat. Tudom, mosatlanul nem eszünk meg semmit sem, illetve az általános higiéniai szabályokat is betartjuk nah de... :(
Nagyon érdekelne a krokodilfarm, hogy lehet eljutni, illetve mennyi a belépő, mikor érdemes menni.
A szállodáról van valakinek új információja gondolok itt elsősorban a tisztaságra, igényességre. eléggé sok időjárás jelentést megnéztem háát nagy a szórás. Az egyiken 44 C, míg a másikon 29C (nem mintha a 29 C baj lenne), de jó kenne kicsit melegebb. :) :)