Találtam egy újabb hibát két kiadás között, azonban nekem nincs meg mindegyik. Az érintett könyv a Rejtély az Antillákon.
A két általam vizsgált kiadás:
Európa Könyvkiadó, 1970 Európa Könyvkiadó, 1986 (ISBN: 963 07 4065 6, HU-ISSN: 0138-9904) második kiadás
A második kiadásban lemaradt a regény utolsó 3 sora ;)
Idézem:
"... - De ennyit megért? - Meg. - Többet nem mondott. Nagyon jól tudta, hogy Mr. Rafiel Mire gondol. - Nagy örömömre szolgált, hogy megismerhettem - tette hozzá. Aztán végigment a kifutópályán, és beszállt a repülőgépbe."
Akinek van lehetősége, utána nézne a többi kiadásban, hogy "spóroltak-e"?
Európa Könyvkiadó, 1992 (ISBN: 963 07 5437 1) Európa Könyvkiadó, 2001 (ISBN: 963 07 7000 8) Európa Könyvkiadó, 2005 (ISBN: 963 07 7724 X) Európa Könyvkiadó, 2007 (ISBN: 978 963 07 8298 2)
Én az Evil Under The Sun-ra szavazok. A könyv elején egy pap beszél a gonoszról, ha jól emlékszem. Csak ezért. Nem hiszem, hogy a Prédikátor könyvében a másik három bent lenne, mivel mindegyikben szerepel a Murder vagy Death szó.
Miközben gyűjtöm az új kvízkérdéseket, találtam egy gondolkodtatót, kíváncsi vagyok, valaki tudni fogja-e a megfelelő választ ;)
Az írónő egyik regényének címét a Prédikátor könyvéből merítette. Melyik regény ez és miért?
a.) Nyaraló gyilkosok (Evil Under the Sun) b.) A gyűlölet őrültje (Murder is Easy) c.) És eljő a halál... (Death Comes as the End...) d.) Találkozás a halállal (Appointment with Death)
Ez AC színdarabja, pár éve Charles Osborne bácsi átírta regénnyé. (Magyarul is megjelent a Könyvklubnál és az Aquilánál.) Egész jó kis sztori, bár kicsit egyszerű.
Még a honlappal kapcs.: Én akár állandó firssítéseket-szerkesztést is vállalok, pl. tévéműsorok, könyvmegjelenések stb., persze csak ha van rá igény. Nem akarok a terhére lenni senkinek, de szívesen csinálnám.
Képzeld el, hogy mit szeretnél tudni egy-egy könyvről, illetve mit lehetne egy-egy könyvhöz "csatolni". Segíteni lehetne pl. a szereplők könyvhöz csatolásában, az új Ki-kicsoda részleg adatainak feltöltésében, de még sorolhatnám.
Nem szeretném lelőni a slusszpoénokat, illetve példákat mutatni a készülő oldalról, legyen ez AC-szülinapi meglepetés később. Szeptember 15-re tervezem az új oldal beindítását.
Az alábbi könyveket adnám el, Személyesen Bp-en az Örs vezér téren vehetők át, vagy postai úton, rózsaszín postai csekken előre fizetve ajánlott küldeményként(természetesen a postaköltség a vevőt terheli). A könyvek nagy része 1x olvasott vagy 1x sem (kivéve a régi albatroszos és fekete könyveket).
1. Harmadik lány - hungaprint 1989 jó állapotban 500ft. 2.Szunnyadó gyilkosság - hungaprint 1991 jó állapotban 500ft 3.Elefántok nem felejtenek - hungaprint 1992 olvasatlan állapotban 2500ft 4.Balhüvelykem bizsereg - hungaprint 1994 kiváló állapotban 2200ft 5.Lord Edgeware rejtélyes halála - hungaprint 1991 kiváló állapotban 1500ft 6.Tragédia három felvonásban - hungaprint 1992 tőkéletes állapotban 1500ft 7.Láthatatlan kéz - hungaprint 1993 kiváló állapotban 2000ft 8.A barna ruhás férfi - hungaprint 1993 jó állapotban 2000ft 9.Gyöngyöző cián - Magyar könyvklub 1996 jó állapotban 700ft 10.Hétvégi gyilkosság - Magyar könyvklub 1994 jó állapotban 600ft 11.Miért nem szóltak Evansnak - Magyar könyvklub 1994 olvasatlan állapotban 600ft 12.Gyilkosság méretre - Magyar könyvklub 1995 tőkéletes állapotban 600ft 13.Kutya se látta - Magyar könyvklub 1993 jó állapotban 600ft 14. A hét számlap rejtélye - Magyar könyvklub 1995 jó állapotban, a lapok alja és teteje kb.0,5cm-t megáztak, ettől függetlenül tökéletesen olvashatók 500ft 15.Zátonyok közt - Magyar könyvklub 1996 kiváló állapotban 600ft 16.Gyilkosság a diákszállóban - Magyar könyvklub 1994 jó állapotban 600ft 17.Karácsonyi puding - Magyar könyvklub 1995 kiváló állapotban 600ft 18. Halál a níluson - Európa 1987 fekete könyvek sorozat 300ft 19.Titokzatos stylesi eset/függőny - Európa 1978 fekete könyvek sorozat 300ft 20. N vagy M - albatrosz/magvető kiadó 1975 300ft 21. A titokzatos kék vonat - albatrosz/magvető kiadó 1986 300ft 22.Gyilkosság meghirdetve - albatrosz/magvető kiadó 1976 300ft 23.Az Ackroyd gyilkosság - albatrosz/magvető 1974 300ft 24.Mrs Mcginty halott - albatrosz/magvető 1978 300ft 25. Gloriett a hullánal - albatrosz/magvető 1988 300ft.
A könyvklubos könyvek mind keményfedelesek! E-mail: lamanga@t-online.hu Tel: 0670 318-8981
Írtam nekik egy mailt, hogy beleteszik-e a térképet, ajánlást, stb.-t, vagy újrafordítják az egészet. Valószínűleg nem az én levelem hatására - de beletették. Örülök neki. :-)
Végülis elhalasztottam a megvételét holnapra:). Egy könyv azért már a kezembe került, és úgy látom beletettek olyasmiket, amik talán az előző kiadásból hiányoztak. Pl. térkép, ajánlás. Ugye ezek nincsenek az Albatroszosban?
Mivel tovább úgysem lehet tologatni, illetve egy-két, a múltban szinte minden szabadidőm felölelő dologtól megszabadultam, így nagy valószínűséggel a következő néhány hónapban fel fogjuk teljesen újítani az oldalt.
Néhány apróság a tervekből:
- Regisztrációhoz kötött új fórum, hírlevél beindítása; - Új design; - Kibővített információk a könyvekhez és a filmekhez egyaránt; - Idézetek; - Szorosabb kapcsolat a kiadókkal (mind könyv, mind film); - Játékok: Közel 500 kérdéses kvízjáték, Tudod-e továbbfejlesztése; - Új toplista-rendszer, könyvek, filmek külön értékelése; - Kapcsolatok, szereplők avagy helyszínek között a könyvekben; - Bővebb életrajz, fontosabb állomásokra bontva; - Detektívek: életrajzuk, fontosabb bűnügyeik, stb;
- Filmszereplők, életrajzok,
Ahogy azt Sz.Csacsi is említette korábban: "Itt és most: Akinek van kedve, segíthet az adatok feltöltésében, stb stb). Ezt egy néhány héttel eltolva ugyan, de továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik kedvet és bátorságot éreznek adatok gyűjtögetésében, naprakész információk írásában, stb stb.