Keresés

Részletes keresés

DarkSide Creative Commons License 2002.09.05 0 0 253
A miénektanárunk a klasszikus komolyzenét nyomta bele a fejünkbe. :)

Hát igen! A nők! :)

Előzmény: BlackStar (252)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.05 0 0 252
De gyorsan váltottam Kalapácsra, s minden mehetett tovább, ahogy volt! :)
Egyik pajti mesélte, aki a Kaffkába járt, hogy ott... nem is tudom ki, talán Tarcza (na nem mintha tudnám, csak mondtam egy nevet :))) ) volt egy időben az énektanár... Az énekóra úgy zajlott, hogy leült a figura, fogott egy gitárt, és Pokolgép számokat énekeltek... Aztán megmondta, hogy aki egy koncerten tanárúrnak szólítja, azt kigolyózza :)))

Ellenben egy.két hölgy ismerősöm bizonyos okok miatt elfelejtette visszaadni a náluk rekedt kazijaimat. :) Én meg nem jártam utánuk. :)
Hö... Most hogy így mondod... /:-o

Előzmény: DarkSide (250)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.04 0 0 251
Addig engem sem zavar ez a jelenség, amíg nem rajtuk keresztül ítélnek meg engem is.

Volt ott valami ilyesmi is. :) Nem tudom megmondani pontosan, hogy ez a stílus volt-e, amelyik behozta ezt a hangzásvilágot, vagy régebbi idők óta van jelen az egyházi zenékben, de a legtöbb egyházi kórusmű a mai napig használja, ha nem is mindig erre épül.

Előzmény: BlackStar (245)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.04 0 0 250
Nem tudnék kifogni rajtad. :)

Az enyém is az volt valamikor réges régen, most azt mondanám, hogy full poros. :)
Bár reggel előhalásztam az első Brutal Truth albumot(szerintem ez a világ leghosszabb albumcíme! Necroticism.....) és azt hallgattam az autóban barátnőm legnagyobb bánatára. :) De gyorsan váltottam Kalapácsra, s minden mehetett tovább, ahogy volt! :)

Még soha nem vesztettem el kazit, s nem is hagytam el. Ellenben egy.két hölgy ismerősöm bizonyos okok miatt elfelejtette visszaadni a náluk rekedt kazijaimat. :) Én meg nem jártam utánuk. :)

Előzmény: BlackStar (244)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.04 0 0 249
Cinikus szoktam lenni, szarkztikus is. Néha infantilis is. De über hangulatom soha nem volt és nem is lesz. Egyáltalán nem vagyok elszállva magamtól. Ha meg tudok csinálni valamit büszke vagyok magamra(azt hiszem joggal), mert tudom, mennyit szenvedtem érte. Nem sok könnyen megszerezhető dolog volt idáig sem az életemben. Senki főlé nem helyezem magam, általában kishitű vagyok magammal szemben. s még a kritikát is el tudom viselni. :)

Ha gondolod nézz át a CARtársak topic-ba és nézd meg Aszpirin-nel és tpapa-val folytatott diskurzusunkat tegnapról(nem hosszú).

Előzmény: minimal (241)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.04 0 0 248
Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Lehet, hogy túl konzervatív vagyok, de nem tudom egyiket sem elfogadni táncként. Én már csk ilyen maradi vagyok.

Tényleg nem tudom kiértékelni. Nem is akarom. Nem az én dolgom.
Nekem azzal volt gondom, hogy azt írtad, soha nem látott áttörést hozott a zene világában ez a műfaj. S én ezzel vitáznék.

Van képem róla. Mint írtam, öcsém él-hal ezért a zenéért. S folyamatosan megpróbálja bebizonyítani, hogy milyen frankó, művészi, bonyolult, kiforrott zene ez. Engem nem tudott meggyőzni.

Előzmény: minimal (240)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.04 0 0 247
Akkor, ha figyelmesen elolvassa valaki, az megérti, hogy mit írtam. Aki hallgatja zanem igénytelenségből kifolyólaghallgatja ezt, de előfordulhat ez az eset is.
Előzmény: minimal (239)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.04 0 0 246
Ezt mondtam én is a Paradis eLost-ra. Nekem a végefelé már kezdett túl sok lenni ez a DM hatás! :)
Engem nem zavar, ezek inkább csak színeznek, mint majmolnak, azaz ha valakit megihlet a DM, és szerint alakítja a saját stílusát, az oké.
Előzmény: DarkSide (236)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.04 0 0 245
Az a baj, hogy manapság az "átlag rocker" azon tizenévesek csoprtja, akik Limp Bizkit-re, meg papa Roach-ra, meg ilyen minősíthetetlen nu-metal-okra(mint a neve is jelzi ez nem fémzene) vergődik.
Ez a trendi. A gitárosabb népeket 15 éve speed metállal nyomták, tíz éve grándzs-zsal, 5 éve minden blekk metál volt, most a nyú metál a divat. Nem köll gondolkodni, csak keménykedni :))
(Tudod, van a 13 éves srác, aki Eminemért van oda, van, aki a Papa Rócsért, van, aki a Szájpressz hillért (azok mongyuk elég tisztességesen nyomják, de hát tudod, a szkállönbónzos pólóval jól lehet vagizni a lányok előtt :)) jó, hogy én mondom :))) ), a többi meg a diszkóért... ennek tudatában még mindig a nú metálosok a legjobbak... mert bár minden zene valahol jó, azért mégiscsak lehet disztingválni... :)) )

A gregorian lényege az, hogy a papok minden hangszert az Ördög művének tekintettek, ezért olyan zenét csináltak, amelyikben csak énekhangok vannak. S természetesen nem volt benne egy fikarcnyi női hang sem. Mert szerzetesek csinálták.
Ahamm. Asszem Gergely pápa foglalta szabványba, és tőle kapta a nevét. Nekem még valami pentatónia is dereng, de nem akarok okosnak tűnni (pláne, ha nem is emiatt dereng :)) )

Előzmény: DarkSide (233)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.04 0 0 244
Az Amon demojuk a legjobb szerintem. A Sacrafice Suicide demo verziója a két énekessel fényévekkel jobb szerintem, mint az album változat. :)
Ne má'... még a végén kifox rajtam? :))

Mi az, hogy a Suffocation-t nem ismerem!? Van ám kazi a polcon tőlük is! :)
Az enyimé full eredeti! :))

Ott áll a Massacre, Massacra(franciák, de kegyetlen jól nyomják) és Morbid Angel kazik melett! :)
Morbid Angyi is jó, csak én már nem lelem őket sehol :(
Fogynak a kazijaim :(( Egyik elszakad, egy Fresh Fabrik szalagja széjjelmállott (!!), és amikor a gimiben mentünk osztálykirándulni, mindig széjjelhagytam egy-egy kazit. A buszon MINDIG hagytam egyet... Ááááá.
:)))

Előzmény: DarkSide (235)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.04 0 0 243
Torpehaborut (Manowar-t) nem ismerem.
Jól nyomják :))

Akkor mar inkabb a nagy nemet sormetal zenekarok. Running Wild, Sodom. Asszem a Slayer is az, de oket sem ismerem igazabol.
Szléjer? Tom Arajával meg Köri Kinggel? Ugyammá :)) (Tom Araya amint kantáros bajornaciban, szőkére festett hajjal sört iszik, és krujongat hozzá, meg dülöngél a többiekkel... ehhem :))) )

Előzmény: Ponpil (227)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.04 0 0 242
Hogy lehet ennyi felet hallgatni? :)
Hogy lehet ennyifélét NEM hallgatni? :))

Ha mas zenei izlese tabu, akkor mas politikai szimpatiaja miert nem? :)))
Amióta kiderült, hogy a Kozmix MIÉP-szimpatizáns, azóta én nem keverem a politikát a zenével... Ezek után bármi elképzelhető :)))

Előzmény: Ponpil (226)
minimal Creative Commons License 2002.09.03 0 0 241
Az általános hangvételedet tekintve lehetnél inkább "CinikusSide", vagy ÜberSide". :o(
Előzmény: DarkSide (230)
minimal Creative Commons License 2002.09.03 0 0 240
Ezek szerint mindenki "rángatózik", aki nem járt zeneiskolába...

Teljesen parttalan a vita, mivel egyáltalán nem vagy tisztában az elektronikus zene spektrumával, így te azt kiértékelni nem tudod.

Szívesen küldök neked olyan zenét (via internet), amelyekből a példákat merítettem, és utána folytathatjuk a diskurzust (mivel lesz képed arról, amit kritizálsz).

Előzmény: DarkSide (230)
minimal Creative Commons License 2002.09.03 0 0 239
Két idézet DarkSide-tól:

"De a szememben ez a zaj az értéktelen, igénytelen, ócska és szar. Aki hallgatja, az maximum igénytelen!"

"Nem az Embert aki hallgatja igényteleneztem le, hanem magát a zenét"

Előzmény: DarkSide (228)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 238
Csak azt tudnám, miért Rocker Zsolt, amikor egy fia rockzene nincsen abban, amit csinál. Egy mezei disco-egyveleg.
Előzmény: Aszpirin (229)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 237
A Slayer az nem az. :) Az alap trash banda volt régen, bár még nem teljesen elveszett lelkek trash ügyileg! :)

Ha tipikus német sörmetál kell, nincsen jobb a Tankard-nál! Igazi kellemes Spead-meatal! :)

Előzmény: Ponpil (227)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 236
Ezt mondtam én is a Paradis eLost-ra. Nekem a végefelé már kezdett túl sok lenni ez a DM hatás! :)

Nekem pedig a Scream Bloody Gore! :P

A My Kantale kicsivel közelebb áll a rockzenéhez az Amorphison belül, de jól beszélsz! :)

NA majd jól utánnanézek és belehallgatok! :)

Előzmény: BlackStar (221)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 235
Az első négy album nagyon jó szerintem!(mert ugye ezekben még benne volt a keze a Bárnsz fijúnak is! :))
De itt most csak az acse ventúrában hallható részről volt szó. :)

Kretének hát, de tetszik amit csinálnak. :)
Az Amon demojuk a legjobb szerintem. A Sacrafice Suicide demo verziója a két énekessel fényévekkel jobb szerintem, mint az album változat. :)

Mi az, hogy a Suffocation-t nem ismerem!? Van ám kazi a polcon tőlük is! :) Ott áll a Massacre, Massacra(franciák, de kegyetlen jól nyomják) és Morbid Angel kazik melett! :)

Előzmény: BlackStar (220)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 234
Nem tagadom le. Ha valakinek ez kell, lelke rajta, semmi közöm hozzá. Az egész onnan indult ki, hogy az évezred zenei áttörését harangoztad be vele. Ez közeél sem igaz, több okból is. De ezeken már túlvagyunk. Lehetne még ragozni, de minek. :)

Nem a zenei képzettségemre vagyok büszke. Hanem a szüleimre. Arra, hogy 26 éves koromban elmondhatom, hogy van 8 bizonyítványom, a második főiskolai tanulmányaimat végzem, kijártam a zenei általánost, jártam tánciskolába, balettórákra és ritmikus sportgimnasztikára, s kézilabdáztam és kosárlabdáztam is. Mert ezeket mind Ők csináltatták velem, nem mindig élveztem a kényszert, de jól tették. :)
Nem ragaszkodom az ütemváltáshoz. Ez csak egy példa volt. Én a változatosságot szeretem. Valami kössön le mindig, mindig adjon valami újat számomra.

Előzmény: minimal (212)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 233
Az a baj, hogy manapság az "átlag rocker" azon tizenévesek csoprtja, akik Limp Bizkit-re, meg papa Roach-ra, meg ilyen minősíthetetlen nu-metal-okra(mint a neve is jelzi ez nem fémzene) vergődik. Mi nem ezek vagyunk. S igen is kijelenthetem, hogy sokan hallgatnak.
A tüzijáték alatt fel voltam háborodva ezeken a szemét átdolgozásokon. Nehogy már a sok kis műanyag gyerek kedvéért diszkósítsuk a komolyzene remekműveit! Neki is volt énekórája, megismerhette volna ott őket! És a rtlklubb-os riportereknek is elmagyaráznám szívesen, hogy mit is nevezünk gregorian zenének. Nem azt, ha egy kórus énekel a mély tartományt előnyben részesítve valamiféle zenére! A gregorian lényege az, hogy a papok minden hangszert az Ördög művének tekintettek, ezért olyan zenét csináltak, amelyikben csak énekhangok vannak. S természetesen nem volt benne egy fikarcnyi női hang sem. Mert szerzetesek csinálták.

Előzmény: minimal (211)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 232
Ja még annyit. A rockzene tagolódása nem olyan, mint azt leírod. Négy fő része van egy számnak, ezen kívül lehet még bevezetés és levezetés.
A négy fő rész közül az első teljesen a szövegnek van alárendelve(ha nme istrumentális zenéről van szó), a második szintén a szövegé és a refrén jelenik meg a végén, a harmadik rész a szóló(ka)t foglalja magába, a negyedik rész ismét a szövegé és a refréné. :)

Az elektrónikus zene tagolódását illetően lesulytó véleményemet már kifejttem kicsit régebben. :) Én sajnos így látmo a dolgot.

Előzmény: DarkSide (231)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 231
Az elöbb(előző hozzászólásomban) kifejtettem, minek tartom az elektrónikus zenét.

A klasszikus bakelitet életben tartják azok, akik szeretik a klasszikus minőségi zenehallgatást. Mert ezeknek a bakeliteknek a száma, amikről Te beszél(amiket a DJ használnak) nem lehet sokkal több, mint amennyit egy nagyobb rock zenekar kiad kuriózumként(festve, szinesben, más számsorrenddel). :)

Előzmény: minimal (210)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 230
Miért? Ha ez a véleményem ezekről a "táncokról"? Jártam tánciskolába is. :) Ez inkább a ritmikus sportgimnasztika(amit óvodás koromban műveltem is egy kis balettel együtt), vagy a fittness kategóriájához állnak közelebb.
Ennél sokkal lesúlytóbb véleményem van arról, ami egy rock-koncerten a küzdőtéren folyik. :) Vagy a produkció(mert ugye nme csak hamghatások, hanem látványelemek is alkotják a műsort. Egyébként a Te általad favorizált zenei irányzatról is ez a véleményem. Nem teljesen zen, inkább egyfajta produkció. Kombinált show-műsor, amit tényleg lehet mesteri szinten produkálni.) kedvéért megyek le, vagy verekedni. De akkor miért nem egy box-klubba mennek az ilyenek?
Előzmény: minimal (209)
Aszpirin Creative Commons License 2002.09.03 0 0 229
> > Na ne mondd, hogy egy átlag rocker hallgat klasszikust is!
> Márpedig... :))

Na persze itt nem a Rokker Zsótiról van szó.

Előzmény: BlackStar (225)
DarkSide Creative Commons License 2002.09.03 0 0 228
Egykicsit azért pontosítsunk! :)
Nem az Embert aki hallgatja igényteleneztem le, hanem magát a zenét. Nekem igénytelen.Másnka meg az,amit én hallgatok. Ilyen a világ. :)

Jó multkor(pár éve) nézegettem a cuccokat és volt az egyik srácnak egy keverővel egybeépített két lemezjátszós padja. Csak lemezek helyett CD-k voltak rajta. Azokat tekergette. :) Régebben láttam vegyes felállásban( CD-ről a zene, bakelit szabja meg a fordulatot és az irányt), de ez jópofa volt. Úgy nézett ki, mint egy gyerekjáték. :)

Én ezt nem vitatom. Csak az a baj, hogy ez nem zenei tudás. S az igazi zenéhez az is kell. Persze alkothat a mai fogalmak szerint kimagasló zenei dolgokat, de ha nem muszály, én nem ismerném el maximálisan őket. :)

Előzmény: minimal (208)
Ponpil Creative Commons License 2002.09.03 0 0 227
A Corpsetol nekem mosolyoghatnekom van. Foleg, ha "klipet" is latok :)

A negy M-et kis csalassa igy fogalamzom meg.
Metallica, Maiden, Megadeth, Motorhead. 2 aReMikai, 2 brit :)

Torpehaborut (Manowar-t) nem ismerem. Akkor mar inkabb a nagy nemet sormetal zenekarok. Running Wild, Sodom. Asszem a Slayer is az, de oket sem ismerem igazabol.

Előzmény: BlackStar (222)
Ponpil Creative Commons License 2002.09.03 0 0 226
Hogy lehet ennyi felet hallgatni? :)
Ha mas zenei izlese tabu, akkor mas politikai szimpatiaja miert nem? :)))

Mondjuk lassan en is csuszok a popularisabb zene fele, de maradok a rocknal. Igen, az un. "stricimetalt" hallgatom :)

Szoval nekem is tetszik sok szam, de 3nal tobbet egyhuzamban mas stilusbol nem birok meghallgatni, azonkivul ma stilusbeli zenekre sokkal hamarabb raunok.

Előzmény: BlackStar (218)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.03 0 0 225
Na ne mondd, hogy egy átlag rocker hallgat klasszikust is!
Márpedig... :))
Előzmény: minimal (211)
BlackStar Creative Commons License 2002.09.03 0 0 224
Utana o "enekelt" a Six Feet Underben?
Trillázott! :)))
Szerintem a Barni gyerek már születésekor sem felsírt, hanem felhördült :)))
Előzmény: Ponpil (203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!