Keresés

Részletes keresés

kiski Creative Commons License 2002.06.07 0 0 272
Bokros csomag, ugyan szállj már le erről. Nem volt tiltakozás, mert világossá tették az emberek előtt, hogy szükség van rá.
(Tiltakozott ellene a Horn eleget, minden pénzügyminiszterét kirúgdalta, mert mindegyik ugyanezt akarta bevezetni. Mire jött Bokros, már zéró mozgástere maradt a kormánynak.)
Előzmény: Tub (266)
wizes Creative Commons License 2002.06.07 0 0 271
+d
Előzmény: wizes (270)
wizes Creative Commons License 2002.06.07 0 0 270
Iciny-picinyt nézz vissza történelmi ismereteidnek!
Talán a találkozót megbeszélted kismagadal?
wizes.
Előzmény: Bulibubus (261)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 269
1989 március 15.-én kimentünk tüntetni az akkori rendszer ellen és kifütyültük az akkori kommunistákat, akkor mi csöcselék voltunk. Miért ne lehetne a könyvhéten kifütyülni egy politikust?
Ez is a demokrácia tartozéka, ha valaki fütyül.

Előzmény: kiski (262)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 268
Ha az illető a Kéri tanára lett volna, akkor kedves fxor megértem, sőt ha a szülei közül tette volna, akkor is - másnak ehhez nem volt joga...

OV-val kapcsolatban Kérit nehéz függetlennek és/vagy elfogulatlannak beállítani, de eztet mán többszörösen ismétlem:-)))

Előzmény: fxor (265)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 267
De lehet, csak ha tényleg könyvszerető akkor ezt nem a könyv ünnepén teszi meg... akkor már nem könyvszerető, hanem bunkó - ez ilyen egyszerű...

Tudod, nekem is sokszor viszketett a tenyerem, hogy belevágjak az OV nyájas képébe egy jó habostortát, de valahogy mindíg győzött bennem a józan, aki csak úgy belűlről súgdosta, hogy ilyet tényleg csak mérhetetlen nagy taplók tesznek:-)))

sajna valszeg okításra szorulsz demokráciából:-))) ha megnyugtat a tudat, akkor én is, meg mi itten mindnyájan - ez egy olyan dolog, amit soha nem lehet abbahagyni:-)))

jó tanulást és kellemes hétvégét

Előzmény: ttenyleg (263)
Tub Creative Commons License 2002.06.07 0 0 266
A Bokros-csomag kapcsán miért nem volt országos méretű tiltakozás, országbénítás?

Pedig H0rnék mindent megígértek előtte a kampányban, amit csak lehetett, azt jött a fűnyíró, meg az infláció, meg a vámpótlék...

Ja, hogy akkor az SZDSZ-nek nem állt érdekében? Jaaa!

Előzmény: kiski (262)
fxor Creative Commons License 2002.06.07 0 0 265
te megérted kéri frusztráltságát. ok. imho _független_ politológus ne legyen frusztrált, ne mondja a miniszterelnökről nyilvános fórumon, hogy "ne ugasson". de te biztosan jobban tudod, hogy mi megy a világ civillizáltabb végén.:-O én meg megértem azt, aki leköpte. én kihagytam volna - de biztosan ő is frusztrált volt. kéritől. 1-1 az állás.
Előzmény: Bulibubus (239)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 264
Medgyessy habostortát nem ér meg, marad a fütty.
ttenyleg Creative Commons License 2002.06.07 0 0 263
Miért, könyvszerető ember nem lehet indulatos?
Ugy lehet...akkor meg?

Megjegyzem Medgyessy úr eheti teljesítménye alapján kaphatott volna tojászáport is.

Nehogymár kioktass demokráciából kérlek!

Előzmény: Bulibubus (260)
kiski Creative Commons License 2002.06.07 0 0 262
Ki is mondta? "Kis ország vagyunk, nekünk csak egy csőcselékre tellik."
És ez így igaz. Ugyanezen emberek -legalábbis színre, szagra, állagra azonosak- gyűltek és lelkesedtek az utóbbi 30 évben mindenféle eszme mellett és régi híradófelvételeket nézve 50-60 éve szintén.

Kint voltam én is tegnap a Vörösmartyn és a Püski előtt, a román színekkel ékeskedő kis ernyőcske alatt ült a zsírtáltos. Mellette élemedett férfiú üvöltözte egy mikrofonba, hogy "Ingyen kapható a holnapi Heti Válasz a miniszterelnök úr fényképével!" Mikor vagy tizedszer harsogta el ezt a mondatot, odament hozzá valaki és kért egy ilyen ingyenes Medgyessy fényképet, attól kezdve a javított változatot reklámozta: ...Orbán Viktor miniszterelnök úr fényképével... A dedikáláshoz vonuló Vezérmagyart, amikor átvonult a téren spontán taps kísérte. A tapsolókat csak egy másodpercig zavarta meg, amikor a szintén ott lévő Kendével kurta biccentéssel köszöntötték egymást.

A Püski pavilonja előtt állandó a tömeg. Tegnap is, ma is ugyanazok voltak ott. Soknak látszanak. Látszanak. Komolyan kell venni őket, mert ők is magyarok, az ő véleményük is fontos, nem kevésbé, mint az enyém, vagy a tied. Én azonban nem fütyülök ki egyetlen politikust sem, nem köpök le senkit, és nem üvöltözöm orcámon sem idvezült boldogsággal, sem vörös ködös haraggal senkire. Ilyesmit csak csőcselék tesz. Ezért hívják csőcseléknek.

(A taxisblokádról szólva, ha már megemlíttetett, annyit, hogy kiváltó oka az volt, hogy a kormány bejelentette, hogy nem emeli a benzinárakat és erre két napra megemelte. A taxisok azért háborodtak így fel, mert gátlástalanul a szemükbe hazudott a kormány. Utána leültek tárgyalni, és miután a kormány bejelentette az emelést, elmúlt a harag.)

Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 261
Kedves Derek - ezt sok mindennek nevezhetjük, én de facto átadásnak nevezném... Ez egyébként, ahogy már korábban is leírtam, onnan vezethető vissza, hogy ugye 56 után az első kormányunk neve forradalmi munkásparaszt kormány volt - később az előszócskát levették, de a tényen ez nem változtat, miszerint legitimitását a forradalmi jelzővel látta el és ez a jelző egyenlő az erőszakkal... Ha pedig az erőszakkal hatalomra került kormány választásokat ír ki (szabadokat), akkor de facto lemond az erőszakkal szerzett hatalmáról...

Én erre gondoltam...

bocsi mindenkitől az offolásért

Előzmény: Derek (257)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 260
Azt hiszem félreérthető lehettem - OV mellé is be lehetne szervezni egy brigádot, amelyik még akkor is fog fütyülni, ha a retyóra megy - de minek?

Ugye nem hiszed, hogy a népharag került elő íly spontán, meg a könyv és kultúra szerető lények változtak át hírtelen taplóvá? Ó ne máááán.

És ugye az sem jutott eszedbe, ha MP beszervez magának egy 100 fős tapsolóbrigádot (Á La Orbán) akkor a fütyizők még a közelébe sem értek volna...

Nem érted a demokrácia pont erről szól...

Előzmény: ttenyleg (259)
ttenyleg Creative Commons License 2002.06.07 0 0 259
A könyvhét közéleti esemény, ami -főleg a kampány után- igen keményen át van politizálva, újonnan megjelent politikai témájú könyvekkel egyetemben. Nem csodálkozok, ha az emberek indulatosak és kifütyülik Medgyessyt.

Inkább magába kellene szállnia és jó mélyen el kellene gondolkodnia, hogy miért kapta a füttyöt, majd levonnia a következtetéseket.

Bár Göncz kifütyülése után be lettek vetve a muszterek is, majd kiderült, hogy coki az izzadós Bánónak, mégsem a fasiszta horda, hanem az egykori (már csak a fel nem dobott) rabtársak fejezték ki a véleményüket.

Előzmény: Bulibubus (251)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 258
Ezt hívják demagógiának - "micsakazthisszükelamitOVmond" mert ha OV mondja, az tuti, minden más meg a mocsokszemétballibsajtó rágalma...

Tudod a dologban az a poén, hogy OV még a fideszbíróságra sem mert kimenni, mert akkor tényleg kiderűl róla...

Nem tudom emlékszel e pintérsanya féle hasonló murikra ott volt? nem volt ? nem volt miért mert ott volt? de én azt mondtam nem volt punk tum és UFF mert ezt ÉN Mondtam:-))) aztán hát láttak vagy tízen - bocsika elfelejtettem...

Lehet, hogy OV is feledékeny, most meg, hogy frissítették a memoriáját kicsit ciki a dolog - szerinted az ebben a legjobb visszavágási módszer, hogy fütyörészünk a könyvsátrak között?

Előzmény: Ódri (256)
Derek Creative Commons License 2002.06.07 0 0 257
"Én sem vagyok politikus kedves ttenyleg - tudod itten a komcsik átadták a hatalmat és ezért mentették a bőrüket - ez vagy tetszik, vagy nem, de tény - kénytelen leszel együtt élni vele... "

Adtak at a fenet. Nem mondott le a Nemeth kormany ,nem alakult ideiglenes kormany. Valasztasok voltak amit az addigi kormany es partja elvesztett es masik part keruolt kormanyra. Ha a szocik nyernek 90-ben akkor ok maradnak kormanyon, de a rendszervaltas akkor is vegbe ment volna.

Előzmény: Bulibubus (251)
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 256
Szvsz semmi értelme sincs. Beperli, néhány év múlva hoznak egy kendét elitélő döntést, amit a baloldali sajtó vagy le se hoz, vagy valami eldugott sarokban. A jobbosok meg már most sem hiszik el.
Előzmény: Bulibubus (254)
petrezsemlye Creative Commons License 2002.06.07 0 0 255
"Mo-on az MSZP+SzDSz-esek miert sokkal kulturaltabbak (ilyesmiben biztosan)?"

8-DDDDDDDDDDDD

Előzmény: HoKr (151)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 254
Pedig kedves Ódri kénytelen lesz, mert egyébként rajta ragad, hogy így történt...

Sajna egy két marginális részletnek én is szem és fültanuja voltam, azok sajna véresen stimmelnek:-)) bármennyire is gusztustalanok... szomorú

Előzmény: Ódri (253)
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 253
Egyrészt vannak dolgok, amik annyira képtelenek és gusztustalanok, hogy nem érdemes tiltakozni ellenük. Ráadásul minél inkább tiltakozik valaki, annál gyanúsabb lesz nem?
Másrészt meg nem hiszem, hogy egy miniszterelnöknek le kéne alacsonyodnia addig, hogy egy önmagát az ember kategóriából kiirt lényt perelgessen.
Előzmény: Bulibubus (252)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 252
Érdekes, hogy elolvastad - meg az is, hogy a mai napig egy pont, vagy vesssző miatt sem indult akár becsületsértési per a könyvvel kapcsolatban - az ábra qrva egyszerű, mert ami benne van az vagy feltételes mód, vagy bizonyítható...

Sajna ez a bosszantó és fájdalmas igaszság...

Előzmény: Ódri (250)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 251
Én sem vagyok politikus kedves ttenyleg - tudod itten a komcsik átadták a hatalmat és ezért mentették a bőrüket - ez vagy tetszik, vagy nem, de tény - kénytelen leszel együtt élni vele...

Fütyülni, mint azt már emlegettem, sok helyütt lehet - én nem megyek a parlament elé fütyülni, sem a farkasréti temetőbe, sem a könyvhétre, de mint korábban itt emlegettem a templomba sem...

Tudod, a zsidók nem járnak át a katolikusokhoz, a protestánsok sem és fordítva sem, mert tisztelik egymást legalább annyira, hogy az egyet nem értéseiket nem egymás szentélyeiben firtatják, meg az általuk nem szeretett embereket sem ott fikázzák... Tudod ez amolyan konvenció - nekem a könyvhét, a temetés, a koszorúzás és még nagyon sok dolog olyan aktus, ahol nem fütyülnek, nem táncolnak, nem köpködnek éstb

Orbán nem tudom hol kapott füttykoncertet, mert a Fidesz kényesen vigyázott, hogy komcsimódra jólszervezett aktivisták tapsvihara övezze mindenütt, az Antall megvan, de én még emlékszem más fütyülős dolgokra is (pl. Göncz), ami elég övönaluli és eléggé jól láthatóan elöre megszervezett buli volt...

Tudom, most már nem lehet ezüsthajós milliárdokat költeni öntömjénezésre, de azért a grundharcot mégse a könyvhétre kellene tenni...

Előzmény: ttenyleg (247)
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 250
szerencsére nem ismerem, de nagyon megdöbbentett az a gyűlölet, ami a Viktor cimű szemétből áradt kéri szavaiból.
Én se bámulom a tévét, de néha megnézem, hogy legyen erkölcsi alapom fikázni.
Előzmény: Bulibubus (248)
Hostel Creative Commons License 2002.06.07 0 0 249
"Megyó mit keresett a könyvsátraknál, hiszen nem is tud olvasni?"
Iiiigeeeen!!! Beszéljen nekünk inkább rádióban, tévében, azt legalább szeresssssssük!:))))))
Előzmény: Sztefus (236)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 248
Ha ismernéd egy kicsit is kérilacit, akkor nem dobtad volna ezt fel:-))

Ez sajna másfajta beidegződés - elég távol álló kéritől...

7-i7-es - tán volt bent - nem tudom - nem szoktam naphosszat a TV-t bambulni... De biztos a Fábry show-ban is benne volt...

Tudod tegnap a Szakács benyögte neki, hogy jól megtanult nyalni:-))) na utána visszakapcs a cartoon network-re - az legalább nem okozott csalódást...

Előzmény: Ódri (244)
ttenyleg Creative Commons License 2002.06.07 0 0 247
Figyi! Én nem vagyok politikus, hagyjuk meg nekik ezt a feladatot.

Szerintem nekem, mint magánembernek jogom van azt kifütyülni, akit csak akarok. Ezzel rövid, de velős kritikát mondok az illető személyről. (Azzal meg ne gyere, hogy a jobboldal fütyül csak, mert Antall és Orbán is többször füttykoncertet kapott.)

Nehogy már fülig érő mosollyal örömkönnyeket hullassak Grashem Petiért, amikor találkozunk, ha tudom, hogy személy szerint ő is felelős azért, mert én ma nem úgy élek, mint pl. Ausztriában.

Ha lenne gerince Medgyessynek, visszavonult volna a politikából és nem provokálna.

Előzmény: Bulibubus (241)
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 246
Szerintem szimplán jobboldalra szavazó magyar állampolgárok.
Nem maoisták, nácik, jugendek,zombik, stb.
Előzmény: Bulibubus (243)
sz Creative Commons License 2002.06.07 0 0 245
miér', ugasson?! :DDDDD
Előzmény: fxor (237)
Ódri Creative Commons License 2002.06.07 0 0 244
Szvsz Kéri azt nem tudja elviselni, hogy egy tanitványa sikeresebb lett, mint ő. Na meg biztos zavarja, hogy nem kapott semmilyen posztot tőle.
Ez a Kéri az, aki a Heti hetesben szokott lenni?
Előzmény: Bulibubus (239)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.07 0 0 243
Miért kedves Ódri szerinted kuonmingtangisták?
Előzmény: Ódri (242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!