A napokban készült ez animációkészítésre. Feliratozás-kompatibilis, bár még csak elméletben működik. Előbb fel kell szerelni a megvilágítást is,, kap egy remote controllert stb. Szó szerint fapados.
Megkérdezheted használt kereskedésben, de nem hiszem, hogy 1-2000-nél többet adnának érte. Kamerából szerencsére (és sajnos) túlkínála van, egy tekercs film általában a többszöröse a kamera árának...kivétel persze a profibb és ritkább cuccok. A kis Eumig nem ritkaság. Jobban megéri forgatni vele :)
találtam ma a garázsban egy eumig viennetta 5 kamerát. mivel egyáltalán nem értek hozzá, ide írok. egy ilyennek mennyi az értéke?nekem nincs rá szükségem, elég nekem a zenélés viszont másnak lehet hogy lenne. köszi
Ha már tied a kamera, gratulálok. Nagyon jó kis masina!
A gombelem a fénymérő miatt kell, gondolom amiatt, mert így leválasztott áramkörön van, stabilabb és független a működése a motor terhelésétől.
Kipróbálhatod úgy is, hogy kinyitod az ajtaját, járatod és átnézel a 'filmkapun' (az objektív elvi "tengelyének" meghosszabításánál) , ahol ilyenkor fényt kell látnod.
Filmet kaphatsz a Soós fotóban (soosfoto.hu) vagy itt a fórumon érdeklődj D94A-nál, ő laborál is, szerintem egyszerűbb, ha vele beszélsz.
Nem olcsó dolog a super8-as, de ne tántorítson el, a végeredményért nagyon megéri!
Sziasztok! Néhány nappal ezelőtt találtam egy braun nizo s56-os kamerát, amibe azthiszem super8-as film kell. Lehet ilyet még kapni valahol, illetve a "sima" 8mm-es nem jó hozzá? Az a helyzet h teljesen amatőr vagyok a témában, és egyelőre még az sem biztos h műkődik a kamera, de mindenképp kiszeretném próbálni. Szóval ha valaki tartana egy gyorstalalót a kamera kezeléséről és beállításáról azt megköszönném :D Ja és egyébként miért kell egy kamerába a 6! ceruza elem mellé még 2 gombelem is? Előre is köszi
Igen, egy zárat mozgat meg a film, tehát csak filmmel működik. Azóta talán már ki is próbáltad.
Ami fontos, hogy két filmformátum létezik: S8 és N8
Nem egyforma a képméret és a perforáció mérete sem, nem kompatibilisek, sőt nagyon csúnyán végig tudod karcolni vele a filmet, vigyázz vele. Elvileg rá van írva a gép elejére, hogy melyik szabvány. Ha kétnormás, akkor mindkettőt tudja, akkor egy kapcsolót kell találj rajta a két felirattal. Hajrá!
Szeretnék venni egy olyan kézzel tekerős japán masinát ami egy kis monitorra vetiti a képet azt hiszem úgy hívják hogy Super 8 film editor.
Egy ismerősünk Super8 arhívumából kellene kikeresnem a rólam szóló filmet.
Van is egy ilyen kis készülék a közelembe, de nem tudom, hogy jó-e, mivel ha bedugom a konnektorba, akkor ahol a film halad kis ablak ott világít a lámpa, de a monitor sötét. Sajnos az eladó sem ért hozzá.
Lehet hogy csak akkor világít vagy villog a monitor ha megy a film és mozgat valami kis bütyköt?
Sajnos filmem nincs hozzá még hogy azzal tudjam kipróbálni vétel előtt, az ára pedig nem lenne rossz mindössze 3000 Ft.
Szia! Én személy szerint nem KACCEMA-t használok, hanem szétszedtem egy régi kazettát. A Kodak sajna nem jó, az AGFAchrome viszont alkalmas a szétszedésre (és újraösszerakásra). Sok vele a meló, de végülis megéri. Óvatosan kell szétszedni, nehogy éles törés legyen rajta belül. Éles szike kell és sok türelem. Mikor összerakom előre levágott fekete szigszalagokkal fényzárom.
Igen, évente tartunk egy amatőr filmkészítő tábort, ez ott készült. Van, hogy saját filmet csinálunk (mármint mi szervezők), idén csak laboráltam és megtisztelő főszerepet vállaltam :)
Egy olyan kéréssel fordulok hozzátok, hogy nem tudjátok e honnan lehetne beszerezni tölthető super 8-as kazettát és milyen áron. Esetleg valamelyikőtöknek nincs vélrtlenül? Köszi.
Tudna valaki segíteni abban, hogy a 2477-es hozzászólásban lévő orosz filmvetítőbe hogyan kell befűzni a filmet. Nagybátyámtól "örököltem" egy ilyen gépet és hozzá jónéhány 30-35 éves régi családi felvételt. Sajnos a használati utasítás nincs már meg és az öreg sem emlékszik rá, hogy mit és hogyan is kell. Szerintem a vetítő sem volt már már használva legalább 25 éve.
A film valószínűleg már rossz, de ha bátor vagy, meg lehet próbálni filmezni rá és előhívatni fekete-fehérben. A kodachrome ugyanis - bár talán a világ legjobb színes filmanyaga volt - speciális hívóval és gépsoron hívták elő, de ma már ez megszűnt (ff hívásához viszont nem kell a gépsor és a spec hívók). Egy kis emlék:
Jelenleg is gyártanak super 8-as filmet - mind néma - de van fekete-fehér és színes is. Drága az egész technológia: úgy 5-6 ezer elmegy egy kazettára (3-4 perces film) és utána még elő kell hívatni, az még több is lehet ennél. Én sajnos ezért hagytam fel a dologgal, bár sok kamerám van, és van a hűtőben két filmem, amit a nyáron azért vszg. ellövök.
Ha szánsz rá pénzt és szeretsz kísérletezni, akkor érdemes forgatni egy saját rövidfilmet, mindenesetre nem olcsó - nagy bánatomra.
Teljesen új vagyok itt. A szekrény mélyén találtam egy Chinon 313-as kis filmfelvevőt, de egyáltalán nem értek hozzá. Úgy látom, Kodak K40-es film van benne, és még működik a gép. Nem tudjátok, hol tudom előhívatni ezt a Kodak filmet? És mikor előhívattam, hogyan tudom lejátszani? Ehhez valamilyen külön vetítőgép kell?
Van itt valaki, aki elő tud hívni super8-as filmet? Hogyha igen, akkor ezt mennyiért tenné meg? Van egy elég öreg film, nem valószínű sajnos, hogy rajta van még az anyag, mert nem hívtuk elő, de ha ezt jó áron még valaki meg tudná csinálni, lehet egy próbát megérne. E-mail címemen, vagy itt ebben a topikban elérhettek. E-mail: ggabor91kukucgmailpöttycom. Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
Megosztod, hogyan? Egyszerre az egészet, vagy folytonos mozgással?
Illetve ha már led-es telecine-t csináltál (amiről képeket és tapasztalatokat várunk), infra leddel és okos programmal le lehet "tapogatni" a karcokat és koszokat, amiket aztán digitálisan csökkenteni lehet. Az elvről már olvastam, de gyakorlatban még nem csináltam.