Na most szépen elhúzol innen te egy szimpla provokátor vagy! Ha állítottak is valótlan a jobboldaliak az csepp csupán a baloldali hazugság tengerhez képest. (Amellett hogy nem tudo hivatalos jobboldali tömegbecslésről, pár itteni olvtárs közölt véleményt: 50 ezres töme volt a MIÉP gyűlésen ez kiegészült mégennyi emberrel a Terror Házánál. Az SZDSZ-re pár ezren voltak kiváncsiak.)
Tényleg igaz, hogy fél a jobboldal. Ezt bizonyítja, hogy többszörösen hazudik akár a Terror Háza, akár a MIÉP tüntetése vonatkozásában. Közel nem voltak annyian egyik helyen sem, mint mondják. És konkrét bizonyíték van arra, hogy a FIDESZ a MIÉP-el akar koalícióra lépni. Grespik L. jelölése nyilvánosságra hozatalakor azt mondta: jelölésével megvalósul a két párt koalíciója. Ki is rúgják, mert elszólta magát. Pedig nem tett mást, mint becsületes volt. Megmondta az igazat, mint ahogy a keresztény erkölcs alapján egy jobboldalitól ez elvárható ill. természetes lenn. Dehát olyan jobboldalitól aki néhány éve még azt üvöltözte "csuhások térdre", meg a cimboráitól mit várhat el az ember.
Azóta tanulták meg a Miatyánkot.
"ráadásul azt hitte, lapot osztanak neki 98-ban, de nem így történt(és nem véletlenül)."
Igen. Arről hallottam, hogy Viktor nagyon megdöbbent, és csalódott benne, mikor Kupa az MDF p.ü. minisztere lett. Ez már egy indok, amiért nem osztott neki lapot.
A másik, amiért Nem is csodálom ezt, az az, hogy Viktor óvakodott olyan embert a néhai MDF közelében tartani, aki megnehezíthette volna a dolgát "ledarálás-ügyileg".
Aki látta ma reggel a Nap Tv-ben észrevehette Kupa felszabadult, nyílt és nyugodt. Nyugodt maradt akkor is amikor a Demokrata főszerkhelyettese le akarta járatni. Ráadásul két alkalommal is olyan pimasz volt, hogy a másik két műsorvezető kénytelen volt jelezni neki, hogy túlment a jóízlés határán.
Nem csodálom örömét: havonta duplázódik a népszerűségük. Most 4%.
Ha csak 1-2% részesedést kapnál Kupa üzleteiből akkor is jól járnál. Neki aztán nincs szüksége a megélhetéshez a politizálásra. Nyugodtan politizálhat anélkül, hogy odatartsa magát valakinek.
Úgy látom fél a jobboldal.
A centrumpártban vagy sértett, vagy tehetségtelen, vagy megvásároltó( bármely párt elé oda nyújtják a farukat) vagy megélhetéspi politikusok vannak.
Pusztai a sértett(de nem buta), Kupa a megélhetési, de szintén nem buta politikus. Sajnos azonban elveik nincsenek. A media pedig teljes melszélességgel támogatja őket, mert úgygondolják, a bizonytalan szavazok kategóriájában ők is alkalmasak a koalaiciótól 1-2 % lefaragására. Annak idején ilyen volt a vállalkozók pártja (az "élő szobrot" is játszó rollsroyce tulajdonos milliomos vezetésével), Nagy Tamás aki Kupához hasonló elvtelen (de MSZP köldökszinórú) életművész abban az időben szintén errefelé araszolt.
Nagyon jól mondod! Legyen csak két erős liberális középpárt, a centrumban!! Ez a két párt együtt remélhetőleg több szavazatot vesz el, mindkét oldal szélsőségeiből, és erősíti a centrista tábort! A Centrum nekem kicsit olyan, mint Pallas Athene, aki teljes fegyverztben, pattant ki Zeusz fejéből! Ez a párt hiánypótló és űrt tölt be. A Szadesznek, még le kell vetkőzni bizonyos dolgokat, hogy emészthetőbbek legyenek a magyar politikai palettán, az átlagpolgárnak is.
Van egy közgazdasági axióma a kereskedelmben.
Két azonos helyen levő, hasonló profilú bolt összesített forgalma, mindig nagyobb, mintha ugyanott csak egy bolt lenne!!!
Megjegyezném, hogy a Centrum liberalizmusa nem az ami az SZDSZ-é. Azért ne keverjük össze őket. Én a politikai paletta színesítése és az esetleges szélsőségek elkerülése végett írtam a három "kis" pártot. A Munkáspárt más vélemények szerint okozhat meglepetést, bár én nem ismerem a legújabb adataikat. A magam részéről a Centrumot preferálom, a szavazatom az övék lesz, ez biztos, de nem az SZDSZ helyett választottam.
Kedves nemecsek
Nem attol vannak vagy lesznek azok, hogy milyen szmélyek IS vannak közöttük, hanem attol, hogy ott mutatkozhat vakancia a politikai palettán.
Ugy látszik, hogy Te nem tanultál semmit a Fidesz antiliberális fordulatából:
Egy párt mindíg betölti a rendelkezásére álló ürt.
Hiába csak az SZDSZ az "igazi" liberális párt, ha Kupa ügyesebben kommunikál, mint akármelyik Szdsz-es vezető, Kunzét is beleértve. Hamarosan meg fogják egymást találni.
Nemecsek!
A Centrum liberalizmusa és emellet profizmusa már onnan is látszik hogy az általad példaként felhozott alakulatok - amelyeknek a '90es évek elején még nem volt ilyen felhőtlen viszonyuk egymással, - felismerték hogy acsarkodás helyett jobb inkább teljes egészében szakmai alapokon békésen és nyugodtan politizálni az ország érdekében.
Sajnálatos módon, - ahogy korábban bizonyitottam -akár a Centrumra - kivánok nekik minden jó és szépet a 2006-os választásokon -, akár a Munkáspártra szavazol, a valószinüségek kélelhetetlen törvénye szerint a MIEP-et hozod hatalomközelbe.
Ha ezt nem akarod megkisérteni, akkor bizony ezen a választáson - ami bizony arról szól, hogy a MIEP határozhatja-e meg Magyrország arculatát az elkövetkező négy évben - akkor szvazz jó lelkiismerettel inkább az SZDSZ-re.
Egyébként a késöbbiek során - normális közállapotokat feltételezve - nagyon is el tudom képzelni, hogy egy olyan liberális pártszövetség fogja a mérleg nyelvét betölteni, ahol már szükségszerü, hogy a két kis liberális párt (a Centrum és az SZDSZ szoros együttmüködésben dolgozzon, horribile dictu egyesüljön)
Jó reggelt!
Elolvasva néhány előző hozzászólást és megnézve a ma reggeli napkeltében Kupa Urat, pontosabban a tv-ben hallgatva a Demokrata főszerkesztőhelyettesét egyértelmű számomra, hogy a jobboldal az amely fél Kupától és pártjától. Az említett főszerkh. többször próbálta nagyon otromba módon lejáratni Kupát és pártját. Ez olyannyira átlátszó és alpári volt, hogy a másik két kérdező is szemmel és mozdulatokkal egyértelműen megrótta a hölgyet. A hölgy próbálta előszőr a CENTRUM jelvényét szegfűhöz hasonlítani, majd kerek-perec kijelentette, hogy a CENTRUMot az MSZP pénzeli. Tette ezt azok után, hogy Kupa kétszer is azt megelőzően elmondta nem tudnak kampányolni, mert egyszerűen nincs pénzük. Ha ehhez hozzáveszem, hogy ezen reggeli műsorban mostanában rendszeresen szereplő Heti Válasz c. újság "kérdezőbiztosa" felkészületlenül, csak a lejáratást szolgáló kijelentéseket tesz fel kérdésként álcázva akkor számomra a kép világos.
A jobboldal fél. Fél egy normálisan gondolkodó jobboldalról is szavazatokat szerző párttól. Fél a szakértelemtől, mert kiderülhet saját "hozzánemértése" és kiderülhet sok-sok törvényeket is áthágó cselekményük. És számomra már az is világos, hogy a félelemkeltés és igazi furkósbotkampány jobbról ered /l. MIÉP tüntetés/. Na ebből én nem kérek. Szavazz a CENTRUMra, az SZDSZre vagy a Munkáspártra, de ne szavazz az MSZPre MIÉPre FIDESZre! Előbbi három mérsékeltségben fényévre előbbre van mint utóbbi három!
:-))) Szerencsére azt itt nem lehet. Különben lehet, hogy már lenne valami a szemem alatt - pedig nem akartam megharagítani, csak úgy kikivánkozott belőlem a stílusa miatt.